Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Sandvis cu stelute pe bat
Postat de: Pungasa_Rogue in SandvisuriCu ajutorul unei forme de stea, metalica, se decupeaza painea, salamul si branza topita. Pe un bat pentru frigarui se asambleaza sandvisul, astfel: paine + salam + branza + paine + salam +...Citeste continuarea
"Pizza" de cartofi
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriCartofii se curata ,se spala ,se taie cuburi si se pun la fiert. Intre timp se pregatesc restul ingredientelor ,se taie cuburi ,salamul,jambonul,sunca si mozzarela. Cand cartofii sunt fierti se...Citeste continuarea
Prajitura magica cu ciocolata
Postat de: mosuletulene in DulciuriÎncingem cuptorul bine și pregătim o tavă de cu pereții înalți în care punem hârtie de copt. Amestecăm făina și cacaua într-un bol. În alt vas...Citeste continuarea
Fasole alba - la congelator
Postat de: mihaelar63 in ConserveAm ales fasolea. Boabele trebuie sa aiba coaja neteda fara portiuni inegrite sau ingalbenite. Am spalat fasolea si am pus-o la hidratat 2 ore in apa calduta. Am fiert fasolea...Citeste continuarea
Pancakes cu banane
Postat de: robert_badica in DulciuriDecojesti banana, o rupi in bucati, si o transformi intr-un piure cu ajutorul unei furculite. Peste banana pasata, adaugi faina, si omogenizezi bine. Pui si oul. Amesteci energic. Adaugi esenta...Citeste continuarea
Sandvis "Puisorul vesel"
Postat de: Pungasa_Rogue in SandvisuriSe taie o frunza de salata pe jumatate si se aseaza partea creata pe o felie de paine, apoi se adauga snitelul. Rosia se decojeste si se taie rondele, apoi se aseaza peste snitel....Citeste continuarea
Negresa cu unt de arahide
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se topeste si-n el se topeste si ciocolata, se adauga zaharul se se mai tine totuldoua minute la foc mic, lasa apoi la racit cateva minute bune( 6). Se adauga ouale si se...Citeste continuarea
Fantana de dragoste
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparam intai crema pentru a avea timp sa se raceasca. Laptele se pune pe foc mic si se infierbanta , in el se pune vanilia. Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga amidonul, apoi se...Citeste continuarea
Cheesecake ultra rapid cu Lemon...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe prajesc alunele intr-o tigaie fara ulei. Se sfarama cu ajutorul unui mojar. Se adauga untul si sucul de lamaie si se amesteca. Se sfarama biscuitii cu ghimbir si se adauga peste alune....Citeste continuarea
Penne la cuptor cu carne tocata si...
Postat de: CameliaComan in PennePentru inceput fierbem pastele penne al dente conform instructiiunilor de pe ambalaj. Apoi le scurgem bine si le punem intr-un castron mai mare. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cateii de...Citeste continuarea
Sandwich "Iepure"
Postat de: robert_badica in SandvisuriTai ardeiul cubulete mici, iar ceapa o tai rondele fine.Decupezi cu o forma iepurasul, din cascaval. In prajitorul de paine, asezi felia de paine, o prajesti pana ce se rumeneste bine ( treapta...Citeste continuarea
Lamb cake
Postat de: Meea in DulciuriBlatul: Incepem cu pregatitul blatului. Batem spuma tare albusurile apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe). Dupa ce s-a format o bezea tare si lucioasa adaugam galbenusurile si...Citeste continuarea
Dulceata de piersici rosii
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai culegem piersicile, pentru ca avem de unde. Apoi le curatam de coaja si le taiem felioare subtirele. Intr-o cratita punem zaharul si apa si punem pe foc, lasam sa se topeasca zaharul si...Citeste continuarea
Sandvis cu snitel din piept de pui
Postat de: Pungasa_Rogue in SandvisuriPregatirea snitelului: Se bate oul cu putina sare. Se pune tigaia cu untura la incalzit. Se spala carnea, se da prin faina pe ambele parti, apoi prin ou - tot pe ambele parti, iar la final...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu kaizer
Postat de: ArianaBala in PorcFeliem kaizerul si il rumenim putin in ulei. Cartofii ii curatam, ii taiem in felii de aprox. 5 mm grosime si ii rumenim in acelasi ulei in care am prajit kaizer-ul. Intr-un...Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pun la fiert cartofii si morcovii intregi, cu tot cu coaja, se fierb pentru 20-25 minute, se scot si se lasa sub apa rece cateva minute. Intre timp se pun si oula la fiert, intre...Citeste continuarea
Rondele de dovlecel umplute cu...
Postat de: medioto59 in PorcTrecem carnea prin masina de tocat. Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime. Indepartam, folosind un cutit, miezul dovleceilor. Carnea tocata o amestecam cu ceapa si mararul taiate...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt. Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza....Citeste continuarea
Prajitura cu zmeura si ciocolata
Postat de: CameliaComan in DulciuriBlat: Fierbem apa si o amestecam cu cele 90 g de cacao pana se omogenizeaza. O lasam la racit. Amestecam faina cu praful de copt, zaharul, praful de sare si bicarbonatul. Mixam usor ouale cu...Citeste continuarea
Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Postat de: merisor67 in PastePreparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat. Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu pere
Postat de: andaoana in DulciuriClatite pufoase reteta Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte, omogenizam...Citeste continuarea
Tarta frangipane cu pere
Postat de: andaoana in DulciuriIncepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios. Intr-un vas punem faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua...Citeste continuarea
Strudel cu mere
Postat de: Moni_alex in DulciuriMerele se curata, se dau pe razatoarea mare sau la robot si se calesc cu zaharul pana se inmoaie si se evapora zeama. Drojdia se pune cu lingurita de zahar si putina apa calduta si se lasa la...Citeste continuarea
Tarta cu pere, crema de vanilie si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta compozitie ies doua tarte. Pentru a prepara blatul, dam untul pe razatoare asa rece cum il scoatem din frigider, punem si restul ingredientelor si framantam alautul pana se...Citeste continuarea
Sandvis bagheta
Postat de: CameliaComan in SandvisuriIntr-o craticioara punem la fiert crenvrusti. Taiem cubulete castravetele,felia de branza, felia de cascaval si maslinele. Le amestecam cu crema de branza.Taiem bagheta pe jumatate si o...Citeste continuarea
Briose mic dejun
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCeapa si ciupercile se toaca la blender, la fel si dovleacul. Se incinge uleiul (usor) si se pun ciupercile presarate cu putina sare si se lasa doua minute la foc mic, se adauga ciupercile si...Citeste continuarea
Oua la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam rosia, o taiem felii rotunde, potrivit de groase. Taiem fiecare bucata de cascaval in doua, pe latime. Ungem patru forme de briose (eu am folosit de aluminiu) cu ulei de masline....Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumePregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam...Citeste continuarea
Tort
Postat de: Adele in TorturiPentru inceput se pregateste blatul, albusurile se mixeaza spuma intr-un vas, intr-un alta vas se mixeaza galbenusurile cu zaharul si treptat se adauga uleiul, pana cand devin spumoase, se adauga...Citeste continuarea
Rulouri de primavara/ Nems rapide
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe da morcovul pe razatoarea cea mare. Se curata și se toaca prazul. Se amesteca cu carnea tocata. Adaugati celelalte ingrediente, amestecati bine si dati la rece 1 ora. Umpleți un...Citeste continuarea
Rulouri suedeze
Postat de: Anett in Jamie OliverIn lapte amestecam drojdia cu putina zahar, si se lasa sa odihneasca. Intr-un vas mare batem oule cu putin sare, apoi adaugam cardamonul, zaharul, untul topit, 500 g faina si laptele cu drojdia...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneAsa cum am scris la reteta anterioara pregatim compozitia astfel: punem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup-ul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi...Citeste continuarea
Hamburger
Postat de: caroline in Mancaruri cu carnePunem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi burgeri. Ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider pentru 15...Citeste continuarea
Chiftele in aluat de bere
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriPregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie...Citeste continuarea
"Dulce si sarat"
Postat de: simona72 in Cook and smilePentru "Briose cu zmeura si apa de trandafiri": Mixam cele doua oua si albusul impreuna cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut si continuam mixarea pana obtinem o spuma...Citeste continuarea
Sandwich prajit (Grilled cheese...
Postat de: caroline in SandvisuriPunem o tigaie antiaderenta la foc potrivit si cand aceasta s-a incalzit, punem mai intai 50 gr de unt . Cand untul s-a topit , asezam feliile de paine. Lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi...Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: Anett in SalateIn primul pas punem cartofi la fiert in coaja cu sare. Cand sunt gata, lasam sa raceasca, curatam de coaja si le taiem cubulete. Curatam ceapa, taiem in rondele si punem intr-un castron....Citeste continuarea
Salata de paste cu fasole neagra
Postat de: caroline in PastePunem fasolea uscata intr-un bol cu apa si o lasam peste noapte . Intr-o oala punem apa. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe pachet...Citeste continuarea
Tort cu crema mascarpone si gem de...
Postat de: medioto59 in DulciuriBlatul este by GabyDuceag de la Papa Bun http://retetepapabun.ro/blat-de-tort-perfect-fara-praf-de-copt/ Separam albusurile de galbenusuri.Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam...Citeste continuarea
Sandvis "Yam-yam"
Postat de: Pungasa_Rogue in SandvisuriSe taie chifla pe jumatate. Se taie salata, pastrandu-se doar partea de sus, creata, si se pune o frunza pe chifla (partea inferioara). Se adauga doua felii de muschi afumat, apoi o felie de...Citeste continuarea
Rulouri din vinete umplute cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeVanata se feliaza in fasii subtiri care se gatesc intr-o tigaie fiebinte cateva minute, pana se inmoaie. Se amesteca branza cu chiliul tocat, menta tocata si piper din belsug. Se...Citeste continuarea
Ratatouille - Reteta video
Postat de: Oana in Mancaruri de legumeTaie ardeii in cuburi potrivite Scoate miezul de la dovlecel si vanata, ca sa elimini excesul de apa si apoi taie-le cuburi Toaca marunt...Citeste continuarea
Sandwich cu branza pufoasa si...
Postat de: Oana in SandvisuriTaie chiflele pe jumatate si unge-le cu branza pufoasa din belsug. Pune deasupra felii de avocado stropite cu zeama de lime, rondele de ardei si felii de rosii, presara ceapa verde tocata...Citeste continuarea
Mini omlete cu oua de prepelita
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se bat ouale,se adauga ceapa curatata si taiata marunt,cascavalul ras iar dupa omogenizare se condimenteaza dupa gust Se imparte compozitia in forme diferite mici,se pun pe tava...Citeste continuarea
Pappa al pomodoro ( supa de rosii...
Postat de: Anett in SupeIn primul pas pregatim rosiile. La fiecare facem o taietura sub forma de cruce la baza si fierbem timp de 2-3 minute. Apoi le punem repede intr-un castron cu apa rece. Curatam rosiile si le taiem...Citeste continuarea
Sandvis pufos cu miez de paine
Postat de: CameliaComan in SandvisuriPunem 2 felii miez de paine una peste alta,formand o felie mai groasa.Tocam marunt castravetele,jumatatea de ardei si felia de cascaval.Le amestecam cu smantana si branzica topita.Le amestecam...Citeste continuarea
Sandwich vegetarian
Postat de: CulinaryRainbow in SandvisuriAm tăiat chifla în două jumătăți. Pe cea de la bază am întins un puțin peperoncizi, iar pe cealaltă pesto. Pe chifla picantă am așezat...Citeste continuarea
Pui cu sos de smantana si capere
Postat de: licurici_lra in PuiFasiile din piept de pui le-am spalat, le-am dat cu sare si piper, le-am uns cu ulei si le-am lasat peste noapte la frigider. Am uns grill-ul cu putin ulei si am pus fasiile din piept de pui sa...Citeste continuarea
Bulete cu ricotta si vanilie
Postat de: daniastefania in PrajituriPunem intr-un vas ricotta cu ouale si esenta de vanilie. Amestecam bine, sa se omogenizeze totul. In cutia de la ricotta punem faina, aproape plina sa fie cutia, zaharul, zaharul vanilat si un...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu rosii
Postat de: licurici_lra in CiorbeAm taiat cartofii si rosiile cubulete, ceapa marunt, morcovul rondele si ardeii bastonase. Am pus ulei intr-o oala, am adaugat legumele, in afara de cartofi le-am lasat sa se inmoaie, punand...Citeste continuarea