Amandina (2)

de alice_ciobanu in Prajituri, 9 Mai 2011 | 8208 vizualizari

 

Am făcut iar amandine, dar de data aceasta o altă reţetă, pe care am tot văzut-o pe la Miha şi Gabi, dar nu numai. Pot spune, cu mâna pe inimă, că este cea mai bună amandină pe care am mâncat-o vreodată. Ştiu că reteţa de bază, ca să o numesc aşa, se află pe mai multe bloguri, dar din mândrie personală :)) o voi posta şi eu.

 

INGREDIENTE

  • Aşadar ingrediente: pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 30 gr cacao
  • 6 linguri făină (aproximativ 80 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • o esenţă de rom
  • pentru cremă:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahăr (eu am folosit zahar făcut pudră)
  • 4 linguri cacao
  • 2 gălbenuşuri
  • o esenţă de rom
  • pentru însiropat:
  • 50 gr zahăr tos
  • 100 ml apă
  • un plic capuccino
  • pentru glazură:
  • 100 gr ciocolată
  • 75 gr frişcă lichidă
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina (2):

Blatul l-am preparat aşa: am separat albuşurile de gălbenuş şi le-am bătut spumă tare. Am adăugat apoi zahărul şi am mixat continuu. Gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom şi apoi le-am pus peste albuşuri amestecând continuu. Făina am amestecat-o cu cacao şi praful de copt şi le-am pus câte puţin peste spuma de albuşuri, mixând între timp. Am pus totul în tavă şi am dat la cuptor. Am făcut proba cu scobitoarea pentru copt. Am lăsat blatul la răcit, după care l-am tăiat în două.

   Între timp, până s-a răcit blatul, am lucrat crema aşa: untul l-am topit puţit şi apoi am adăugat zahărul şi l-am mixat până a început să devină spumos, spre tare. Am adăugat gălbenuşurile pe rând şi apoi cacao. La urmă am pus şi esenţa de rom şi am dat la frigider.

   Separat (pentru a face siropul) am pus pe foc apă cu zahărul şi le-am fiert puţin după care am adăugat şi pliculeţul de capuccino. Am tras de pe foc şi am lăsat la răcorit.

   Apoi am trecut la asamblat. Adică...blatul rece şi tăiat l-am însiropat foarte bine şi l-am umplut cu cremă. Am dat la frigider pentru câteva ore, cel mai bine e să îl lăsaţi peste noapte.

     Glazura am făcut-o cam aşa: am pus pe foc frişca lichidă şi am rupt ciocolata în mai multe bucăţi şi le-am topit. Apoi le-am turnat peste blatul asamblat, gata scos de la rece.

   Cam asta e povestea amandinei..o prăjitură...fenomenală!, mult mai bună şi mai soft ca prima variantă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bomboane ciocolatoase