Ciocolata de casa

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 24542 vizualizari

 

Un desert pe care l-am facut in multe variante si niciodata n-am dat gres in a satisface gusturile musafirilor...:)

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 50 gr. cacao
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • nuci,nuca de cocos dupa preferinta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.

Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza.

Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc.


Se pune in forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece pentru a se intari.

Dupa cum spuneam,se pot face multe variatiuni...

1. rulada - fac portie dubla,o parte alba si una neagra,pe care le suprapun si apoi le rulez.

2. cu foi de napolitana

3. o parte alba si una neagra intre 2 foi de napolitana

4. bombonele cu fondant

5. o parte alba si una neagra,suprapuse si portionate in patratele

6. fluturasi cu crema de cocos (lapte condensat+unt+cocos)

7. rulada cu aceeasi crema de cocos

8. bomboane cu nuca macinata

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parisul in flacari