Aceasta mancare imi aduce aminte de copilarie, o ciorba delicioasa si usor de preparat.
Pentru inceput, spalam foarte bine salata verde frunza cu frunza. De preferat este sa o rupeti, nu sa o taiati.
Baconul si kaiserul le taiem cubulete, fasii, dupa preferinta fiecaruia. Le calim intr-o oala, cu putin ulei. Adaugam usturoiul pisat si-l lasam sa se rumeneasca. Cand este gata, punem salata rupta bucati si o lasam sa-si lase apa, amestecand sa nu se prinda de fundul oalei.
Cand salata a lasat toata apa, adaugam laptele si o lasam sa fiarba.
Cand este aproape gata, batem cele trei oua cu sare si piper si turnam in oala, peste salata.
Potrivim ciorba cu otet dupa gust.
Pofta buna!
1
Ciorba poate fi mancata calda si rece, este un deliciu.
2
Putem inlocui baconul si kaiserul, cu slanina.
3
Usturoiul nu trebuie lasat mult la rumenit, pentru ca amareste ciorba.
4
In loc de lapte, putem folosi smantana.