Aluat foietaj

de Bya Ralu in Dulciuri, 14 Ian 2019 | 2960 vizualizari

 

Am vazut diverse retete, dar am facut-o mai mult dupa capul meu, a iesit super!

 

INGREDIENTE

  • 400-450 gr faina
  • 200 ml apa
  • 1 praf de sare
  • 200 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat foietaj:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se lasa deoparte.

Faina se cerne si se pune in bolul robotului de bucatarie, se pun doar 400 gr, dar daca mai este nevoie se mai adauga.

Se pune praful se sare, untul cuburi si se da drumul robotului la o treapta mica.

Treptat se adauga apa rece.

Se lasa circa 5 minute sa se framante bine aluatul.

Se pune intr-o folie si se da la frigider.

Se foloseste atunci sau se poate congela!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice cu branza de capra si stafide