Faina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald, un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat, o indreptam la capete, jumate il...
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald.Faina se pune intr-un bol,se adauga,laptele cu zaharul si droj. dizolvata,untul.Se framanta un aluat elastic.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura ptr. cornulete:se face o budinca conform instructiunile de pe plic si se...
Orezul il punem la fiert in apa cu putina sare,cand a fiert il lasam la scurs.Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat,orezul si 2 lg. de scortisoara.
Adaugam merele rase si albusurile batute spuma si omogenizam compozitia. Ungem o...
Albusurile le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o spatula si adaugam si nuca de cocos. Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina si turnam compozitia si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea.
Crema o facem mixand...
Drojdia o dizolvam in laptele cald. Ouale le mixam impreuna cu zaharul, uleiul si sarea, turnam in castron peste faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie si framantam un aluat care sa fie moale si sa nu se lipeasca de maini. Lasam aluatul sa creasca, intindem o foaie subtire pe masa de...
Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,amoniacul stins in zeama de lamaie,adaugam laptele,uleiul si amestecam cu o spatula,faina treptat pana se incorporeaza toata compozitia.
Ungem o forma cu unt si tapetam cu faina,turnam un strat de...
Se curata merele si se dau prin razatoare.Se presara o lingura de zahar si rom peste ele.Se freaca intr-un castron galbenusurile,untul si zaharul vanilat.Adaugam faina.Se pun merele si albusurile batute spuma cu restu de zahar.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu zahar,se toarna...
Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul, până ce se topeste complet. Se adaugă esenta de rom si apoi untul moale.Se amenstecă făina cu drojdia si se adauga ouale batute . Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul si apoi se taie patrate. Pe fiecare se asază...
Intr-un castron punem 2 lg de faina, praful de sare, zaharul, drojdia si laptele cald. Le amestecam si le lasam putin deoparte. Restul de faina o punem intr-un castron, adaugam in mijloc galbenusurile, uleiul si le amestecam cu faina. Turnam si laptele si incepem sa framantam. Trebuie sa rezulte...
Amestecam toate ingredientele si se face un aluat nu foarte tare si il lasam sa se odihneasca 10 minute.Intindem aluatul cu sucitorul pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se taie dreptunghiuri,se cresteaza fiecare dreptunghi pe mijloc si se scoate un capat prin taietura din aluat.Se prajesc...
Albusurile le separam de galbenusuri.Mixam albusurile spuma,adaugam pe rand zaharul,galbenusurile,faina putin cate putin,cacaoa,praful de sare si uleiul.Coacem la 180 de grade intr-o tava tapetata cu unt si faina.Facem testul cu scobitoarea.
Mixam frisca ,untul il taiem cubulete si il mixam cu...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si uleiul in fir subtire. Adaugam faina si amestecam cu o lingura usor. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180 de...
Facem un aluat din ingrediente si il lasam la frigider 1 ora.
Din aluat intindem o foaie si taiem rondele cu un pahar pe care il trecem mereu prin faina. Punem formele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la foc potrivit la cuptor 10-15 minute. Crema o facem din amestecul de banana...
Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul,putin cate putin,batand in continuare.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si zaharul vanilat.La sfarsit se incorporeaza faina si se amesteca cu o spatula.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se coace la foc potrivit...
Separam albusul de galbenusuri,Albusul il batem cu un praf de sare,adaugam pe rand zaharul pudra si mixam bine,galbenusurile,zaharul vanilat,uleiul si treptat amestecand cu o spatula faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o punem intr-o cratita rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina...
Intr-un castron se pun toate ingredientele si se framanta un aluat. Cand este gata il invelim in folie si il lasam la frigider 1 ora. Cuptorul il incingem la 200 de grade. Se intinde aluatul pe plansa de lucru si se decupeaza forme. Deasupra putem orna cu dulceata.
Tapetam tava cuptorului cu...
Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam pe rand restul ingredientelor si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Ungem o forma rotunda cu gaura in mijloc cu unt si turnam compozitia (eu nu am avut, am pus-o intr-o tigaie normala si am decupat forma rotunda in mijloc cand a fost aproape...
Blatul:
Mixam albusurile cu un praf de sare si adaugam zaharul.Adaugam galbenusurile,apa rece si amestecam usor cu o spatula,incorporam faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Tapetam o forma rotunda cu unt si faina,turnam aluatul si da-m la cuptor la 180 de grade.Testam cu...
Galbenusurile se mixeza impreuna cu zaharul, laptele, praful de copt, untul, cacaua si faina pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina, punem compozitia la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute. Separat facem bezeaua din albusuri, zahar si sare. Dupa ce...
Foaia de foietaj am lasat-o sa se dezghete,am taiat-o in patratele pe care le-am umplut cu branza,am unit capetele si le-am asezat in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt ,dupa ce le-am uns cu ou batut,10 minute la foc potrivit.Pofta buna.
Separam ouale,albusurile le batem spuma,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina,uleiul,vanilia,praful de copt si mixam bine.Ungem o forma rotunda cu unt si tapetam cu faina,turnam 1/2 din compozitie asezam o parte din fructe,turnam si restul de...
Intr-un castron punem laptele,zaharul,ouale sarea,untul moale si mixam pana se omogenizeaza compozitia.Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam peste compozitia anterioara si amestecam bine ptr a rezulta o compozitie fina fara cocoloase. Intr-o tigaie incinsa de teflon punem cate un...
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor 40 de minute la 170...
Curatam prunele si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le presaram cu zahar.
Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert impreuna cu toate ingredientele de mai sus si amestecam cu un tel pana se ingroasa avand grija sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand compozitia este gata cu o...
Blatul:- galbenusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cu nesquikul si se toarna in compozitie alaturi de albusurile batute spuma.Cand se omogenizeaza compozitia turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor la...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi,zaharul,bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si coaja de lamaie si portocala si se omogenizeaza ingredientele.Coca trebuie sa fie moale.Se da 2 ore la frigider. Cu mâna dată prin...
Albusurile se bat impreuna cu sarea, zaharul si adaugam treptat galbenusurile si faina. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30 de minute.
Visinile le curatam de samburi,le spalam si adaugam peste ele zahar.Cand blatul este gata il lasam...
Incalzim laptele si adaugam untul sa se topeasca.Drojdia se freaca cu putin zahar si lapte,faina si se lasa putin la dospit.Amestecam toate ingredientele cu faina si framantam un aluat moale si se lasa sa creasca 1 ora.
Se imparte aluatul in patru si intindem o foaie pe...
Ungem o forma de tarta cu unt si asezam fructele taiate in ea. Mixam ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam laptele si faina si mixam pana se incorporeaza ingredientele. Punem compozitia in tava si dam la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute. Lasam tarta sa se raceasca si...
Se separa ouale,se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile si faina amestecata cu cacaoa. Se amesteca incet ca sa se incorporeze toate ingredientele. Compozitia se pune in forma de briose, unse si tapetate cu faina ,am presarat deasupra nuca de cocos, putina cafea si am pus o...
Strudel cu ciocolata cu menta si nuca de cocos
Faina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald, un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat, o indreptam la capete, jumate il...
Cornuri cu budinca de lamaie si nuca de cocos
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald.Faina se pune intr-un bol,se adauga,laptele cu zaharul si droj. dizolvata,untul.Se framanta un aluat elastic.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Umplutura ptr. cornulete:se face o budinca conform instructiunile de pe plic si se...
Budinca de orez cu mere
Orezul il punem la fiert in apa cu putina sare,cand a fiert il lasam la scurs.Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat,orezul si 2 lg. de scortisoara. Adaugam merele rase si albusurile batute spuma si omogenizam compozitia. Ungem o...
Delicioasa
Albusurile le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o spatula si adaugam si nuca de cocos. Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina si turnam compozitia si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Crema o facem mixand...
Trigoane cu ciocolata
Drojdia o dizolvam in laptele cald. Ouale le mixam impreuna cu zaharul, uleiul si sarea, turnam in castron peste faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie si framantam un aluat care sa fie moale si sa nu se lipeasca de maini. Lasam aluatul sa creasca, intindem o foaie subtire pe masa de...
Chec pufos cu kiwi
Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,amoniacul stins in zeama de lamaie,adaugam laptele,uleiul si amestecam cu o spatula,faina treptat pana se incorporeaza toata compozitia. Ungem o forma cu unt si tapetam cu faina,turnam un strat de...
Budinca de mere
Se curata merele si se dau prin razatoare.Se presara o lingura de zahar si rom peste ele.Se freaca intr-un castron galbenusurile,untul si zaharul vanilat.Adaugam faina.Se pun merele si albusurile batute spuma cu restu de zahar.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu zahar,se toarna...
Cornuri cu dulceata din coaja de portocale
Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul, până ce se topeste complet. Se adaugă esenta de rom si apoi untul moale.Se amenstecă făina cu drojdia si se adauga ouale batute . Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul si apoi se taie patrate. Pe fiecare se asază...
Branzoici
Intr-un castron punem 2 lg de faina, praful de sare, zaharul, drojdia si laptele cald. Le amestecam si le lasam putin deoparte. Restul de faina o punem intr-un castron, adaugam in mijloc galbenusurile, uleiul si le amestecam cu faina. Turnam si laptele si incepem sa framantam. Trebuie sa rezulte...
Izmene intoarse
Amestecam toate ingredientele si se face un aluat nu foarte tare si il lasam sa se odihneasca 10 minute.Intindem aluatul cu sucitorul pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se taie dreptunghiuri,se cresteaza fiecare dreptunghi pe mijloc si se scoate un capat prin taietura din aluat.Se prajesc...
Tort pandispan cu pere
Albusurile le separam de galbenusuri.Mixam albusurile spuma,adaugam pe rand zaharul,galbenusurile,faina putin cate putin,cacaoa,praful de sare si uleiul.Coacem la 180 de grade intr-o tava tapetata cu unt si faina.Facem testul cu scobitoarea. Mixam frisca ,untul il taiem cubulete si il mixam cu...
Tort cu mere si budinca
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si uleiul in fir subtire. Adaugam faina si amestecam cu o lingura usor. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180 de...
Biscuiti pentru cafea
Facem un aluat din ingrediente si il lasam la frigider 1 ora. Din aluat intindem o foaie si taiem rondele cu un pahar pe care il trecem mereu prin faina. Punem formele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la foc potrivit la cuptor 10-15 minute. Crema o facem din amestecul de banana...
Rulada pufoasa cu dulceata de capsuni si nuca
Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul,putin cate putin,batand in continuare.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si zaharul vanilat.La sfarsit se incorporeaza faina si se amesteca cu o spatula. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se coace la foc potrivit...
Tort cu mascarpone si kiwi
Separam albusul de galbenusuri,Albusul il batem cu un praf de sare,adaugam pe rand zaharul pudra si mixam bine,galbenusurile,zaharul vanilat,uleiul si treptat amestecand cu o spatula faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o punem intr-o cratita rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina...
Biscuiti deliciosi
Intr-un castron se pun toate ingredientele si se framanta un aluat. Cand este gata il invelim in folie si il lasam la frigider 1 ora. Cuptorul il incingem la 200 de grade. Se intinde aluatul pe plansa de lucru si se decupeaza forme. Deasupra putem orna cu dulceata. Tapetam tava cuptorului cu...
Prajitura colac
Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam pe rand restul ingredientelor si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Ungem o forma rotunda cu gaura in mijloc cu unt si turnam compozitia (eu nu am avut, am pus-o intr-o tigaie normala si am decupat forma rotunda in mijloc cand a fost aproape...
Reteta 100
Blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare si adaugam zaharul.Adaugam galbenusurile,apa rece si amestecam usor cu o spatula,incorporam faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Tapetam o forma rotunda cu unt si faina,turnam aluatul si da-m la cuptor la 180 de grade.Testam cu...
Prajitura cu bezea
Galbenusurile se mixeza impreuna cu zaharul, laptele, praful de copt, untul, cacaua si faina pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina, punem compozitia la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute. Separat facem bezeaua din albusuri, zahar si sare. Dupa ce...
Foietaj cu branza sarata
Foaia de foietaj am lasat-o sa se dezghete,am taiat-o in patratele pe care le-am umplut cu branza,am unit capetele si le-am asezat in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt ,dupa ce le-am uns cu ou batut,10 minute la foc potrivit.Pofta buna.
Prajitura cu fructe
Separam ouale,albusurile le batem spuma,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina,uleiul,vanilia,praful de copt si mixam bine.Ungem o forma rotunda cu unt si tapetam cu faina,turnam 1/2 din compozitie asezam o parte din fructe,turnam si restul de...
Pancakes cu dulceata de afine si inghetata
Intr-un castron punem laptele,zaharul,ouale sarea,untul moale si mixam pana se omogenizeaza compozitia.Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam peste compozitia anterioara si amestecam bine ptr a rezulta o compozitie fina fara cocoloase. Intr-o tigaie incinsa de teflon punem cate un...
Blat pufos de tort
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor 40 de minute la 170...
Galuste cu prune
Curatam prunele si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le presaram cu zahar. Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert impreuna cu toate ingredientele de mai sus si amestecam cu un tel pana se ingroasa avand grija sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand compozitia este gata cu o...
Capsunica
Blatul:- galbenusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cu nesquikul si se toarna in compozitie alaturi de albusurile batute spuma.Cand se omogenizeaza compozitia turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor la...
Reteta de preparare a papanasilor deliciosi
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi,zaharul,bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si coaja de lamaie si portocala si se omogenizeaza ingredientele.Coca trebuie sa fie moale.Se da 2 ore la frigider. Cu mâna dată prin...
Tort cu visine si frisca
Albusurile se bat impreuna cu sarea, zaharul si adaugam treptat galbenusurile si faina. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30 de minute. Visinile le curatam de samburi,le spalam si adaugam peste ele zahar.Cand blatul este gata il lasam...
Rulada umpluta
Incalzim laptele si adaugam untul sa se topeasca.Drojdia se freaca cu putin zahar si lapte,faina si se lasa putin la dospit.Amestecam toate ingredientele cu faina si framantam un aluat moale si se lasa sa creasca 1 ora. Se imparte aluatul in patru si intindem o foaie pe...
Tarta cu mere si banane
Ungem o forma de tarta cu unt si asezam fructele taiate in ea. Mixam ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam laptele si faina si mixam pana se incorporeaza ingredientele. Punem compozitia in tava si dam la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute. Lasam tarta sa se raceasca si...
Briose cu frisca
Se separa ouale,se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile si faina amestecata cu cacaoa. Se amesteca incet ca sa se incorporeze toate ingredientele. Compozitia se pune in forma de briose, unse si tapetate cu faina ,am presarat deasupra nuca de cocos, putina cafea si am pus o...