A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu crema de lamaie si...

Postat de: Zamfira in Prajituri

Pregătim cele 3 foi de prăjitură Amestecăm toate ingrediente, doar smântâna o adăugăm treptat. Vom obţine un aluat elastic din care vom obţine 3...Citeste continuarea

Paste Delicio-Basilico

Postat de: Zamfira in Paste

Pregătirea sosului Călim ceapa în 4 linguri de ulei, adăugăm pulpele tocate de la două roşii, punem ciupercile feliate şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 5...Citeste continuarea

Friptura la cuptor

Postat de: susu in Mancaruri cu carne

Anul asta am pregatit carnea un pic altfel. Am crestat carnea de miel și am impanat-o cu slanina și usturoi. Am făcut un bait din ingredientele de mai sus. Am pus carnea într-un vas...Citeste continuarea

Friptura de pui cu ciuperci

Postat de: Zamfira in Pui

Aşezăm pulpele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Dacă folosiţi pulpe întregi vă recomand să crestaţi pulpele pe ambele părţi ale osului, astfel carnea...Citeste continuarea

Ciorba din piept de pui cu tarhon

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Tăiem pieptul de pui cuburi potrivite 2×2 cm.Punem bucăţile de carne la fiert.Când începe să fiarbă, luăm spuma cu ajutorul unei palete. Curăţăm legumele şi le...Citeste continuarea

Chifteluta lunga la cuptor

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul. Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine...Citeste continuarea

Oua vopsite si decorate de Paste

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Ouale se scot din timp de la frigider, se spala bine cu detergent de vase si se clatesc. Daca avem oua maronii de tara procedam în felul următor pentru albire : pt 10 Oua folosim 10 lgt de...Citeste continuarea

Ou de ciocolata cu capsuni

Postat de: caroline in Dulciuri

Capsunile se spala si se sterg cu un servet de hartie. Lasam 6 capsuni indregi iar restul le taiem cuburi mici si le punem intr-un bol presarate cu zahar. Cantitatea de zahar poate varia in...Citeste continuarea

Pasca cu branza sarata

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa...Citeste continuarea

Prajitura (pasca) cu branza

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blat: Se amesteca toate ingredientele (inclusiv bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie ) si se imparte aluatul in doua parti inegale (una mai mare care se pune in tava si alta mai mica ,...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: Alepaty in Prajituri

Intr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la...Citeste continuarea

Panna cotta cu capsuni

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Frisca,laptele 2 linguri de zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu,pana se incalzeste. Se pune pastaia ,semintele de vanilie,si cele 10 g de gelatina preparat anterior conform...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata

Postat de: Alepaty in Prajituri

Pentru aluat, faina se cerne pe o masa de lucru, se pune coaja de la lamaie,sarea,zaharul vanilinat, untul si se sfaramiteaza pana ajunge la textura unui nisip umed. Se adauga zaharul si...Citeste continuarea

Oua colorate de Paste

Postat de: Jymy in Aperitive / Garnituri

Oaule se degreseaza cu detergent si apa calda. Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa. Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea....Citeste continuarea

Sarmale

Postat de: Jymy in Porc

Ceapa tocata se caleste in putin ulei. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga sucul de rosii, orezul si mararul tocat marunt. Se amesteca usor, se adauga carnea tocata si se...Citeste continuarea

Oua de Pasti vopsite natural

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati bine ouale . Pregatiti 3 vase in care sa fierbeti ouale.Am facut si cateva oua decorate cu frunzulite. Se pregatesc inainte, se pun in fasii de dres si se leaga la ambele capete....Citeste continuarea

Oul Mimoza

Postat de: ctlina in Dulciuri

Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba.  Se răcesc ouăle în apă rece. Se decojeaza cu atentie.  Se taie ouăle în jumătate, se...Citeste continuarea

Oua vopsite si insorite

Postat de: Monica1997 in Aperitive / Garnituri

Am spalat si degresat ouale in apa fierbinte. Intr-o oala am pus apa,2 linguri de sare si ouale apoi le-am pus la fiert pe foc mic. Dupa ce acestea au fiert,le scoatem si le lasam la uscat...Citeste continuarea

Ciorba de ied

Postat de: Dya in Ciorbe

Coastele de iedut se taie si se spala foarte bine. Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar. Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta...Citeste continuarea

Ceafa lu`porcu la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Am feliat ceafa de porc, apoi am presarat sare pe fiecare felie, am condimentat si am asezat ceafa intr-un castron, am taiat usturoiul marunt si l-am presarat peste ceafa, am acoperit castronul si...Citeste continuarea

Drob de pasare

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se spala pulpele de rata si cea de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se ia spuma ce se formeaza. Intr-o alta oala se pun ficateii la fiert, dupa ce au fost spalati si curatati bine. Se...Citeste continuarea

Oua vopsite

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai degresam bine ouale, apoi le punem la fiert intr-o oala incapatoare. In patru vase ( borcane sau cutii) turnam cca 700 ml apa clocotita, adaugam pliculetul de vopsea lichida, amestecam...Citeste continuarea

Tort Paste 2016

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine  pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le frecam pana ce zaharul se topeste, adaugam nuca macinata si faina si omogenizam, apoi...Citeste continuarea

Drob de pui cu verdeturi

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ficatul de pui se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. Pipotele de pui si pulpele superioare de pui se pun intr-o alta cratita la fiert cu apa si sare. Se spumuiesc si se lasa...Citeste continuarea

Cozonac Paste 2016

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Toate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte...Citeste continuarea

Oua vopsite

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ouale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc foarte foarte bine ouale,se pun intr-o cratita acoperite cu apa si se pun la fiert pentru cateva minute. Se scurg de apa cu atentie sa nu se...Citeste continuarea

Drob in coaste de porc

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai punem la fiert ficatul de porc si de pui. Dupa ce a fiert il scoatem din apa si il lasam la racit. Ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul, le spalam si le tocam. Alegem patrunjelul si...Citeste continuarea

Pasca cu branza de vaci si stafide

Postat de: Ina in Dulciuri

Din cantitatile date am facut doua portii de pasca, in tavi cu diametrul de 22 cm, respectiv 24 cm. Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine si am pornit programul de framantare/...Citeste continuarea

Oua "de sticla"

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Pui ouale le fiert in apa cu sare,la foc mic ,ca sa nu se sparga, timp de 20 minute. Intre timp tai hartia creponata in bucati. Cand ouale sunt fierte le scoti cu o lingura si le invelesti...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: amayrya in Dulciuri

Se opărește cu 0,250 kg lapte puțină făină , când se răcește se adaugă drojdia frecată cu puțin zahăr - aceasta reprezentând plămădeala pentru cozonac. Se bat...Citeste continuarea

Ciorba traditionala de miel la ceaun

Postat de: eumimi in Supe/Ciorbe

Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta...Citeste continuarea

Pasca traditionala cu branza si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat:  Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si...Citeste continuarea

Salata de rucola cu dovleac copt

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se taie dovleacul cuburi si se amesteca cu paprika, ierburile si putin ulei de masline.  Se indeparteaza samburii maslinelor.  Se taie avocadoul cuburi.  Se amesteca toate...Citeste continuarea

Placinta de peste cu curry

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se toaca usturoiul si chiliul si se soteaza in cateva linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga semintele de mustar si se mai lasa 5 minute. Se indeparteaza de pe foc. Cartofii se curata de...Citeste continuarea

Brownies raw vegane

Postat de: Satisfyyourcravings in Vegan / Raw vegan

Se amesteca si maruntesc toate ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana devin o pasta omogena. Se transfera intr-o tava/vas dreptunghiular nu foarte mare si se preseaza...Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se amesteca uleiul cu sucul de lime, semintele de cumin, fulgii de chili, sare si piper. Se toarna mixul peste creveti si se amesteca.  Se lasa la marinat 20 de minute.  Se...Citeste continuarea

Sos Sate ultra rapid

Postat de: Satisfyyourcravings in Sosuri

Se amesteca toate ingredinetele cu un tel.  Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.  Delicos cu pachetele de primavara sau carne de pui la gratar. Citeste continuarea

Smoothie cu fructe de padure si cocos

Postat de: Satisfyyourcravings in Love Smoothies

Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui blender pana devin o crema omogena.  Se serveste cu cocoa nibs, fructe de padure, fulgi de cocos si fructe goji. Citeste continuarea

Fursecuri colorate

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Untul moale se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si un praf de sare. Se mixeaza totul cu un mixer,se adauga si galbenusul de ou. Faina se amesteca cu parful de copt si se adauga peste...Citeste continuarea

Sirop din muguri de brad

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Mai intai mergem la cules de muguri de brad pe carerile padurii, care inca mai exista pe ici pe colo. Apoi spalam bine sub jet de apa de diversele impuritati, Luam o oala mare punem mugurii de...Citeste continuarea

Mancare de dovlecei cu ciuperci la...

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Ceapa se toaca marunt,se pune in vasul de la Multicooker cu ulei de masline si morcovul taiat rondele,se seteaza functia Fry pentru cateva minute,se adauga si ciuperciile curatate si taiate...Citeste continuarea

Desert prajitura kinder pingui

Postat de: Criss in Prajituri

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...Citeste continuarea

Tort cu fructe de padure si crema...

Postat de: Dya in Torturi

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu sorici

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Carnea de porc se taie cuburi si se pune in oala de ciorba cu apa la fiert pentru circa 30 minute. Ceapa o tocam marunt, morcovul il taiem rondele,iar ardeiul kapia cubulete (am taiat cateva...Citeste continuarea

Paine de casa si doi ani de bucataras

Postat de: AdrianUdrea in Piine

Mai intai se cerne faina intr-un vas adanc si se face o adancitura la mijloc. Se prepara maiaua. Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calda si putina faina...Citeste continuarea

Chiftele in sos de mazare cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Pentru chiftele: Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper. Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in...Citeste continuarea

Stufat de miel si reteta nr. 100

Postat de: eumimi in Oaie

Am spalat carena de miel si am pus-o in cratita. Usturoiul il taiem rondele mici si il punem peste carnea de miel( puteti sa il tocati si fasii mai mari). Pasta de tomate o dizolvam in apa...Citeste continuarea

Oua vopsite natural

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai spalam ouale cu putin detergent de vase. Cojile de ceapa le spalam si le punem intr-o cratita. Eu am pus cam 1 sfert din cratita cu coji de ceapa.Eu am facut cateva oua si decorate cu...Citeste continuarea

Prajitura ratatilor

Postat de: Mutulica in Dulciuri

Amestecati ingredientele uscate, apoi adaugati oul, laptele, uleiul si amestecati din nou foarte bine toata compozitia care trebuie ne-a-pa-rat sa incapa intr-un bol, dar sa nu depaseasca 2/3...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Postat de: madi_marin in Pui

Se taie carnea în bucăţi. Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins. Se toacă mare...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]