Spaghete cu ciuperci si speck

de - Andreea - in Paste, 19 Oct 2015 | 3833 vizualizari

 

Un pranz rapid !

 

INGREDIENTE

  • 250 gr spaghete tip ''Spaghetti Rigati''
  • 80 gr speck
  • 150 gr ciuperci tip champignon
  • 1\2 ceapa mica
  • 50 ml vin
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu ciuperci si speck:

Punem o oala cu apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba,punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . 

Ciupercule se curata de pielita , se spala, se usuca cu ajutorul unui servete de hartie , piciorusul se taie rondele iar palaria felii subtiri. 

Ceapa , curatata si spalata , se toaca marunt . 

Speck-ul se feliaza fasii subtiri. 

Intr-o tigaie punem putin ulei. Cand acesta s-a incins punem usturoiul curatat impreuna cu ceapa si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute . 

Adaugam apoi ciupercile , presaram sare si lasam sa se evapore toata apa de la ciuperci . 

Stingem cu vin si dam la foc iute , pana ce vinul s-a evaporat.

Adaugam apoi speck-ul si lasam in continuare 3-4 minute .

 Cand pastele sunt gata , le scurgem de apa si le adaugam in tigaia cu ciuperci .

Amestecam bine ingredientele,presaram piper si sare daca mai este necesar .

Se servesc calde presarate cu parmezan .

Pofta buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu ciuperci si speck" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

- Andreea - 1

19.10.2015, 22:19

Camelia

- Andreea - 1

19.10.2015, 22:19

Catalina

- Andreea - 1

19.10.2015, 22:19

Merisor

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu varza calita