Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu crema de lamaie si...
Postat de: Zamfira in PrajituriPregătim cele 3 foi de prăjitură Amestecăm toate ingrediente, doar smântâna o adăugăm treptat. Vom obţine un aluat elastic din care vom obţine 3...Citeste continuarea
Paste Delicio-Basilico
Postat de: Zamfira in PastePregătirea sosului Călim ceapa în 4 linguri de ulei, adăugăm pulpele tocate de la două roşii, punem ciupercile feliate şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 5...Citeste continuarea
Friptura la cuptor
Postat de: susu in Mancaruri cu carneAnul asta am pregatit carnea un pic altfel. Am crestat carnea de miel și am impanat-o cu slanina și usturoi. Am făcut un bait din ingredientele de mai sus. Am pus carnea într-un vas...Citeste continuarea
Friptura de pui cu ciuperci
Postat de: Zamfira in PuiAşezăm pulpele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Dacă folosiţi pulpe întregi vă recomand să crestaţi pulpele pe ambele părţi ale osului, astfel carnea...Citeste continuarea
Ciorba din piept de pui cu tarhon
Postat de: Zamfira in CiorbeTăiem pieptul de pui cuburi potrivite 2×2 cm.Punem bucăţile de carne la fiert.Când începe să fiarbă, luăm spuma cu ajutorul unei palete. Curăţăm legumele şi le...Citeste continuarea
Chifteluta lunga la cuptor
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneSpălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul. Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine...Citeste continuarea
Oua vopsite si decorate de Paste
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriOuale se scot din timp de la frigider, se spala bine cu detergent de vase si se clatesc. Daca avem oua maronii de tara procedam în felul următor pentru albire : pt 10 Oua folosim 10 lgt de...Citeste continuarea
Ou de ciocolata cu capsuni
Postat de: caroline in DulciuriCapsunile se spala si se sterg cu un servet de hartie. Lasam 6 capsuni indregi iar restul le taiem cuburi mici si le punem intr-un bol presarate cu zahar. Cantitatea de zahar poate varia in...Citeste continuarea
Pasca cu branza sarata
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa...Citeste continuarea
Prajitura (pasca) cu branza
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat: Se amesteca toate ingredientele (inclusiv bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie ) si se imparte aluatul in doua parti inegale (una mai mare care se pune in tava si alta mai mica ,...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: Alepaty in PrajituriIntr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la...Citeste continuarea
Panna cotta cu capsuni
Postat de: Alepaty in DulciuriFrisca,laptele 2 linguri de zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu,pana se incalzeste. Se pune pastaia ,semintele de vanilie,si cele 10 g de gelatina preparat anterior conform...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata
Postat de: Alepaty in PrajituriPentru aluat, faina se cerne pe o masa de lucru, se pune coaja de la lamaie,sarea,zaharul vanilinat, untul si se sfaramiteaza pana ajunge la textura unui nisip umed. Se adauga zaharul si...Citeste continuarea
Oua colorate de Paste
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriOaule se degreseaza cu detergent si apa calda. Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa. Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea....Citeste continuarea
Sarmale
Postat de: Jymy in PorcCeapa tocata se caleste in putin ulei. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga sucul de rosii, orezul si mararul tocat marunt. Se amesteca usor, se adauga carnea tocata si se...Citeste continuarea
Oua de Pasti vopsite natural
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati bine ouale . Pregatiti 3 vase in care sa fierbeti ouale.Am facut si cateva oua decorate cu frunzulite. Se pregatesc inainte, se pun in fasii de dres si se leaga la ambele capete....Citeste continuarea
Oul Mimoza
Postat de: ctlina in DulciuriFierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba. Se răcesc ouăle în apă rece. Se decojeaza cu atentie. Se taie ouăle în jumătate, se...Citeste continuarea
Oua vopsite si insorite
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriAm spalat si degresat ouale in apa fierbinte. Intr-o oala am pus apa,2 linguri de sare si ouale apoi le-am pus la fiert pe foc mic. Dupa ce acestea au fiert,le scoatem si le lasam la uscat...Citeste continuarea
Ciorba de ied
Postat de: Dya in CiorbeCoastele de iedut se taie si se spala foarte bine. Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar. Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta...Citeste continuarea
Ceafa lu`porcu la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcAm feliat ceafa de porc, apoi am presarat sare pe fiecare felie, am condimentat si am asezat ceafa intr-un castron, am taiat usturoiul marunt si l-am presarat peste ceafa, am acoperit castronul si...Citeste continuarea
Drob de pasare
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe spala pulpele de rata si cea de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se ia spuma ce se formeaza. Intr-o alta oala se pun ficateii la fiert, dupa ce au fost spalati si curatati bine. Se...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai degresam bine ouale, apoi le punem la fiert intr-o oala incapatoare. In patru vase ( borcane sau cutii) turnam cca 700 ml apa clocotita, adaugam pliculetul de vopsea lichida, amestecam...Citeste continuarea
Tort Paste 2016
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le frecam pana ce zaharul se topeste, adaugam nuca macinata si faina si omogenizam, apoi...Citeste continuarea
Drob de pui cu verdeturi
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriFicatul de pui se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. Pipotele de pui si pulpele superioare de pui se pun intr-o alta cratita la fiert cu apa si sare. Se spumuiesc si se lasa...Citeste continuarea
Cozonac Paste 2016
Postat de: Constelatialeu in DulciuriToate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc foarte foarte bine ouale,se pun intr-o cratita acoperite cu apa si se pun la fiert pentru cateva minute. Se scurg de apa cu atentie sa nu se...Citeste continuarea
Drob in coaste de porc
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai punem la fiert ficatul de porc si de pui. Dupa ce a fiert il scoatem din apa si il lasam la racit. Ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul, le spalam si le tocam. Alegem patrunjelul si...Citeste continuarea
Pasca cu branza de vaci si stafide
Postat de: Ina in DulciuriDin cantitatile date am facut doua portii de pasca, in tavi cu diametrul de 22 cm, respectiv 24 cm. Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine si am pornit programul de framantare/...Citeste continuarea
Oua "de sticla"
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriPui ouale le fiert in apa cu sare,la foc mic ,ca sa nu se sparga, timp de 20 minute. Intre timp tai hartia creponata in bucati. Cand ouale sunt fierte le scoti cu o lingura si le invelesti...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: amayrya in DulciuriSe opărește cu 0,250 kg lapte puțină făină , când se răcește se adaugă drojdia frecată cu puțin zahăr - aceasta reprezentând plămădeala pentru cozonac. Se bat...Citeste continuarea
Ciorba traditionala de miel la ceaun
Postat de: eumimi in Supe/CiorbeMai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta...Citeste continuarea
Pasca traditionala cu branza si...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriInainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat: Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si...Citeste continuarea
Salata de rucola cu dovleac copt
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe taie dovleacul cuburi si se amesteca cu paprika, ierburile si putin ulei de masline. Se indeparteaza samburii maslinelor. Se taie avocadoul cuburi. Se amesteca toate...Citeste continuarea
Placinta de peste cu curry
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe toaca usturoiul si chiliul si se soteaza in cateva linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga semintele de mustar si se mai lasa 5 minute. Se indeparteaza de pe foc. Cartofii se curata de...Citeste continuarea
Brownies raw vegane
Postat de: Satisfyyourcravings in Vegan / Raw veganSe amesteca si maruntesc toate ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana devin o pasta omogena. Se transfera intr-o tava/vas dreptunghiular nu foarte mare si se preseaza...Citeste continuarea
Creveti cu usturoi
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca uleiul cu sucul de lime, semintele de cumin, fulgii de chili, sare si piper. Se toarna mixul peste creveti si se amesteca. Se lasa la marinat 20 de minute. Se...Citeste continuarea
Sos Sate ultra rapid
Postat de: Satisfyyourcravings in SosuriSe amesteca toate ingredinetele cu un tel. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii. Delicos cu pachetele de primavara sau carne de pui la gratar. Citeste continuarea
Smoothie cu fructe de padure si cocos
Postat de: Satisfyyourcravings in Love SmoothiesSe amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui blender pana devin o crema omogena. Se serveste cu cocoa nibs, fructe de padure, fulgi de cocos si fructe goji. Citeste continuarea
Fursecuri colorate
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul moale se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si un praf de sare. Se mixeaza totul cu un mixer,se adauga si galbenusul de ou. Faina se amesteca cu parful de copt si se adauga peste...Citeste continuarea
Sirop din muguri de brad
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotMai intai mergem la cules de muguri de brad pe carerile padurii, care inca mai exista pe ici pe colo. Apoi spalam bine sub jet de apa de diversele impuritati, Luam o oala mare punem mugurii de...Citeste continuarea
Mancare de dovlecei cu ciuperci la...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCeapa se toaca marunt,se pune in vasul de la Multicooker cu ulei de masline si morcovul taiat rondele,se seteaza functia Fry pentru cateva minute,se adauga si ciuperciile curatate si taiate...Citeste continuarea
Desert prajitura kinder pingui
Postat de: Criss in PrajituriFoi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...Citeste continuarea
Tort cu fructe de padure si crema...
Postat de: Dya in TorturiPentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu sorici
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCarnea de porc se taie cuburi si se pune in oala de ciorba cu apa la fiert pentru circa 30 minute. Ceapa o tocam marunt, morcovul il taiem rondele,iar ardeiul kapia cubulete (am taiat cateva...Citeste continuarea
Paine de casa si doi ani de bucataras
Postat de: AdrianUdrea in PiineMai intai se cerne faina intr-un vas adanc si se face o adancitura la mijloc. Se prepara maiaua. Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calda si putina faina...Citeste continuarea
Chiftele in sos de mazare cu...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcPentru chiftele: Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper. Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in...Citeste continuarea
Stufat de miel si reteta nr. 100
Postat de: eumimi in OaieAm spalat carena de miel si am pus-o in cratita. Usturoiul il taiem rondele mici si il punem peste carnea de miel( puteti sa il tocati si fasii mai mari). Pasta de tomate o dizolvam in apa...Citeste continuarea
Oua vopsite natural
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai spalam ouale cu putin detergent de vase. Cojile de ceapa le spalam si le punem intr-o cratita. Eu am pus cam 1 sfert din cratita cu coji de ceapa.Eu am facut cateva oua si decorate cu...Citeste continuarea
Prajitura ratatilor
Postat de: Mutulica in DulciuriAmestecati ingredientele uscate, apoi adaugati oul, laptele, uleiul si amestecati din nou foarte bine toata compozitia care trebuie ne-a-pa-rat sa incapa intr-un bol, dar sa nu depaseasca 2/3...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Postat de: madi_marin in PuiSe taie carnea în bucăţi. Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins. Se toacă mare...Citeste continuarea