Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Panna cotta cu aroma de lavanda
Postat de: Oana in Dulciurihidrateaza foitele de gelatina cu apa rece amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic adauga zaharul si amesteca...Citeste continuarea
Prajitura cheesecake cu dulceata de...
Postat de: maisondenisse in DulciuriNucile se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu zaharul si faina. Peste acest amestec se adauga untul moale- la temperatura camerei- taiat bucatele, iar cu ajutorul unei furculite se framanta...Citeste continuarea
Vinete umplute cu carne de pui
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriSpalam vinetele si le taiem in doua pe lung. Le asezam in tava cu partea taiata in sus, le stropim cu putin ulei si sare si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 250grade...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriTaiem cubulete mezelurile, cascavalul si maslinele. Adaugam ouale peste ele si amestecam bine. Praful de copt il amestecam cu faina, pe care o punem peste amestecul de...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriIndepartam semintele dovleceilor si ii dam pe razatoarea mare. Presaram sare peste ei si amestecam. II punem intr-o strecuratoare pentru 30 de minute. Dupa expirarea...Citeste continuarea
Trufe raw
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganAceste trufe sunt foarte usor de facut. Aveti nevoie de un robot de bucatarie. In vasul robotului punem ingredientele , mai putin untul de cacao . Untul de cacao il punem intr-un vas cu apa pe...Citeste continuarea
Dulceata de macese
Postat de: reisnaor_2006 in Dulceata / GemIntr-o cratita mai inalta am pus apa si zaharul si am amestecat usor pana cand s-a dizolvat.Cand s-a dizolvat zaharul am adaugat pasta de macese si am...Citeste continuarea
Tort cu fructe si crema de mascarpone
Postat de: CameliaComan in TorturiPentru inceput am pregatit blatul de tort.Punem cele 6 oua intr-un bol fara sa separam galbenusul de albus.Adaugam praful de sare.Mixam ouale iar apoi punem si zaharul putin cate putin(eu punem...Citeste continuarea
Tocanita de ciuciuleti cu smantana
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legumeCiuciuletii se curata si se spala in mai multe ape.Separat intr-o tigaie se pune uleiul la incins se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca cateva...Citeste continuarea
Ficatei cu paste
Postat de: ianculubita in PasteFicateiii curatati,spalati se pun pentru 5-6min.in apa clocotita apoi se scurg bine si se pun in tigaia cu ulei incins sa se rumeneasca;dupa ce s-au rumenit se adauga vinul,bulion,usturoi...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in otet
Postat de: mihasara in MuraturiSpalam, taiem gogosarul si indepartam semintele si cotoarele. Il taiem la ce dimensiuni dorim. Eu in borcanele mari pun jumatati de gogosar iar in cele de 800g pun felii...Citeste continuarea
Icre de fasole
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriPunem fasolea la inmuiat pentru cel putin 8 ore. Fierbem fasolea cu foile de dafin. Zdrobim fasolea ca pentru fasolea batuta. Eu am pus boabele in...Citeste continuarea
Prajitura cu ananas
Postat de: andaoana in DulciuriPregatim 12 forme de briose. 50 gr unt impreuna cu o lingura de zahar pudra, semintele de vanilie le frecam pana cand untul se inmoaie si se face ca si o pasta. Repartizam untul astfel...Citeste continuarea
Cupcakes in stil rusesc
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Din primele 5 ingrediente se framanta un aluat fraged. Se distribuie 2/3 din el in forme, apasand usor la baza. Cealalta treime de aluat se pune...Citeste continuarea
Cous cous cu legume
Postat de: mihasara in SalatePunem intr-un vas 2.5l apa, adaugam sare si o punem la fiert. Intre timp punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si o punem pe foc. Taiem marunt ceapa si o calim in...Citeste continuarea
Farfalle cu hribi si smantana
Postat de: andaoana in FarfalleHribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte. Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand...Citeste continuarea
Fettuccine cu varza calita
Postat de: andaoana in PasteIntr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 6...Citeste continuarea
Spaghete cu sos de rosii si...
Postat de: Pungasa_Rogue in SpaghetePregatirea chiftelelor: Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftele mici si se prajesc intr-o tigaie cu untura multa. Se scot pe un servetel de bucatarie absorbant. Pregatirea...Citeste continuarea
Sos Pesto cu nuci si arahide
Postat de: simona72 in SosuriAvand in vedere ca sunt multe soiuri de busuioc, tin sa precizez ca am folosit busuioc clasic, care se gaseste in magazine si in piete. Eu l-am cumparat din piata de la tzarani, foarte aromat si...Citeste continuarea
Fusilli cu bacon, sos Pesto si...
Postat de: simona72 in PasteSe pune apa cu sare la fiert. Apa sa fie multa, aproximativ 1,5 litri. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Intre timp facem sosul… Taiem baconul in bucatele si...Citeste continuarea
Rosii uscate la borcan, conservate...
Postat de: simona72 in ConserveCele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de...Citeste continuarea
Risoni cu sos de rosii si macrou...
Postat de: simona72 in PasteSe curata ceapa, se toaca marunt si se celeste in putin ulei de masline pana devine sticloasa. La final se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa pentru inca 1 minut....Citeste continuarea
Lasagna cu carne tocata de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in LasagnaSos Ragù: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Tijele de apio se spala si se taie rondele. Aceste...Citeste continuarea
Dovleac copt asezonat cu seminte de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDovleacul se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de...Citeste continuarea
Batoane de susan raw
Postat de: Steffy in Vegan / Raw veganPunem intr-un bol ingredientele uscate (susan, fulgi de cocos, migdale) si in alt bol, cele umede (tahini, miere, ulei de cocos). Amestecam bine ingredientele umede cu un tel, urmand sa le...Citeste continuarea
ORECCHIETTE CU ANGHINARE
Postat de: panacris in PastePastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de...Citeste continuarea
Briose cu dovleac, alune de padure...
Postat de: panacris in DulciuriDovleacul se taie în două și se pune la copt în cuptor cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de coajă și se trece prin blender sau aparat de mărunțit,...Citeste continuarea
Tagliatelle de casa cu sfeclă...
Postat de: ctlina in PasteM-am inspirat de la o reteta frantuzeasca - vezi aici Pastele de casa cu sfecla rosie sunt o premieră si pentru mine - resultatul este foarte bun si original. Nu este insa chiar...Citeste continuarea
Ouă de prepeliță umplute
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriDupă cum se vede, nu am dat cantități; asta pentru că e mai mult o idee, decât o rețetă propriu-zisă. Se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia. ...Citeste continuarea
Trandafiri din aluat foietaj si mere
Postat de: medioto59 in DulciuriSpalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi...Citeste continuarea
Paste cu nuca
Postat de: licurici_lra in PasteAm fiert pastele in apa cu putina sare, apoi le-am scurs de apa si am ous putin lapte cald peste ele. Am presarat zaharul, nuca si am amestecat. Deasupra am presarat coaja de portocala si putina...Citeste continuarea
Piept de curcan cu ciuperci și sos...
Postat de: elucubratiiculinare in CurcanTopim 2 linguri de unt într-o tigaie. Adăugăm pieptul de curcan condimentat cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbru. Se lasă să se rumenească la foc mic câte 10 minute pe...Citeste continuarea
Iepure în sos de muștar
Postat de: elucubratiiculinare in IepureIepurele se tranșează în 8 bucăți. În cazul în care se gătește tot iepurele se va servi la 4 persoane. Se condimentează cu sare și piper. Se topește untul într-o...Citeste continuarea
Mâncărică de fasole cu paste
Postat de: ela2015 in PasteFasolele se aleg de impurităţi, se spală în mai multe ape reci şi se lasă la înmuiat peste noapte (folosiţi un vas încăpător pentru că fasolele se vor umfla dar şi...Citeste continuarea
Desert prajitura cu piscoturi,...
Postat de: timea in PrajituriCrema de vanilie: Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o...Citeste continuarea
Canelloni cu spanac si branza
Postat de: panacris in PasteSpanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și...Citeste continuarea
Terina cu carne tocata si piept de pui
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa si o tocam cat mai marunt. Indepartam cozile la patrunjel, il tocam. Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sos de branza cu...
Postat de: paprikaandcinnamon in PastePrima data se fierb ciupercutele. Daca nu vreti sa pierdeti vremea fierband ciuperci puteti folosi ciuperci din conserva. Eu prefer sa le fierb dupa ce am dat peste 2 borcane cu ciuperci care erau...Citeste continuarea
Sparanghel in foi de Lasagne
Postat de: cris2711 in Lasagna1. Sparanghelul se curata de coaja si se pune intr-o oala cu apa clocotita .Se adauga si putina sare.La foc mediu se fierbe 10-15 minute.Apoi se scoate din oala si se scurge pe un prosop de...Citeste continuarea
Negresă cu gem de afine şi bezea....
Postat de: Zamfira in PrajituriFrecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile. După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina...Citeste continuarea
Reteta de negresă cu blat de cacao...
Postat de: Zamfira in PrajituriPreparare Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa Blat Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul. Apoi adăugăm treptat untul (moale...Citeste continuarea
Tartă cu mere după o rețetă veche
Postat de: Zamfira in PrajituriCurățăm merele de coajă, scoatem cotoarele și le tăiem bucățele mici. Punem merele într-o crăticioară, adăugăm cele 3 linguri de apă și lăsăm să fiarbă 5 minute...Citeste continuarea
Salată de ciuperci cu porumb şi...
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriClătim cu puţină apă ciupercile din conserve, le scurgem foarte bine şi după preferinţă le tocăm mai mărunt sau le lăsăm în bucăţi mai mari. Ceapa o tăiem rondele....Citeste continuarea
Chec aperitiv picant
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriMixăm foarte bine ouăle cu un praf de sare până când obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm treptat făina, praful de copt şi uleiul. Până la această fază am...Citeste continuarea
Tort cu alune de pădure şi krantz
Postat de: Zamfira in TorturiBlat Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem...Citeste continuarea
Pizza pe blat de foietaj (16 mini...
Postat de: Zamfira in PizzaSe dezgheaţă foietajul la temperatura camerei, se întinde şi se feliază în 16 părţi – 4 pe orizontală şi 4 pe verticală. Ungem cu ketchup fiecare pătrăţel şi...Citeste continuarea
Langoşi
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriPrima variantă – de post (fără umplutură) Dizolvăm drojdia în puțină apă călduță și o linguriță de zahăr (lăsăm să stea 5 minute). După acest timp amestecăm...Citeste continuarea
Salată de cartofi cu chimen
Postat de: Zamfira in Mancaruri de legumeFierbem cartofii în apă cu sare sau în aburi. Lăsăm sa se răcească astfel devin mai puțin sfărămicioși. Curățăm cartofii și îi tăiem rondele mai groase. Călim...Citeste continuarea
Chiftelute in crusta de cartofi
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCuratam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite....Citeste continuarea
Fritatta cu ceapa verde si cartofi
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriEu am fiert cartofii seara pentru ca dimineata nu am timp prea mult.Puteti sa ii fierbeti si dimineata daca aveti timp.Tocam ceapa verde rondele finute.Cei 3 cartofi trebuie taiati in cubulete...Citeste continuarea