Tort caramel

de leoflori in Torturi, 27 Sep 2009 | 33031 vizualizari

 

caramel cu caramel si cu caramel si iar caramel!

 

INGREDIENTE

  • Blat : 5 oua
  • 200 gr. zahar pudra
  • 4 Linguri apa rece
  • 100 gr. faina
  • 2 plicuri budinca de caramel (Dr.Oetker)
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema : 10 Linguri zahar
  • 200 ml. lapte
  • 250 ml. frisca lichida
  • 3 oua
  • 1 Lingura amidon
  • 10 gr. gelatina ( 1 pliculet gelatina granule)
  • Glazura : 6 Linguri zahar brun
  • 6 Linguri frisca lichida
  • 100 gr. unt
  • Sirop : 1 Lingura zahar
  • 100 ml. apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blatul : albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine cu paleta.Adaugam faina amestecata dinainte cu praful de budinca + praful de copt.Se omogenizeaza bine si se pune compozitia in tava unsa si pregatita cu hartie de copt. Se coace la foc mediu 30-35 minute (la mine a durat 45 minute, e cuptor pe gaz).Se lasa blatul la racit pe un gratar si se trece la

Crema:Caramelizam zaharul la foc mic, atentie sa nu se arda! Adaugam laptele si amestecam. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul.adaugam siropul fierbinte de zahar peste galbenusuri, punem iar pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa ca o smantana. Luam de pe foc si adaugam si gelatina inmuiata si dizolvata dinainte.Dupa ce se raceste crema o amestecam cu frisca batuta batz si albusurile deasemenea batute spuma, adaugand crema de caramel treptat in frisca. Se da crema la frigider. 

Siropul : topim zaharul, punem apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Cand s-a racit insiropam blatul.

Glazura : caramelizam zaharul brun, incalzim frisca lichida + untul/margaCand zaharul s-a caramelizat, turnam peste el frisca+untul fierbinti. Omogenizam bine pana se topeste zaharul. Racim in apa rece iar cand incepe sa se ingroase turnam peste tortul deja asamblat. Blatul se taie pe trei nivele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea