Clatim cartofii , curatam de coaja cu dosul unei furculite , taiem fiecare cartof in 6 , condimentam ( condiment din punga magica ) , in punga punem untul peste care cartofii si legam punga dupa care cu o scobitoare intepam.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 de minute , in...
Clatim pulpele , ungem cu usturoi praf , condimentam ( condimentele din punga ) , punem in punga magica in care am pus 2 cuburi de unt , inchidem punga , cu o scobitoare intepam si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr aprox 30 de minute dupa care rupem punga si mai lasam 10-15 minute sa se...
Conopida : Clatim sub jet de apa rece , desfacem si dam la fiert in apa cu sare pana cand devine mai moale ; Cand a fiert , scurgem de apa si punem in blender , lasam cateva secunde pana devine pasta ;
Rosii : Clatim bine , taiem in 4 fiecare si punem in blender ;
Punem rosiile...
Aluatul : Punem faina intr-un castron , sarea , zaharul , drojdia dizolvata in apa calda , framantam putin dupa care completam de apa , framantam din nou , si dam la crescut in loc cald aprox 40 de minute!
Dam branza pe razatoare , mararul il clatim si il tocam cu un cutit , amestecam cu...
Budinca : Punem 300 ml lapte la fiert. Praful de budinca il amestecam cu 3 linguri de lapte rece si 4 linguri zahar, amestecam bine cu o lingura .
Cand laptele a fiert punem usor amestecul peste , amestecam bine cu un tel , cand se ingroasa luam de pe foc , formele le udam putin cu apa ptr a...
Blat : Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixand in continuare adaugam usor galbenusurile frecate cu zaharul si crema ole, mai mixam cat sa se incorporeze. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, intindem cu o paleta de lemn compozitia in tava, dam la cuptorul preincalzit la foc mediu...
Framantam un aluat din : faina , drojdie ( nu este nevoie dizolvarea in apa ) , sare , zahar iar la sfarsit adaugam prima data 6-7 linguri apa , daca mai este nevoie se mai adauga apa ! Dam la odihnit cca 40 de minute.
Cand aluatul s-a dublat rupem jumatate din cantitate si intindem foaie...
Punem carnea tocata intr-un castron , condimentam si framantam bine cu mana sau amestecam cu o lingura de lemn. Spargem doua oua si punem peste carne impreuna cu pesmetul , amestecand foarte bine!
Pregatim o tava , tapetam cu hartie de copt. Din amestec formam bile si asezam frumos in tava!...
Orezul il punem la fiert impreuna cu morocovul clatit , curatat si taiat marunt;
Ficatul de pui il clatim in jet de apa rece , punem intr-o cratita 5 linguri de ulei la incins in care punem ficatul si un varf de sare ;
Cand orezul a fiert , condimentam , punem patrunjelul pe care l-am tocat...
Blat : Separatam galbenusurile de albusuri , albusurile le batem spuma cu un praf de sare , galbenusurile le frecam cu zaharul si le punem peste spuma de albusuri impreuna cu faina , mixand usor cateva secunde ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt ( tava rotunda ) , punem compozitia...
Blatul : Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le batem impreuna cu zaharul si zaharul vanilat .
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare dupa care impreunam galbenusurile cu albusurile , faina si praful de copt amestecand bine. Luam o tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Separam galbenusurile de albusuri, albusurile le mixam impreuna cu sarea, galbenusurile le amestecam cu faina si praful de copt, amestecand bine.
Carnea, ficatul, branza, ardeiul le punem in blender si lasam 50 de secunde.
Incorporam amestecul in cel de albus cu galbenus si mixam aprox...
Ungem lipia cu 2-3 linguri sos de usturoi , punem feliute de castravete, de rosie , varza data pe razatoare ,carnea , cartofii scursi de ulei si ketchup.
Indoim in ambele parti lipia , si invelim usor in folie alimentara sau de care doriti!
Se poate servii atat calda cat si rece!
Blat : Punem faina intr-un vas , sarea , zaharul , drojdia dizolvata in 5 linguri apa calda , amestecam , mai adaugam apa , insa nu multa , framantam bine cu mana si dam la odihnit aprox 50 de minute.
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina , dam forma cu o farfurie , ungem colturile cu ou...
Aluatul : Punem faina intr-un bol , sarea , zaharul si drojdia dizolvata in 5 linguri apa calda ; Amestecam bine cu o lingura de lemn, completam cu apa , faina si lasam la loc cald timp de 40-50 minute!Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic dar nelipicios.
Spalam pestele , curatam de...
Spalam puiul si ficatul;
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt ;
Taiem ficatul feliute mai mici ;
Taiem puiul in mijloc ;
Luam ficatul si umplem puiul cu el , condimentam cu sare,piper,oregano si praf de usturoi ;
Taiem untul cubulete si punem bucatelele pe pui si langa;...
Aluatul : Amestecam faina cu sarea, zaharul, drojdia dizolvata in 300 ml apa calda, amestecam bine, daca mai trebuie adaugam apa sau faina. Lasam la dospit in loc cald aproximativ 50 de minute.
Dam cascavalul pe razatoare, ardeiul il spalam si il taiem, rosia o spalam si o taiem.
Tapetam...
Separam galbenusurile de albusuri , albusurile le batem spuma , galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat , punem cele 6 linguri de faina amestecate cu praful de copt si incorporam in spuma de albusuri , mixand usor .
Pregatim o tava ptr chec pe care am tapetat'o cu hartie de copt...
Clatim pieptul de pui , taiem feliute , condimentam si dam la rumenit intr-o tigaie fara ulei!
Cartofii pe care i-am curatat de coaja , i-am taiat feliute si am dat la prajit in ulei incins!
Taiem pieptul de pui marunt , ungem chifla cu sos de usturoi pe ambele parti , punem carnea ,...
Amestecam faina cu untul topit , cu sarea,zaharul , drojdia pe care am dizolvat'o in 3-4 linguri apa calda , amestecam bine cu telul , dupa care completam de apa si framantam aprox 10 minute ;
Acoperim vasul cu un prosop si dam la loc cald timp de 50 minute!
Tapetam masa de lucru cu 3...
Blatul: Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam cate o lingura de faina , amestecand continuu , nuca macinata si praful de copt. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul, dam la cuptorul preincalzit aprox 30 de minute la foc mediu ;
Crema de...
Blatul: Batem galbenusurile cu oul, cu zaharul, zaharul vanilat, faina treptat si praful de copt, amestecand bine!
Luam o tava de cuptor pe care am tapetat-o cu hartie de copt, intindem uniform aluatul in tava, peste care punem capsunii pe care i-am taiat feliute. Dam la cuptorul preincalzit...
Indepartam frunzele de pe varza , cele care nu sunt bune , si clatim bine ;
Tocam varza marunt , punem intr-o oala si dam la fiert impreuna cu carnea pe care am taiat'o marunt ;
Lasam pana cand carnea si varza sunt fierte bine ;
Ceapa pe care am curatat'o si am taiat'o marunt o dam la...
Clatim bine bucatile de piept , taiem fiecare feliute subtiri , batem cu ciocanul , condimentam , dam prin faina , ou si iar faina ;
Luam o tigaie in care punem ulei si dam la incins , punem cate bucati de piept incap in tigaie si dam la prajit bine pe ambele parti ;
Scoatem pe...
Blaturi :
Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma , galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecul de galbenusuri il turnam peste spuma, amestecand de jos in sus, treptat adaugam faina si praful de copt .
Luam o tava rotunda de cuptor pe care o...
Clatim ciupercile , ceapa si leurda ;
Ciupercile le taiem bucatele , ceapa rondele si leurda o rupem bucatele;
Le dam la fiert , condimentam cu sare si asteptam sa mai scada din apa ;
Dupa ce au fiert luam de pe foc si servim!
Clatim bine ciupercile, taiem bucatele marisoare, punem intr-o oala si acoperim cu apa, dam la fiert impreuna cu leurda pe care am clatit-o bine si am taiat-o bucati marisoare ;
Cand sunt aproape fierte condimentam cu piper si sare si lasam sa fiarba ;
La sfarsit condimentam cu vegeta si...
Spargem ouale , amestecam zaharul , cu un tel amestecam bine , adaugam treptat uleiul , esenta de lamaie si faina amestecata cu praful de copt ;
Trebuie sa fie un aluat foarte fin si moale .
Luam din aluat cate o bucatica mica si facem mingiute , le punem in tava tapetata cu hartie de copt...
Framantam un aluat din : Faina , branza sfarmata , untul topit , untura , drojdia pe care am dizolvat'o in apa calduta ; Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nu lipicios .
Acoperim bolul cu aluat cu folie alimentara si dam la frigider 40-50 de minute.
Tapetam masa de lucru cu faina , rupem...
Cartofi noi in punga magica
Clatim cartofii , curatam de coaja cu dosul unei furculite , taiem fiecare cartof in 6 , condimentam ( condiment din punga magica ) , in punga punem untul peste care cartofii si legam punga dupa care cu o scobitoare intepam. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 de minute , in...
Pulpe la cuptor in punga magica
Clatim pulpele , ungem cu usturoi praf , condimentam ( condimentele din punga ) , punem in punga magica in care am pus 2 cuburi de unt , inchidem punga , cu o scobitoare intepam si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr aprox 30 de minute dupa care rupem punga si mai lasam 10-15 minute sa se...
Salata de conopida cu rosii
Conopida : Clatim sub jet de apa rece , desfacem si dam la fiert in apa cu sare pana cand devine mai moale ; Cand a fiert , scurgem de apa si punem in blender , lasam cateva secunde pana devine pasta ; Rosii : Clatim bine , taiem in 4 fiecare si punem in blender ; Punem rosiile...
Placinte la cuptor
Aluatul : Punem faina intr-un castron , sarea , zaharul , drojdia dizolvata in apa calda , framantam putin dupa care completam de apa , framantam din nou , si dam la crescut in loc cald aprox 40 de minute! Dam branza pe razatoare , mararul il clatim si il tocam cu un cutit , amestecam cu...
Budinca de caramel
Budinca : Punem 300 ml lapte la fiert. Praful de budinca il amestecam cu 3 linguri de lapte rece si 4 linguri zahar, amestecam bine cu o lingura . Cand laptele a fiert punem usor amestecul peste , amestecam bine cu un tel , cand se ingroasa luam de pe foc , formele le udam putin cu apa ptr a...
Prajitura cu crema de vanilie
Blat : Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixand in continuare adaugam usor galbenusurile frecate cu zaharul si crema ole, mai mixam cat sa se incorporeze. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, intindem cu o paleta de lemn compozitia in tava, dam la cuptorul preincalzit la foc mediu...
Pizza cu sunca de curcan
Framantam un aluat din : faina , drojdie ( nu este nevoie dizolvarea in apa ) , sare , zahar iar la sfarsit adaugam prima data 6-7 linguri apa , daca mai este nevoie se mai adauga apa ! Dam la odihnit cca 40 de minute. Cand aluatul s-a dublat rupem jumatate din cantitate si intindem foaie...
Chiftele la cuptor
Punem carnea tocata intr-un castron , condimentam si framantam bine cu mana sau amestecam cu o lingura de lemn. Spargem doua oua si punem peste carne impreuna cu pesmetul , amestecand foarte bine! Pregatim o tava , tapetam cu hartie de copt. Din amestec formam bile si asezam frumos in tava!...
Orez cu ficatei de pui
Orezul il punem la fiert impreuna cu morocovul clatit , curatat si taiat marunt; Ficatul de pui il clatim in jet de apa rece , punem intr-o cratita 5 linguri de ulei la incins in care punem ficatul si un varf de sare ; Cand orezul a fiert , condimentam , punem patrunjelul pe care l-am tocat...
Tarta cu budinca de ciocolata
Blat : Separatam galbenusurile de albusuri , albusurile le batem spuma cu un praf de sare , galbenusurile le frecam cu zaharul si le punem peste spuma de albusuri impreuna cu faina , mixand usor cateva secunde ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt ( tava rotunda ) , punem compozitia...
Tarta cu fructe
Blatul : Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le batem impreuna cu zaharul si zaharul vanilat . Albusurile le batem spuma cu un praf de sare dupa care impreunam galbenusurile cu albusurile , faina si praful de copt amestecand bine. Luam o tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Chec aperitiv
Separam galbenusurile de albusuri, albusurile le mixam impreuna cu sarea, galbenusurile le amestecam cu faina si praful de copt, amestecand bine. Carnea, ficatul, branza, ardeiul le punem in blender si lasam 50 de secunde. Incorporam amestecul in cel de albus cu galbenus si mixam aprox...
Shaorma
Ungem lipia cu 2-3 linguri sos de usturoi , punem feliute de castravete, de rosie , varza data pe razatoare ,carnea , cartofii scursi de ulei si ketchup. Indoim in ambele parti lipia , si invelim usor in folie alimentara sau de care doriti! Se poate servii atat calda cat si rece!
Pizza salami
Blat : Punem faina intr-un vas , sarea , zaharul , drojdia dizolvata in 5 linguri apa calda , amestecam , mai adaugam apa , insa nu multa , framantam bine cu mana si dam la odihnit aprox 50 de minute. Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina , dam forma cu o farfurie , ungem colturile cu ou...
Placinta cu sprot ( peste mic )
Aluatul : Punem faina intr-un bol , sarea , zaharul si drojdia dizolvata in 5 linguri apa calda ; Amestecam bine cu o lingura de lemn, completam cu apa , faina si lasam la loc cald timp de 40-50 minute!Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic dar nelipicios. Spalam pestele , curatam de...
Pui umplut cu ficatei
Spalam puiul si ficatul; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt ; Taiem ficatul feliute mai mici ; Taiem puiul in mijloc ; Luam ficatul si umplem puiul cu el , condimentam cu sare,piper,oregano si praf de usturoi ; Taiem untul cubulete si punem bucatelele pe pui si langa;...
Pizza cu carnati de bere
Aluatul : Amestecam faina cu sarea, zaharul, drojdia dizolvata in 300 ml apa calda, amestecam bine, daca mai trebuie adaugam apa sau faina. Lasam la dospit in loc cald aproximativ 50 de minute. Dam cascavalul pe razatoare, ardeiul il spalam si il taiem, rosia o spalam si o taiem. Tapetam...
Chec cu crema ole de ciocolata
Separam galbenusurile de albusuri , albusurile le batem spuma , galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat , punem cele 6 linguri de faina amestecate cu praful de copt si incorporam in spuma de albusuri , mixand usor . Pregatim o tava ptr chec pe care am tapetat'o cu hartie de copt...
Kebab
Clatim pieptul de pui , taiem feliute , condimentam si dam la rumenit intr-o tigaie fara ulei! Cartofii pe care i-am curatat de coaja , i-am taiat feliute si am dat la prajit in ulei incins! Taiem pieptul de pui marunt , ungem chifla cu sos de usturoi pe ambele parti , punem carnea ,...
Crenvusti in aluat
Amestecam faina cu untul topit , cu sarea,zaharul , drojdia pe care am dizolvat'o in 3-4 linguri apa calda , amestecam bine cu telul , dupa care completam de apa si framantam aprox 10 minute ; Acoperim vasul cu un prosop si dam la loc cald timp de 50 minute! Tapetam masa de lucru cu 3...
Prajitura cu blat din albusuri
Blatul: Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam cate o lingura de faina , amestecand continuu , nuca macinata si praful de copt. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul, dam la cuptorul preincalzit aprox 30 de minute la foc mediu ; Crema de...
Prajitura cu capsuni
Blatul: Batem galbenusurile cu oul, cu zaharul, zaharul vanilat, faina treptat si praful de copt, amestecand bine! Luam o tava de cuptor pe care am tapetat-o cu hartie de copt, intindem uniform aluatul in tava, peste care punem capsunii pe care i-am taiat feliute. Dam la cuptorul preincalzit...
Varza calita cu carne de porc
Indepartam frunzele de pe varza , cele care nu sunt bune , si clatim bine ; Tocam varza marunt , punem intr-o oala si dam la fiert impreuna cu carnea pe care am taiat'o marunt ; Lasam pana cand carnea si varza sunt fierte bine ; Ceapa pe care am curatat'o si am taiat'o marunt o dam la...
Snitel din piept de pui
Clatim bine bucatile de piept , taiem fiecare feliute subtiri , batem cu ciocanul , condimentam , dam prin faina , ou si iar faina ; Luam o tigaie in care punem ulei si dam la incins , punem cate bucati de piept incap in tigaie si dam la prajit bine pe ambele parti ; Scoatem pe...
Tort cu crema ole de vanilie si ciocolata
Blaturi : Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma , galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecul de galbenusuri il turnam peste spuma, amestecand de jos in sus, treptat adaugam faina si praful de copt . Luam o tava rotunda de cuptor pe care o...
Ciuperci pleurotus cu ceapa
Clatim ciupercile , ceapa si leurda ; Ciupercile le taiem bucatele , ceapa rondele si leurda o rupem bucatele; Le dam la fiert , condimentam cu sare si asteptam sa mai scada din apa ; Dupa ce au fiert luam de pe foc si servim!
Ciuperci pleurotus cu smantana
Clatim bine ciupercile, taiem bucatele marisoare, punem intr-o oala si acoperim cu apa, dam la fiert impreuna cu leurda pe care am clatit-o bine si am taiat-o bucati marisoare ; Cand sunt aproape fierte condimentam cu piper si sare si lasam sa fiarba ; La sfarsit condimentam cu vegeta si...
Salata cu leurda
Clatim bine leurda , ceapa si ridichea ; Rupem leurda , ceapa o taiem , ridichea o taiem feliute ; Punem otet , dupa gust , sare , piper si servim!
Piersici cu dulceata de prune
Spargem ouale , amestecam zaharul , cu un tel amestecam bine , adaugam treptat uleiul , esenta de lamaie si faina amestecata cu praful de copt ; Trebuie sa fie un aluat foarte fin si moale . Luam din aluat cate o bucatica mica si facem mingiute , le punem in tava tapetata cu hartie de copt...
Saratele cu telemea de vaca sarata
Framantam un aluat din : Faina , branza sfarmata , untul topit , untura , drojdia pe care am dizolvat'o in apa calduta ; Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nu lipicios . Acoperim bolul cu aluat cu folie alimentara si dam la frigider 40-50 de minute. Tapetam masa de lucru cu faina , rupem...