A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Fasii din piept de curcan cu piure...

Postat de: licurici_lra in Curcan

Pieptul de curcan l-am spalat, apoi l-am taiat fasii. L-am dat cu condimente si l-am bagat la frigider, aproximativ o ora. Intr-o punga, am pus fulgii de porumb si i-am zdrobit putin, intr-o...Citeste continuarea

Ostropel cu carne de curcan reteta...

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

Cum se prepara Ostropel cu carne de curcan reteta romaneasca traditionala Mai intai am fiert carnea in oala sub presiune cu un praf de sare, ceapa tocata si o frunza de dafin. Am incins...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: Criss in Porc

Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, cartoful ras, sare, piper dupa gust. Se formeaza chiftelute nu foarte mari care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot apoi...Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben

Postat de: ianculubita in Dulceata / Gem

Se pune intr-un vas pe foc miezul de pepene taiat cubulete mai mari, stropite cu zeama de la 1/2lamaie si zahar, se amesteca pana-si lasa zeama, apoi se lasa la fiert pana scade, amestecand din...Citeste continuarea

Ied cu cartofi in stil Mallorca

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Pulpele de ied se spala si se portioneaza in bucati mari de cate 250 grame . Spalati si curatati legumele. Taiati morcovul si ardeiul rondele, ceapa pestisori, rosiile felii...Citeste continuarea

Snitel de curcan cu mustar si hrean

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Carnea de curcan se feliaza si se bate usor cu batatorul de snitele. Fiecare felie de carne se sareaza, se pipareaza si se unge cu pasta de hrean si mustar pe ambele parti ....Citeste continuarea

MANCARICA DE DOVLECEI

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul il cureti de coaja si seminte, apoi il tai cuburi. Ceapa si usturoiul le toci marunt si le calesti putin in uleiul fierbinte. Adaugi dovlecelul si presari sare si piperul macinat....Citeste continuarea

Supa rapida

Postat de: Constelatialeu in Supe

Taiem ceapa marunt, incingem putin ulei si calim ceapa in el, adaugam sucul de rosii si fideaua. Punem sare, piper, dupa gust. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. La final adaugam busuioc ...Citeste continuarea

ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ

Postat de: panacris in Conserve

Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii  de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze...Citeste continuarea

Ciorba dulce de pasare

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Spinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească....Citeste continuarea

Supa de rosii cu perisoare

Postat de: caroline in Supe

Punem intr-un bol carnea,orezul,oul si codimentam cu sare si piper. Amestecam bine toate ingredientele . Acoperim bolul si dam la frigider.  Rosiile le curatam de coaja , si le punem in...Citeste continuarea

Healthy Smoothie cu Catina si...

Postat de: Adi_Caradeanu in Bauturi

Spalati bine catina. Introduceti toate ingredientele in blender si mixati timp de 45 - 60 secunde. Turnati sucul in pahar si presarati seminte de chia. Citeste continuarea

Piept de curcan cu sos de roşii...

Postat de: ela2015 in Curcan

Curăţăm carnea de pieliţe si vinişoare şi o tăiem în bucăţi potrivite (la frigere oricum se mai strânge). Într-o tigaie încălzim 2-3 linguri de ulei şi...Citeste continuarea

Biscuiti cu bere si cascaval

Postat de: Bianca20 in Dulciuri

Faina se pune intr-un bol impreuna cu sarea si piperul. Se adauga untul rece si taiat cubulete si se amesteca pana la obtinerea unui aluat faramicios. Se adauga cascavalul ras si berea. Se...Citeste continuarea

Cascaval de casa

Postat de: Bianca20 in Aperitive / Garnituri

  Branza se faramiteaza cu o furculita sau cu mana. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga branza si se amesteca pana cand se formeaza zerul. Se strecoara si se pune la...Citeste continuarea

Desert prajitura ''criminala''

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana rezulta o bezea ferma. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apoi le...Citeste continuarea

Coaste

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Mai intai portionam coastele, le spalam si le uscam cu un servet, le dam un praf de sare si le punem in tigaie sa se parpaleasca nitel, pe o parte si pe alta, cat sa-si schimbe culoarea. Apoi le...Citeste continuarea

Chec duo cu afine

Postat de: timea in Dulciuri

Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt.  Ungem tava cu unt si turnam cam trei sferturi din...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa si aromata cu...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare....Citeste continuarea

Chiftele in camasute de canepa cu...

Postat de: Valclaudia in Porc

Pentru chiftele: -punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;...Citeste continuarea

Desert piscoturi umplute cu crema...

Postat de: Criss in Prajituri

Jumatate din numarul de piscoturi (adica 18) le scobim cu ajutorul unui cutit sau a unei lingurite si vor arata ca niste barcute. (Vezi imaginea de mai jos). In cafeaua espresso adaugam putina...Citeste continuarea

Pui la tigaie cu piure de cartofi...

Postat de: Valclaudia in Pui

Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cubulete. Pulpele se curata de piele, se clatesc in...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu pere si afine

Postat de: timea in Dulciuri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat...Citeste continuarea

Hummus (pasta de naut)

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Clatim boabele de naut sub jet de apa rece, apoi le punem la hidratat in apa de seara pana dimineata. Clatim din nou boabele, apoi le punem la fiert in apa cu sare si bicarbonat pana se...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: Alepaty in Prajituri

Tiramisu reţetă originală MOD DE PREPARARE: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea apoi se adauga cu lingura din mascarpone pana se incorporeaza cele 500 de...Citeste continuarea

Cum pastram tartufo?

Postat de: gurita_ta2005 in Conserve

Borcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce. Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce. Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca...Citeste continuarea

Cotlet de vita in nuci si stafide...

Postat de: hanna in Mancaruri cu carne

Se fac crestaturi in cotlet si se condimenteaza cu amestecul de ulei de masline, nuca tocata si scortisoara. Se apasa peste stratul de nuca, astfel ca nuca sa intre in crestaturi.  Se pune...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecel cu cascaval

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul il cureti de coaja si seminte si il dai pe razatoare. Presari sare si il lasi asa cca 10 minute. Cascavalul il dai pe razatoare. Storci dovlecelul de zeama si il amesteci cu...Citeste continuarea

Placinta rustica cu mac si branza

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in...Citeste continuarea

Prajitura cu piersici si migdale

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Piersicile se spala bine de puf, una o taiem cubulete, iar celelalte doua se taie felii subtiri. Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine pana...Citeste continuarea

Prajitura cu morcov

Postat de: caroline in Prajituri

Punem intr-un bol zaharul impreuna cu ouale si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima  pana ce devin spuma si s-au deschis la culoare iar zaharul s-a topit .  Adaugam laptele,...Citeste continuarea

Carne de porc in sos de ceapa

Postat de: mirela0911 in Porc

Se taie carnea cubulete, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga pasta de ardei si se lasa pana...Citeste continuarea

Rulouri din vinete

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Vânata și dovlecelul se spală și se taie pe lungime în felii subțiri Într-o cratiță pune la fiert apa cu sare. Când apa clocotește adaugă feliile de dovlecel...Citeste continuarea

Inghetata "Tutti Frutti"

Postat de: ctlina in Dulciuri

Spalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele.  Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit...Citeste continuarea

Placinta cu branza si marar

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat , frecam untul cu sarea si zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam oul, omogenizam, adaugam si otetul, apoi diluam totul cu laptele caldut si incepem sa incorporam treptat faina...Citeste continuarea

Tarta cu lamaie

Postat de: Bianca20 in Dulciuri

Aluat: Se pune faina, zaharul, praful de sare si praful de copt intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se framanta pana obtinem un aluat uscat si faramicios. Se adauga oul si se...Citeste continuarea

Tarta cu piept de pui si ciuperci

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Preparare blat: Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul (albusul il vom folosi la umplutura) si o lingura de smantana. Framantam doar cat sa obtinem...Citeste continuarea

Salată cu macrou afumat

Postat de: ela2015 in Salate

Spălăm bine cartofii şi ouăle şi le punem la fiert în vase separate (cartofii îi fierbem în jur de 30 de minute iar ouăle 10 minute, la foc mic). Între timp...Citeste continuarea

Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen...Citeste continuarea

Tahini (pasta de susan)

Postat de: Valclaudia in Sosuri

Susanul se prajeste foarte putin la foc mic intr-o tigaie intinsa. Nu trebuie sa isi schimbe culoarea, trebuie doar sa se usuce, sa devina crocante. Dupa ce se racesc, punem semintele de...Citeste continuarea

Ciorba de vara cu legume si hrisca

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucati. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugammorcovul feliat, pastaile rupte bucati, boabele de fasole...Citeste continuarea

Salata de ardei copti

Postat de: ctlina in Salate

Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Gatiti-i sub grill 30-40 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra. Scoateți-i din cuptor și...Citeste continuarea

Curcan cu arahide

Postat de: ctlina in Curcan

Taiati carnea in bucati de 2-3 cm. Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati. Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati. Lasati la frigider timp de 30 minute. Puneti...Citeste continuarea

Musaca in stil grecesc

Postat de: simona72 in Pui

In primul rand pregatim sosul: in bolul robotului de bucatarie am adaugat carnea taiata cuburi si conserva de ansoa cu tot cu ulei. Am macinat ingredientele cateva secunde pana sau mauntit. Am pus...Citeste continuarea

Supă cremă rece

Postat de: botcrina in Supe

Curăţăm cartofii, îi spălăm apoi îi tăiem cubuleţe. La fel procedăm şi cu legumele. Într-o cratiţă punem legumele cu apă şi sare la fiert. Cele trei felii de...Citeste continuarea

Pate de hrișcă ridicat la rang de...

Postat de: klausenburger in Aperitive / Garnituri

1. Spală bine hrișca cu apă rece, acoper-o cu 3-400 ml de apă rece și las-o peste noapte să se umfle în pene, ori minim 8 ore dacă pe la tine Greuceanu a furat luna;...Citeste continuarea

Inghetata de vanilie

Postat de: Criss in Dulciuri

Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, extractul de vanilie si amidonul. Adaugam laptele cald si omogenizam, apoi fierbem pana cand capata consistenta unui sos. Lasam sa se raceasca de tot....Citeste continuarea

Ardei prăjiți -pentru iarnă

Postat de: Bunica in Conserve

Spală ardeii și șterge-i cu șervețel absorbant u prosop de bucătărie. Pune la încins o tigaie in care ai pus uleiul . Când uleiul este încins pune ardeii la prăjit....Citeste continuarea

Hummus cu sfecla

Postat de: Ela68 in Mancaruri de post

1. Sfecla se coace sau se fierbe la abur, apoi se taie in bucati mai mici. 2. Pastram doua, trei linguri din zeama de la naut ( eu folosesc la cutie ), apoi il scurgem, il punem in blender,...Citeste continuarea

Ciuperci brune la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai rupem coditele, spalam ciupercile si le stergem cu un servet. Separat tocam cubulete coditele de ciuperci si impreuna cu baconul le calim cca 15 min. Taiem si cascavalul cubulete, apoi...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]