Spring Muffins

de amalia01 in Mancare copii, 31 Mai 2016 | 3906 vizualizari

 

Un cadou dulce, dar sanatos, pentru toti copiii.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 iaurt degresat ( 200 g)
  • 200 g capsuni bine coapte
  • 10-12 frunze de menta
  • 6 lg Green Sugar
  • 3 lg cacao
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Decor:

  • 250 g mascarpone
  • 3 lg Green Sugar
  • capsuni
  • frunzulite de menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spring Muffins:

Pentru inceput, preincalzesti cuptorul. Eu am un aragaz normal, pe gaz, asa incat fixez la temperatura maxima.
Capsunile le speli sub jet rapid de apa rece, le cureti de frunzulite si le pui in blender. Adaugi frunzele de menta spalate si maruntesti totul foarte bine. Adaugi iaurtul si omogenizezi totul. Ouale le speli cu apa calduta si detergent de vase ( eu fac asa intotdeauna) si separi albusurile.
Bati albusurile spuma , impreuna cu praful de sare. Adaugi galbenusurile si mixezi in continuare. Torni crema de iaurt cu capsuni si zaharul si omogenizezi.

Adaugi cacaoa si faina, iar la final praful de copt ( nestins) si mixezi la viteza mica, pana cand obtii un aluat de consistenta unei smantani subtire, fara cocoloase.

Umpli formele de briose cca 2/3 cu aceasta compozitie si dai la cuptor pentru 25-35 min.

Cand s-au copt, lasi briosele sa se raceasca in forme si intre timp prepari crema pentru decor astfel: mixezi la viteza mica ,branza mascarpone cu zaharul pana cand devine spumoasa si o dai la rece.

O data racite prajiturelele  le decorezi cu crema, capsuni si frunzulitele de menta.

Le servesti copilasilor cu multa dragoste.


TIPS-URI

1

desert

2

sanatos

3

copii

Daca ti-a placut reteta noastra "Spring Muffins" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi