Albinita

de Corinuta in Prajituri, 28 Sep 2010 | 72594 vizualizari

 

Imi place foarte mult acesta prajitura, dar o fac destul de rar......iti ia ceva timp:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr foi:
  • 900 g faina
  • 300 g miere
  • 300 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingura bicarbonat
  • Ptr crema:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 200 g unt
  • 150 g zahar praf
  • 200 g gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinita:

Mierea, zaharul, ouale, laptele si untul se pun intr-un castron la foc potrivit amestecand mereu cu un tel, pana capata o culoare caramel, apoi se ia de pe foc si se adauga bicarbonatul si faina in ploaie amestecand bine cu telul.

Se imparte aluatul in patru, se intind foile si se coc pe fundul tavii (unsa si tapata cu faina) aprox 5 minute fiecare. Inainte de a le baga in cuptor se inteapa foile cu furculita din loc in loc.

Se pune la fiert intr-o cratita laptele, se adauga grisul si se fierbe pana se inroasa, apoi se lasa putin la racit. Untul moale se freaca bine cu zaharul, apoi se amesteca cu grisul.

Se asambleaza prajitura astfel: o foaie, jumatate crema de gris, a doua foaie, gemul, a treia foaie, cealalta jumatate de crema si a patra foaie. Se pudreaza cu zahar praf sau se poate face o glazura deasupra.

Ideal este sa o lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile, apoi sa o servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine