Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pui cu orez si legume la cuptor
Postat de: ctlina in PuiSe curata si se spala legumele. Infigeţi cuişoarele in ceapa. Taiati morcovii in lungime, in bastonase. Puneti carnea la fiert, intr-o oala cu ceapa, morcovii, cimbrul si foaia de dafin....Citeste continuarea
Desert clatite cu mere
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Dupa acest timp, adaugati untul topit...Citeste continuarea
Mancare de ardei copti
Postat de: panacris in Mancaruri de postArdeii copți, tăiați fâșii, se stropesc cu oțet, pentru un gust mai aromat. Ceapa se curata, se taie fideluță și se pune la călit cu ulei și puțina apă, până devine...Citeste continuarea
Somon in crusta de caju la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in SomonBucatile de somon se clatesc sub jet de apa si se pun pe niste prosoape de bucatarie ca sa se usuce de apa. Caju-ul se pune in robotul de bucarie, impreuna cu usturoiul pisat si se marunteste...Citeste continuarea
Pilaf cu urzici si ciuperci
Postat de: panacris in Mancaruri de postUrzicile se spală în mai multe ape și se curăță de impurițăți: paie, floricele de pădure și alte ierburi ;) Ceapa galbenă și verde se curăță, apoi se taie mărunt și...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ciuperci
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFreci untul (aflat la temperatura camerei) cu ouale si sarea si adaugi jumatate din faina cernuta cu praful de copt si apoi mixezi usor. Adaugi iaurtul si apoi adaugi si restul de faina si...Citeste continuarea
Ciorba de loboda si cartofi
Postat de: panacris in CiorbeCeapa galbenă și cea verde se curata, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în uleiul de floarea soarelui, cu o jumătate de cană de apă. După ce a devenit translucidă, se adaugă...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui la fiert apa cu sare. Cureti cartofii de coaja, ii speli bine si ii pui la fiert in apa cu sare. Ii lasi sa clocoteasca 10 minute, apoi ii scurgi bine de apa si ii pui la calit, in ulei...Citeste continuarea
Desert negresa de post cu coacaze...
Postat de: Valclaudia in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Punem intr-un castron incapator zaharul, nuca de cocos, bicarbonatul, praful de copt si pasta de macese, apoi pudra de cacao. Turnam uleiul si apa...Citeste continuarea
Salata de sfecla coapta
Postat de: Anett in SalateSpalam sfeclele si le invelim in folie de aluminiu una cate una. Le asezam pe o tava si introducem in cuptor, pentru 30-40 de minute. Intre timp, taiem telemeaua in cubulete, spalam salata....Citeste continuarea
Galuste de faina cu patrunjel si...
Postat de: Anett in PasteIn primul rand, punem apa la fiert, adaugam sare. Pisam usturoiul si tocam patrunjelul. Punem faina intr-un bol, introducem usturoiul si patrunjelul si amestecam bine. Facem o gaura in...Citeste continuarea
Desert tort cu blat de biscuiti si...
Postat de: sufletista in TorturiBiscuitii ii zdrobim, adaugam nuca macinata, zaharul, coaja de portocala, untul topit partial (adaugam treptat) si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava (eu am...Citeste continuarea
Desert tort cu mascarpone si dulce...
Postat de: sufletista in TorturiIntr-un bol, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie, zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apa,...Citeste continuarea
Supa de salata verde
Postat de: Anett in SupeSe spala salata si se taie, dar nu foarte marunt. Se taie fasii subtiri sunca si ardeiul, tocam ceapa si usturoiul. Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita, adaugam ardeiul, sunca, ceapa si...Citeste continuarea
Paine cu masline
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un vas, se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si sarea. Se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul. Va rezulta un aluat usor moale care se va lasa...Citeste continuarea
Desert tort cu dulce de leche
Postat de: sufletista in TorturiBlat Intr-un vas, adaugam ingredientele lichide, amestecam bine, dupa care adaugam ouale, amestecand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua, praful de...Citeste continuarea
Desert cozonac cu mere, nuca si gem...
Postat de: mirela0911 in DulciuriInr-un bol, se cerne faina si se face o gropita in mijloc. Se zdrobeste drojdia, se presara 1 lgt zahar si se toarna cca 100 ml apa calduta. Se lasa pana dospeste putin. Intre timp, apa...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: sufletista in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu dulce de leche Intr-o cratita, adaugam laptele, untul, ciocolata si punem pe foc pana ce se topeste, adaugam stafidele, esenta, amestecam si lasam sa se raceasca...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe, de post
Postat de: AdrianUdrea in CiorbeFasolea se spala bine in doua-trei ape, apoi se pune la hidratat in apa rece, de seara pana dimineata, la frigider. A doua zi se scurge apa, se clatesc boabele de fasole si se pun la fiert in...Citeste continuarea
Desert negresa cu cirese
Postat de: sufletista in PrajituriLaptele, zaharul (din care oprim 3 linguri zahar), uleiul, cacaua, zaharul vanilat se amesteca intr-un vas ,dupa care punem pe foc, pana ce da un clocot. Lasam sa se raceasca, dupa care vom...Citeste continuarea
Prajitura cu aluat razuit, reteta...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriCum se prepara Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza,...Citeste continuarea
Desert cornulete cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita, adaugam cele 3 linguri de ulei si 2 linguri faina, amestecam si punem pe foc cca. 1 min, pana ce se ingroasa ca un sos mai grosut. Intr-un vas, adaugam faina, zaharul, sarea,...Citeste continuarea
Chiftelute cu cartofi la cuptor
Postat de: momo121 in PorcAmestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie...Citeste continuarea
Reteta de baza, buna cu multe...
Postat de: Pungasa_Rogue in VitaCum se prepara Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii se curata de coaja si se spala. Ceapa se curata de foi si se...Citeste continuarea
Rata umpluta cu mere si portocala...
Postat de: Pungasa_Rogue in RataSe pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi,...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi fripti cu parmezan...
Postat de: andra001 in Aperitive / GarnituriPreincălzește cuptorul. Se va unge o hârtie pergament, cu puțin ulei de măsline. Într-un bol mare, se pot pune cartofii tăiați cubulețe și spălați; deasupra se...Citeste continuarea
Desert prajituri de post cu mango...
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci faina cu un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul. Uleiul il amesteci bine cu zaharul, pana cand zaharul se dizolva complet. Mango il cureti de coaja si ii tai toata pulpa. Pui...Citeste continuarea
Piept de pui gratinat cu mozzarella...
Postat de: oanapl in PuiDesfaci pieptul de pui in doua si il bati usor cu ciocanul de snitele si il condimentezi cu sare si piper, dupa care il frigi pe grill. Feliezi ciupercile si le prajesti usor in cateva linguri...Citeste continuarea
Desert chec pufos acoperit cu visine
Postat de: andra001 in PrajituriCu un tel, se vor amesteca untul și zahărul, pentru o omogenizare foarte bună. Aceste două ingrediente trebuie să fie la temperatura camerei. Se vor adăuga lingurița cu sare și esența de...Citeste continuarea
Desert tort trio mousse cu fructe...
Postat de: madi_marin in TorturiBlat: se bat ouăle intregi cu un praf de sare si zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi esenţa, mixând în continuare. Se cerne făina şi se adaugă...Citeste continuarea
Chiftele frantuzesti de pui
Postat de: rocsi_1612 in PuiPieptul de pui il spalam, il stergem cu servetele si il taiem cubulete. Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt. Ouale le batem spuma. Intr-o cratita, punem...Citeste continuarea
Desert pariziene umplute mere, nuca...
Postat de: privatelaura in DulciuriSe încălzește laptele ușor, să nu devina fierbinte. Într-un castronel, se pune drojdia, 1 praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț (atenție, să nu fie...Citeste continuarea
Pizza casei
Postat de: privatelaura in PizzaMai întâi, se pregătește maiaua. Într-un castronel, se făramiteaza drojdia, se adaugă un praf de sare și o lingurită de zahăr brut. Se adaugă putină apă căldută și...Citeste continuarea
Tarta cu sparanghel si migdale...
Postat de: nadea68 in Mancaruri de legumeIncepem cu sparanghelul. Eliminam partea dura de la sparanghel si curatam partea ramasa. Il spalam si-l coacem la abur, 8-10 minute. Luam o tava, acoperim cu hartie de copt si intindem aluatul....Citeste continuarea
Placinte de post cu urzici si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPreparam mai intai umplutura. Urzicile se spala in mai multe ape, apoi se pun la oparit, in apa clocotita cu sare, pentru cateva minute. Scurgem urzicile de apa (pastram o cana de apa in...Citeste continuarea
Placinte cu cartofi, reteta...
Postat de: mugu43 in Mancaruri de postCum se prepara Placinte cu cartofi, reteta delicioasa invatata de la familia mea: Am curatat cartofii si i-am pus la fiert, cu o lingurita de sare (eu folosesc sare de mare)....Citeste continuarea
Cuiburi de cartofi cu oua de prepelita
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriDam cartofii pe razatoare, ii stoarcem putin, ii amestecam cu 2-3 linguri de ulei, rozmarin, sare si piper. Ungem cu ulei forma de briose, apoi asezam cate o lingura din cartofii rasi. Presam...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de vanilie si...
Postat de: cristina1985 in TorturiBlat : Se fac trei blaturi. Pentru un singur blat este necesar: se bat 3 albusuri spuma, se adauga zaharul si se continua cu mixerul. Apoi se adauga galbenusurile, praful de copt, esenta...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri din lipie umplute
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriTaiem marunt ceapa verde,mararul si rosiile uscate. Le punem intr-un castron pe toate si le amestecam. Stropim fiecare bucata de lipie in parte, cu cateva picaturi de ulei de...Citeste continuarea
Malai cu dovleac alb
Postat de: sufletista in Mancaruri de postBostanul curatat si taiat cuburi mici, il punem la fiert in apa cu un praf de sare. Intr-un vas, amestecam faina de malai cu faina alba, zaharul, sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura Tosca
Postat de: Valclaudia in PrajituriPregatim mai intai crema, astfel: Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr zahar pudra si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi amidonul, incorporam. Laptele il punem...Citeste continuarea
Tocana de cartofi
Postat de: Valentin68 in Mancaruri de legumeMai intai, pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Asezam o cratita pe foc, lasam sa se incinga si adaugam...Citeste continuarea
Sufleu cu spanac
Postat de: oanapl in Mancare copiiTai ceapa marunt, sunca o tai cubulete si le calesti in putin ulei. Adaugi spanacul (fiert si tocat marunt, apoi scurs de apa), usturoiul pisat si calesti totul pe foc mic, timp de 10 minute....Citeste continuarea
Desert cheesecake cu capsuni si...
Postat de: oanapl in PrajituriPregatesti pentru inceput, blatul, amestecand biscuitii zdrobiti cu untul topit, pana se omogenizeaza compozitia. Pui biscutii intr-o forma cu pereti detasabili (sau mai multe forme pentru...Citeste continuarea
Iahnie de fasole picanta
Postat de: dantes in Mancaruri de postFasolea o punem la inmuiat, cel putin 12 ore si apoi o fierbem, schimband de doua ori apa si, cand se inmoaie, o scurgem bine. Cand este gata fasolea, punem la prajit in ulei, faina, pasta de...Citeste continuarea
Salata de post
Postat de: abetina in Mancaruri de postEu am folosit vinete si ardei grasi copti, de la congelator, din anul trecut, asa mi se pare ca fac economie si cand doresc sa prepar ceva, am in casa si nu trebuie sa alerg pe la magazine,...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri, cu mere
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul pudra, pana devin o spuma lucioasa si tare. Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, mixand usor la viteza mica. Faina se...Citeste continuarea
Sarmale de post, cu ierburi aromate
Postat de: abetina in Mancaruri de postSe pune intr-un vas, orezul, ceapa tocata la robot, gogosari, ardei capia, ciupercile date tot prin robot. Se adauga pasta de tomate, soia, sare, ierburi aromate, ulei, se omogenizeaza si se fac...Citeste continuarea
Supa de legume
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai, taiem ceapa, morcovul si ardeiul si le punem la fiert. Le lasam 15-20 de minute, dupa care adaugam uleiul si cartofii si lasam la fiert in continuare. Cand cartofii sunt fierti,...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu masline
Postat de: stefy_a in Mancaruri de postCeapa se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mare si se pun la calit in ulei incins. C and ceapa devine lucioasa, se adauga mazarea, sarea si pasta de tomate si se lasa la fiert circa...Citeste continuarea