Amandina cu ciocolata

de Bucataras Monica in Prajituri, 12 Iul 2013 | 4920 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 40 g cacao
  • 1 praf de copt

Pentru crema:

  • 250 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita amidon
  • 2 cuburi ciocolata menaj
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos

Pentru sirop:

  • 150 ml apa
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic cappucino sau ciolata calda

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina cu ciocolata:

Pregatire blat: Se separa ouale,albusurile se bat cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zagarul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga uleiul si laptele. Intre timp faina se amesteca cu cacaua si cu praful de copt si se adauga in compozitia lichida. Dupa omogenizarea acestora se incorporeaza albusurile. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca. 20 -25 min la temperatura medie.

Pregatire crema: Se bat gabenusurile cu zaharul pana ce se dizolva,apoi se adauga amidonul. Laptele incalzit se toarna incet peste galbenusuri si se omogenizeaza bine. Compozitia obinuta se lasa pe foc la flacara mica,amastecand incontinuu pana ce se obtine o budinca,se ia de pe foc amestecandu-se cu ciocolata rasa. Untul se freaca cu zaharul pudra si cu o lingurita de ness/cappucino adaugandu-se treptat crema de oua racita. Se bat pana ce obtinem o crema spumoasa. 

Pregatirea glazurii:  se rupe ciocolata bucati punandu-se intr-un bol pe bain marie impreuna cu frisca lichida.

Prima foaie se insiropeaza,se pune crema cu unt,apoi adaugam cealalta foaie insiropata. Se taie blatul patratele si pe fiecare se pune cate o lingura de glazura lansand sa se prelinga pe margine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (12)

DIANA B 1

13.07.2013, 13:58

Am ajuns tarziu , asa-i ? mi-ar fi placut si mie ... sa-mi fac , nu ?

Bucataras Monica 1

14.07.2013, 14:01

Mmm iti imprumut tava si reteta!

dantes 1

16.07.2013, 10:23

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-rulada cu ciocolata