Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Strudel cu branza si visine
Postat de: Moni_alex in DulciuriVisinile se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (daca sunt prea zemoase mai adaugam o lingura de gris). Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Se...Citeste continuarea
Orez cu lapte si capsuni cu Green...
Postat de: gurita_ta2005 in Retete diabeticiIntr-o cratita am pus putin lapte la incalzit,am adaugat orezul clatit cu apa rece si scurs. Se lasa la foc mic sa fiarba orezul,se amesteca frecvent si se adauga lapte daca mai este nevoie....Citeste continuarea
Dobos cu capsuni
Postat de: Alepaty in TorturiPentru blat : 10 albusuri se bat spuma tare cu un varf de sare, ca mai apoi se adauga treptat cate 2 linguri de zahar.Cand bezeaua e tare se adauga cele 10 galbenusuri ramase,praful de copt...Citeste continuarea
Clisa fripta si pita picurata
Postat de: margo in PorcSe taie bucati mari de clisa. Daca are si fasii de carne prin ea, e perfect. Clisa se cresteaza de-a lungul si de-a latul bucatii. Partea de jos, cea cu soricul,se lasa necrestata. Acolo se infige...Citeste continuarea
Fructe glazurate
Postat de: margo in DulciuriAm ales fructe proaspete de sezon,si cateva exotice:capsuni, banane, struguri,kiwi, mere. Am incercat su cu cateva felii de piersici din compot, scurse bine de zeama. Si ananasul merge, la fel....Citeste continuarea
Supa-crema de morcovi
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbeCuratam legumele. Pentru savoare trebuie sa alegem merue legume diferite pentru baza. Iar leguma vedeta sa fie in cantitate mai mare. Deci am curatat legumele. Am pus in oala ceapa tocata...Citeste continuarea
Rulada Varlam
Postat de: Luana in DulciuriCrema caramel: Biscuiti se maruntesc la robotul de bucatarie. Se caramelizeaza zaharul si se toarna apa. Se adauga biscuiti si esenta de rom . se lasa deoparte. Crema de cocos:...Citeste continuarea
Gnocchi cu scoici
Postat de: cristeena20 in PastePrima data incepem sa preparam sosul. Tocam fin ceapa si o punem la calit in ulei de masline, la foc mediu, sa nu se arda, doar sa se inmoaie. Adaugam apoi usturoi tocat si apoi rosia tocata...Citeste continuarea
Penne picante cu sos de smantana
Postat de: cristeena20 in PastePunem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline. Intre timp preparam sosul. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam baconul cubulete. Lasam putin sa se caleasca si...Citeste continuarea
Pizza cu salam si bacon
Postat de: cristeena20 in PizzaPregatim aluatul de pizza: faina se cerne. Intr-un bol mic amestecam bine drojdia cu zaharul si inca putina faina si adaugam putina apa calduta, astfel incat sa fie ca o pasta mai subtire. Lasam...Citeste continuarea
Cheesecake cu mascarpone si capsuni
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriBiscuitii se pun la robot si se macina bine;peste ei se toarna untul topit si se amesteca bine cu o lingura. "Aluatul" rezultat se pune intr-o tava cu fundul detasabil si se preseaza cu o cana....Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: merisor67 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata. Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni si ciocolata...
Postat de: Criss in TorturiBiscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine...Citeste continuarea
Inghetata de capsuni
Postat de: Toamna07 in DulciuriMixam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara, pana devin crema. Adugam laptele si omogenizam. Punem acest vas pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat o dam...Citeste continuarea
Inghetata rapida cu mure si green...
Postat de: andaoana in DulciuriIntr-un vas de blender puneti fructele congelate . Puteti lasa cateva ca sa decorati cu ele inghetata, adaugati cutia de mascarpone peste si indulcitorul. Porniti blenderul si lasati pana se...Citeste continuarea
Prajitura "Capsunica"
Postat de: RuxyRux in DulciuriVa ies multe portii din aceasta cantitate...eu am si daruit din prajitura mai bine de jumatate..deci daca faceti pentru mai putine persoane,, reduceti cantitatile! Prima data am preparat crema...Citeste continuarea
Snickers cu ciocolata alba
Postat de: Moni_alex in DulciuriPentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g nuca macinata, 3 linguri faina amestecate cu un praf de copt. Nuca si faina se adauga putin cate putin si se amesteca...Citeste continuarea
Prajitura "Alba-ca-zapada"
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pentru 3 foi: Toate ingredientele se amesteca, dar faina se pune doar cat sa iasa o coca moale. Apoi, se pune faina pe masa de lucru, se...Citeste continuarea
Pandispan cu capsuni, budinca si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe spala capsunile, li se indeparteaza coditele si apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile...Citeste continuarea
Taci si inghite cu oua de prepelita
Postat de: Moni_alex in Aperitive / GarnituriSe pune laptele pe foc, cand se incalzeste se adauga malaiul si se fierbe pana iese o mamaliguta mai moale. Branza telemea se faramiteaza si se amesteca cu smantana. Se unge cu unt un vas de...Citeste continuarea
Sirop din flori de salcam
Postat de: Pungasa_Rogue in BauturiSe pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute, dupa care se acopera cu un prosop curat si se lasa la infuzat...Citeste continuarea
Sandwich-uri cu chifle la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriChiflele: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina. Adaugam oul, incepem sa le amestecam. Punem smantana, iaurtul, framantam bine,...Citeste continuarea
Supa de linte
Postat de: licurici_lra in SupeMorcovii si cartofii se taie cubulete, iar ceapa se toaca marunt. Separat, intr-o oala, se incalzeste apa. Lintea se spala, apoi se caleste in ulei, 10-15 min, cu legumele....Citeste continuarea
Cartofi noi cu kaizer la cuptor
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se taie in bucati potrivit de mari (depinde cat sunt de mari cartofii) si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumatate fierti se scurg de apa si se lasa deoparte....Citeste continuarea
Socata reteta bunicii
Postat de: Pungasa_Rogue in BauturiSocata reteta bunicii Intr-un borcan mare se pun zaharul, apa, boabele de orez si florile de soc spalate. Lamaia se spala, se taie pe jumatate si se stoarce, apoi se taie felii si se pune in...Citeste continuarea
Bruschete cu ciuperci si mozzarella...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCiuperciile se clatesc sub jet de apa rece si se lasa la scurs,se taie in bucati mai mici. Cepaa verde o tocam cat mai marunt si o punem la calit in ulei de masline pentru cateva minute....Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu omleta
Postat de: medioto59 in CiorbeCuratam stevia indepartand nervura principala a acesteia si apoi o spalam frunza cu frunza. Curatam si spalam legumele. Morcovul, pastarnacul si telina le taiem cubulete mici si le punem la...Citeste continuarea
Cinnamon rolls
Postat de: raluca95 in DulciuriIncepem prin a cerne intr-un bol faina si a o amesteca cu sarea. Intr-un alt bol amestecam laptele cald cu drojdia si mierea, iar cand acestea s-au dizovat adaugam si uleiul. Peste componentele...Citeste continuarea
Pipote si inimi la Multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneCeapa se toaca marunt se stropeste cu putin ulei de masline, se seteaza functia Fry pentru 5 minute. Adaugam tavie de pipote,punem 1 pahar de apa, setam la functia Boil si lasam 30 minute....Citeste continuarea
Tort duo de ciocolată
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriAm amestecat ingredientele uscate într-un vas încăpător. Într-un alt castron am mixat albușurile spumă tare, apoi am redus viteza mixerului...Citeste continuarea
Pateu din ficat de pui - de casa
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPuneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i. Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Curatati ceapa, usturoiul si...Citeste continuarea
Briose cu capsuni
Postat de: merisor67 in PrajituriMai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim. Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot. Spalam...Citeste continuarea
Capsuni in crema de gris
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati si curatati capsunile de codite. Pregatiti formele de silicon. Grisul cu lapte: Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si...Citeste continuarea
Budinca de conopida
Postat de: raluca95 in Aperitive / GarnituriPentru inceput taiem costita in bucatele mici si le prajim putin (eu nu am mai adaugat ulei pentru ca era destul de grasa costita). Intr-un bol batem ouale cu un praf de sare si cu smantana. Taiem...Citeste continuarea
Chiftelute de carne cu maioneza si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCeapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. La fel si verdeata. Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza. Cu...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu branzeturi
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeDovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung. Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si...Citeste continuarea
Tort cu crema de branza si piersici
Postat de: Xandrinne in TorturiEu am facut un blat din 6 oua, 180 g zahar, 160 g faina, 20 g cacao. Ouale le-am mixat bine, cca 20 de minute, impreuna cu zaharul, un praf de sare si niste esenta de vanilie, pana si-au marit...Citeste continuarea
Cremsnit cu fructe de padure si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriAluatul este cel de foietaj rapid preparat in casa si descoperit de mine de curand .... il fac si-l refac mereu...chiar nu e de renuntat la el :)))) Buuuun! Am intins cat am putut de subtire...Citeste continuarea
Chec din albușuri cu rahat și...
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriAm început prin a tăia rahatul cubulețe. L-am amestecat cu puțin zahăr pudră pentru a nu fi lipicios. Am adus albușurile la temperatura camerei, am adăugat un praf de sare și...Citeste continuarea
Capsunata mentolata
Postat de: Valclaudia in BauturiCuratam capsunile de codite, le spalam sub jet de apa rece si le taiem bucati (in fuctie de marimea acestora in sferturi sau jumatati). Peste fructe punem zaharul si menta tocata, amestecam cu...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se mixeaza ouale cu zaharul, treptat se incorporeaza faina si se amesteca pana se omogenizeaza totul bine, treptat se adauga si laptele se amesteca pana compozitia devine cremoasa,...Citeste continuarea
Prajitura cu urda
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMai intai amestecam urda cu grisul, zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat. Blat: Freci ouale intregi cu zahar,adaugi uleiul, faina amestecata cu cacao, laptele, praful de copt stins...Citeste continuarea
Piept de pui in crusta de susan la...
Postat de: Valclaudia in PuiPreincalzim cuptorul la 280 grade. Pieptul de pui se taie fasii, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Tapetam tava cu hartie de copt, apoi trecem fasiile de piept de pui prin ou batut...Citeste continuarea
Tarta foietaj cu porumb si branzeturi
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriLasam aluatul foietaj la dezghetat. Preincalzim cuptorul la 175-180 grade. Intindem aluatul foietaj in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem aluatul cu rosii pasate, presaram seminte de...Citeste continuarea
Friptura rosie de porc la cuptor
Postat de: Valclaudia in PorcCarnea de porc se clateste sub jet de apa rece, apoi se taie felii de grosimea unui deget. Presaram peste feliile de carne sare si piper dupa gust. Amestecam intr-un castron rosiile pasate...Citeste continuarea
Tarte dietetice cu...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam ciupercile si le taiem marunt. Le punem la calit in ulei de masline,presaram sare si piper dupa gust. Dupa ce apa lasata de ciuperci a...Citeste continuarea
Tarta dietetica cu...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Toate ingredientele enumerate la blat se amesteca cu mixerul pana obtinem o pasta omogena. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, imbracam apoi tava cu...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de branza si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Cand incepe sa se intareasca spuma, se adauga pe rand apa, apoi zaharul, mixand bine pana ce acesta se dizolva. Se pune...Citeste continuarea
Sparanghel la tigaie cu praz si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSparanghelul se curata de partea lemnoasa si se taie bucati de marimea dorita. Se fierbe cca 3-5 minute in apa clocotita cu sare, apoi se tine la scurs. Prazul se spala, se taie fasii, il...Citeste continuarea
Ciorba dietetica cu pui,sparanghel...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Pulpele de pui le curatam de piele, le spalam si le taiem bucatele. Sparanghelul il curatam de partea lemnoasa, il spalam si il taiem bucatele. Punem lingurita...Citeste continuarea