Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Fasii din piept de curcan cu piure...
Postat de: licurici_lra in CurcanPieptul de curcan l-am spalat, apoi l-am taiat fasii. L-am dat cu condimente si l-am bagat la frigider, aproximativ o ora. Intr-o punga, am pus fulgii de porumb si i-am zdrobit putin, intr-o...Citeste continuarea
Ostropel cu carne de curcan reteta...
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneCum se prepara Ostropel cu carne de curcan reteta romaneasca traditionala Mai intai am fiert carnea in oala sub presiune cu un praf de sare, ceapa tocata si o frunza de dafin. Am incins...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Criss in PorcCarnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, cartoful ras, sare, piper dupa gust. Se formeaza chiftelute nu foarte mari care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot apoi...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemSe pune intr-un vas pe foc miezul de pepene taiat cubulete mai mari, stropite cu zeama de la 1/2lamaie si zahar, se amesteca pana-si lasa zeama, apoi se lasa la fiert pana scade, amestecand din...Citeste continuarea
Ied cu cartofi in stil Mallorca
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePulpele de ied se spala si se portioneaza in bucati mari de cate 250 grame . Spalati si curatati legumele. Taiati morcovul si ardeiul rondele, ceapa pestisori, rosiile felii...Citeste continuarea
Snitel de curcan cu mustar si hrean
Postat de: mihaelar63 in CurcanCarnea de curcan se feliaza si se bate usor cu batatorul de snitele. Fiecare felie de carne se sareaza, se pipareaza si se unge cu pasta de hrean si mustar pe ambele parti ....Citeste continuarea
MANCARICA DE DOVLECEI
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriDovlecelul il cureti de coaja si seminte, apoi il tai cuburi. Ceapa si usturoiul le toci marunt si le calesti putin in uleiul fierbinte. Adaugi dovlecelul si presari sare si piperul macinat....Citeste continuarea
Supa rapida
Postat de: Constelatialeu in SupeTaiem ceapa marunt, incingem putin ulei si calim ceapa in el, adaugam sucul de rosii si fideaua. Punem sare, piper, dupa gust. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. La final adaugam busuioc ...Citeste continuarea
ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ
Postat de: panacris in ConserveRoșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze...Citeste continuarea
Ciorba dulce de pasare
Postat de: panacris in Supe/CiorbeSpinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească....Citeste continuarea
Supa de rosii cu perisoare
Postat de: caroline in SupePunem intr-un bol carnea,orezul,oul si codimentam cu sare si piper. Amestecam bine toate ingredientele . Acoperim bolul si dam la frigider. Rosiile le curatam de coaja , si le punem in...Citeste continuarea
Healthy Smoothie cu Catina si...
Postat de: Adi_Caradeanu in BauturiSpalati bine catina. Introduceti toate ingredientele in blender si mixati timp de 45 - 60 secunde. Turnati sucul in pahar si presarati seminte de chia. Citeste continuarea
Piept de curcan cu sos de roşii...
Postat de: ela2015 in CurcanCurăţăm carnea de pieliţe si vinişoare şi o tăiem în bucăţi potrivite (la frigere oricum se mai strânge). Într-o tigaie încălzim 2-3 linguri de ulei şi...Citeste continuarea
Biscuiti cu bere si cascaval
Postat de: Bianca20 in DulciuriFaina se pune intr-un bol impreuna cu sarea si piperul. Se adauga untul rece si taiat cubulete si se amesteca pana la obtinerea unui aluat faramicios. Se adauga cascavalul ras si berea. Se...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: Bianca20 in Aperitive / GarnituriBranza se faramiteaza cu o furculita sau cu mana. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga branza si se amesteca pana cand se formeaza zerul. Se strecoara si se pune la...Citeste continuarea
Desert prajitura ''criminala''
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana rezulta o bezea ferma. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apoi le...Citeste continuarea
Coaste
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai portionam coastele, le spalam si le uscam cu un servet, le dam un praf de sare si le punem in tigaie sa se parpaleasca nitel, pe o parte si pe alta, cat sa-si schimbe culoarea. Apoi le...Citeste continuarea
Chec duo cu afine
Postat de: timea in DulciuriMixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Ungem tava cu unt si turnam cam trei sferturi din...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa si aromata cu...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare....Citeste continuarea
Chiftele in camasute de canepa cu...
Postat de: Valclaudia in PorcPentru chiftele: -punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;...Citeste continuarea
Desert piscoturi umplute cu crema...
Postat de: Criss in PrajituriJumatate din numarul de piscoturi (adica 18) le scobim cu ajutorul unui cutit sau a unei lingurite si vor arata ca niste barcute. (Vezi imaginea de mai jos). In cafeaua espresso adaugam putina...Citeste continuarea
Pui la tigaie cu piure de cartofi...
Postat de: Valclaudia in PuiCuratam cartofii, ii taiem cubulete, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cubulete. Pulpele se curata de piele, se clatesc in...Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu pere si afine
Postat de: timea in DulciuriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat...Citeste continuarea
Hummus (pasta de naut)
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriClatim boabele de naut sub jet de apa rece, apoi le punem la hidratat in apa de seara pana dimineata. Clatim din nou boabele, apoi le punem la fiert in apa cu sare si bicarbonat pana se...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Alepaty in PrajituriTiramisu reţetă originală MOD DE PREPARARE: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea apoi se adauga cu lingura din mascarpone pana se incorporeaza cele 500 de...Citeste continuarea
Cum pastram tartufo?
Postat de: gurita_ta2005 in ConserveBorcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce. Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce. Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca...Citeste continuarea
Cotlet de vita in nuci si stafide...
Postat de: hanna in Mancaruri cu carneSe fac crestaturi in cotlet si se condimenteaza cu amestecul de ulei de masline, nuca tocata si scortisoara. Se apasa peste stratul de nuca, astfel ca nuca sa intre in crestaturi. Se pune...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel cu cascaval
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriDovlecelul il cureti de coaja si seminte si il dai pe razatoare. Presari sare si il lasi asa cca 10 minute. Cascavalul il dai pe razatoare. Storci dovlecelul de zeama si il amesteci cu...Citeste continuarea
Placinta rustica cu mac si branza
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in...Citeste continuarea
Prajitura cu piersici si migdale
Postat de: mirela0911 in PrajituriPiersicile se spala bine de puf, una o taiem cubulete, iar celelalte doua se taie felii subtiri. Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine pana...Citeste continuarea
Prajitura cu morcov
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-un bol zaharul impreuna cu ouale si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima pana ce devin spuma si s-au deschis la culoare iar zaharul s-a topit . Adaugam laptele,...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de ceapa
Postat de: mirela0911 in PorcSe taie carnea cubulete, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga pasta de ardei si se lasa pana...Citeste continuarea
Rulouri din vinete
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneVânata și dovlecelul se spală și se taie pe lungime în felii subțiri Într-o cratiță pune la fiert apa cu sare. Când apa clocotește adaugă feliile de dovlecel...Citeste continuarea
Inghetata "Tutti Frutti"
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele. Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit...Citeste continuarea
Placinta cu branza si marar
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPentru aluat , frecam untul cu sarea si zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam oul, omogenizam, adaugam si otetul, apoi diluam totul cu laptele caldut si incepem sa incorporam treptat faina...Citeste continuarea
Tarta cu lamaie
Postat de: Bianca20 in DulciuriAluat: Se pune faina, zaharul, praful de sare si praful de copt intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se framanta pana obtinem un aluat uscat si faramicios. Se adauga oul si se...Citeste continuarea
Tarta cu piept de pui si ciuperci
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriPreparare blat: Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul (albusul il vom folosi la umplutura) si o lingura de smantana. Framantam doar cat sa obtinem...Citeste continuarea
Salată cu macrou afumat
Postat de: ela2015 in SalateSpălăm bine cartofii şi ouăle şi le punem la fiert în vase separate (cartofii îi fierbem în jur de 30 de minute iar ouăle 10 minute, la foc mic). Între timp...Citeste continuarea
Tarta cu peste, dovlecel si porumb
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen...Citeste continuarea
Tahini (pasta de susan)
Postat de: Valclaudia in SosuriSusanul se prajeste foarte putin la foc mic intr-o tigaie intinsa. Nu trebuie sa isi schimbe culoarea, trebuie doar sa se usuce, sa devina crocante. Dupa ce se racesc, punem semintele de...Citeste continuarea
Ciorba de vara cu legume si hrisca
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucati. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugammorcovul feliat, pastaile rupte bucati, boabele de fasole...Citeste continuarea
Salata de ardei copti
Postat de: ctlina in SalateSpalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Gatiti-i sub grill 30-40 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra. Scoateți-i din cuptor și...Citeste continuarea
Curcan cu arahide
Postat de: ctlina in CurcanTaiati carnea in bucati de 2-3 cm. Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati. Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati. Lasati la frigider timp de 30 minute. Puneti...Citeste continuarea
Musaca in stil grecesc
Postat de: simona72 in PuiIn primul rand pregatim sosul: in bolul robotului de bucatarie am adaugat carnea taiata cuburi si conserva de ansoa cu tot cu ulei. Am macinat ingredientele cateva secunde pana sau mauntit. Am pus...Citeste continuarea
Supă cremă rece
Postat de: botcrina in SupeCurăţăm cartofii, îi spălăm apoi îi tăiem cubuleţe. La fel procedăm şi cu legumele. Într-o cratiţă punem legumele cu apă şi sare la fiert. Cele trei felii de...Citeste continuarea
Pate de hrișcă ridicat la rang de...
Postat de: klausenburger in Aperitive / Garnituri1. Spală bine hrișca cu apă rece, acoper-o cu 3-400 ml de apă rece și las-o peste noapte să se umfle în pene, ori minim 8 ore dacă pe la tine Greuceanu a furat luna;...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie
Postat de: Criss in DulciuriMixam galbenusurile impreuna cu zaharul, extractul de vanilie si amidonul. Adaugam laptele cald si omogenizam, apoi fierbem pana cand capata consistenta unui sos. Lasam sa se raceasca de tot....Citeste continuarea
Ardei prăjiți -pentru iarnă
Postat de: Bunica in ConserveSpală ardeii și șterge-i cu șervețel absorbant u prosop de bucătărie. Pune la încins o tigaie in care ai pus uleiul . Când uleiul este încins pune ardeii la prăjit....Citeste continuarea
Hummus cu sfecla
Postat de: Ela68 in Mancaruri de post1. Sfecla se coace sau se fierbe la abur, apoi se taie in bucati mai mici. 2. Pastram doua, trei linguri din zeama de la naut ( eu folosesc la cutie ), apoi il scurgem, il punem in blender,...Citeste continuarea
Ciuperci brune la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai rupem coditele, spalam ciupercile si le stergem cu un servet. Separat tocam cubulete coditele de ciuperci si impreuna cu baconul le calim cca 15 min. Taiem si cascavalul cubulete, apoi...Citeste continuarea