Paine de casa

de SanatateAcasa in Piine, 18 Mar 2012 | 4371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kilogramde faina integrala
  • sare
  • 1 cub de drojdie proaspata, nu uscata
  • 600 de ml de apa calda
  • putina faina pentru tapetat tava.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se paseaza cubul de drojdie si se adauga putina sare. Se amesteca pana ce se obtine un lichid omogen. Se adauga apoi apa si, putin cate putin, se varsa faina. Faina nu se adauga toata odata, ci treptat, si se amesteca. Se framanta bine aluatul. Aluatul trebuie sa fie foarte bine framanatat. Dupa ce ati framantat aluatul, se acopera cu un servet, se lasa in bucatarie, la loc cald. Diferentele de temperatura pot duce la scaderea painii, asa ca lasati aluatul sa creasca suficient. Dupa ce i-ati lasat timp aluatului sa creasca, incalziti cuptorul.

Ungeti cu putin ulei vegetal sau putina faina tava termorezistenta si adaugati aluatul. Focul trebuie sa fie potrivit si nu mare.

Se mai verifica din cand in cand. Puteti intepa usor painea, va puteti folosi de o scobitoare sau furculita. Daca scobitoare intra usor in paine, atunci este facuta. In plus, nu ar trebui sa ramana coca pe scobitoare, caci asta inseamna ca este cruda, adica nu este facuta.

Daca incepe sa capate nuanta rumenie, atunci este facuta. Se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite a la Elisa