Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

de mirela0911 in Pui, 26 Mai 2016 | 8735 vizualizari

 

Este un sos delicios, un sos care impreuna cu carnea si ciupercile, alaturi de paste, poate constitui o masa satioasa la pranz, sau chiar la cina.

 

INGREDIENTE

  • 4 lg ulei de masline
  • 1 buc. piept de pui dezosat
  • 6-8 ciuperci champignon
  • sare, piper
  • 1 ceapa alba medie
  • 3 catei de usturoi
  • 4 lg unt
  • 50 ml vin alb
  • 4 lg faina
  • 2 cani cu apa
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • sare, piper, boia
  • 2 lg smantana
  • patrunjel proaspat, tocat
  • 400 g paste fainoase
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana:

Pieptul de pui se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie fasiute potrivite. Se presara sare si piper, se amesteca si se lasa putin deoparte.

Intr-o tigaie se pun 2 lg ulei de masline la incins. Se caleste pieptul de pui pe toate partile, timp de vreo 5 minute pana se albeste carnea. Se scoate din tigaie pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ciupercile se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie solzisori. Usturoiul se curata si se taie feliute.

In tigaia in care s-a calit puiul se pune restul de ulei apoi se pun ciupercile si se lasa sa se caleasca timp de 4 minute. Se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa sa se caleasca pana se inmoaie si devin translucide, apoi se toarna vinul. Se lasa 1-2 minute apoi se pune untul si faina. Se amesteca continuu avand grija sa nu se arda, apoi incet se toarna apa, amestecand pana se obtine un sos. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se lasa sa fiarba putin pana devine sosul mai cremos. 

Se adauga si bucatile de pui, crenguta de cimbru si se mai lasa pe foc cca 6-8 minute, apoi se adauga la final smantana. Se omogenizeaza bine, se mai lasa 2-3 minute si se stinge focul.

Intre timp se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se scurg de apa, dar nu se clatesc. 

Se aseaza o portie de paste in farfurie iar deasupra se pune sosul cu carnea si ciupercile. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot prepara ce paste preferati.

2

Apa pentru sos se poate inlocui cu o supa de legume sau pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas cu piept de pui