Ciocolata de casa

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 25065 vizualizari

 

Un desert pe care l-am facut in multe variante si niciodata n-am dat gres in a satisface gusturile musafirilor...:)

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 50 gr. cacao
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • nuci,nuca de cocos dupa preferinta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.

Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza.

Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc.


Se pune in forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece pentru a se intari.

Dupa cum spuneam,se pot face multe variatiuni...

1. rulada - fac portie dubla,o parte alba si una neagra,pe care le suprapun si apoi le rulez.

2. cu foi de napolitana

3. o parte alba si una neagra intre 2 foi de napolitana

4. bombonele cu fondant

5. o parte alba si una neagra,suprapuse si portionate in patratele

6. fluturasi cu crema de cocos (lapte condensat+unt+cocos)

7. rulada cu aceeasi crema de cocos

8. bomboane cu nuca macinata

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parisul in flacari