Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Felii Nanaimo
Postat de: mitinita in PrajituriBaza Intr-un bol se adauga ingredientele pentru baza si se amesteca. Se unge cu ulei o tava de copt de 22×22 cm (sau puteti folosi hartie de copt) si se adauga compozitia. Se niveleaza...Citeste continuarea
Lemon Curd
Postat de: mitinita in Retete diabeticiIntr-un bol de inox, punem cele trei oua, indulcitorul natural Green Sugar si sucul de lamaie si amestecam cu un tel sau cu o spatula. Punem bolul de inox deasupra unei craticioare in care...Citeste continuarea
Aperitive saleuri cu susan, mac si...
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriAm scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul. Am desfacut pe rand cele doua rulouri de...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata
Postat de: mena29 in DulciuriAm separat albusurile de galbenusuri,le-am mixat bine, am adaugat pe rand cele 8 linguri de zahar si praful de sare. Separat am amestecat galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, am...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriAm curatat ciupercile de pielita si le-am rupt coditele. Am curatat si spalat ceapa si ardeiul capia. Am tocat ceapa,coditele ciupercilor,ardeiul,sunca. Am taiat branza telemea cuburi...Citeste continuarea
Tocăniţă de viţel
Postat de: diaconta in VitaAm taiat carnea felii mai groase,am pus putin ulei si le-am condimentat cu Barbeque de pui. Am lasat carnea la frigider peste noapte. Ceapa am taiat-o marunt,morcovii rondele si le-am calit...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Deliciu
Postat de: timea in PrajituriIata cum se prepara Reteta de prajitura Deliciu Blat : Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem nuca tocata si prajita (am folosit o tava de 22x35 cm) Mixam albusurile cu un praf...Citeste continuarea
Painici cu cascaval si muschi file
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul, o punem peste faina impreuna cu iaurtul. Incepem sa le amestecam cu mana. Laptele, pe care il...Citeste continuarea
Pastrav pe pat de legume picante
Postat de: Sim0naWorld in PastravPastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5 minute pe fiecare parte. I-am scos, si i-am tinut intr-un vas la cald. In acelasi ulei am calit...Citeste continuarea
Prajitura cu blat de cacao si bezea...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlat cacao: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca spuma se adauga alternativ apa si zaharul cate putin mixand bine dupa fiecare. Se adauga...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu cartofi
Postat de: Sim0naWorld in PorcIntr-un vas am pus putin ulei si bucatile de carne lasandu-le la calit cateva minute, pana si-au schimbat culoarea pe toate partile. Am scos carnea, si le-am dat deoparte, uleiul l-am aruncat....Citeste continuarea
Tort amandina
Postat de: Sim0naWorld in TorturiMai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul. In albusurile mixate am pus galbenusurile unul cate unul, apoi treptat uleiul...Citeste continuarea
Placinta turnata cu branza
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriStafidele le-am pus in putina apa calduta si esenta de rom. Am batut usor cele 3 oua, am adaugat zaharul si am mixat. Am pus uleiul si am continuat mixarea, apoi am pus alternand laptele si...Citeste continuarea
Melci cu nuca si cacao
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriMai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de vanilie. Separat am amestecat faina cernuta cu drojdia. Peste faina am pus compozitia de lapte si...Citeste continuarea
Penne all'arrabbiata
Postat de: reisnaor_2006 in PenneIntr-o tigaie incingem uleiul de masline si adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul feliat. Le rumenim putin apoi adaugam rosiile din conserva. Condimentam amestecul cu sare, piper si il lasam la...Citeste continuarea
Mititei
Postat de: margo in Mancaruri cu carneCarnea se toaca de trei ori cu masina de tocat,cu ciur mic. Se adauga sare, piper, boia, cimbru, bicarbonat. Separat se prepara un sos de usturoi pisat si doua linguri apa. Se adauga peste carne...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: Alepaty in PizzaPentru aluat punem apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si drojdia la crescut timp de 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute, intr-un bol punem faina, sarea si amestecul de drojdie si...Citeste continuarea
Tocana cu pui crescut la curte
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai am pus la fiert bucatile de pui,din zeama respectiva am facut o supa cu galusti.Cand au fost fierte bine,le-am scos pe o farfurie si m-am apucat sa pregatesc tocana.Am curatat si spalat...Citeste continuarea
Pancakes cu afine la Breville...
Postat de: Oana in Dulciuri• amestecati intr-un bol ouale cu untul topit, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si laptele batut • amestecati intr-un alt bol, mai mare, faina cu praful de copt, bicarbonatul de...Citeste continuarea
CHIFLE CU CARNE
Postat de: Retete_Haplea in PiineIncalzim laptele, in care diluam drojdia cu praful de zahar. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut. Formam astfel maiaua. Intr-un bol turnam restul de faina. Facem o...Citeste continuarea
Frigarui asortate
Postat de: Oana in Puitaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm taiati ardeiul gras in cuburi de aceeasi dimensiune cu bucatile de carne, ceapa rosie o taiati in...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu portocale,...
Postat de: Retete_Haplea in DulciuriAsezam piscoturile intr-un vas (25×20 cm) si stropim cu zeama combinata de potocala si lamaie Separat omogenizam cu un tel mascarponele cu laptele adaugat treptat astfel incat sa...Citeste continuarea
Mancare de spanac cu ceapa verde
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postSe spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri. Se pune o oala cu apa la fiert cu putina...Citeste continuarea
Chec umed cu rahat
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe mixeaza zaharul, zaharul vanilat cu uleiul pana se dizolva. Se adauga apa minerala. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste. Se mixeaza pana se obtine o compozitie...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu carnati de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanFasolea se lasa in apa rece peste noapte intr-un castron cu multa apa. Intr-o craticioara se pune fasolea la fiert in 3 ape. Ceapa se toaca marunt,telina o taiem feliute,iar morcovul rondele...Citeste continuarea
Strudel cu mere si stafide cu aluat...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriAm lasat aluatul sa se dezghete si am pregatit merele. Le-am spalat,le-am taiat cubulete marunte si le-am pus la calit cu 5 linguri de zahar.Am adaugat...Citeste continuarea
Semifreddo cu portocale
Postat de: daniastefania in DulciuriPunem intr-un vas, pe foc sucul de la portocale si lamai impreuna cu zaharul si coaja de la o portocala. Lasam sa fiarba cam 3 minute, apoi lasam la racit. Batem frisca spuma tare. Batem...Citeste continuarea
Piept de porc cu cartofi noi la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carnePieptul de porc se taie felii cam de 15 mm grosime si se condimenteaza bine. Cartofii noi curatati se taie felii nu prea subtiri si se pun intr-un vas de sticla termorezistenta impreuna cu ceapa...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un castron punem mascarponele,branza pufoasa,ouale,zaharul si vanilia,omogenizam bine sa nu ramana cocoloase. Separat cernem faina si o amestecam cu...Citeste continuarea
Carne de vitel in sos de legume cu...
Postat de: timea in Slow CookerCuratam si spalam legumele dupa caz. Taiem ceapa, ardeii si morcovii cubulete mici si le punem in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot in care am pus putin ulei de masline....Citeste continuarea
Rulada cu crema de lamaie si lime
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparam mai intai crema: Razuim lamaia si lime si apoi stoarcem zeama lor. Infierbantam laptele intr-un vas in care punem coaja de lamaie si lime si vanilia. Ouale le mixam cu zaharul,...Citeste continuarea
Clatite cu fineti si banane - un an...
Postat de: AdrianUdrea in DulciuriSe sparg ouale intr-un vas, se adauga peste ele sare si zahar si se mixeaza pana se dilueaza zaharul. Apoi se adauga laptele, apa minerala, esenta si treptat faina cernuta impreuna cu praful de...Citeste continuarea
Tarta cu ton si oua
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriPunem tonul intr-un bol, cu tot cu uleiul din conserva. Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi amidon de porumb, dar eu nu am avut in casa...Citeste continuarea
Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Postat de: privatelaura in Mancaruri de legumeMai intai spalam spanacul. Stiu, este o operatiune destul de migaloasa, dar eu prefer sa il spal frunza cu frunza. Lasam la scurs. Curatam usturoiul verde, ceapa si morcovul. Tocam ceapa si...Citeste continuarea
Mix de peste cu legume
Postat de: mihaelar63 in PestePestele curatat si spalat se pune in tava [carasul intreg, somnul portionat ]. Am increstat carasul pe spate pentru a se patrunde mai usor. Sarati, stropiti cu ulei pestele si-l dati...Citeste continuarea
Reteta de tarta cu dovleac si bezea
Postat de: Oana in PrajituriAsa se prepara Reteta de tarta cu dovleac si bezea amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia...Citeste continuarea
Prajitura Rudy
Postat de: Irina in DulciuriAm mixat bine untul cu zaharul, am adaugat galbenusul de ou, cele doua linguri de cacao, esenta de rom si faina plus praful de copt. Am obtinut un aluat omogen, pe care l-am impartit in doua,...Citeste continuarea
Snitel de pui in pesmet cu...
Postat de: reisnaor_2006 in PuiPieptul de pui se spala si se taie felii subtiri. Se bate usor cu ciocanelul de lemn pentru a-l fragezi ,se pipereaza si se...Citeste continuarea
Pandispan cu migdale, stafide si...
Postat de: Oana in DulciuriSpalati stafidele, apoi opariti-le cu apa clocotita. Scurgeti apa si adaugati peste ele esenta de rom si crema de whisky Separati ouale si bateti...Citeste continuarea
Tocanita de vitel cu galuste
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCarnea o spalam si o taiem cubulete potrivite. Curatam ceapa si o taiem fideluta. Intr-o cratita incingem uleiulsi adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca putin. Adaugam ceapa si lasam cateva...Citeste continuarea
Briose cu visine si dulceata de...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede. Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase,...Citeste continuarea
Fasole boabe cu ciolan afumat
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneBoabele de fasole alese de impuritati spalate se pun la infoiat in apa cateva ore sau de pe o zi pe alta . Daca este nevoie completati apa. Ciolanul se portioneaza si se spala...Citeste continuarea
Prajitura Mozaic
Postat de: margo in PrajituriBlat 1 : Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.Se adauga,treptat,uleiul si se omogenizeaza. La urma se adauga apa. Albusurile se bat spuma tare, pana se...Citeste continuarea
Tocanita de ficatei de pui cu ciuperci
Postat de: momo121 in FicatCuratam ficateii de pielita, ii spalam bine si ii scurgem bine de apa. Ciupercile le spalam, curatam si si le taiem feliute. Ceapa o taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins...Citeste continuarea
Saratele patratele cu sunca si...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat. Galbenusul se bate bine cu putin lapte. Aluatul se pune pe foaia de copt (de marimea tavii) si se indreapta cu facaletul. Se taie patrate de 3-4 cm si se...Citeste continuarea
Saratele patratele cu bacon si...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat. Oul se separa si galbenusul se amesteca bine cu o lingurita de lapte. Se desface foaia direct pe fartia de copt si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge...Citeste continuarea
Briose aperitiv, cu carne tocata si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPreparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si...Citeste continuarea
Chec pufos, reteta perfecta pentru...
Postat de: cris2711 in PrajituriCum se prepara Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga...Citeste continuarea
Crap prajit cu mamaliga si usturoi...
Postat de: Constelatialeu in Crap / CarasMai intai asteptam sa crape crapul,ca era viu si misca. N-a murit pana am ajuns acasa, asa ca am fost nevoita sa fiu kilaroasa si i-am dat una-n capatana. L-am curatat de solzi, l-am spintecat...Citeste continuarea
Pachetele cu drob de miel
Postat de: MotanLaOale in OaieOrganele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si...Citeste continuarea