Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de morcovi si telina cu...
Postat de: diaconta in SalateAm curatat morcovii si am lasat 2-3 cm din partea cu frunze. Ardeiul iute l-am taiat în doua, am scos semintele si apoi l-am taiat felii subtiri. Am ras coaja de la portocala...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt
Postat de: RuxyRux in DulciuriFoile se dezgheata. Untul se topeste si se lasa deoparte. Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul fix zece minute( atentie nu trisati :)))) le vrem pufoase. Se pune iaurtul,...Citeste continuarea
Bors cu cartofi noi
Postat de: RuxyRux in Supe/CiorbeSe spala legumele, se curata si se toaca, ceapa verde, telina, morcovii, patrunjelul, cartofii. In oala se pun legumele tocate, mai putin cartofii, se pun si doua trei linguri de ulei, eu pun...Citeste continuarea
Pizza cu rozmarin si cartofi noi
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe amesteca faina, malaiul si sarea. Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat omogen....Citeste continuarea
Tofu rece cu sos de soia
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca sosul de soia diluat cu 1 lingura apa cu wasabi si uleiul de susan. Se taie tofu felii si se toarna sosul deasupra. Se serveste imediat. Citeste continuarea
Salata vietnameza Pachetel de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se amesteca sosul de soia, uleiul de susan, zaharul brun, sucul de lime, curry si usturoiul pisat intr-un bol si se adauga bucatile de pui...Citeste continuarea
Friptura de miel cu ghimbir si...
Postat de: diaconta in OaiePentru început, am marinat carnea. Pentru aceasta am pregatit aparatul de vidat si caserola pentru marinare. Am spalat si uscat carnea, apoi am taiat-o în doua pentru a putea s-o...Citeste continuarea
Piure de cartofi cremos si pufos
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriPentru inceput punem intr-o oala apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Curatam bine cartofii iar apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugam cartofii. Ii lasam la fiert...Citeste continuarea
Puisor aromat la cuptor
Postat de: CameliaComan in PuiCuratam si spalam puiutul. Presaram deasupra puiului praf de usturoi, boia dulce, condimente pentru carnea de pui, piper si sare. Pune ulei de masline si masam usor puiul. Introducem puiul in...Citeste continuarea
Fusilli cu ciuperci, usturoi si branza
Postat de: mirela0911 in FusilliSe pun pastele la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se strecoara dar nu se clatesc. Ciupercile se spala si se curata, la fel ceapa si usturoiul. Ciupercile se taie feliute, iar ceapa se taie...Citeste continuarea
Piscoturi de sampanie
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron punem albusurile cu un praf de srae si le mixam bine, pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana ce zaharul se topeste si obtinem...Citeste continuarea
Ochelari cu pesto
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriFoitajul dezghetat la temperaura din bucatarie, se intinde, pana la jumatate se unge cu un fel de pesto iar in partea opusa cu alt fel; se ruleaza pana la mijloc ambele parti, se strange putin...Citeste continuarea
Supa de ciuperci cu muschiulet de porc
Postat de: eumimi in SupeMai intai punem uleiul la incins. Ceapa o taiem in cubulete mici si o punem la calit impreuna cu ciupercile scurse bine de zeama. Lasam 5-6 minute, apoi adaugam jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Aperitiv lipii cu branza si ceapa
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare...Citeste continuarea
Ciorba de scarita afumata
Postat de: AndrutzaP in CiorbeSpalati scaricica si puneti-o la fiert in oala sub presiune. Daca nu aveti, o puneti la fiert intr-o oala normala, numai ca va dura mai mult. Ceapa tocata se caleste intr-o lingura de ulei....Citeste continuarea
Piscoturi
Postat de: Criss in PrajituriAlbusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare pana cand se topesc cristalele de zahar si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi...Citeste continuarea
Negresa cu marshmallows
Postat de: RuxyRux in DulciuriEu am topit untul intr-un vas( ibric maricel), apoi in el am topit ciocolata, am dat vasul deoparte, am lasat putin la racit. Ouale le-am adaugat in ciocolata pe rand, am amestecat bine cu...Citeste continuarea
Tarta fara coacere cu fructe
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriBlatul: Biscuitii ii zdrobim bine, apoi peste ei adaugam untul topit si amestecam bine. Punem biscuitii intr-o tava rotunda detasabila si o punem la frigider timp de 20 de minute. Intre timp se...Citeste continuarea
Pulpa de miel la gratar pregatita...
Postat de: diaconta in OaieAm amestecat toate condimentele si le-am presarat peste carne. Am asezat carnea în caserola pentru marinare Food Saver, am pus feliile de lamâie, zeama de lamâie si crenguta...Citeste continuarea
Prajitura cu doua creme, visine si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se bate pana ce acesta se topeste. Se adauga apa rece si se bate din nou. Galbenusurile se...Citeste continuarea
Chiftelute vegetariene cu spanac si...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSpanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca. Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la...Citeste continuarea
Carne de vitel la cuptor
Postat de: Constelatialeu in VitaCarnea de vitel o taiem cubulete mici, asezam tigaia wok pe aragaz si adaugam ulei, nu foarte mult, dupa ce s-a incins punem cubulete de carne si le lasam cca 15 min, pana isi schimba culoarea,...Citeste continuarea
Pulpa de miel marinata in otet...
Postat de: merisor67 in OaieCurățăm pulpa de miel, o crestăm ușor pe ambele părți și o asezăm în caserola pentru marinare și vidare. Curățăm usturoiul și îl pisăm bine cu sare, apoi îl...Citeste continuarea
Tocana de iepure
Postat de: simona72 in IepureAm transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o ciorbita… Am pus toate bucatile de iepure intr-un...Citeste continuarea
Saramura de pui
Postat de: Criss in PuiPentru aceasta reteta eu am preferat pulpele dezosate, pentru ca se pregatesc mai usor intr-o tigaie grill. Dar puteti folosi foarte bine si pulpe cu os sau pui intreg. Ideea e ca pe o tigaie...Citeste continuarea
Ciorba de cocos cu taietei de casa
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai punem carnea de cocos la fiert pentru 20-25 de minute. Adaugam ceapa si morcovul tocate dupa preferinta si lasam in continuare la fiert pentru inca 30 de minute. Adaugam pasta de...Citeste continuarea
Prajitura Vis de cocos
Postat de: AndrutzaP in PrajituriBlat Albusurile de bat cu zaharul spuma tare. Cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie se adauga pe rand, mixand incontinuu. La sfarsit spuma trebuie sa fie foarte tare ( sa nu cada din...Citeste continuarea
Spaghete cu pesto de leurda
Postat de: simona72 in SpagheteSe pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Pentru sos eu m-am folosit de noul meu blender personal Breville Blend-Active® Pro. Am spalat leurda si i-am rupt coditele....Citeste continuarea
Carne de porc cu piure la cuptor
Postat de: AndrutzaP in PorcEu am folosit piureul si carnea ramase de la cina din ziua anterioara. Reteta este foarte buna in cazul in care va raman carne si/sau piure nemancate si nu vreti sa le aruncati (dar nici nu le mai...Citeste continuarea
Rulada cu gem de capsune
Postat de: eumimi in PrajituriSe mixeaza albusurile spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn....Citeste continuarea
Prajitura cu crema de vanilie fara...
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai preparam 200 ml cafea mai slaba si o lasam la racit. Intre timp preparam budinca de vanilie in felul urmator: punem 200 ml lapte la fiert. 3 galbenusuri de ou le batem si le...Citeste continuarea
Prajitura Raffaello
Postat de: Meea in DulciuriIntai pregatim crema,deoarece trebuie sa o lasam la congelator 2 ore. Asadar,punem pe foc mic ciocolata alba si frisca lichida,amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste...Citeste continuarea
Placinta cu urda si branza
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriCernem faina, adaugam si restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Il dam la rece 30 min. Pentru umplutura faramitam branza, adaugam urda si restul ingredientelor...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriSe da drumul la cuptor. Rahatul se taie. Aluatul, dezghetat in prealbil, se intinde si se taie patrate,se pune rahatul si se ruleaza. Se coc la foc mediu pana se rumenesc frumos. Se...Citeste continuarea
Cartofi inabusiti
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postSe curata carofii, se spala si se taie in doua sau in patru, in functie de marimea lor. Se ung cartofii cu uleiul de masline, se presara peste ei sare si piper si se aseaza in vasul crock...Citeste continuarea
Pachetele cu gem de mere
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriSe da drumul la cuptor. Aluatul dezghetat, in prealabil se intinde si se taie patratele. Se pune gemul de mere si se pliaza. Se pun in tava, se coc la foc mediu pana devin rumene si se...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor...
Postat de: gaby_d in OaiePregateste caserola de marinare Food Saver. Intr-un bol amesteca mustarul cu putina bere. Omogenizeaza. Adauga restul de bere, sosul de de soia, rozmarinul, menta, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea
Fursecuri fragede, cu nesquick
Postat de: privatelaura in DulciuriUntul moale se amesteca cu un praf de sare, zaharul, pudra de nesquick. Se mixeaza spuma, cu ajutorul unui mixer. Se adauga galbenusul si se incorporeaza in crema de unt. Nota: avand in vedere...Citeste continuarea
Tocanita de ceapa cu aripioare de...
Postat de: Monica1997 in PuiPasul1: Spalam aripioarele si le punem intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei e floarea soarelui. Pasul2: Dupa ce acestea s-au rumenit,adaugam ceapa tocata marunt. Pasul3: Morcovii ii spalam si...Citeste continuarea
Placinta impletita cu gem de prune...
Postat de: deyutzky in DulciuriAluat: Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc cald aprox. 10 minute....Citeste continuarea
Prajitura cu gem de piersici si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem la topit margarina. Cat timp se topeste margarina, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un...Citeste continuarea
Oua umplute cu peste
Postat de: Moni_alex in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua si se scot galbenusurile. Am pregatit si maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud, o lingurita de mustar, sare si ulei....Citeste continuarea
Negresa de post cu glazura
Postat de: manuela22 in PrajituriPentru aluat se cerne faina intru-n vas, amesteci cu praful de copt, torni apa minerala, adaugi zaharul, uleiul, gemul de prune si cacaua. Amesteci bine toate ingredienetele si pui aluatul intr-o...Citeste continuarea
Placinta taraneasca cu branza
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPentru aluat, amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și laptele bătut. Amestecăm mai...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, apoi punem uleiul. Adaugam laptele, apoi faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le...Citeste continuarea
Desert placinte poale-n brau
Postat de: Ina in DulciuriAluat : Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine ( intai lichidele si la final ingredientele solide) si am setat masina pe programul de framantare si dospire. Bineinteles ca puteti...Citeste continuarea
Bavaroise cu rodie
Postat de: ctlina in DulciuriSe înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). Puneti la fiert laptele cu vanilia. Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu dovlecei si ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de coaja de deasupra, se spala bine si se taie feliute. Dovlecelul il curatam de coaja si il taiem cubulete,ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare....Citeste continuarea
Spanac cu ciuperci in sos alb
Postat de: gurita_ta2005 in Cook and smileSpanacul se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare pentru cateva minute. Cand este fiert se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Intr-o tigaie punem ceapa rosie taiata...Citeste continuarea
Cartofi cu branza si carnati la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneCartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute. Se pun in apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata de coaja mai usor), se curata si se taie felii. Intr-un...Citeste continuarea