Tort Kodrit Kadir

de Miha in Torturi, 25 Aug 2009 | 22998 vizualizari

 

by Sabina

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel avem nevoie de:
  • 5 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blat:

Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam.

Crema:

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.

Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.

Peste caramelul racit adaugam compozitia pentru crema si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.

Compozitia se va imprastia in tava,dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata. :)

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 40 de minute.Pentru siguranta,se va face testul scobitorii.Timpul de coacere depinde de cuptor.

Dupa ce s-a copt,lasam tortul sa se raceasca,apoi punem platoul pe care va trona :) tortul peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.

Eu am mai lasat tava in capul tortului :)) si am dat la frigider pana s-a racit foarte foarte bine,apoi l-am portionat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica, cu mousse de ciocolata alba