Minitarte cu capsuni

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 2057 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 280 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1 ou
  • 70 g zahar
  • 1 praf de sare
  • Esenta de vanilie
  • pentru umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu capsuni:

Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute. Daca lasa prea multa zeama, o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de capsuni si mai lasi sa fiarba 2 minute. Lasi sa se raceasca.

Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul macinat si sarea, apoi adaugi oul batut, esenta de vanilie si untul taiat cubulete. Amesteci cu mana pana obtii o compozitie sfaramicioasa, pe care o lasi la frigider pentru 30 de minute.

Pui 2/3 din aluat in tavile de tarte (mie mi-au iesit 6 minitarte) si presari bine cu mana, inclusiv pe peretii tavilor. Imparti compozitia de capsuni in cele 6 tavite si presari pe deasupra aluatul ramas.

Introduci tavile in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos.

Lasi minitartele sa se raceasca, apoi le scoti din tavi si le servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema