Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cornuri cu unt
Postat de: stefy_a in PiineDrojdia se dizolva in laptele incalzit putin Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul Se lasa la...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja, se curata apoi si se taie felii. Se fierb 3 oua, se curata si se taie felii. Branza telemea se taie cuburi marunte. Intr-un castron se amesteca 2 oua crude cu...Citeste continuarea
Budinca Roxana
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriToate ingredientele le-am taiat cubulete. Ouale le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete. Am amestecat toate ingredientele intr-un castron....Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: MotanLaOale in CiorbeMorcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa si prazul se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda si leurda se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu verdeata si...
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriCarnatii se calesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa ei grasime) pana se rumenesc usor la suprafata. Ardeii, ceapa, mararul si patrunjelul se toaca marunt. Cele 3 oua se bat bine cu faina si...Citeste continuarea
Aperitive
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriMezelurile se feliaza subtire . Feliati si rulada de cascaval . Mozarella se scurge de lichid Legumele se curata si se spala . Snitelul se taie bucati ....Citeste continuarea
Oua de Pasti vopsite cu hartie...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se degreseaza bine de impuritati cu ajutorul unui buretel si cu detergent de vesela . Limpeziti bine ouale din mai multe ape . Se pun ouale la fiert intr-o oala...Citeste continuarea
Miel de Pasti
Postat de: mihaelar63 in OaieCarnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat carnea bucati mai mari Dupa ce am condimentat am portionat bucatile mai mici. Portionata carnea se...Citeste continuarea
Tort Vis de ciocolata
Postat de: amalia01 in Torturia. blatul: Aprinzi cuptorul si pregatesti forma de tort, ungand-o cu ulei si tapetand-o cu faina. Ouale le bati bine cu telul/mixerul impreuna cu apa, zaharul si praful de sare, pana cand...Citeste continuarea
Salata de pui cu ciuperci si maioneza
Postat de: gurita_ta2005 in SalateArdeii se pun la copt, se curata de coaja si se lasa la scurs. Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert in apa cu sare. Ciupercile se scurg bine si se toaca marunt, se pun...Citeste continuarea
Ciorba groasa de miel cu naut
Postat de: katty in CiorbeIntr-o oala, punem 1 lingura de ulei la incins si adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si le lasam pana incep sa se rumeneasca usor. Stingem cu apa calda, cat sa acopere carnea...Citeste continuarea
Bors de miel cu loboda rosie
Postat de: katty in CiorbeTaiem carnea in bucati potrivite, o spalam si o punem la foc intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie si lasam carnea sa fiarba, in functie de cat de fraged este mielul, 15-20...Citeste continuarea
Pirojki cu camembert si mere
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat...Citeste continuarea
Picior de miel la cuptor cu miere...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSe amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere. Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru o oră....Citeste continuarea
Saratele cu susan si chimen
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat din faina, untura , ou, 1 cana de apa calduta, 1 ligurita rojdie uscata, sare. Aluatul rezultat va fi elestic si nelipicios. Aluatul se pune la frigider petru 30 de minute....Citeste continuarea
Gustare rece
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriSpălăm, curățăm și feliem legumele după preferință. Așezăm carnea, cașcavalul, măslinele și legumele pe platouri, formând decoruri. Servim cu chifle (și eventual sosuri...Citeste continuarea
Budinca cu cozonac ramas de la Paste
Postat de: AlexTeacher in DulciuriRupe cozonacul bucati si pune-l intr-o tava adanca; Intercaleaza si stafidele printre el; Bate ouale cu mixerul si adauga untul topit,...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu aripi de pui prajite
Postat de: carla27carla in PuiAripioarele de pui se spala si se pun la fiert si se ia spuma care se formeaza. Cand sunt fierte se strecoara supa si aripioarele se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc intr-o tigaie cu...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu costita de porc
Postat de: carla27carla in PorcSe curata si se spala legumele. Costita se spala si ea. Ceapa se toaca cubulete, morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si ardeiul kapia se toaca cuburi. Costita se pune intr-o oala cu apa...Citeste continuarea
Foietaj cu Nutella, Oreo si caju
Postat de: caroline in DulciuriScoatem din timp pachetul cu foietaj din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Intindem foietajul pe masa de lucru. Cu un cutit bine ascutit impartim aluatul in doua...Citeste continuarea
Faguri cu nutella
Postat de: Criss in PrajituriToate ingredientele se pun intr-un bol si se mixeaza 2 minute si cam asta e tot. Nici ca se putea ceva mai simplu. :) Placile aparatului de waffles se ung cu putin ulei. Eu le-am uns cu o pensula....Citeste continuarea
Supa crema de mazare cu ciuperci
Postat de: Criss in SupeCeapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga cartofii taiati cubulete, se pune apa si cand incepe sa fiarba se adauga mazarea congelata. Se fierb legumele 10-15 minute, apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si jeleu...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriVisinele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare. Se amesteca cu mixerul intr-un castron ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga branza, coaja rasa de lamaie si margarina taiata...Citeste continuarea
Tiramisu
Postat de: DeliciidelaM in Dulciuri1. Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma si adaugam frisca. Galbenusurile le batem cu zaharul pana se deschid la culoare,apoi incorporam mascarponele. 2. Insiropam...Citeste continuarea
Pesti mici prajiti crocant
Postat de: ela2015 in PesteSe curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc...Citeste continuarea
Negresa cu lapte de cocos si visine
Postat de: MotanLaOale in PrajituriVisinile se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Laptele de cocos se agita bine inainte de a deschide conserva, se deschide si se toarna intr-un castron. Se adauga zaharul si coaja de...Citeste continuarea
Gnocchi cu friptura de miel
Postat de: MotanLaOale in OaieGnocchi se fierb in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga. Se pun in tava in care s-a preparat friptura de miel. In tava se pun si bucatile de...Citeste continuarea
Salata de fusilli cu legume
Postat de: AndrutzaP in FusilliPastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Legumele le taiati cubulete. Pastele fierte si racite se amesteca cu legumele. Potriviti cu sare si adaugati cele 2 linguri de ulei de...Citeste continuarea
Supa crema de rosii
Postat de: AndrutzaP in SupeModul de preparare al acestei supe este foarte usor. Legumele, curatate si spalate, se taie "neglijent" si se pun la fiert. Cand legumele s-au fiert, adaugati in oala rosiile din...Citeste continuarea
Chec cu portocale si ciocolata
Postat de: katty in DulciuriSe separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine cremoasa. Se adauga galbenusurile, apoi coaja de portocala,uleiul si zeama...Citeste continuarea
Cozonac impletit cu martipan si fructe
Postat de: katty in DulciuriPunem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine. Turnam laptele si...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide si fulgi de migdale
Postat de: katty in DulciuriPreparam maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc...Citeste continuarea
Dresală (sărbușcă) de legume
Postat de: ela2015 in CiorbeÎntr-o oală înaltă (oala în care vom pregati ciorba) punem 500 ml. de apă rece la încălzit. Cănd apa bolborosește ușor punem rondelele de morcovi la fiert (pentru 20...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriOuăle trebuie spălate bine, pentru a fi degresate. Folosiţi detergent de vase, iar apoi le clătiţi bine, sub jet de apă călduţă. Ouăle se pun la fiert în apă rece. Se fierb la...Citeste continuarea
Pasca traditionala cu branza dulce...
Postat de: Moni_alex in DulciuriIntr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si...Citeste continuarea
Lalele aperitiv
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriRosiile le tai in 4,dar nu complet , astfel incat sa se deschida ca o floare. Scoti cu grija semintele si umpli rosiile cu crema de branza . Atasezi cate o scobitoare in fiecare...Citeste continuarea
Paine integrala de casa
Postat de: gospodariu in PiineIntr-un bol turnati 1 pahar din apa pregatita, cubul de drojdie si 2-3 linguri de faina alba. Amestecati bine cu telul si lasati 10-15 minute. Apoi turnati restul de apa si sarea, amestecati bine....Citeste continuarea
Brownie cu mascarpone si caramel
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata impreuna cu untul.Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita peste oua si mixam bine. Adaugam si faina amestecand bine.Punem...Citeste continuarea
Pulpa de miel la cuptor cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in OaiePulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti. Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se...Citeste continuarea
Plachie de crap la cuptor
Postat de: gospodariu in Crap / CarasIntr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii kapia rondele şi usturoiul pisat. Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile...Citeste continuarea
Praz umplut cu carne
Postat de: gospodariu in Mancaruri cu carnePentru inceput vom pregati prazul ce ulterior il vom umple.Asadar,vom spala prazul, il vom taia de lungimea unei tigari si vom scoate miezul usor cu degetul formand tuburi. Separat...Citeste continuarea
Sarmale moldovenesti
Postat de: gospodariu in Mancaruri cu carneSe curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa. Se adauga orezul ce a fost trecut printr-un jet de...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: gospodariu in DulciuriIncalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana...Citeste continuarea
Miel aromat
Postat de: katty in OaieCuratam pulpele de grasime si pielite, le crestam in 2-3 locuri. Curatam usturoiul si il feliem. Introducem cateva felii de usturoi in crestaturile facute, iar restul le punem in tava. Facem un...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce
Postat de: gospodariu in PrajituriÎntr-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate...Citeste continuarea
Biscuiti cu ghimbir si migdale
Postat de: jolygina in DulciuriAmestecam zaharul cu untul apoi adaugam treptat cate un ou intreg. Cand totul s-a incorporat bine adaugam praful de copt si radacina de ghimbir rasa si migdalele. Le incorporam bine iar apoi...Citeste continuarea
Cozonac cu aluat oparit si...
Postat de: katty in DulciuriInainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider. Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Cernem faina intr-un...Citeste continuarea
Felii de iaurt inghetat cu cocos si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe amesteca iaurtul cu untul de cocos, mierea, vanilia, apa de flori de trandafir. Intr-o tavita punem o foaie de copt si pe ea asezam fructele, deasupra turnam compozitia de iaurt. Punem...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: katty in DulciuriIncepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam...Citeste continuarea
Nuci umplute cu crema de ciocolata...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriAluat: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga, pe rand, uleiul, laptele, esenta si praful de copt stins in otet. Se incorporeaza faina, putin cate putin, iar dupa ce...Citeste continuarea