Aluat Brise

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2011 | 14328 vizualizari

 

aluatul Brise se foloseste pentru Quiche Lorraine, tarta specific Frantei, cu a carei reteta am sa revin mai incolo...

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 70 ml apa de la gheata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat Brise:

Toate ingredientele trebuie sa fie foarte reci, apoi se pune in mixer faina impreuna cu untul taiat cubulete (atunci luate din frigider) si se mixeaza foarte bine. Se pune pe masa de lucru, de preferat una cat mai rece...faianta, gresie.... in mijlocul ei se toarna apa (eu am tinut-o in congelator ...normal, nu sa inghete) si se framanta coca foarte bine, energic. Se da la rece cel putin jumatate de ora inainte de a se folosi, eu am tinut-o vreo 2 ore si ceva.

Se scoate pe masa, se intinde cu sucitorul sub forma rotunda , apoi se aseaza in forma. Marimea foii trebuie sa acopere si marginile tavii...asa ca tineti seama de cat de mare e tava. Inainte de a pune coca in tava, aceasta se da cu unt topit si se presara cu putina faina.

Cam asta e aluatul Brise...pt Quiche Lorraine revin ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat Brise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan