Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata). Se taie apoi si in celalalt sens la fel. Vom obtine o paine taiata in cuburi in partea de sus. In fiecare taietura se pun felii de branza topita, salam feliat, bacon afumat, ardeiul si ceapa taiate felii...
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga 4 oua, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul. Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura cascavalul se rade.
Aluatul crescut se imparte in 2...
Ceapa se toaca si se caleste in ulei pana se inmoaie si devine sticloasa.Adaugam pulpele de pui si se prajesc bine pe ambele parti. Adaugam sare, piper , boia si 600 ml apa sau supa.
Se fierbe cca 30 min, inabusit si se amesteca din cand in cand.Smantana se...
Varza se toaca marunt.Ciolanul se foloseste fiert de 3 sferturi in apa cu sare.Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt, apoi varza tocata marunt. Se amesteca usor se adauga supa fierbinte de la ciolan, astfel incat sa acopere varza.
Se adauga bulionul,...
Intr-o cratita se pune pe foc laptele,untul,zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana se topeste.Lasam sa se raceasca si adaugam drojdia.Int-un castron punem faina,sarea si galbenusurile,adaugam amestecul din...
Fasolea am pus-o intr-o cratita separat la fiert cu sare ptr 20 de minute.Separat intr-o cratita am pus 2 lg de ulei in care am pus la calit pieptul de pui taiat fasii.Legumele le-am taiat cubulete si le-am adaugat peste pieptul de pui pe rand la calit.
Peste am adaugat fasolea fiarta si am...
Cartofii i-am fiert in apa cu sare separat.Pulpele le-am fiert impreuna cu un morcov,telina,ceapa si patrunjel(din zeama am facut o supa).Cand pulpele au fiert le-am scos la scurs,le-am sarat,piperat le-am pus intr-o tava si am stropit pulpele cu ulei de masline,
In tava am adaugat cartofii...
Intr-o cratita am pus 2 lg de ulei si am calit pe rand ceapa si ardeiul taiat cubulete. Am adaugat puiul taiat si spalat si 2 cani de apa si am lasat sa fiarba. Cand puiul a fiert am adaugat ciupercile si am mai lasat 5 minute pe foc, saram si piperam dupa gust.
Separat intr-o tigaie...
Pastele le-am fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare timp de cateva minute.
Carnea tocata am rumenit-o separat cu sare si piper. Ceapa am curatat-o, am taiat-o cubulete si am calit-o putin intr-o tigaie cu 2 lg de ulei, peste am pus sosul pentru paste, oregano si am lasat 5 minute....
Spalam pulpitele de pui. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba.
Cand s-a fiert carnea, se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte...
Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei si calim kaiserul taiat, adaugam usturoiul pisat, lasam sa se caleasca putin si adaugam 1 lg de faina. Peste punem spanacul, laptele si lasam sa fiarba putin.
Adaugam si branza de vaci cu smantana si mai lasam 5 minute pe foc. Saram si piperam dupa gust....
Feliile de carne le batem, le saram si piperam . Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins.
Sosul il preparam: punem intr-o tigaie uleiul, smantana amestecata cu lingurita de mustar si apa, sare, piper si amestecam la foc mic pana se...
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul.
Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura nuca macinata se amesteca cu 5 lg de dulceata de prune....
Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece la fiert si se ia spuma din cand in cand cu spumiera. Se taie cubulete mici zarzavatul,(ardeiul,telina,patrunjelul), morcovul il putem pune ras sau cubulete.
Se calesc apoi in uleiul incins pana ceapa se inmoaie.Se adauga zarzavaturile calite in...
Prima data am facut chiftelele:carnea tocata am condimentat-o, am adaugat oule intregi, feliile de paine inmuiate in apa si usturoiul pisat. Am amestecat bine pana s-a omogenizat toata compozitia. Le-am prajit in ulei incins, o parte le-am facut prin ou si o parte simple.
Sosul l-am preparat...
Intr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul vanilat si treptat pe rand turnam cate putina faina si lapte si mixam, pana cand punem toata cantitatea de ingrediente. Cand aluatul este gata turnam intr-o tigaie (pe care in prealabil am incins-o si am uns-o cu...
Intr-un bol stoarcem lamaia, adaugam smantana, mustarul, uleiul, sarea si piperul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Putem folosi sosul ptr carne la gratar sau tava.
Pofta buna.
Faina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura.
Cand aluatul a crescut rupem bucati cu mana, le intindem si pe fiecare...
Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie.
Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba adaugam macaroanele si lasam la fiert circa 8 min. dupa care punem pastele la scurs intr-o...
Fasolea am spalat-o si am lasat-o de pe o zi pe alta la inmuiat in apa,fierbe mai repede.Intr-o oala am pus fasolea la fiert,dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat ciolanul spalat,pana fasolea a fiert am tocat ceapa cubulete si am calit-o in putin ulei,am adaugat bulionul si am mai lasat 5 minute...
Pentru inceput se pregateşte puiul, se curata, se spala şi se scurge de apa. Dupa ce s-a scurs bine, se unge şi in interior şi in exterior cu unt,condimente, sare şi piper. Pentru a fi fraged, se lasă la rece cat timp se prepara umplutura....
Intr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul vanilat si treptat pe rand turnam cate putina faina si lapte si mixam, pana cand punem toata cantitatea de ingrediente. Cand aluatul este gata turnam intr-o tigaie (pe care in prealabil am incins-o si am uns-o cu...
Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu o lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit.
Se poate folosi la diferite placinte...
Drojdia o dizolvam in 200 ml de apa si se toarna peste faina si se framanta cu celelalte ingrediente pana se obtine o coca omogena.
Se lasa la dospit o jumatate de ora.
Se intinde o foaie subtire de aluat pe hartie de copt,se aseaza in tava si se pun pe rand ingredientele...branza...
Pulpele le punem intr-o cratita la fiert cu putina sare.Separat pana fierb pulpele pregatim cate 2 felii de bacon si una de cascaval ptr. fiecare pulpa.Ceapa o curatam si o taiem felii subtiri.Facem sosul din ulei,mustar frantuzesc,sare si piper.
Cand pulpele au fiert le scoatem la scurs in...
Intr-un castron punem cele 5 oua intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si le mixam bine pana se albesc putin. Adaugam faina treptat si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza toata faina. Compozitia o turnam intr-o forma termorezistenta si dam la cuptor la 180 de grade. Facem...
Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu...
Carnea taiata cubulete se pune intr-o oala cu 3 l apa rece. Cand apa a dat in clocot si apare spuma , se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere .
Dupa 15 minute se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa,cartofii, morcov, telina,ardei,patrunjel) si se lasa la fiert.
Rosiile se introduc...
Burta o taiem cubulete si o punem in cratita pana isi lasa putina unsoare. Carnea o taiem cubulete, carnatiul felii si le adaugam peste burta si lasam sa se rumeneasca putin, dupa ce s-a rumenit carnea si burta s-a mai topit turnam compozitia intr-o tigaie curata si lasam la foc potrivit sa se...
Bucatile de rasol se spala, se dau bine cu sare, piper,coriandru si cimbru apoi se pun intr-o tava, peste se toarna uleiul si o cana de apa. Se introduce tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa sa scada apa.Cand rasolul s-a inmuiat este gata.Se poate servi cu orice garnitura.Eu am facut...
Aperitiv paine impanata la cuptor
Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata). Se taie apoi si in celalalt sens la fel. Vom obtine o paine taiata in cuburi in partea de sus. In fiecare taietura se pun felii de branza topita, salam feliat, bacon afumat, ardeiul si ceapa taiate felii...
Cornuri cu salam,sunca si cascaval Delaco
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga 4 oua, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul. Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura cascavalul se rade. Aluatul crescut se imparte in 2...
Papricas de pui
Ceapa se toaca si se caleste in ulei pana se inmoaie si devine sticloasa.Adaugam pulpele de pui si se prajesc bine pe ambele parti. Adaugam sare, piper , boia si 600 ml apa sau supa. Se fierbe cca 30 min, inabusit si se amesteca din cand in cand.Smantana se...
Varza dulce cu ciolan afumat
Varza se toaca marunt.Ciolanul se foloseste fiert de 3 sferturi in apa cu sare.Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt, apoi varza tocata marunt. Se amesteca usor se adauga supa fierbinte de la ciolan, astfel incat sa acopere varza. Se adauga bulionul,...
Gogosi Fantezie
Intr-o cratita se pune pe foc laptele,untul,zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana se topeste.Lasam sa se raceasca si adaugam drojdia.Int-un castron punem faina,sarea si galbenusurile,adaugam amestecul din...
Ciorba de pastai cu piept de pui
Fasolea am pus-o intr-o cratita separat la fiert cu sare ptr 20 de minute.Separat intr-o cratita am pus 2 lg de ulei in care am pus la calit pieptul de pui taiat fasii.Legumele le-am taiat cubulete si le-am adaugat peste pieptul de pui pe rand la calit. Peste am adaugat fasolea fiarta si am...
Pulpe la cuptor cu ciuperci,cartofi si cascaval
Cartofii i-am fiert in apa cu sare separat.Pulpele le-am fiert impreuna cu un morcov,telina,ceapa si patrunjel(din zeama am facut o supa).Cand pulpele au fiert le-am scos la scurs,le-am sarat,piperat le-am pus intr-o tava si am stropit pulpele cu ulei de masline, In tava am adaugat cartofii...
Gnocchi cu cartofi si tocanita de pui
Intr-o cratita am pus 2 lg de ulei si am calit pe rand ceapa si ardeiul taiat cubulete. Am adaugat puiul taiat si spalat si 2 cani de apa si am lasat sa fiarba. Cand puiul a fiert am adaugat ciupercile si am mai lasat 5 minute pe foc, saram si piperam dupa gust. Separat intr-o tigaie...
Tagliolini cu sos si carne tocata
Pastele le-am fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare timp de cateva minute. Carnea tocata am rumenit-o separat cu sare si piper. Ceapa am curatat-o, am taiat-o cubulete si am calit-o putin intr-o tigaie cu 2 lg de ulei, peste am pus sosul pentru paste, oregano si am lasat 5 minute....
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana
Spalam pulpitele de pui. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba. Cand s-a fiert carnea, se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte...
Spanac cu branza de vaci cu smantana si ochiuri
Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei si calim kaiserul taiat, adaugam usturoiul pisat, lasam sa se caleasca putin si adaugam 1 lg de faina. Peste punem spanacul, laptele si lasam sa fiarba putin. Adaugam si branza de vaci cu smantana si mai lasam 5 minute pe foc. Saram si piperam dupa gust....
Cartofi cu sos de mustar cu smantana si snitele
Feliile de carne le batem, le saram si piperam . Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins. Sosul il preparam: punem intr-o tigaie uleiul, smantana amestecata cu lingurita de mustar si apa, sare, piper si amestecam la foc mic pana se...
Cornuri cu dulceata de prune si nuca
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul. Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura nuca macinata se amesteca cu 5 lg de dulceata de prune....
Ciorba de vacuta cu tarhon
Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece la fiert si se ia spuma din cand in cand cu spumiera. Se taie cubulete mici zarzavatul,(ardeiul,telina,patrunjelul), morcovul il putem pune ras sau cubulete. Se calesc apoi in uleiul incins pana ceapa se inmoaie.Se adauga zarzavaturile calite in...
Tagliolini cu chiftele si sos dulce
Prima data am facut chiftelele:carnea tocata am condimentat-o, am adaugat oule intregi, feliile de paine inmuiate in apa si usturoiul pisat. Am amestecat bine pana s-a omogenizat toata compozitia. Le-am prajit in ulei incins, o parte le-am facut prin ou si o parte simple. Sosul l-am preparat...
Clatite cu pasta de macese
Intr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul vanilat si treptat pe rand turnam cate putina faina si lapte si mixam, pana cand punem toata cantitatea de ingrediente. Cand aluatul este gata turnam intr-o tigaie (pe care in prealabil am incins-o si am uns-o cu...
Dressing de mustar
Intr-un bol stoarcem lamaia, adaugam smantana, mustarul, uleiul, sarea si piperul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Putem folosi sosul ptr carne la gratar sau tava. Pofta buna.
Cornuri mari cu ciuperci, pastrama si cascaval Delaco
Faina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura. Cand aluatul a crescut rupem bucati cu mana, le intindem si pe fiecare...
Budinca delicioasa cu branza, stafide si smantana
Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie. Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba adaugam macaroanele si lasam la fiert circa 8 min. dupa care punem pastele la scurs intr-o...
Iahnie de fasole cu ciolan afumat si tarhon
Fasolea am spalat-o si am lasat-o de pe o zi pe alta la inmuiat in apa,fierbe mai repede.Intr-o oala am pus fasolea la fiert,dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat ciolanul spalat,pana fasolea a fiert am tocat ceapa cubulete si am calit-o in putin ulei,am adaugat bulionul si am mai lasat 5 minute...
Pui umplut la cuptor
Pentru inceput se pregateşte puiul, se curata, se spala şi se scurge de apa. Dupa ce s-a scurs bine, se unge şi in interior şi in exterior cu unt,condimente, sare şi piper. Pentru a fi fraged, se lasă la rece cat timp se prepara umplutura....
Clatite cu ciocolata
Intr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul vanilat si treptat pe rand turnam cate putina faina si lapte si mixam, pana cand punem toata cantitatea de ingrediente. Cand aluatul este gata turnam intr-o tigaie (pe care in prealabil am incins-o si am uns-o cu...
Aperitiv placinte sarate
Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu o lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit. Se poate folosi la diferite placinte...
Pizza cu de toate
Drojdia o dizolvam in 200 ml de apa si se toarna peste faina si se framanta cu celelalte ingrediente pana se obtine o coca omogena. Se lasa la dospit o jumatate de ora. Se intinde o foaie subtire de aluat pe hartie de copt,se aseaza in tava si se pun pe rand ingredientele...branza...
Pulpe de pui impachetate la cuptor
Pulpele le punem intr-o cratita la fiert cu putina sare.Separat pana fierb pulpele pregatim cate 2 felii de bacon si una de cascaval ptr. fiecare pulpa.Ceapa o curatam si o taiem felii subtiri.Facem sosul din ulei,mustar frantuzesc,sare si piper. Cand pulpele au fiert le scoatem la scurs in...
Prajitura cu frisca,nuca si dulceata de caise
Intr-un castron punem cele 5 oua intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si le mixam bine pana se albesc putin. Adaugam faina treptat si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza toata faina. Compozitia o turnam intr-o forma termorezistenta si dam la cuptor la 180 de grade. Facem...
Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca
Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu...
Ciorba de porc cu ou
Carnea taiata cubulete se pune intr-o oala cu 3 l apa rece. Cand apa a dat in clocot si apare spuma , se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere . Dupa 15 minute se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa,cartofii, morcov, telina,ardei,patrunjel) si se lasa la fiert. Rosiile se introduc...
Tocana taraneasca
Burta o taiem cubulete si o punem in cratita pana isi lasa putina unsoare. Carnea o taiem cubulete, carnatiul felii si le adaugam peste burta si lasam sa se rumeneasca putin, dupa ce s-a rumenit carnea si burta s-a mai topit turnam compozitia intr-o tigaie curata si lasam la foc potrivit sa se...
Rasol de porc cu condimente la tava
Bucatile de rasol se spala, se dau bine cu sare, piper,coriandru si cimbru apoi se pun intr-o tava, peste se toarna uleiul si o cana de apa. Se introduce tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa sa scada apa.Cand rasolul s-a inmuiat este gata.Se poate servi cu orice garnitura.Eu am facut...