Clatim salata sub jet de apa , separam frunzele de cotor , punem intr-un bol ;
Ceapa o clatim , o curatam , si o taiem ; Rosia o taiem si pe ea , dupa care amestecam cu ceapa si salata ;
Rupem salata cu mana bucatele mai mici , condimentam , adaugam si otet dupa care amestecam si servim!
Spargem 3-4 oua, adaugam laptele, condimentam si batem bine cu o furculita
Punem o tigaie cu o lg de ulei la incins, adaugam ouale batute, lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti si scoatem pe o farfurie, rupem din omleta bucatele marisoare si asezam pe farfurie ;
Tochitura o punem...
Amestecam faina alba cu taratele de grau ,frunzele de usturoi tocate marunt , fulgii de secara , sare , un ou , drojdia dizolvata in apa calda untul si chimen ;
Amestecam bine toata compozitia iar daca mai este nevoie se mai poate adauga apa ; Trebuie sa rezulte un aluat ca cel de gogosi ;...
Clatim legumele , le punem la fiert , lasam la foc mediu ;
Cand sunt fierte le punem in blender si le tocam marunt ;
Luam un polonic si punem peste legume 4-5 din zeama ;
Condimentam cu sare si piper , si servim!
Clatim puiul in jet de apa rece, dam deoparte gatul si partea din spate, condimentam bine si punem in punga
Cartofii ii clatim bine, curatam de coaja, taiem ca pe cartofii pai, condimentam si ii punem langa pui .
Dam la cuptorul preincalzit aprox 40-50 de minute la foc mediu
Taiem carnea bucatele , punem la fiert in oala cu apa , lasam pe foc ;
Morcovii si ardeiul ii tocam marunt , adaugam la carnea de pui si lasam sa fiarba ;
Cand au fiert punem borsul , dupa gust , condimentam , presaram leustean tocat deasupra dupa stingerea focului punem in farfurie si servim!
Clatim pulpele si aripioarele , le punem in tava unsa cu ulei , luam o cana cu apa si o turnam in tava, dupa care acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit aprox 30-40 de minute la foc mediu
Luam o mana - doua de orez , clatim sub jet de apa rece dupa care punem intr-o oala...
Pentru inceput clatim bine ouale , le punem intr-o oala in care adaugam apa cat sa le acopere ;
Intr-o oala cu apa punem cojiile de ceapa si lasam sa fiarba pana apa devine rosioara!
Cand ouale au fiert scoatem unul cate unul si punem cate o frunza sau doua pe ele si le punem in ciorap...
Rupem biscuitii bucatele mici si usor sfarmati. Punem apa la incalzit si adaugam stafidele, sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au inmuiat scurgem de apa si punem peste biscuiti, adaugam si untul, cacaoa amestecata cu 4-5 linguri de apa impreuna cu zaharul, esenta de rom si 3-4 linguri de cocos ....
Blat :
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu telul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Rasturnam galbenusurile peste albusuri si amestecam bine, adaugand putin cate putin faina, praful de copt si cacao....
Aluatul : Intr-un vas punem faina dupa care adaugam zaharul , untul sau margarina , sarea , zaharul vanilat , drojdia dizolvata in apa calda si oul;
Amestecam bine , daca mai este nevoie se mai poate adauga apa sau faina , pana cand aluatul este moale dar nu lipicios ;
Lasam la odihnit la...
Intr-o oala punem apa la fiert cu cartoful taiat marunt , sunca taiata , muschiul afumat taiat , si carnatul pe care l-am scos din mat si am facut bilute mici , telina taiata marunt si lasm pe foc pana se fierbe cartoful .
Cand acestea au fiert , adaugam sare,piper, vegeta , borsul magic iar...
Curatam bine pestele de solzi ;
Desfacem pestele din lateral si scoatem tot ce nu este bun ;
Clatim pestele bine , taiem in doua ;
Taiem capul ;
Fiecare bucata de peste o taiem feliute ;
Condimentam cu sare si piper ; Lasam la marinat aprox 15 minute ;
Intr-o oala punem apa la...
Spalam bine carnea sub jet de apa rece si curatam bine ;
Punem intr-o oala cu apa la fiert organele ; Dupa ce au fiert le taiem marunt ;
Cand carnea este aproape fiarta adaugam cateva fire de usturoi , patrunjel si marar plus condimentele ;
Dupa ce carnea ii fiarta scoatem din apa ;...
Clatim carnea de miel in jet de apa rece.
Condimentam bine .
Asezam intr-o tava de cuptor , adaugam untul , vinul si apa .
Lasam la cuptor cca 90 de minute la foc mediu .
Clatim legumele in jet de apa rece ;
Castravetii si rosiile le taiem feliute impreuna cu branza ;
Condimentam cu sare ;
Aranjam frumos pe o farfurie;
Servim alaturi de fripturi ;
Dupa preferinte .
Pregatim carnea , o crestam frumos , taiem feliute de rosie si bagam intre fiecare bucata taiata , condimentam ;
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt in care punem carnea si cartofii , untul si apa.
Dam la cuptorul preincalzit aprox 50-60 de minute , verificam daca e facuta carnea ,...
Punem pulpele de pui la fiert , morcovii si pastarnacul separat la fiert , lasam pana sunt fierte ; Cartofii ii curatam de coaja si ii dam la fiert si pe ei , in apa in care au fiert morcovul si pastarnacul .
Cand morcovii si pastarnacul au fiert , tocam marunt , punem intr-un castron mare ,...
Clatim ouale in jet de apa rece , le punem intr-o oala , acoperim cu apa si le dam la fiert .
Punem coji de ceapa intr-o oala cu apa clocotita, pornim focul , lasam pana isi schimba culoarea si devine apa rosie.
Cand ouale au fiert , luam niste ciorapi subtiri , punem un ou , luam o...
Carnea tocata o punem intr-un castron , in care spargem doua oua , amestecam , adaugam pesmetul , 2 linguri condimente ptr carne tocata , 2 linguri condimente ptr chiftele , putin piper , usturoi granulat 3 linguri ; Amestecam bine , daca mai este nevoie se mai poate adauga pesmet .
Lasam sa...
Clatim pieptul de pui sub jet de apa rece , indepartam pielita , taiem feliute , batem foarte putin cu ciocanul , condimentam , lasam sa stea 1-2 ore la frigider.
Luam o tigaie in care am turnat ulei , dam la incins , snitelul il trecem prin faina , ou si iar faina , dupa care il dam la prajit...
Clatim putin carnea , dupa care indepartam pielita , taiem felii , batem bine cu ciocanul ptr snitele , condimentam cu sare , piper , boia , vegeta , pe ambele parti , lasam in farfurie si dam la frigider sa intre mai bine aromele de la condimente in carne ;
Eu am lasat aprox 2-3 ore la...
Clatim sub jet de apa rece spatele de pui , taiem bucatele , punem sa fiarba in 4-5 l de apa , curatam 3 cartofi , taiem rondele , punem si pe ei sa fiarba impreuna cu carnea ; Lasam pana carnea s-a fiert , dupa care adaugam rosia taiata cubulete , 2 linguri pasta de ardei , 2 linguri pasta de...
Amestecam faina cu graul , sarea, drojdia ( eu am pus doua cuburi ) ,margarina sau untul , apa calda cat sa nu fie prea tare dar nici moale . Amestecam , adaugam branza data pe razatoare , zaharul , amestecam bine si dam la frigider cca 60 de minute .
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt...
Clatim ouale dupa care le punem sa fiarba intr-o oala , turnam apa peste cat sa le acopere ; Lasam sa fiarba , dupa aprox 15-20 de minute , spargem un ou si verificam .
Punem apa la clocotit ptr vopsea , turnam vopsea de oua in apa clocotita ( dupa instructiunile de pe ambalaj ) , la un plic...
Blatul 1: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile peste albusuri, esenta de vanilie, faina, zaharul vanilat si praful de copt. Amestecam bine de jos in sus. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, turnam...
Blatul: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam pe rand zaharul, zaharul vanilat, faina si un plic praf de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia in tava, intindem bine. Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu, aprox 20-25 de minute .
Crema: Intr-un castron...
Blaturile : Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile, adaugam zaharul, mixam in continuare. Batem cu o lingura galbenusurile, le adaugam la albusuri, mixam usor, dupa care adaugam treptat faina si praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt, luam cate 3 linguri din compozitie,...
Clatim fasolea bine, pregatim o oala in care punem fasolea si apa cat sa acopere , dam la fiert , lasam pana fasolea e moale .
Taiem bucatile de carnat rondele , intr-o tigaie cu o lg de ulei facem prajeala , adaugam si ceapa pe care am taiat-o marunt ; Amestecam ceapa cu carnatul , punem si...
Blatul ptr pizza : Intr-un vas punem faina, sarea, praful de copt, uleiul si apa (cat sa nu fie un aluat lipicios). Pregatim tava de cuptor, tapetam cu hartie de copt, intindem aluatul in tava, sa nu fie prea subtire. Spargem doua oua, batem bine cu o furculita, apoi cu o pensula ungem pizza....
Salata verde
Clatim salata sub jet de apa , separam frunzele de cotor , punem intr-un bol ; Ceapa o clatim , o curatam , si o taiem ; Rosia o taiem si pe ea , dupa care amestecam cu ceapa si salata ; Rupem salata cu mana bucatele mai mici , condimentam , adaugam si otet dupa care amestecam si servim!
Omleta cu tochitura moldoveneasca
Spargem 3-4 oua, adaugam laptele, condimentam si batem bine cu o furculita Punem o tigaie cu o lg de ulei la incins, adaugam ouale batute, lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti si scoatem pe o farfurie, rupem din omleta bucatele marisoare si asezam pe farfurie ; Tochitura o punem...
Mini saratele
Amestecam faina alba cu taratele de grau ,frunzele de usturoi tocate marunt , fulgii de secara , sare , un ou , drojdia dizolvata in apa calda untul si chimen ; Amestecam bine toata compozitia iar daca mai este nevoie se mai poate adauga apa ; Trebuie sa rezulte un aluat ca cel de gogosi ;...
Supa crema de legume
Clatim legumele , le punem la fiert , lasam la foc mediu ; Cand sunt fierte le punem in blender si le tocam marunt ; Luam un polonic si punem peste legume 4-5 din zeama ; Condimentam cu sare si piper , si servim!
Pui la cuptor
Clatim puiul in jet de apa rece, dam deoparte gatul si partea din spate, condimentam bine si punem in punga Cartofii ii clatim bine, curatam de coaja, taiem ca pe cartofii pai, condimentam si ii punem langa pui . Dam la cuptorul preincalzit aprox 40-50 de minute la foc mediu
Bors de pui
Taiem carnea bucatele , punem la fiert in oala cu apa , lasam pe foc ; Morcovii si ardeiul ii tocam marunt , adaugam la carnea de pui si lasam sa fiarba ; Cand au fiert punem borsul , dupa gust , condimentam , presaram leustean tocat deasupra dupa stingerea focului punem in farfurie si servim!
Pulpe si aripi la cuptor
Clatim pulpele si aripioarele , le punem in tava unsa cu ulei , luam o cana cu apa si o turnam in tava, dupa care acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit aprox 30-40 de minute la foc mediu Luam o mana - doua de orez , clatim sub jet de apa rece dupa care punem intr-o oala...
Oua vopsite
Pentru inceput clatim bine ouale , le punem intr-o oala in care adaugam apa cat sa le acopere ; Intr-o oala cu apa punem cojiile de ceapa si lasam sa fiarba pana apa devine rosioara! Cand ouale au fiert scoatem unul cate unul si punem cate o frunza sau doua pe ele si le punem in ciorap...
Bilute de biscuiti
Rupem biscuitii bucatele mici si usor sfarmati. Punem apa la incalzit si adaugam stafidele, sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au inmuiat scurgem de apa si punem peste biscuiti, adaugam si untul, cacaoa amestecata cu 4-5 linguri de apa impreuna cu zaharul, esenta de rom si 3-4 linguri de cocos ....
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos
Blat : Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu telul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Rasturnam galbenusurile peste albusuri si amestecam bine, adaugand putin cate putin faina, praful de copt si cacao....
Branzoaice Pity
Aluatul : Intr-un vas punem faina dupa care adaugam zaharul , untul sau margarina , sarea , zaharul vanilat , drojdia dizolvata in apa calda si oul; Amestecam bine , daca mai este nevoie se mai poate adauga apa sau faina , pana cand aluatul este moale dar nu lipicios ; Lasam la odihnit la...
Ciorba cu afumatura
Intr-o oala punem apa la fiert cu cartoful taiat marunt , sunca taiata , muschiul afumat taiat , si carnatul pe care l-am scos din mat si am facut bilute mici , telina taiata marunt si lasm pe foc pana se fierbe cartoful . Cand acestea au fiert , adaugam sare,piper, vegeta , borsul magic iar...
Peste prajit cu mujdei de usturoi si mamaliga
Curatam bine pestele de solzi ; Desfacem pestele din lateral si scoatem tot ce nu este bun ; Clatim pestele bine , taiem in doua ; Taiem capul ; Fiecare bucata de peste o taiem feliute ; Condimentam cu sare si piper ; Lasam la marinat aprox 15 minute ; Intr-o oala punem apa la...
Drob de miel
Spalam bine carnea sub jet de apa rece si curatam bine ; Punem intr-o oala cu apa la fiert organele ; Dupa ce au fiert le taiem marunt ; Cand carnea este aproape fiarta adaugam cateva fire de usturoi , patrunjel si marar plus condimentele ; Dupa ce carnea ii fiarta scoatem din apa ;...
Carne de miel cu vin rosu
Clatim carnea de miel in jet de apa rece. Condimentam bine . Asezam intr-o tava de cuptor , adaugam untul , vinul si apa . Lasam la cuptor cca 90 de minute la foc mediu .
Platou cu legume
Clatim legumele in jet de apa rece ; Castravetii si rosiile le taiem feliute impreuna cu branza ; Condimentam cu sare ; Aranjam frumos pe o farfurie; Servim alaturi de fripturi ; Dupa preferinte .
Cotlet de porc la cuptor
Pregatim carnea , o crestam frumos , taiem feliute de rosie si bagam intre fiecare bucata taiata , condimentam ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt in care punem carnea si cartofii , untul si apa. Dam la cuptorul preincalzit aprox 50-60 de minute , verificam daca e facuta carnea ,...
Salata de boeuf
Punem pulpele de pui la fiert , morcovii si pastarnacul separat la fiert , lasam pana sunt fierte ; Cartofii ii curatam de coaja si ii dam la fiert si pe ei , in apa in care au fiert morcovul si pastarnacul . Cand morcovii si pastarnacul au fiert , tocam marunt , punem intr-un castron mare ,...
Oua vopsite de Paste
Clatim ouale in jet de apa rece , le punem intr-o oala , acoperim cu apa si le dam la fiert . Punem coji de ceapa intr-o oala cu apa clocotita, pornim focul , lasam pana isi schimba culoarea si devine apa rosie. Cand ouale au fiert , luam niste ciorapi subtiri , punem un ou , luam o...
Chiftele de porc
Carnea tocata o punem intr-un castron , in care spargem doua oua , amestecam , adaugam pesmetul , 2 linguri condimente ptr carne tocata , 2 linguri condimente ptr chiftele , putin piper , usturoi granulat 3 linguri ; Amestecam bine , daca mai este nevoie se mai poate adauga pesmet . Lasam sa...
Snitel din piept de pui
Clatim pieptul de pui sub jet de apa rece , indepartam pielita , taiem feliute , batem foarte putin cu ciocanul , condimentam , lasam sa stea 1-2 ore la frigider. Luam o tigaie in care am turnat ulei , dam la incins , snitelul il trecem prin faina , ou si iar faina , dupa care il dam la prajit...
Snitel din carne de porc
Clatim putin carnea , dupa care indepartam pielita , taiem felii , batem bine cu ciocanul ptr snitele , condimentam cu sare , piper , boia , vegeta , pe ambele parti , lasam in farfurie si dam la frigider sa intre mai bine aromele de la condimente in carne ; Eu am lasat aprox 2-3 ore la...
Supa de pui
Clatim sub jet de apa rece spatele de pui , taiem bucatele , punem sa fiarba in 4-5 l de apa , curatam 3 cartofi , taiem rondele , punem si pe ei sa fiarba impreuna cu carnea ; Lasam pana carnea s-a fiert , dupa care adaugam rosia taiata cubulete , 2 linguri pasta de ardei , 2 linguri pasta de...
Saratele stelute cu tarate de grau
Amestecam faina cu graul , sarea, drojdia ( eu am pus doua cuburi ) ,margarina sau untul , apa calda cat sa nu fie prea tare dar nici moale . Amestecam , adaugam branza data pe razatoare , zaharul , amestecam bine si dam la frigider cca 60 de minute . Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt...
Oua vopsite ptr Iepuras :)
Clatim ouale dupa care le punem sa fiarba intr-o oala , turnam apa peste cat sa le acopere ; Lasam sa fiarba , dupa aprox 15-20 de minute , spargem un ou si verificam . Punem apa la clocotit ptr vopsea , turnam vopsea de oua in apa clocotita ( dupa instructiunile de pe ambalaj ) , la un plic...
Prajitura cu crema Ole de ciocolata :)
Blatul 1: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile peste albusuri, esenta de vanilie, faina, zaharul vanilat si praful de copt. Amestecam bine de jos in sus. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, turnam...
Rulada cu crema de vanilie
Blatul: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam pe rand zaharul, zaharul vanilat, faina si un plic praf de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia in tava, intindem bine. Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu, aprox 20-25 de minute . Crema: Intr-un castron...
Tort Dobos
Blaturile : Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile, adaugam zaharul, mixam in continuare. Batem cu o lingura galbenusurile, le adaugam la albusuri, mixam usor, dupa care adaugam treptat faina si praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt, luam cate 3 linguri din compozitie,...
Fasole boabe cu carnat
Clatim fasolea bine, pregatim o oala in care punem fasolea si apa cat sa acopere , dam la fiert , lasam pana fasolea e moale . Taiem bucatile de carnat rondele , intr-o tigaie cu o lg de ulei facem prajeala , adaugam si ceapa pe care am taiat-o marunt ; Amestecam ceapa cu carnatul , punem si...
Pizza poftei
Blatul ptr pizza : Intr-un vas punem faina, sarea, praful de copt, uleiul si apa (cat sa nu fie un aluat lipicios). Pregatim tava de cuptor, tapetam cu hartie de copt, intindem aluatul in tava, sa nu fie prea subtire. Spargem doua oua, batem bine cu o furculita, apoi cu o pensula ungem pizza....