Pentru ca Bucataras m-a rasplatit cu un panini maker, m-am gandit sa fac clatitele la acest aparat. Am pregatit un aluat mai gros de clatite, asemanator cu cel pentru pancakes. Chiar daca umplutura a fost cu branza, clatitele au avut aroma preponderent de limeta. Am folosit multa coaja rasa fin, dar si sucul de limeta…
Pentru aluat:
Pentru aluat: punem oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa fin de limeta, extractul de vanilie. Amestecam bine cu un tel tip para. Adaugam laptele si amestecam din nou. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate la cele umede, amestecam cu telul pana se desface faina.La final adaugam si uleiul de cocos. Lasam aluatul sa se odihneasca 15-20 minute. Conectam aparatul la sursa de curent, punem cate un polonic mic de aluat, distribuim uniform pe toata suprafata, lasam cateva secunde, apoi lasam capacul peste aluat si apasam usor. Lasam sa se coaca 40-45 secunde sau pana ni se pare ca sunt copate clatitele. Le scoatem pe un tocator si indreptam putin marginile cu un cutit…
Pentru umplutura: amestecam branza de vaci cu nuca de cocos, coaja si sucul de limeta si zaharul pudra. Daca umplutura este prea uscata adaugati putina smantana. Cu aceasta crema ungem clatitele. Le rulam si le punem intr-o tava unsa cu unt. Peste clatite punem cubulete de unt, ouale batute si amestecate cu lapte si zahar. Acoperim tava cu folie de aluminu si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Indepartam folia si mai lasam 5 minute in cuptor. Lasam clatitele sa se raceasca putin, le pudram cu zahar pudra si radem deasupra coaja de lime. Sa va fie de folos!!!