Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pui Tandoori
Postat de: ctlina in PuiSe prepară marinata: Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt. Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul....Citeste continuarea
Clatite cu banana in compozitie...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCum se prepara Clatite cu banana in compozitie reteta simpla si gustoasa Faina se cantareste si se pune intr-un bol inalt. In mijloc punem oul, praful de copt si sarea, zaharul si turnam...Citeste continuarea
Inghetata cu capsuni
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCapsuniile se curata de codita, se spala sun jet de apa rece si se lasa la scurs. Iaurtul il punem in robotul de bucatarie,punem capsunile, putina miere si mixam pana devine o pasta. Turnam...Citeste continuarea
Chifle umplute cu loboda rosie
Postat de: Valclaudia in PiineDrojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun. Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam. Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu branza de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAlegem cartofi noi mici de marimea unor mingiute de ping-pong. Spalam bine cartofii sub jet de apa sa indepartam tot pamantul de pe coaja lor. Taiem cartofii in jumatati, apoi ii punem la...Citeste continuarea
Cocktail cu Gin si Bere
Postat de: Bucataras in Cocktail1. Stoarce sucul de la o jumatate de grefruit in shaker adauga gin, sirop soc, gheata. 2. Inchide shakerul agita puternic apoi strecoara in pahar peste gheata proaspata. 3. Complecteaza cu...Citeste continuarea
Tarta cu branza si fructe de padure
Postat de: Dya in PrajituriSe cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.Se presara coaja rasa de lamaie si portocala. Se toarnă apa şi se frământă un aluat...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecei
Postat de: Anett in SupeCuratam ceapa, spalam dovleceii si le taiem in cubulete. Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa, adaugam cubuletele de dovleceii si prajim pentru cateva minute. Adaugam apa si restul...Citeste continuarea
Dovlecei aromati pe grill
Postat de: Anett in Mancaruri de legumeTaiem dovleceii felii, presaram cu sare, piper, ardei iute si coaja rasa de lamaie. Adaugam ulei de masline si amestecam bine. Incingem o tigaie grill, focul trebuie sa fie la maxim....Citeste continuarea
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand continu. Albusurile batute...Citeste continuarea
Gratin de cartofi
Postat de: momo121 in Mancaruri de legumeCartofii ii curatam, spalam si ii taiem rondele subtiri. Intr-o tava, eu am folosit rotunda, puteti pune si hartie de copt cum am facut eu, dar puteti sa o ungeti doar cu unt, iar pentru...Citeste continuarea
Salsa cu capsune si creveti
Postat de: simona72 in SalateSe spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele, ardeiul iute taiat marunt(eu am folosit doar jumatate de...Citeste continuarea
Varza cu carne de gasca
Postat de: Dya in RataSpălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri. Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar. Tăiem varza fideluţă şi o...Citeste continuarea
Supa cu dovlecei
Postat de: Dya in SupeCarnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând pe parcurs spuma formată în timpul fierberii. Între timp, tăiem...Citeste continuarea
Chifteluţe cu susan
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm...Citeste continuarea
Chifteluţe cu sos alb
Postat de: Dya in PorcDin ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un...Citeste continuarea
Ghiveci de legume la slow cooker...
Postat de: Dya in Slow CookerTăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm în vasul slow cooker-ului Crock-Pot -ului şi setăm timpul pentru o oră...Citeste continuarea
Rulouri cu sunca si cascaval
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTopim untul, la foc mic. Adăugam macul şi amestecăm uşor. Întindem foile de plăcintă (aşezate una peste alta) şi le ungem cu ou bătut. Întindem apoi feliile de...Citeste continuarea
Rulouri cu ciuperci
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTocăm ghebele mărunt şi le prăjim pentru 10 minute aproximativ, atât cât să se rumenească uşor. Întindem foile de plăcintă (aşezate una peste alta) şi...Citeste continuarea
Pui in sos cu mere
Postat de: Dya in PuiPuiul se aşază într-un vas pentru cuptor, se unge cu ulei şi se condimentează uniform cu sare, chilli şi rozmarin după gust. Usturoiul se feliază şi se introduce din loc...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii
Postat de: sebirizescu in Aperitive / GarnituriRosiile se taie cuburi,se pune sare peste ele,ulei de masline si frunzele de busuioc taiate buctai mici. Feliile de paine se pun in prajitorul de paine,dupa care se scot pe o tava,se pune...Citeste continuarea
Cartofi cu ceapa verde si branza de...
Postat de: Moni_alex in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie rondele mai groase. Se unge o tava cu putin unt, se aseaza un rand de cartofi taiati rondele,...Citeste continuarea
Chiftele din legume - Reteta...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCum se prepara Chiftele din legume - Reteta gustoasa de post Dovleceii si cartofii ii curatam, ii trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Ii stoarcem bine intre maine, ii mai lasam sa stea 10...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat la slow...
Postat de: Dya in Slow CookerCurăţăm fasolea, o spălăm foarte bine şi o punem într-o oală încăpătoare. Turnăm apă atât cât să o cuprindă şi o lăsăm peste noapte să se...Citeste continuarea
Piept de pui umplut
Postat de: Dya in PuiSe spală foarte bine pieptul de pui şi se şterge cu un şervet (pentru a se absorbi surplusul de apă). Se feliază la distanţă de 1 cm, păstrând o bază comună. Se...Citeste continuarea
Tagliatelle cu piept de pui (la...
Postat de: Dya in PasteAm început prin a pune la fiert apa pentru tagliatelle. (I-am adăugat şi o linguriţa cu sare) Când a început apa să fiarbă, am adăugat pastele pentru 3 minute....Citeste continuarea
Inghetata cu ciocolata si capsuni
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-o cratita adaugam laptele impreuna cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam faina dizolvata cu putin lapte rece,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam untul si...Citeste continuarea
Friptura de porc cu cartofi noi la...
Postat de: eumimi in PorcTaiem carnea portii potrivite si o punem in tava. Cartofii ii curatam de pielita si daca sunt mici ii putem lasa intregi, daca sunt mai mari ii taiem pin doua. Punem si cartofii impreuna cu...Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere - reteta...
Postat de: Criss in PrajituriCum se prepara Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat: Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: Meea in DulciuriDupa cum am mai spus si in retetele anterioare, cuptorul meu are ceva probleme asa ca am copt foile pe rand. Urmeaza sa facem 3foi deci pentru 1 foaie procedam astfel: Mixam 2 albusuri spuma...Citeste continuarea
Chec cu portocale şi fructe de...
Postat de: Dya in DulciuriSe mixează untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul şi cu sucul de portocale. Se adaugă rand pe rand ouăle şi se mixează de fiecre dată până la încorporarea...Citeste continuarea
Dulceata cu cirese de padure
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai spalam ciresele, coditele le punem deoparte si le uscam, au efecte terapeutice in diverse afectiuni. Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice...Citeste continuarea
Saratele cu branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai punem faina intr-un bol, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, apoi untul rece de la frigider. Framantam pana cand rezulta un aluat omogen, care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii la cuptor
Postat de: Bucataras in PenneFierbe pastele in apa cu sare, dar cu un minut mai putin decat scrie pe cutie. Pune o tigaie la incins pe foc si adauga uleiul de masline. Zdrobeste putin usturoiul si adauga-l...Citeste continuarea
Cremes cu foietaj si blat de nuca
Postat de: sufletista in DulciuriBlatul de nuca -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie,mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam nuca macinata amestecata cu faina si amestecam cu...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie cu cirese
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-o cratita adaugam laptele si zaharul, punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile batute,amidonul amestecat cu putin lapte. Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o...Citeste continuarea
Inghetata de capsuni
Postat de: eduard_09 in DulciuriCapsunele le curatam de codita,le spalam,le scurgem de apa,adaugam 100 g zahar peste ele si lasam deoparte cca 15 min(sa lase un pic de sirop). Mixam smantana impreuna cu zaharul. Mixam...Citeste continuarea
Milkshake cu capsuni si banane
Postat de: Pungasa_Rogue in BauturiSe indeparteaza coaja de la banane. Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se pune laptele in blender impreuna cu fructele (taiate in bucati mari) si zaharul vanilat si se...Citeste continuarea
Tagliatelle cu chifteluțe in sos
Postat de: AndrutzaP in PastePregatiti prima data chiftelutele. Se curata cei doi cartofi si se fierb bine, ca pentru piure. Carnea tocata se amesteca cu cartofii pasati, oul, ceapa tocata marunt,...Citeste continuarea
Prajitura cu Ricotta
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-un bol ricotta impreuna cu zaharul si amestecam bine cu ajutorul unui tel ( sau putem folosi mixerul) . Adaugam apoi ouale si amestecam in continuare. Untul trebuie sa fie...Citeste continuarea
Inghetata de cafea
Postat de: katty in DulciuriSe freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana se obtine o compozitei cremoasa .Se dilueaza usor compozitia cu cafeaua calduta.Se pune amestecul la bain-marie sau la foc mic ...Citeste continuarea
Inghetata de nuci cu sos de zahar ars
Postat de: katty in DulciuriPentru inghetata se prajesc samburii de nuca usor intr-o tava ,se macina si se toarna peste ei laptele clocotit in fir subtire ,amestecand continuu ,pana se obtine o pasata subtire. Se bat...Citeste continuarea
O noapte la Venetia
Postat de: sufletista in DulciuriBlatul de cocos -mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina. Amestecam cu o spatula si intindem...Citeste continuarea
Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte...
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ne iese o tava de fursecuri (tava cuptorului). Untul in feliem si-l lasam sa se inmoaie putin, adaugam mierea, untul de cocos, oul, faina, fulgii de ovaz, praful de copt,...Citeste continuarea
Inghetata cu ciocolata si alune
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas punem laptele cu zaharul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusul,amidonul amestecat cu putin lapte si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,lasam sa se...Citeste continuarea
Gogosi pentru pofticiosi cu glazura
Postat de: Bucataras in DulciuriASUL 1: dizolvarea drojdiei Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle. PASUL 2: amesteca...Citeste continuarea
Inghetata cu capsuni
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita punem laptele si zaharul la foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat cu putin lapte.amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu folie...Citeste continuarea
Inghetata in 3 culori
Postat de: sufletista in DulciuriMixam frisca impreuna cu zaharul, dupa care adaugam iartul si amestecam cu o paleta. Adaugam zeama de la lamaie si amestecam. Impartim compozitia in 3 boluri in care vom adauga fructele (care...Citeste continuarea
Muffins cu ciocolata ,stafide si nuci
Postat de: AdinaG in DulciuriMai intai se adauga intr-un vas maricel ingredientele lichide, apoi zaharul vanilinat si zaharul tos. Dupa ce am adaugat ingredientele acestea luam mixerul si le mixam bine pana obtinem o...Citeste continuarea
Milkshake de capsuni
Postat de: stefy_a in Bauturi- capsunile se spala, se curata de codita, se pun in blender si se mixeaza - se adauga apoi laptele si se mixeaza din nou - la final se adauga mierea de albine si se mixeaza inca o data Citeste continuarea