Mi-am dorit de mult sa fac...acum le-a venit randul...pentru prima data...dar asta e doar inceputul...ca ne-au placut tare, mai ales copiilor, ca ei le-au papat aproape pe toate
M-am inspirta din mai multe retete, dar in special din reteta postata de gaby_d....multumesc frumos !!!!
blat:
crema:
sirop:
glazura:
blatul: Mixam galbenusurile cu uleiul.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare., apoi adaugam zaharul si batem pana devine lucios.
Amestecam cele doua compozitii, adaugam apoi apa si faina amestecata cu cacao si praful de copt. omogenizam , punem in tava si coacem la foc mediu. Eu am folosit o tava cam marisoara si blatul n-a iesit prea inalt, asa ca l-am taiat in doua pe latime, apoi fiecare bucata in doua pe orizontala, am obtinut 4 parti, si le-am asamblat cu doua straturi de blat, in loc de unul, folosind astfel 3 parti din blat.
Bineinteles ca nu l-am aruncat pe celalalt.
crema: Punem pe baie de abur galbenusurile cu cacao, 2 lg de zahar si lapte si amestecam vreao 3-4 minute, lasam la racit.
Margarina o mixam spuma cu restul de zahar apoi amestecam cu cealalta compozitie si omogenizam .
sirop: Fierbem apa cu zaharul si capuccino vreo 5 min, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta.
Asamblam amandinele:
Un blat, jumatate de crema, alt blat, cealalata jum de crema si inca un blat.
Blaturile le insiropam bine inainte de a pune crema.
Pastram doua linguri de crema pt ornat. Mie partea asta nu mi-a prea iesit....:D
Deasupra turnam glazura facuta din toate ingredientele topite la foc mic. Lasam sa se raceasca si punem cate un motz din crema peste glazura