Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Lamb cupcakes
Postat de: Meea in DulciuriPentru pregatirea brioselor, amestecam faina, sarea, cacaua si praful de copt. Separat, mixam untul topit impreuna cu zaharul 2 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Spaghetti muffin
Postat de: Meea in SpaghetePunem untul la topit. Adaugam broccoli-ul (sau broccolul haha:)) ) spalat si taiat marunt. Lasam pe foc, pana cand acesta s-a inmuiat. Adaugam apoi sunca taiata...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: autodiag in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu stafide si nuci Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de rom se pun intr-o craticioara si se amesteca. Se dau in clocot, apoi se lasa sa se racoreasca. Se...Citeste continuarea
Sarlota de vanilie si sirop de rodie
Postat de: RuxyRux in DulciuriGalbenusurile se amesteca intr-un vas, cu amidonul si zaharul, apoi vanilia, se adauga incet un sfert de pahar de lapte, se omogenizeaza si se adauga si restul de lapte, se pune vasul pe foc mic...Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: Bucataras in DulciuriIncepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron. Pune...Citeste continuarea
Banana bread
Postat de: Bucataras in DulciuriMai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena. Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si...Citeste continuarea
Chiftelute de soia si sfecla
Postat de: ladydi in Mancaruri de postModul de preparare al compozitiei de lasagna il gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/lasagna-de-post-80248.html Compozitia de lasagna o amestecam cu pesmet si cu tofu, potrivim...Citeste continuarea
Lasagna de post
Postat de: ladydi in LasagnaIntr-un castron, punem soia acoperita cu apa calduta pentru cca. 20 de minute (sau o pregatim conform instructiunilor de pe pachet). Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: curatam si...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Oana in DulciuriAi nevoie doar de o oala, un castron si un mixer. Mai intai topeste zaharul in cratita in care faci crema de zahar ars, la foc mic, cu atentie sa nu se arda,...Citeste continuarea
Desert Salam de biscuti cu...
Postat de: Oana in DulciuriRupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac. Pune in craticioara...Citeste continuarea
Conopida cu ciuperci la cuptor
Postat de: katty in Mancaruri de legumeRupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare, 10 minute, sa se inmoaie. Cand este gata, scurgem zeama. Clatim rapid ciupercile printr-un...Citeste continuarea
Ficat de curcan cu piure de...
Postat de: katty in FicatCuratam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute,...Citeste continuarea
Prajitura cafelina
Postat de: stefy_a in PrajituriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Se adauga apoi, praful de copt si treptat galbenusurile amestecand in...Citeste continuarea
Aperitive platou cu ciupercute in...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercutele se limpezesc in jet de apa rece si se lasa sa se scurga intr-o sita. Se pun ciupercile intr-un bol si se condimenteaza cu amestecul de legume deshidratate. Se...Citeste continuarea
Aperitive platou cu gustari
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriTaiati cuburi sunca si cascavalul. Spalati rosiile, strugurii si busuiocul verde. Taiati in doua rosiile. Scurgeti maslinele de zeama cu saramura. Cu ajutorul...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei si chimen
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postVinetele se lasa la decongelat la temperatura camerei. Eu le pun in pungi gata tocate. Se spala legumele. Se amesteca vinetele cu sare si cu ulei-care se aduga treptat - pana...Citeste continuarea
Chiftele din peste cu ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in PesteFileul de peste il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie, de surplusul de apa. Il taiem bucati potrivite si il tocam in blender pana devine o pasta. Ciupercile spalate si bine...Citeste continuarea
Hot chocolate
Postat de: Meea in BauturiV-am povestit mai mult sus, pentru reteta, pasii de preparare sunt cei mai simpli: punem pe foc laptele impreuna cu zaharul si cacaua, amestecand continuu,...Citeste continuarea
Iepure umplut
Postat de: amalia01 in IepureIepurele il speli bine. Realizezi un amestec dintre uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia si Maggi), cu care vei unge carnea de iepre si o...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie si nuca
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea...Citeste continuarea
Spanac cu ou
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeSe pune apa cu sare la fiert. Spanacul se spala, apoi se opareste 2-3 min in apa fiarta. Se scoate si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se pune untul la topit impreuna cu...Citeste continuarea
Cocktail cald Gin Skin
Postat de: Satisfyyourcravings in CocktailSe incalzeste un pahar de apa cu putina apa, se adauga restul de ingrediente si apa calda (eu am adaugat aproximativ 70-100 ml de apa) si se amesteca pana cand mierea s-a dizolvat. Citeste continuarea
Pui cu linte in stil etiopian
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se presara bucatile de pui cu sare si mixul de condimente si se prajesc, intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu spre mare, 4-5...Citeste continuarea
Spaghete cu sos din 4 feluri de...
Postat de: Satisfyyourcravings in SpagheteIn vasul unui robot de bucatarie, se adauga toate ingredientele pentru pesmet si se maruntesc pana la omogenizare. Se adauga pesmetul intr-o tigaie fara ulei si se prajeste pana devine...Citeste continuarea
Pizza cu piept de rata afumat
Postat de: Satisfyyourcravings in PizzaSe amesteca faina, malaiul si sarea. Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile, pana se obtine un aluat. Se...Citeste continuarea
Mix de condimente etiopiene (Berbere)
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileToate condimentele care nu sunt sub forma de pudra, se prajesc cateva minute, la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, apoi se zdrobesc cu ajutorul unui mojar si se amesteca cu restul...Citeste continuarea
Tocanita de fasole cu chorizo
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe toaca ceapa marunt si usturoiul felii. Se taie chorizo felii si se prajesc cateva minute, intr-o tigaie cu ulei, la foc mediu, pana devin aurii. Se scot pe o farfurie. In aceeasi tigaie,...Citeste continuarea
Cocktail Canary Flip
Postat de: Satisfyyourcravings in CocktailSe amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se serveste in pahar de martini, cu o panglica din coaja de lamaie. Citeste continuarea
Coltunasi cu cartofi si sos de...
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postCartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie...Citeste continuarea
Prajiturele cu cacao, iaurt si...
Postat de: simona72 in PrajituriSe amesteca cu un tel tip para, oul cu zaharul, pana la incorporarea completa. Zaharul da semne ca vrea sa se topeasca, dar nu-l lasam, nu depunem mult efort la aceste prajiturele. Adaugam si...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: autodiag in DulciuriOuale, praful de sare, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si apa minerala si se omogenizeaza. Faina se adauga treptat pana cand...Citeste continuarea
Placinta crocanta cu mere
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati, curatati si taiati merele in felii subtiri. Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul. Lasati sa macereze 15 minute....Citeste continuarea
Flan de conopida
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeRupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu mozzarella si ou...
Postat de: merisor67 in PorcMai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare. Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi...Citeste continuarea
Tuslama
Postat de: ladydi in VitaSpalam burta bine in apa cu otet. O punem la fiert, cu osul de vaca. Spumuim bine si lasam sa fiarba la foc mic. Cand se inmoaie carnea, adaugam morcovul si ceapa, intregi. Cat timp fierbe...Citeste continuarea
Prajitura cu crema si glazura de...
Postat de: Alepaty in PrajituriCrema : Am inceput prin a face crema de budinca ca sa aiba timp sa se raceasca. Se pune laptele pe foc si cand e foarte fierbinte se pune budinca amestecata cu zaharul si cateva linguri de lapte...Citeste continuarea
Cotlet de ton la gratar
Postat de: Bunica in TonSpală cotletul de ton și șterge-l cu șervețele absorbante. Condimentează cotletul si lasă-l la rece 3-4 ore. Pune grătarul la încins și adaugă peștele. Lasă la fript...Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere
Postat de: Bunica in PrajituriSpală și curăță merele de coajă. Rade merele pe răzătoarea cu ochiuri mari. Călește merele până își schimbă culoarea. Adaugă zahărul și mai fierbe 5-10 minute....Citeste continuarea
Gustare cu friptura de curcan
Postat de: madi_marin in CurcanAm reîncălzit friptura, apoi am rupt-o fâşii cu furculiţa. Am făcut o maioneză rapidă cu mixerul vertical, dintr-un ou crud, ulei cam 200-250 ml, o linguriţă de muştar,...Citeste continuarea
Supa crema cu fructe de mare
Postat de: Bunica in SupeFructele de mare decongelate, spălate, se pun într-un wok cu uleiul încins. Se lasă 5-10 minute la fiert. (spun la fiert pentru că-și lasă multă zeamă). Adaugă vinul și...Citeste continuarea
Maioneza de post
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postIntr-un vas inalt pentru blender adaugi ingredientele obligatoriu in aceasta ordine: ulei, lapte de soia, mustar, sare, piper, Maggi. Introduci blenderul pana jos, in vas, si incepi sa...Citeste continuarea
Bruschete de secara cu crema de...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriTocam ceapa, somonul si burta de somon marunt. Amestecam cu crema de branza si cu caperele. Pregatim toastul pentru prajit: daca avem forme pentru aluat si rabdare :P taiem feliile de...Citeste continuarea
Tortilla de luni sau omleta cu cartofi
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriPunem la fiert cartofii in coaja. Cand au fiert, ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa si ardeiul, taiem mezelul cubulete si...Citeste continuarea
Supa cu broccoli japonez si piept...
Postat de: mihaelar63 in SupeSe spala si se curata legumele. Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usor. Adaugati gogosarul taiat cuburi mai mari. Pieptul de pui se taie fasii si se...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam legumele si le taiem. Incingem uleiul, apoi adaugam, pe rand, prazul, morcovii, conopida, varza, iar la sfarsit cartofii. Amestecam usor, pana legumele se inmoaie. Adaugam apa, cat sa...Citeste continuarea
Rulada din muschiulet de porc
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcMai intai, pregatim omleta din cele 4 oua. Adaugam condimente dupa gust si mozzarella. Eu am pus vegeta si boia dulce. Taiem muschiuletul de porc, astfel incat sa obtinem o bucata intreaga si...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: carla27carla in Mancaruri de postSe curata si se spala ceapa, morcovii si patrunjelul radacina, ardeiul galben si rosu. Se pune ulei intr-o tigaie adanca, se toaca ceapa si se pune in ulei, lasandu-se sa se caleasca. Se adauga...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriIntr-un bol, amestecam faina cu smantana si untul rece taiat bucati. Adaugam si sare si framantam bine. Introducem vasul la rece pentru cel putin o ora. Intindem aluatul pe o planseta, decupam...Citeste continuarea
Clatite dietetice cu faina...
Postat de: Nadyne in DulciuriCum se prepara aceste Clatite dietetice cu faina integrala - Reteta sanatoasa si gustoasa Ouale se bat bine cu indulcitorul si le adaugam peste lapte. Punem uleiul si...Citeste continuarea
Ghiveci de legume, reteta simpla si...
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postCum se prepara Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata: Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial. Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in...Citeste continuarea