A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Panna cotta cu aroma de lavanda

Postat de: Oana in Dulciuri

hidrateaza foitele de gelatina cu apa rece amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic   adauga zaharul si amesteca...Citeste continuarea

Prajitura cheesecake cu dulceata de...

Postat de: maisondenisse in Dulciuri

Nucile se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu zaharul si faina. Peste acest amestec se adauga untul moale- la temperatura camerei- taiat bucatele, iar cu ajutorul unei furculite se framanta...Citeste continuarea

Vinete umplute cu carne de pui

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

Spalam vinetele si le taiem in doua pe lung. Le asezam in tava cu partea taiata in sus, le stropim cu putin ulei si sare si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 250grade...Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

Taiem cubulete mezelurile, cascavalul si maslinele. Adaugam ouale peste ele si amestecam bine. Praful de copt il amestecam cu faina, pe care o punem peste amestecul de...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

Indepartam semintele dovleceilor si ii dam pe razatoarea mare. Presaram sare peste ei si amestecam. II punem intr-o strecuratoare pentru 30 de minute. Dupa expirarea...Citeste continuarea

Trufe raw

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Aceste trufe sunt foarte usor de facut. Aveti nevoie de un robot de bucatarie. In vasul robotului punem ingredientele , mai putin untul de cacao . Untul de cacao il punem intr-un vas cu apa pe...Citeste continuarea

Dulceata de macese

Postat de: reisnaor_2006 in Dulceata / Gem

       Intr-o cratita mai inalta am pus apa si zaharul si am amestecat usor pana cand s-a dizolvat.Cand s-a dizolvat zaharul am adaugat pasta de macese si am...Citeste continuarea

Tort cu fructe si crema de mascarpone

Postat de: CameliaComan in Torturi

Pentru inceput am pregatit blatul de tort.Punem cele 6 oua intr-un bol fara sa separam galbenusul de albus.Adaugam praful de sare.Mixam ouale iar apoi punem si zaharul putin cate putin(eu punem...Citeste continuarea

Tocanita de ciuciuleti cu smantana

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legume

      Ciuciuletii se curata si se spala in mai multe ape.Separat intr-o tigaie  se pune uleiul la incins  se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca cateva...Citeste continuarea

Ficatei cu paste

Postat de: ianculubita in Paste

Ficateiii curatati,spalati se pun pentru 5-6min.in apa clocotita apoi se scurg bine si se pun in tigaia cu ulei incins sa se rumeneasca;dupa ce s-au rumenit se adauga vinul,bulion,usturoi...Citeste continuarea

Gogosari si conopida in otet

Postat de: mihasara in Muraturi

Spalam, taiem gogosarul si indepartam semintele si cotoarele. Il taiem la ce dimensiuni dorim. Eu in borcanele mari pun jumatati de gogosar iar in cele de 800g pun felii...Citeste continuarea

Icre de fasole

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

  Punem fasolea la inmuiat pentru cel putin 8 ore. Fierbem fasolea cu foile de dafin. Zdrobim fasolea ca pentru fasolea batuta.  Eu am pus boabele in...Citeste continuarea

Prajitura cu ananas

Postat de: andaoana in Dulciuri

Pregatim 12 forme de briose. 50 gr unt impreuna cu o lingura de zahar pudra, semintele de vanilie le frecam pana cand untul se inmoaie si se face ca si o pasta. Repartizam untul astfel...Citeste continuarea

Cupcakes in stil rusesc

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Din primele 5 ingrediente se framanta un aluat fraged. Se distribuie 2/3 din el in forme, apasand usor la baza. Cealalta treime de aluat se pune...Citeste continuarea

Cous cous cu legume

Postat de: mihasara in Salate

Punem intr-un vas 2.5l apa, adaugam sare si o punem la fiert. Intre timp punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si o punem pe foc. Taiem marunt ceapa si o calim in...Citeste continuarea

Farfalle cu hribi si smantana

Postat de: andaoana in Farfalle

Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte. Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand...Citeste continuarea

Fettuccine cu varza calita

Postat de: andaoana in Paste

Intr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 6...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de rosii si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Spaghete

Pregatirea chiftelelor: Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftele mici si se prajesc intr-o tigaie cu untura multa. Se scot pe un servetel de bucatarie absorbant. Pregatirea...Citeste continuarea

Sos Pesto cu nuci si arahide

Postat de: simona72 in Sosuri

Avand in vedere ca sunt multe soiuri de busuioc, tin sa precizez ca am folosit busuioc clasic, care se gaseste in magazine si in piete. Eu l-am cumparat din piata de la tzarani, foarte aromat si...Citeste continuarea

Fusilli cu bacon, sos Pesto si...

Postat de: simona72 in Paste

Se pune apa cu sare la fiert. Apa sa fie multa, aproximativ 1,5 litri. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Intre timp facem sosul… Taiem baconul in bucatele si...Citeste continuarea

Rosii uscate la borcan, conservate...

Postat de: simona72 in Conserve

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de...Citeste continuarea

Risoni cu sos de rosii si macrou...

Postat de: simona72 in Paste

Se curata ceapa, se toaca marunt si se celeste in putin ulei de masline pana devine sticloasa. La final se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa pentru inca 1 minut....Citeste continuarea

Lasagna cu carne tocata de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Lasagna

Sos Ragù: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Tijele de apio se spala si se taie rondele. Aceste...Citeste continuarea

Dovleac copt asezonat cu seminte de...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Dovleacul se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de...Citeste continuarea

Batoane de susan raw

Postat de: Steffy in Vegan / Raw vegan

Punem intr-un bol ingredientele uscate (susan, fulgi de cocos, migdale) si in alt bol, cele umede (tahini, miere, ulei de cocos). Amestecam bine ingredientele umede cu un tel, urmand sa le...Citeste continuarea

ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Postat de: panacris in Paste

Pastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de...Citeste continuarea

Briose cu dovleac, alune de padure...

Postat de: panacris in Dulciuri

Dovleacul se taie în două și se pune la copt în cuptor cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de coajă și se trece prin blender sau aparat de mărunțit,...Citeste continuarea

Tagliatelle de casa cu sfeclă...

Postat de: ctlina in Paste

M-am inspirat de la o reteta frantuzeasca - vezi  aici Pastele de casa cu sfecla rosie sunt o premieră si pentru mine - resultatul este foarte bun si original. Nu este insa chiar...Citeste continuarea

Ouă de prepeliță umplute

Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri

   După cum se vede, nu am dat cantități; asta pentru că e mai mult o idee, decât o rețetă propriu-zisă. Se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia.  ...Citeste continuarea

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Spalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi...Citeste continuarea

Paste cu nuca

Postat de: licurici_lra in Paste

Am fiert pastele in apa cu putina sare, apoi le-am scurs de apa si am ous putin lapte cald peste ele. Am presarat zaharul, nuca si am amestecat. Deasupra am presarat coaja de portocala si putina...Citeste continuarea

Piept de curcan cu ciuperci și sos...

Postat de: elucubratiiculinare in Curcan

Topim 2 linguri de unt într-o tigaie. Adăugăm pieptul de curcan condimentat cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbru. Se lasă să se rumenească la foc mic câte 10 minute pe...Citeste continuarea

Iepure în sos de muștar

Postat de: elucubratiiculinare in Iepure

Iepurele se tranșează în 8 bucăți. În cazul în care se gătește tot iepurele se va servi la 4 persoane. Se condimentează cu sare și piper. Se topește untul într-o...Citeste continuarea

Mâncărică de fasole cu paste

Postat de: ela2015 in Paste

Fasolele se aleg de impurităţi, se spală în mai multe ape reci şi se lasă la înmuiat peste noapte (folosiţi un vas încăpător pentru că fasolele se vor umfla dar şi...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi,...

Postat de: timea in Prajituri

Crema de vanilie: Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o...Citeste continuarea

Canelloni cu spanac si branza

Postat de: panacris in Paste

Spanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și...Citeste continuarea

Terina cu carne tocata si piept de pui

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt. Indepartam cozile la patrunjel, il tocam. Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam...Citeste continuarea

Tagliatelle cu sos de branza cu...

Postat de: paprikaandcinnamon in Paste

Prima data se fierb ciupercutele. Daca nu vreti sa pierdeti vremea fierband ciuperci puteti folosi ciuperci din conserva. Eu prefer sa le fierb dupa ce am dat peste 2 borcane cu ciuperci care erau...Citeste continuarea

Sparanghel in foi de Lasagne

Postat de: cris2711 in Lasagna

1. Sparanghelul se curata de coaja si se pune intr-o oala cu apa clocotita .Se adauga si putina sare.La foc mediu se fierbe 10-15 minute.Apoi se scoate din oala si se scurge pe un prosop de...Citeste continuarea

Negresă cu gem de afine şi bezea....

Postat de: Zamfira in Prajituri

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile. După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina...Citeste continuarea

Reteta de negresă cu blat de cacao...

Postat de: Zamfira in Prajituri

Preparare Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa Blat Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul. Apoi adăugăm treptat untul (moale...Citeste continuarea

Tartă cu mere după o rețetă veche

Postat de: Zamfira in Prajituri

Curățăm merele de coajă, scoatem cotoarele și le tăiem bucățele mici. Punem merele într-o crăticioară, adăugăm cele 3 linguri de apă și lăsăm să fiarbă 5 minute...Citeste continuarea

Salată de ciuperci cu porumb şi...

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Clătim cu puţină apă ciupercile din conserve, le scurgem foarte bine şi după preferinţă le tocăm mai mărunt sau le lăsăm în bucăţi mai mari. Ceapa o tăiem rondele....Citeste continuarea

Chec aperitiv picant

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Mixăm foarte bine ouăle cu un praf de sare până când obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm treptat făina, praful de copt şi uleiul. Până la această fază am...Citeste continuarea

Tort cu alune de pădure şi krantz

Postat de: Zamfira in Torturi

Blat Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem...Citeste continuarea

Pizza pe blat de foietaj (16 mini...

Postat de: Zamfira in Pizza

Se dezgheaţă foietajul la temperatura camerei, se întinde şi se feliază în 16 părţi – 4 pe orizontală şi 4 pe verticală. Ungem cu ketchup fiecare pătrăţel şi...Citeste continuarea

Langoşi

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Prima variantă – de post (fără umplutură) Dizolvăm drojdia în puțină apă călduță și o linguriță de zahăr (lăsăm să stea 5 minute). După acest timp amestecăm...Citeste continuarea

Salată de cartofi cu chimen

Postat de: Zamfira in Mancaruri de legume

Fierbem cartofii în apă cu sare sau în aburi. Lăsăm sa se răcească astfel devin mai puțin sfărămicioși. Curățăm cartofii și îi tăiem rondele mai groase. Călim...Citeste continuarea

Chiftelute in crusta de cartofi

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite....Citeste continuarea

Fritatta cu ceapa verde si cartofi

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Eu am fiert cartofii seara pentru ca dimineata nu am timp prea mult.Puteti sa ii fierbeti si dimineata daca aveti timp.Tocam ceapa verde rondele finute.Cei 3 cartofi trebuie taiati in cubulete...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]