A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Carne de vită cu ceapă - reteta...

Postat de: ctlina in Vita

Se taie carnea foarte fin.  Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați în frigider timp de 3 ore. ...Citeste continuarea

Branza halloumi prajita

Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri

Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza. Se...Citeste continuarea

Paine taraneasca cu cartofi

Postat de: Mokuska in Piine

Cartofii ii curatam de coaja, tocam cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii zdrobim bine, sa nu ramana cocoloase. Pastram din apa in care au fiert cartofii (eu am...Citeste continuarea

Pilaf sarbesc

Postat de: Mokuska in Aperitive / Garnituri

Punem carnea de pui (de preferat cu os, are alt gust) la fiert in apa cu sare, dupa gust.  Curatam zarzavatul, dam pe razatoare (ochiul mare), ceapa o tocam marunt. Calim putin ceapa,...Citeste continuarea

Supa de rosii

Postat de: Mokuska in Supe

Curatam zarzavatul si tocam julien, ceapa o tocam marunt. Rosiile le oparim, le docojim si le tocam marunt. Le punem intr-o oala la fiert  cu putina apa, sucul de rosii, ulei, sare si...Citeste continuarea

Gogosi a la Mena

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon. Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate...Citeste continuarea

Prăjitură cu căpșuni

Postat de: Bunica in Dulciuri

Mixează zaharul cu ouăle până la dublarea volumului. Adaugă uleiul, laptele, zaharul vanilat, praful de copt și făina mixând în continuare. Tapetează cu hârtie...Citeste continuarea

Tocanita de vitel

Postat de: cris2711 in Vita

Pentru inceput se pregateste carnea taiata cubulete ca si pentru Gulas. Se pregatesc toate legumele taiate dupa preferinta. Intr-o oala de marime mijlocie am calit ceapa in ulei de masline...Citeste continuarea

Prajitura ciocolatoasa cu dulceata...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-o cratita cu fundul dublu punem zaharul cacao si apa si punem la fiert pana incepe sa se ingroase si s-a topit zaharul. Se da de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam cele 6...Citeste continuarea

Spaghete cu mozzarella, rosii si...

Postat de: raluca95 in Spaghete

Taiem in doua dovlecelul si il feliem subtire, taiem cubulete rosiile si tocam marunt cateii de usturoi. Intr-o tigaie punem cam 4 linguri de ulei de masline si la foc mare calim dovleceii dupa...Citeste continuarea

Pulpa de curcan cu cartofi - la...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

 Pulpa intreaga  de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Framantam o coca din faina,margarina,zahar pudra,ou, praful de copt si smantana.Impartim coca in doua parti egale. Merele curatate de coaja le dam pe razatoare si le punem intr-o...Citeste continuarea

Flori aperitiv

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, uleiul, crema de...Citeste continuarea

Sarmalute cu ciuperci si orez

Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri cu carne

Ciupercile curatat, spalat si tocat marunt. La fel si ceapa, pe care am am calit-o in putin ulei. Peste ceapa am adaugat ciupercile tocate si le-am lasat pe foc cca 15 minute, apoi am adaugat si...Citeste continuarea

Tort cu crema de zahar ars

Postat de: Sim0naWorld in Torturi

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca putin, apoi am pus esenta de vanilie. Ouale le-am batut cu cele 7 linguri de zahar, apoi am adaugat faina...Citeste continuarea

Briose cu branza si spanac

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Spanacul l-am decongelat si l-am lasat la scurs. Intr-o tigaie am calit usor ceapa verde tocata marunt, apoi am adaugat ardeiul congelat si l-am calit si pe el, iar la final am pus...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu bors si...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Ceapa o punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Adaugam 1 morcov + 1 pastarnac trecute pe razatoarea fina. Lasam la calit 2-3 minute, apoi adaugam telina si...Citeste continuarea

Gratar de porc cu piure de cartofi...

Postat de: Valclaudia in Porc

Carnea se taie felii de grosimea unui deget,apoi se bate in folie de plastic cu ciocaanul de snitele. Presaram dupa gust condimente si lasam cca 10 minute carnea acoperita, la rece sa se...Citeste continuarea

Paine Dukan cu branza

Postat de: Valclaudia in Piine

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Dizolvam amidonul in 4 lingurite apa rece. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Incorporam in spuma amidonul lichid. Mixam galbenusurile cu...Citeste continuarea

Penne all'arrabbiata

Postat de: gurita_ta2005 in Penne

Punem o cratita cu apa pe foc, adaugam sare iar cand incepe apa sa clocoteasca se adauga pastele, se lasa cat scrie pe cutie. Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline, adaugand si...Citeste continuarea

Mancare din pulpa de curcan cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Carnea se taie in cuburi potrivite,se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt, ceapa verde o taiem rondele si se pune la calit in unt pentru cateva minute. Se adauga...Citeste continuarea

Pariziene cu dulceata de nuci verzi

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca impreuna si se lasa pentru 15 minute in loc caldut. Intr-un bol se pune faina, praful de sare,...Citeste continuarea

Tortilla cu pui si sos picant

Postat de: panacris in Pui

Pieptul de pui se taie fâșii, se trage la tigaie în puțin ulei de măsline. După ce s-a rumenit se adaugă ceapa verde, tocată mărunt și se lasă la gătit cca. 5 minute....Citeste continuarea

Ciorba din pulpa de curcan cu legume

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Osul cu carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa cam 30 minute(se spumuieste intre timp). Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si morcovul taiat rondele,se...Citeste continuarea

Mujdei de usturoi verde

Postat de: cristinutanicolita in Sosuri

Usturoiul se spala se taie si se blendeaza alaturi de celalalte ingrediente. Citeste continuarea

Sos de maioneza cu ceapa si smantana

Postat de: cristinutanicolita in Sosuri

Ceapa se spala si se taie, se amesteca cu maioneza, smantana si se potriveste gustul de sare si piper. Pofta buna! Citeste continuarea

Musaca cu piure de cartofi

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

         Pentru piure :   cartofii curatati de coaja si spalati   ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare....Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: daniastefania in Prajituri

Pregatim aluatul pentru gogosi. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut. Amestecam putin, apoi adaugam ouale, untul, sucul de lamaie,...Citeste continuarea

Napolitana cu ciocolata si nuci

Postat de: ctlina in Dulciuri

Punem la incalzit laptele cu ciocolata si zaharul. Nu trebuie sa fiarba, il luam de pe foc cand ciocolata s-a topit si amestecam. Cand s-a racit un pic adaugam untul taiat bucatele si...Citeste continuarea

Oua dietetice

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Se impatureste in doua o folie alimentara mai mare, se unge cu ulei de masline, se pune in gura unei cani mai mari si se sparge cate un ou. Punem putina sare si piper dupa care legam bine...Citeste continuarea

Rulada vieneza

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

            Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei .Se amesteca cu carnea tocata impreuna cu 2 oua crude si felia de paine...Citeste continuarea

Penne la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Penne

Taiem pieptul de pui cubulete si il prajim in unt. Peste pieptul de pui rumenit usor adaugam pasta de rosii subtiata cu putina apa, condimentele si mai lasam pe foc 10 minute. Intre timp...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Preincalzim cuptorul la 170 grade. Curatam ciupercile de coaja, le indepartam coditele si le spalam sub jet de apa rece. Tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam ciupercile spalate in...Citeste continuarea

Foi de napolitane cu ciocolata de casa

Postat de: Adele in Dulciuri

Pentru inceput se pune apa cu zaharul intr-o oala la fiert pentru cateva minute pana se topeste zaharul, se adauga untul si se lasa pana se topeste, intr-un vas mai mic se amesteca cacaoa cu un...Citeste continuarea

Pui glazurat cu garnitura de orez...

Postat de: simona72 in Pui

Se taie puiul cu ajutorul unui cutit sau o foarfeca de bucatarie de-o parte si de alta a sirei spinarii. Se inlatura sira spinarii, se spala bine puiul atat la interior cat si la exterior. Se...Citeste continuarea

Placinta cu foietaj, carne de pui...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Tin sa specific despre ingredientele folosite ca sunt achizitionate de la LIDL, mai putin puiul care este de curte. Aluatul de foietaj il vom lasa sa se dezghete natural, la temperatura...Citeste continuarea

Spaghete cu crenvusti

Postat de: alexandranistor in Spaghete

Se pune apa la fiert cu sare si o lingurita de ulei si cand da in clocot se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Inainte de a pune spaghetele in oala, taiati crenvustii in...Citeste continuarea

Clatite cu pui si smantana

Postat de: alexandranistor in Pui

Clatitele se fac dupa reteta clasica si se lasa la racit. Intre timp, se taie pipetul de pui fasii subtiri, se toaca ceapa verde marunt si se pun la rumenit in tigaie cu un cub de unt. Se...Citeste continuarea

Prajitura cu branza DUKAN

Postat de: andreea91 in Prajituri

In bolul mixerului adaugam ouale, indulcitorul si praful de sare mixam pana ce aceasta devine spumoasa. Adaugam branzica si mixam bine pentru a se incorpora in compozitie. Apoi pe rand...Citeste continuarea

Tocanita de galbiori cu mamaliga

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legume

            Galbiorii se curata si se spala in 3-4 ape. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot....Citeste continuarea

Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mod de preparare Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura Intr-un ibric topiti untul. Macinati fin biscuitii, adaugati o lingurita de indulcitor si gemul. Turnati untul peste ele si...Citeste continuarea

Rulada cu salam si ceapa verde

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Batem bine ouale cu putina sare. Adaugam smantana, faina si ceapa verde tocata marunt. Amestecam bine totul. Punem si gogosarul acru tocat marunt , piper si turnam compozitia in tava tapetata cu...Citeste continuarea

Snitel de pui crocant cu pesmet

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Feliile de piept de pui se condimenteaza pe ambele parti, se aseaza una peste alta si se da la frigider pentru 1-2 ore. Se amesteca ouale batute bine cu un praf de sare, se adauga treptat...Citeste continuarea

Rulada bicolora cu frisca si capsuni

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru aluat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugam 3 lingurizahar si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu...Citeste continuarea

SALATA DE CIUPERCI CU PUI SI MAIONEZA

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui il fierbi in apa cu sare, piper si Magii. Dupa ce a fiert il toci marunt. Intre timp, scurgi ciupercile de zeama si le feliezi mai marunt. Catravetii ii tai cubulete si ii...Citeste continuarea

PASCA FARA ALUAT

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine totul cu un tel. Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand...Citeste continuarea

Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie...

Postat de: andaoana in Jamie Oliver

Trebuie sa va spun ca Jamie Oliver foloseste in reteta lui puisori mici. Mie mi s-au parut scumpi asa ca am luat pulpe inferioare (cate o pulpa/persoana). Puteti folosi pui intreg bine curatat si...Citeste continuarea

Placinta cu rubarba si capsuni -...

Postat de: scortisoara in Dulciuri

Reteta video: https://youtu.be/cDZhyycZ31s Framantam un aluat din untul taiat cubulete, faina, zaharul si sarea. Apa adaugam putin cate putin, cat este nevoie, 100 ml e doar o cantitate...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de post

Se curata ceapa, se toaca si se inabuse in ulei si putina apa cu sare, dupa care se adauga ciupercile taiate feliute. Se tin la foc pana cand se patrund si, daca este necesar, se mai adauga apa,...Citeste continuarea

Pulpe de pui superioare pe pat de...

Postat de: Valclaudia in Pui

Spalam pulpele si le indepartam pielea. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-o tava de yena punem sarea, o nivelam, asezam bucatile de carne si condimentam cu piper si ierburi de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]