A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cornuri cu unt

Postat de: stefy_a in Piine

Drojdia se dizolva in laptele incalzit putin Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul Se lasa la...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja, se curata apoi si se taie felii. Se fierb 3 oua, se curata si se taie felii. Branza telemea se taie cuburi marunte. Intr-un castron se amesteca 2 oua crude cu...Citeste continuarea

Budinca Roxana

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

       Toate ingredientele le-am taiat cubulete. Ouale le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete. Am amestecat toate ingredientele intr-un castron....Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa si prazul se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda si leurda se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu verdeata si...

Postat de: AndrutzaP in Aperitive / Garnituri

Carnatii se calesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa ei grasime) pana se rumenesc usor la suprafata. Ardeii, ceapa, mararul si patrunjelul se toaca marunt. Cele 3 oua se bat bine cu faina si...Citeste continuarea

Aperitive

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Mezelurile se feliaza subtire  . Feliati si rulada de cascaval . Mozarella se scurge de lichid Legumele se curata si se spala . Snitelul se taie bucati ....Citeste continuarea

Oua de Pasti vopsite cu hartie...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ouale se degreseaza bine de impuritati cu ajutorul unui buretel  si cu detergent de vesela . Limpeziti bine ouale din mai multe ape . Se pun ouale la fiert intr-o oala...Citeste continuarea

Miel de Pasti

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat  carnea bucati mai mari  Dupa ce am condimentat am portionat bucatile  mai mici. Portionata carnea se...Citeste continuarea

Tort Vis de ciocolata

Postat de: amalia01 in Torturi

a. blatul: Aprinzi cuptorul si pregatesti forma de tort, ungand-o cu ulei si tapetand-o cu faina. Ouale le bati bine cu telul/mixerul impreuna cu apa, zaharul si praful de sare, pana cand...Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci si maioneza

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si se lasa la scurs. Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert in apa cu sare. Ciupercile se scurg bine si se toaca marunt, se pun...Citeste continuarea

Ciorba groasa de miel cu naut

Postat de: katty in Ciorbe

Intr-o oala, punem 1 lingura de ulei la incins si adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si le lasam pana incep sa se rumeneasca usor. Stingem cu apa calda, cat sa acopere carnea...Citeste continuarea

Bors de miel cu loboda rosie

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam si o punem la foc intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie  si lasam carnea sa fiarba, in functie de cat de fraged este mielul, 15-20...Citeste continuarea

Pirojki cu camembert si mere

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat...Citeste continuarea

Picior de miel la cuptor cu miere...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Se amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere. Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru  o oră....Citeste continuarea

Saratele cu susan si chimen

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Se framanta un aluat din faina, untura , ou, 1 cana de apa calduta, 1 ligurita rojdie uscata, sare. Aluatul rezultat va fi elestic si nelipicios. Aluatul se pune la frigider petru 30 de minute....Citeste continuarea

Gustare rece

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Spălăm, curățăm și feliem legumele după preferință. Așezăm carnea, cașcavalul, măslinele și legumele pe platouri, formând decoruri. Servim cu chifle (și eventual sosuri...Citeste continuarea

Budinca cu cozonac ramas de la Paste

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Rupe cozonacul bucati si pune-l intr-o tava adanca; Intercaleaza si stafidele printre el; Bate ouale cu mixerul si adauga untul topit,...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu aripi de pui prajite

Postat de: carla27carla in Pui

Aripioarele de pui se spala si se pun la fiert si se ia spuma care se formeaza. Cand sunt fierte se strecoara supa si aripioarele se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc intr-o tigaie cu...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu costita de porc

Postat de: carla27carla in Porc

Se curata si se spala legumele. Costita se spala si ea. Ceapa se toaca cubulete, morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si ardeiul kapia se toaca cuburi. Costita se pune intr-o oala cu apa...Citeste continuarea

Foietaj cu Nutella, Oreo si caju

Postat de: caroline in Dulciuri

Scoatem din timp pachetul cu foietaj din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.  Intindem foietajul pe masa de lucru.  Cu un cutit bine ascutit impartim aluatul in doua...Citeste continuarea

Faguri cu nutella

Postat de: Criss in Prajituri

Toate ingredientele se pun intr-un bol si se mixeaza 2 minute si cam asta e tot. Nici ca se putea ceva mai simplu. :) Placile aparatului de waffles se ung cu putin ulei. Eu le-am uns cu o pensula....Citeste continuarea

Supa crema de mazare cu ciuperci

Postat de: Criss in Supe

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga cartofii taiati cubulete, se pune apa si cand incepe sa fiarba se adauga mazarea congelata. Se fierb legumele 10-15 minute, apoi...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si jeleu...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Visinele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare. Se amesteca cu mixerul intr-un castron ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga branza, coaja rasa de lamaie si margarina taiata...Citeste continuarea

Tiramisu

Postat de: DeliciidelaM in Dulciuri

1. Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma si adaugam frisca. Galbenusurile le batem cu zaharul pana se deschid la culoare,apoi incorporam mascarponele. 2. Insiropam...Citeste continuarea

Pesti mici prajiti crocant

Postat de: ela2015 in Peste

Se curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc...Citeste continuarea

Negresa cu lapte de cocos si visine

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Visinile se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Laptele de cocos se agita bine inainte de a deschide conserva, se deschide si se toarna intr-un castron. Se adauga zaharul si coaja de...Citeste continuarea

Gnocchi cu friptura de miel

Postat de: MotanLaOale in Oaie

Gnocchi se fierb in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga. Se pun in tava in care s-a preparat friptura de miel. In tava se pun si bucatile de...Citeste continuarea

Salata de fusilli cu legume

Postat de: AndrutzaP in Fusilli

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Legumele le taiati cubulete. Pastele fierte si racite se amesteca cu legumele. Potriviti cu sare si adaugati cele 2 linguri de ulei de...Citeste continuarea

Supa crema de rosii

Postat de: AndrutzaP in Supe

Modul de preparare al acestei supe este foarte usor. Legumele, curatate si spalate, se taie "neglijent" si se pun la fiert. Cand legumele s-au fiert, adaugati in oala rosiile din...Citeste continuarea

Chec cu portocale si ciocolata

Postat de: katty in Dulciuri

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine cremoasa. Se adauga galbenusurile, apoi coaja de portocala,uleiul si zeama...Citeste continuarea

Cozonac impletit cu martipan si fructe

Postat de: katty in Dulciuri

Punem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine. Turnam laptele si...Citeste continuarea

Cozonac cu stafide si fulgi de migdale

Postat de: katty in Dulciuri

Preparam  maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc...Citeste continuarea

Dresală (sărbușcă) de legume

Postat de: ela2015 in Ciorbe

Într-o oală înaltă (oala în care vom pregati ciorba) punem 500 ml. de apă rece la încălzit. Cănd apa bolborosește ușor punem rondelele de morcovi la fiert (pentru 20...Citeste continuarea

Oua vopsite

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Ouăle trebuie spălate bine, pentru a fi degresate. Folosiţi detergent de vase, iar apoi le clătiţi bine, sub jet de apă călduţă. Ouăle se pun la fiert în apă rece. Se fierb la...Citeste continuarea

Pasca traditionala cu branza dulce...

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Intr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si...Citeste continuarea

Lalele aperitiv

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Rosiile le tai in 4,dar nu complet , astfel incat sa se deschida ca o floare. Scoti cu grija semintele si umpli rosiile cu crema de branza . Atasezi cate o scobitoare in fiecare...Citeste continuarea

Paine integrala de casa

Postat de: gospodariu in Piine

Intr-un bol turnati 1 pahar din apa pregatita, cubul de drojdie si 2-3 linguri de faina alba. Amestecati bine cu telul si lasati 10-15 minute. Apoi turnati restul de apa si sarea, amestecati bine....Citeste continuarea

Brownie cu mascarpone si caramel

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata impreuna cu untul.Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita peste oua si mixam bine. Adaugam si faina amestecand bine.Punem...Citeste continuarea

Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

Postat de: MotanLaOale in Oaie

Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti. Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se...Citeste continuarea

Plachie de crap la cuptor

Postat de: gospodariu in Crap / Caras

  Intr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii  kapia rondele şi usturoiul pisat.     Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile...Citeste continuarea

Praz umplut cu carne

Postat de: gospodariu in Mancaruri cu carne

Pentru inceput vom pregati prazul ce ulterior il vom umple.Asadar,vom spala prazul, il vom taia de lungimea unei tigari si vom scoate miezul usor cu degetul formand tuburi.    Separat...Citeste continuarea

Sarmale moldovenesti

Postat de: gospodariu in Mancaruri cu carne

Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa. Se adauga orezul ce a fost trecut printr-un jet de...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: gospodariu in Dulciuri

Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana...Citeste continuarea

Miel aromat

Postat de: katty in Oaie

Curatam pulpele de grasime si pielite, le crestam in 2-3 locuri. Curatam usturoiul si il feliem. Introducem cateva felii de usturoi in crestaturile facute, iar restul le punem in tava. Facem un...Citeste continuarea

Pasca cu branza dulce

Postat de: gospodariu in Prajituri

Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate...Citeste continuarea

Biscuiti cu ghimbir si migdale

Postat de: jolygina in Dulciuri

Amestecam zaharul cu untul apoi adaugam treptat cate un ou intreg. Cand totul s-a incorporat bine adaugam praful de copt si radacina de ghimbir rasa si migdalele. Le incorporam bine iar apoi...Citeste continuarea

Cozonac cu aluat oparit si...

Postat de: katty in Dulciuri

 Inainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider. Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Cernem faina intr-un...Citeste continuarea

Felii de iaurt inghetat cu cocos si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se amesteca iaurtul cu untul de cocos, mierea, vanilia, apa de flori de trandafir. Intr-o tavita punem o foaie de copt si pe ea asezam fructele, deasupra turnam compozitia de iaurt. Punem...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie

Postat de: katty in Dulciuri

Incepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi  turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam...Citeste continuarea

Nuci umplute cu crema de ciocolata...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Aluat: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga, pe rand, uleiul, laptele, esenta si praful de copt stins in otet. Se incorporeaza faina, putin cate putin, iar dupa ce...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]