Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Carne de vită cu ceapă - reteta...
Postat de: ctlina in VitaSe taie carnea foarte fin. Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați în frigider timp de 3 ore. ...Citeste continuarea
Branza halloumi prajita
Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / GarnituriBranza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza. Se...Citeste continuarea
Paine taraneasca cu cartofi
Postat de: Mokuska in PiineCartofii ii curatam de coaja, tocam cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii zdrobim bine, sa nu ramana cocoloase. Pastram din apa in care au fiert cartofii (eu am...Citeste continuarea
Pilaf sarbesc
Postat de: Mokuska in Aperitive / GarnituriPunem carnea de pui (de preferat cu os, are alt gust) la fiert in apa cu sare, dupa gust. Curatam zarzavatul, dam pe razatoare (ochiul mare), ceapa o tocam marunt. Calim putin ceapa,...Citeste continuarea
Supa de rosii
Postat de: Mokuska in SupeCuratam zarzavatul si tocam julien, ceapa o tocam marunt. Rosiile le oparim, le docojim si le tocam marunt. Le punem intr-o oala la fiert cu putina apa, sucul de rosii, ulei, sare si...Citeste continuarea
Gogosi a la Mena
Postat de: cris2711 in DulciuriAm pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon. Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate...Citeste continuarea
Prăjitură cu căpșuni
Postat de: Bunica in DulciuriMixează zaharul cu ouăle până la dublarea volumului. Adaugă uleiul, laptele, zaharul vanilat, praful de copt și făina mixând în continuare. Tapetează cu hârtie...Citeste continuarea
Tocanita de vitel
Postat de: cris2711 in VitaPentru inceput se pregateste carnea taiata cubulete ca si pentru Gulas. Se pregatesc toate legumele taiate dupa preferinta. Intr-o oala de marime mijlocie am calit ceapa in ulei de masline...Citeste continuarea
Prajitura ciocolatoasa cu dulceata...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-o cratita cu fundul dublu punem zaharul cacao si apa si punem la fiert pana incepe sa se ingroase si s-a topit zaharul. Se da de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam cele 6...Citeste continuarea
Spaghete cu mozzarella, rosii si...
Postat de: raluca95 in SpagheteTaiem in doua dovlecelul si il feliem subtire, taiem cubulete rosiile si tocam marunt cateii de usturoi. Intr-o tigaie punem cam 4 linguri de ulei de masline si la foc mare calim dovleceii dupa...Citeste continuarea
Pulpa de curcan cu cartofi - la...
Postat de: mihaelar63 in CurcanPulpa intreaga de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriFramantam o coca din faina,margarina,zahar pudra,ou, praful de copt si smantana.Impartim coca in doua parti egale. Merele curatate de coaja le dam pe razatoare si le punem intr-o...Citeste continuarea
Flori aperitiv
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, uleiul, crema de...Citeste continuarea
Sarmalute cu ciuperci si orez
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri cu carneCiupercile curatat, spalat si tocat marunt. La fel si ceapa, pe care am am calit-o in putin ulei. Peste ceapa am adaugat ciupercile tocate si le-am lasat pe foc cca 15 minute, apoi am adaugat si...Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars
Postat de: Sim0naWorld in TorturiMai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca putin, apoi am pus esenta de vanilie. Ouale le-am batut cu cele 7 linguri de zahar, apoi am adaugat faina...Citeste continuarea
Briose cu branza si spanac
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriSpanacul l-am decongelat si l-am lasat la scurs. Intr-o tigaie am calit usor ceapa verde tocata marunt, apoi am adaugat ardeiul congelat si l-am calit si pe el, iar la final am pus...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu bors si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Ceapa o punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Adaugam 1 morcov + 1 pastarnac trecute pe razatoarea fina. Lasam la calit 2-3 minute, apoi adaugam telina si...Citeste continuarea
Gratar de porc cu piure de cartofi...
Postat de: Valclaudia in PorcCarnea se taie felii de grosimea unui deget,apoi se bate in folie de plastic cu ciocaanul de snitele. Presaram dupa gust condimente si lasam cca 10 minute carnea acoperita, la rece sa se...Citeste continuarea
Paine Dukan cu branza
Postat de: Valclaudia in PiinePreincalzim cuptorul la 200 grade. Dizolvam amidonul in 4 lingurite apa rece. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Incorporam in spuma amidonul lichid. Mixam galbenusurile cu...Citeste continuarea
Penne all'arrabbiata
Postat de: gurita_ta2005 in PennePunem o cratita cu apa pe foc, adaugam sare iar cand incepe apa sa clocoteasca se adauga pastele, se lasa cat scrie pe cutie. Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline, adaugand si...Citeste continuarea
Mancare din pulpa de curcan cu...
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCarnea se taie in cuburi potrivite,se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt, ceapa verde o taiem rondele si se pune la calit in unt pentru cateva minute. Se adauga...Citeste continuarea
Pariziene cu dulceata de nuci verzi
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca impreuna si se lasa pentru 15 minute in loc caldut. Intr-un bol se pune faina, praful de sare,...Citeste continuarea
Tortilla cu pui si sos picant
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui se taie fâșii, se trage la tigaie în puțin ulei de măsline. După ce s-a rumenit se adaugă ceapa verde, tocată mărunt și se lasă la gătit cca. 5 minute....Citeste continuarea
Ciorba din pulpa de curcan cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeOsul cu carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa cam 30 minute(se spumuieste intre timp). Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si morcovul taiat rondele,se...Citeste continuarea
Mujdei de usturoi verde
Postat de: cristinutanicolita in SosuriUsturoiul se spala se taie si se blendeaza alaturi de celalalte ingrediente. Citeste continuarea
Sos de maioneza cu ceapa si smantana
Postat de: cristinutanicolita in SosuriCeapa se spala si se taie, se amesteca cu maioneza, smantana si se potriveste gustul de sare si piper. Pofta buna! Citeste continuarea
Musaca cu piure de cartofi
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carnePentru piure : cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare....Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: daniastefania in PrajituriPregatim aluatul pentru gogosi. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut. Amestecam putin, apoi adaugam ouale, untul, sucul de lamaie,...Citeste continuarea
Napolitana cu ciocolata si nuci
Postat de: ctlina in DulciuriPunem la incalzit laptele cu ciocolata si zaharul. Nu trebuie sa fiarba, il luam de pe foc cand ciocolata s-a topit si amestecam. Cand s-a racit un pic adaugam untul taiat bucatele si...Citeste continuarea
Oua dietetice
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe impatureste in doua o folie alimentara mai mare, se unge cu ulei de masline, se pune in gura unei cani mai mari si se sparge cate un ou. Punem putina sare si piper dupa care legam bine...Citeste continuarea
Rulada vieneza
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCeapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei .Se amesteca cu carnea tocata impreuna cu 2 oua crude si felia de paine...Citeste continuarea
Penne la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PenneTaiem pieptul de pui cubulete si il prajim in unt. Peste pieptul de pui rumenit usor adaugam pasta de rosii subtiata cu putina apa, condimentele si mai lasam pe foc 10 minute. Intre timp...Citeste continuarea
Ciuperci umplute la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 170 grade. Curatam ciupercile de coaja, le indepartam coditele si le spalam sub jet de apa rece. Tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam ciupercile spalate in...Citeste continuarea
Foi de napolitane cu ciocolata de casa
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pune apa cu zaharul intr-o oala la fiert pentru cateva minute pana se topeste zaharul, se adauga untul si se lasa pana se topeste, intr-un vas mai mic se amesteca cacaoa cu un...Citeste continuarea
Pui glazurat cu garnitura de orez...
Postat de: simona72 in PuiSe taie puiul cu ajutorul unui cutit sau o foarfeca de bucatarie de-o parte si de alta a sirei spinarii. Se inlatura sira spinarii, se spala bine puiul atat la interior cat si la exterior. Se...Citeste continuarea
Placinta cu foietaj, carne de pui...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriTin sa specific despre ingredientele folosite ca sunt achizitionate de la LIDL, mai putin puiul care este de curte. Aluatul de foietaj il vom lasa sa se dezghete natural, la temperatura...Citeste continuarea
Spaghete cu crenvusti
Postat de: alexandranistor in SpagheteSe pune apa la fiert cu sare si o lingurita de ulei si cand da in clocot se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Inainte de a pune spaghetele in oala, taiati crenvustii in...Citeste continuarea
Clatite cu pui si smantana
Postat de: alexandranistor in PuiClatitele se fac dupa reteta clasica si se lasa la racit. Intre timp, se taie pipetul de pui fasii subtiri, se toaca ceapa verde marunt si se pun la rumenit in tigaie cu un cub de unt. Se...Citeste continuarea
Prajitura cu branza DUKAN
Postat de: andreea91 in PrajituriIn bolul mixerului adaugam ouale, indulcitorul si praful de sare mixam pana ce aceasta devine spumoasa. Adaugam branzica si mixam bine pentru a se incorpora in compozitie. Apoi pe rand...Citeste continuarea
Tocanita de galbiori cu mamaliga
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legumeGalbiorii se curata si se spala in 3-4 ape. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot....Citeste continuarea
Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura
Postat de: gaby_d in DulciuriMod de preparare Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura Intr-un ibric topiti untul. Macinati fin biscuitii, adaugati o lingurita de indulcitor si gemul. Turnati untul peste ele si...Citeste continuarea
Rulada cu salam si ceapa verde
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriBatem bine ouale cu putina sare. Adaugam smantana, faina si ceapa verde tocata marunt. Amestecam bine totul. Punem si gogosarul acru tocat marunt , piper si turnam compozitia in tava tapetata cu...Citeste continuarea
Snitel de pui crocant cu pesmet
Postat de: gurita_ta2005 in PuiFeliile de piept de pui se condimenteaza pe ambele parti, se aseaza una peste alta si se da la frigider pentru 1-2 ore. Se amesteca ouale batute bine cu un praf de sare, se adauga treptat...Citeste continuarea
Rulada bicolora cu frisca si capsuni
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugam 3 lingurizahar si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu...Citeste continuarea
SALATA DE CIUPERCI CU PUI SI MAIONEZA
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriPieptul de pui il fierbi in apa cu sare, piper si Magii. Dupa ce a fiert il toci marunt. Intre timp, scurgi ciupercile de zeama si le feliezi mai marunt. Catravetii ii tai cubulete si ii...Citeste continuarea
PASCA FARA ALUAT
Postat de: amalia01 in DulciuriPunem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine totul cu un tel. Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand...Citeste continuarea
Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie...
Postat de: andaoana in Jamie OliverTrebuie sa va spun ca Jamie Oliver foloseste in reteta lui puisori mici. Mie mi s-au parut scumpi asa ca am luat pulpe inferioare (cate o pulpa/persoana). Puteti folosi pui intreg bine curatat si...Citeste continuarea
Placinta cu rubarba si capsuni -...
Postat de: scortisoara in DulciuriReteta video: https://youtu.be/cDZhyycZ31s Framantam un aluat din untul taiat cubulete, faina, zaharul si sarea. Apa adaugam putin cate putin, cat este nevoie, 100 ml e doar o cantitate...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postSe curata ceapa, se toaca si se inabuse in ulei si putina apa cu sare, dupa care se adauga ciupercile taiate feliute. Se tin la foc pana cand se patrund si, daca este necesar, se mai adauga apa,...Citeste continuarea
Pulpe de pui superioare pe pat de...
Postat de: Valclaudia in PuiSpalam pulpele si le indepartam pielea. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-o tava de yena punem sarea, o nivelam, asezam bucatile de carne si condimentam cu piper si ierburi de...Citeste continuarea