La aceasta reteta am folosit paste fusilli si carnea care mi-a ramas de cand am pregatit carnatii. Daca nu aveti carne ramasa, o puteti condimenta acum dupa plac si sa adaugati si usturoi dupa gust.
Se pun pastele la fiert si se preincalzeste cuptorul.
Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga carnea tocata (cu usturoi si condimente ramasa de la carnati).
Separat, intr-o cescuta punem 1 lingura de bulion, o amestecam cu apa si o punem peste carnea din cratita. Lasam sa dea 2-3 clocote. Adaugam verdeata, amestecam bine si luam focul.
Cand pastele sunt aproape fierte (nu trebuie fierte mult, pentru ca vor sta destul si la cuptor), se iau de pe foc, se scurg, se toarna intr-o cratita adanca, unsa cu ulei. Turnam si carnea calita cu sosul si amestecam.
Radem cascavalul, taiem rondele ardeiul si rosia si le presaram peste amestec. Dam la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute.
Se servesc cu patrunjel tocat, o lingura de iaurt si masline. Sau cu muraturi.
Suficient pentru: 4 portii.
Timp: aprox 1h
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2014/10/paste-cu-carne-de-carnati-de-casa.html