publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica
Cum se prepara Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica: Intr-o cratita lata, caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu il arzi! Cand incepe sa capete culoarea chihlimbarului, adauga laptele. Atentie la aburii care ies din zaharul caramelizat....
Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida
Cum se prepara Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida: Pregateste o tava mare, cu pereti inalti. Eu am folosit o forma de copt din ceramica, termorezistenta, dimensiuni: 32 x 25 cm. Ungfe fiecare foaie de placinta cu putin unt topit si strange-o acordeon, apoi aseaz-o...
Prajitura Tavalita cu nuca - Desert gustos de casa
Cum se prepara Prajitura Tavalita cu nuca - Desert gustos de casa: Separa albusurile de galbenusuri. Presara un praf de sare pe galbenusuri si amesteca-le bine. Cu ajutorul unui robot sau mixer, bate spuma albusurile pana capata consistenta. Adauga zahar treptat, mixand in continuare...
Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa: Pregateste tavile pentru madlene. Porneste cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron, amesteca faina, sarea, zaharul, cacaua si bicarbonatul. Adauga o lingura de otet si uleiul. Amesteca usor, apoi adauga lapte si pasta de...
Reteta de cornulete fragede cu gem de prune si nuci
Cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu gem de prune si nuci: Intr-un castron, amesteca gemul de prune cu nuca macinata si adauga putina scortisoara si zahar cu rom. Nu este obligatoriu sa folosesti, mai ales daca nu iti place aroma. Mie mi-a intrat un borcan de 400 gr de gem de...
Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios
Cum se prepara Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios: Spala prunele si indeparteaza samburii. Taie prunele in jumatati. Intr-o cratita mai adanca, pune vinul rosu, zaharul, scortisoara. Daca vrei, poti adauga si coaja de portocala, pentru a...
Placinta cu mere - Reteta gustoasa si aromata
Cum se prepara Placinta cu mere - Reteta gustoasa si aromata: Pune drojdia intr-un bol, cu putin zahar si putin lapte caldut. Lasa sa se activeze. Cerne faina intr-un castron, adauga un praf de sare intr-o margine. Fa un locas in mijloc si pune drojdia, adauga oul, laptele, zaharul si...
Gomboti cu prune - Reteta gustoasa, fara zahar
Cum se prepara Gomboti cu prune - Reteta gustoasa, fara zahar: Fierbe cartofii in multa apa cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, scurge apa si paseaza-i bine ca pentru piure. Lasa deoparte pana s-a racit de tot aluatul de cartofi. Separat, pune la topit un cub de unt. Macina fin...
Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe
Cum se prepara Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe: Macina fin biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Tapeteaza o tava cu folie alimentara si intinde pesmetul de biscuiti in strat egal pe toata suprafata tavii. Pune tava la rece. Infierbanta smantana...
Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara
Cum se prepara Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara: Se preincalzeste cuptorul la 180°C si se pun hartii de briose in tava de copt. Intr-un bol mare, se amesteca faina si praful de copt. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie...
Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc
Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc: Intr-un vas, puneti branza de vaci, un praf sare, oul, siropul de agave sau zaharul, pasta de vanilie si coaja rasa de vanilie. Amestecati bine, bine, pana se uniformizeaza compozitia. Daca doriti mai dulci,...
Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant
Iata cum se prepara Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant: Albusurile trebuie tinute la temperatura camerei. Intr-un vas incapator, se pun albusurile, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se incepe mixarea si se continua pana cand albusurile capata...
Reteta simpla de briose pufoase cu cacao
Iata cum se prepara Reteta simpla de briose pufoase cu cacao: Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C. Intr-un vas, se pun faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, cacaua, zaharul. Se amesteca bine cu un tel ca sa se amestece ingredientele. Se adauga in vas romul, o lingura de...
Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna
Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Nu folositi toata faina odata, e posibil sa intre mai mult sau mai putin. Aluatul trebuie...
Gogosi pufoase, reteta mamei
Iata cum se prepara Gogosi pufoase, reteta mamei: Intr-un castronel, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa pana se face maia. Separat, in vasul unui robot, se cerne faina, se adauga un praf de sare intr-o margine. Se face un locas in mijlocul fainii...
Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella
Iata cum se prepara Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella: Pentru inceput, pregatim ingredientele la indemana. Untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un castronel, se pun drojdia, o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa sa se activeze...
Reteta de cornuri cu gem
Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina cernuta si un praf de sare intr-o margine a vasului. Se face un locas in faina, se adauga...
Reteta de placinte poale in brau
Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau: Mai intai se pregateste aluatul. Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa. Separat, se cerne faina, se adauga sare intr-o margine a castronului, iar in mijloc, se face un locas unde se...
Reteta de paleuri cu ciocolata
Iata cum se prepara reteta de Paleuri cu ciocolata: Mai intai, trebuie preparata crema de ciocolata care va trebui sa stea la rece. Intr-un vas, se infierbanta pe foc, smantana lichida. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca pana...
Reteta de crinkles cu portocala
Iata cum se prepara Reteta de crinkles cu portocala! Mai intai, se pun la topit untul impreuna cu ciocolata. Atentie, sa nu se arda! Compozitia odata topita, se lasa la temperat. Separat, se spumeaza cele doua oua cu zaharul si cu un praf de sare. Compozitia trebuie sa se dubleze. Se...
Desert Felii London
Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze. Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de...
Desert briose pufoase
Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului. Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne faina, se adauga sarea. Peste faina se adauga zaharul, ouale, untul, laptele si drojdia. Eu am adaugat...
Desert prajitura Cartof
Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor. Intr-un castron, se faramiteaza cu mana biscuitii. Se adauga nucile macinate, crema de ciocolata si laptele cu untul topit. Aici se pot adauga...
Desert biscotti cu fructe uscate
Se preincalzeste cuptorul, la 170 grade C. Intr-un vas, se mixeaza ouale, sarea si indulcitorul. Se adauga lichiorul de migdale. Daca nu va place aroma, nu folositi. Eu o ador. Faina se cerne cu cacaua, praful de copt. Se adauga peste compozitia de oua si se amesteca pana la omogenizare. Se...
Desert vafe Tiramisu
Pregatiti o cafea tare, (eu nu am pus zahar). Daca doriti, o puteti indulci. Se lasa la racit. Separat, intr-un vas, se mixeaza ouale, un praf de sare si zaharul. Cand devin cremoase, se adauga cafeaua si condimentele, amestecand continuu. In compozitia lichida, se adauga faina, cacaua si...
Desert vafe belgiene
Se topeste untul, apoi se lasa deoparte. Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, amestecand bine. Se adauga untul si laptele. Se omogenizeaza. La final, se adauga...
Desert vafe cu iaurt, lamaie si afine
Ouale, impreuna cu un praf de sare si indulcitorul se mixeaza bine. Se adauga iaurtul, bicarbonatul, sucul de lamaie. Se omogenizeaza, apoi se adauga faina. Se amesteca usor. Compozitia rezultata trebuie sa fie spumoasa, nu densa. Se pun si afinele. Aparatul Waffle Maker se conecteaza la o...
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi. Separat, intr-un vas, se mixeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita, amestecand continuu. Se adauga faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la omogenizare....
Desert choux a la creme cu zmeura
Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se reduce focul, se adaugă făina toată odată, se omogenizează rapid cu o spatulă din lemn. Se ia apoi...
Desert briose cu morcovi si nuci
Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de portocala. Untul se pune intr-un vas, impreuna cu uleiul, un praf de sare si zaharul cu melasa. Se...