Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de morcov, castravete si...
Postat de: Valclaudia in SalatePreparam maioneza din galbenusurile celor doua oua fierte+un galbenus crud, ulei si mustar. Spalam castravetele si morcovul curatat de coaja, le trecem pe razatoare (morcovul pe partea cu...Citeste continuarea
Snitele in crusta de ovaz cu...
Postat de: Valclaudia in PorcCarnea se spala, apoi se taie felii, se aseaza intre doua folii de plastic si se bate cu ciocanul de snitele. Condimentam carnea si o lasam peste noapte la rece. A doua zi batem ouale...Citeste continuarea
Tort Napoleon
Postat de: diaconta in TorturiMai întâi am pregatit aluatul pentru foi,iar pâna ce acesta a stat la frigider,am pregatit crema. Ouale le-am batut cu un praf de sare,am adaugat coniacul,oţetul si apa rece...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de zmeura si...
Postat de: madab in DulciuriOuale ,zaharul ,esenta de vanilie si zaharul vanilat se pun intr-un bol si se amesteca bine. Se pune faina si amesteci , dupa pui lapte si apa minerala. Se amesteca bine si se mai...Citeste continuarea
Chiftelute din peste
Postat de: simona72 in PesteLasam pestele sa se dezghete la temperatura camerei. Il curatam si-l spalam bine si ii indepartam capul si coada. Intr-o oala incapatoare punem apa din abundenta(sa treaca peste pesti), adaugam...Citeste continuarea
Rulada cu crema cu mascarpone si...
Postat de: Bunica in PrajituriFoaia de rulada: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu zaharul pana obtii o bezea ferma. Adauga galbenusirile cate unul si vanilia. Cand galbenusurile sunt bine...Citeste continuarea
Budinca aromata din chifle
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe iau chiflele si se rup bucatele mici intr-un bol. Intr-o craticioara punem laptele impreuna cu zaharul sa se incalzeasca atat cat sa se dizolve zaharul. Se toarna laptele peste bucatile de...Citeste continuarea
Strudel cu visine si branza de vaci
Postat de: postavaru in PrajituriEu am folosit foi de placinta proaspete pe care vi le recomand. Se lucreaza mai bine cu ele, si nu se rup. Pentru umplutura de visine scurgem visinele, si pastram 150 ml sirop in care au fost...Citeste continuarea
Muffins cu ciocolata si menta- 2...
Postat de: nadea68 in DulciuriIntr-un castron se amesteca ingredientele uscate. In alt castron amestecam ouale si untul topit si racit. Amestecam totul pana devine omogen.Adaugam si ciocolata taiata marunt. Incalzim...Citeste continuarea
Sarmalute cu afumatura
Postat de: madab in Mancaruri cu carneVarza se pune in apa fierbinte cu o seara inainte de a face sarmalutele si se schimba de cateva ori. Se taie fiecare funza bucati mai mici pentru invartit sarmalele. Spalam , curatam si tocam...Citeste continuarea
Blidul cosașului
Postat de: Angelica in Paste1.Din bucata de slanina taiem intai cateva bucatele sub forma de creasta pe care le vom pune deasupra caserolei dupa ce este gata mancarea.Restul o taiem in cubulete sau fasii fine.Carnatul il...Citeste continuarea
Fursecuri mari si moi cu portocala
Postat de: timea in DulciuriMixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Pate de casa (II)
Postat de: privatelaura in PuiEu am folosit Multicookerul din dotare, dar putem folosi o cratita mai groasa, preferabil una de tuci. Spalam si curatam ficateii de eventuale resturi. pielite,etc. Curatam si spalam legumele....Citeste continuarea
Shwarzwälder torte - Tort Padurea...
Postat de: Corina33 in TorturiPregatim mai intai blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am...Citeste continuarea
Gogosi Fantezie
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriIntr-o cratita se pune pe foc laptele,untul,zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana se topeste.Lasam sa se...Citeste continuarea
Ciorba de pastai cu piept de pui
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeFasolea am pus-o intr-o cratita separat la fiert cu sare ptr 20 de minute.Separat intr-o cratita am pus 2 lg de ulei in care am pus la calit pieptul de pui taiat fasii.Legumele le-am taiat...Citeste continuarea
Sarmale
Postat de: bylaura in PorcSe scoate varza din saramura si se tine la desarat in apa cca 1 ora. Ceapa se toaca marunt marunt si se amesteca cu carnea si orezul spalat. Se adauga sarea, piperul si cimbrul dupa gust iar...Citeste continuarea
Pulpe la cuptor cu ciuperci,cartofi...
Postat de: reisnaor_2006 in PuiCartofii i-am fiert in apa cu sare separat.Pulpele le-am fiert impreuna cu un morcov,telina,ceapa si patrunjel(din zeama am facut o supa).Cand pulpele au fiert le-am scos la scurs,le-am...Citeste continuarea
Pizza cu ciuperci si carne de pui...
Postat de: merisor67 in PizzaAm inaugurat cu aceasta ocazie tava de la Dr Oetker, de 28/40 cm. Pentru aluat, sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul si le frecam cu o lingura de lemn, pana la diluare. Punem...Citeste continuarea
New York Cheesecake
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepară întâi compoziţia din biscuiţi care trebuie să stea la rece : se zdrobesc biscuiţii într-o pungă sau se mărunţesc cu ajutorul robotului, apoi se amestecă cu...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: RuxyRux in DulciuriAluatul se prepara foarte usor: Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru....Citeste continuarea
Prajitura "Pofta buna!"
Postat de: margo in PrajituriBlaturi: Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare. Se adauga treptat uleiul si apa si se mixeaza in continuare. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru...Citeste continuarea
Briose cu crema de mure
Postat de: bylaura in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putina sare si se amesteca bine cu o lingura de lemn....Citeste continuarea
Aperitiv cu branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriReteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea! :) Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine. Radeti branzeturile, mai putin...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si iaurt
Postat de: ralu_ca in PrajituriMerele se rad, apoi se scurg de zeama. Intr-un vas am mixat uleiul si zaharul, apoi adaug si iaurtul si mixam pana se topeste zaharul. Se adauga faina, esenta, laptele, zaharul vanilat si...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale...
Postat de: medioto59 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos aluatul din masina, l-am pus intr-un castron, l-am...Citeste continuarea
Friptura de porc si cartofi la...
Postat de: merisor67 in PorcCarnea de porc am pregatit-o la tigaie cu capac, la foc incet. Crestam carnea, o intepam din loc in loc, o ungem cu ulei si o asezonam cu sare si condimente. O dam la rece cateva ore....Citeste continuarea
Tort Egiptean
Postat de: mirela0911 in TorturiFoile: Se fac 3 foi de blat impartind cantitatile la 3, astfel: se bat 3 albusuri spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand 3 lg de zahar, mixand bine dupa fiecare iar la final se adauga 60 g...Citeste continuarea
Prajitura Krem a la Krem
Postat de: dariaalexa in PrajituriBlat: Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand cele 6 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul. La sfarsit se adauga putin cate putin plicul de Creme Ole. Se pun la copt cca 15 min...Citeste continuarea
Gogosi marocane
Postat de: ralu_ca in DulciuriIntr-un castron pun drojdia si torn apa calduta, approx 300 ml, amestecand pana se omogenizeaza. Intr-un vas torn faina, zaharul, esenta, in mijloc amestecul de drojie, sare si amestecam...Citeste continuarea
Tagliatelle cu porc in sos de vin
Postat de: ralu_ca in PasteAm taiat carnea felii si am pus-o in bait din ulei masline, 1 lingura mustar, condimente carne porc, rozmarin. busuioc, maghiran, am amestecat f bine si am lasat 1 ora. Intr-o tigaie am pus...Citeste continuarea
Pituțe cu iaurt
Postat de: panacris in PiineÎn cuva mașinii de pâine se pun pe rând iaurtul, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat pâine pentru aluat cca....Citeste continuarea
Bucăți de pizza umplute
Postat de: panacris in PizzaDe data asta ajutorul a fost Thor, noul aparat din CasaZmeilor, un robot multifuncțional, asta că Maricica, mașina de preparat pâine, a ajuns la dezmebrări L. Ei acum se schimbă ordinea...Citeste continuarea
Paine alba impletita
Postat de: Irina in PiineAm incalzit intai cuptorul la 200 grade. Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate, adica faina, sarea, drojdia. Laptele l-am incalzit nitel, l-am adaugat in vas, am adaugat...Citeste continuarea
Trigoane cu mere caramelizate -...
Postat de: scortisoara in DulciuriRadem merele, adaugam peste ele zaharul, zaharul vanilat, scortisoara apoi amestecam. Intr-o tigaie topim niste unt si adaugam apoi amestecul de mere. La foc mediu, amestecam continuu pana cand se...Citeste continuarea
Mamaliga
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriPune apa cu sarea la fiert. Cand apa clocoteste adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase de malai. Pune capacul si lasa la fiert 12-15 minute. Ridica usor capacul si mesteca...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crema de lapte
Postat de: privatelaura in PrajituriFoile Intr-un castron, punem uleiul cu zaharul si cu un praf de sare. Amestecam cu un tel si adaugam laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam bine, apoi adaugam faina treptat, amestecand...Citeste continuarea
Tort cu dulceata de trandafiri
Postat de: privatelaura in TorturiSpalam ouale cu apa calda si separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, mixam albusurile cu un praf de sare. Dupa ce amobtinut o spuma densa, adagam zaharul si mixam in continuare....Citeste continuarea
Varza cu jumari
Postat de: Bunica in PorcPune jumarile intr-o cratita cu 200 ml.apa clocotita. Lasa-le sa dea cateva clocote. Toaca varza fideluta si adaug-o peste jumari. Lasa la fiert 15 minute sau pana se inmoaie varza....Citeste continuarea
Biscuiti cu unt si ovaz
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam ouale. Amestecam in continuare si adaugam coaja rasa de portocala, cuisoarele macinate si...Citeste continuarea
Crizanteme
Postat de: daniastefania in DulciuriSe dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga faina, ouale batute cu zaharul, sarea si coaja de lamaie Se framanta energic. Se adauga uleiul si se framanta pana aluatul devine elastic si se...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu spaghete si curcan
Postat de: mihaelar63 in SpagheteSpaghetele se rup in trei sa nu fie prea lungi .Se fierb in apa cu sare respectand instructiunile de pe pachet .Se scurg de apa si se clatesc cu apa rece sa nu ramana lipiciose . Se caleste in...Citeste continuarea
Mamaliga cu branza si ceapa
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe curata cepele . Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata . Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si...Citeste continuarea
Piept de pui cu smantana si ciuperci
Postat de: madab in PuiPieptul de pui se spala si se taie fasii micute si subtiri Si se pune la fiert cu putina sare ,se spumeaza. Ciupercile se curata si se taie in 4. Ceapa se curata si se taie pestisori. ...Citeste continuarea
Gratin de piure cu vita, porc si...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneMai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul...Citeste continuarea
Chec pufos cu rahat
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cand au devenit spumoase se adauga zaharul trepatat si se bate pana se topeste zaharul.Adaugam si laptele,uleiul...Citeste continuarea
Carne de pui cu legume
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe baga la cuptorul preincalzit, intr-un vas de yena, carnea sarata cu o canuta de apa si se acopera cu capacul. Cand este carnea facuta pe jumatate, se adauga legumele sarate si taiate in bucati...Citeste continuarea
Cartofi cu ierburi aromatice
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postSe curata cartofii, se spala si se cresteaza. Se stropesc cu ulei si se presara celelalte ingrediente peste ei. Se baga la cuptor intr-un vas de yena cu capac pentru aproximativ doua ore. Citeste continuarea
Fursecuri cu bezea
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBezele : Albusurile cu praful de sare le mixam pana nu mai pica de pe tel.apoi incepem sa adaugam zaharul cate 50 g si mixam 10 min,apoi iar 50 g si mixam 10 min,pana terminam tot...Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: andaoana in SalateCartofii sa ii alegeti uniformi , cam de aceiasi marime ca se fiarba in acelasi timp toti. Ii spalam bine si ii punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa ii acopere bine. Lasam sa fiarba pana cand...Citeste continuarea