Este o prajitura racoroasa, aromata, cu un gust fresh, perfecta pentru caldura de afara!
Pt. blat:
Pt. crema:
Blatul: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma tare, se adauga laptele si se mai mixeaza putin. Se pune si 1 lgt coaja rasa de lamaie.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt si se inorporeaza in spuma in doua reprize. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 22x32 cm tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine blatul apoi se taie in doua pe orizontala.
Crema: Intr-o craticioara se pune laptele la incalzit. Cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se pun crengutele de menta spalate in prealabil. Se acopera oala si se lasa cca o jumatate de ora.
Intr-un vas se amesteca faina cu 100 ml lapte. Se indeparteaza menta si se pune laptele impreuna cu zaharul pe foc. Cand incepe sa fiarba se toarna faina dizolvata, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa la foc mic sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine. Se lasa la racit, apoi se adauga zeama si coaja de lamaie. Se amesteca.
Pe o tava se aseaza o parte de blat. Se unge cu 2/3 din crema, se niveleaza apoi se aseaza cealalta parte. Deasupra se unge cu restul de crema si se presara bombonele. Se da la frigider, apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
P.S.: Eu am insiropat blatul, dar cred ca nu era nevoie! Era ok si fara!
1
Daca doriti se poate insiropa blatul!