12 Etaje dulci

de Brindusa in Torturi, 24 Mai 2010 | 12735 vizualizari

 

Un tort pe care l-am dus mai mult de 300 km pe soselele patriei si tot a aratat impecabil.

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi

  • 600 g faina
  • 500 g zahar tos
  • 350 g unt moale, taiat cubulete
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 6 oua
  • 500 ml lapte
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 300 g ciocolata amaruie 75% cacao
  • 400 g smantana grasa
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar vanilat facut in casa

Pentru glazura

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 70 g smantana grasa

Pentru decor alune sfaramate

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA 12 Etaje dulci:

Din aluat se fac 12 blaturi. Ca sa nu muncesc prea mult, eu am cumparat tavite rotunde de unica folosinta, din aluminiu. Se pune cam 3/4 de cana de aluat pentru fiecare blat. Stratul trebuie sa fie foarte subtire, altfel nu va ajunge compozitia pentru 12 foi. Eu am copt cate 2 blaturi deodata, in cuptorul electric, cu ventilator, la 180 C. In maxim 10 minute sunt gata.

Tavitele se ung bine cu unt si se tapeteaza cu faina. Untul se bate cu zaharul la viteza mare, cam 3 minute, pana se face o crema alba. Bate ouale in crema, unul cate unul.

Cerne faina cu praful de copt si sarea. Pune 1/3 in crema si amesteca. Pune , amestecand dupa fiecare adaugare, 1/2 din lapte, 1/3 de faina, 1/2 de lapte si ultima faina. Adauga vanilia.

Coace blaturile in cuptorul preincalzit, la 180 C. Ai grija ca daca le lasi prea mult in cuptor se ard usor, fiind foarte subtiri.

Raceste blaturile pe gratare.

Dupa ce ai facut toate blaturile si acestea s-au racit, e timpul pentru crema.

Taie marunt 300 g de ciocolata. Pune smantana pe foc mic si amestecand incontinuu asteapta pana ce da un clocot. Gusta din ea si verifica daca e fierbinte. Daca nu, mai amesteca in smantana si mai pune-o putin la incalzit. In final smantana nu trebuie sa fi fiert, dar sa fie destul de fierbinte ca sa topeasca ciocolata.  Toarn-o peste ciocolata si amesteca bine ca sa se topeasca toata. Pune si untul si omogenizeaza.  Pune cam o lingura de crema intre blaturi, ca sa-ti ajunga.

Glazura se face la fel ca si crema, numai ca va fi putin mai groasa. Unge tortul peste tot cu ea. Orneaza cu alune sfaramate.

Daca ti-a placut reteta noastra "12 Etaje dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (27)

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 17:57

eu stau la etajul unu ca mi-e frica de inaltime tare bun

Brindusa 1

01.02.2011, 21:35

ligia,

ralu_ca 1

07.08.2013, 21:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar