Intr-o tigaie cu ulei , punem cartofii la prajit ( am clatit bine cartofii, ii curatam de coaja , taiem ronadele si pai , dam la prajit pana se rumenesc bine ;
Adaugam intr-o cratita un pahar de apa la fiert, adaugam oul , lasam 10-15 minute la fiert , curatam de coaja ,...
Intr-o oala punem spanacul cu 1 l de apa la fiert ;
Usturoiul il dam pe razatoare , adaugam sare,piper , amestecam bine;
Spanacul scurs il amestecam cu usturoiul , dupa care adaugam condimentele;
Punem 2 oua la fiert in un pahar jumatate de apa ;
Intr-o oala punem 1 l de apa , punem tortellini , dam la foc mediu pe aragaz ;
Lasam aprox 15-20 de minute , scurgem de apa ;
Condimentam , adaugam cascavalul pe care l-am rupt cu mana , 3-4 feliute de toba , un castravete murat taiat feliute si sos de usturoi dupa gust!
Spargem 7 oua , separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile le batem bine cu lingura adaugand 6 linguri de zahar , faina , praful de copt , esenta de vanilie si zeama de lamaie , amestecam bine ; Albusurile le batem spuma tare , peste care adaugam compozitia de galbenusuri , amestecam...
Turnam frisca intr-un castron si mixam bine. Luam cate 2 piscoturi , adaugam aprox 1-2 linguri de frisca pe un piscot , iar in mijloc cu o lingura punem dulceata de caise , dupa care punem un piscot peste , asa continuam cu fiecare . Lasam sa stea aprox 3 ore ptr a se inmuia piscoturile dupa care...
BLATUL : Pentru inceput , luam cele 5 oua , separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile le batem bine cu zaharul si zaharul vanilat ; Albusurile le batem spuma cu mixerul ; Peste galbenusuri turnam cele 12 linguri de suc , faina , praful de copt si cacaoa . Tapetam o tava cu hartie...
Luam o tava de cuptor rotunda, ungem cu ulei, punem cartofii, carnatul taiat, toba taiata, carnea de pui taiata marunt mi-a ramas de ieri era gata fiarta), dupa care condimentam (sare, piper, vegeta, oregano, chilli ). Mai adaugam 2 linguri de ulei si jumatate de cana cu apa .
Dam la...
Intr-o oala punem soia, turnam deasupra 1 l de apa, dam la foc mediu pana apa fierbe, dupa care dam deoparte de pe foc si strecuram bine de apa.
Ciupercile le clatim bine, curatam, taiem marunt. Intr-o oala turnam o cana de apa, lasam sa clocoteasca, dupa care punem ciupercile si lasam la foc...
Intr-o oala adaugam apa ( 5-6 l ) , dupa care adaugam carnea , lasam sa fiarba. Intre timp curatam morcovul, taiem marunt, ceapa o tocam marunt, patrunjelul il tocam si pe el. Intr-o tigaie punem putin ulei, dam la foc mic, adaugam morcovul taiat, ceapa, o mana de patrunjel, o lg pasta de tomate...
Friptura de miel : Clatim foarte bine carnea sub jet de apa rece (eu am luat carne de la macelarie gata taiata ptr fript). Condimentam foarte bine carnea cu sare, piper, oregano, vegeta, chilli. Ungem o cratita cu ulei, punem carnea, adaugam o cana jumatate de apa, dam la foc mediu, lasam pana...
Piure : Clatim cartofii , curatam de coaja , taiem in patru ; Asezam cartofii intr-o oala,condimentam dupa care punem apa cat sa ii acopere ; Dam la fiert pana sunt moi ;
Punem o tigaie cu ulei la incins , in care prajim cordon bleu ; Rumenim bine pe ambele parti si asezam pe o farfurie , pe...
Incepem cu budinca : Punem intr-o cratita 1 l lapte la fiert, in alta cratita tot 1 l de lapte. Lasam sa fiarba. Cele doua budinci de vanilie le turnam intr-un castron, adaugam 8 linguri de zahar si 8 linguri de lapte cald, amestecam bine, turnam putin cate putin in cratita cu lapte, amestecand...
Clatim bine puiul si-l punem la fiert intr-o oala cu 3 cani de apa. Lasam aproximativ 15 minute. Scoatem si taiem uniform. Dupa ce l-am taiat il mai dam sa fiarba aproximativ 10 minute, dupa care intr-o cratita punem uleiul, bucatile de carne, o cana de apa din oala in care au fiert, condimentam...
Curatam jumatatea de piept de pui, dam deoparte pielita si grasimea, condimentam si dam la fiert intr-o oala cu o cana jumate de apa. Ciupercile le clatim bine, dam coaja deoparte, le taiem in 8 si dam la fiert impreuna cu pieptul de pui cca 20 de minute, dupa care spargem un ou in aceeasi oala...
Intr-o oala punem cca 1 litru apa si dam la fiert. Cand apa fierbe stingem focul si adaugam peste soia apa clocotita. Lasam cca 30 de minute la inmuiat.
Intre timp clatim ciupercile, curatam de coaja, taiem cu un cutit foarte marunt, punem ciupercile taiate intr-un bol mare, peste care adaugam...
Intr-o oala punem orezul si adaugam apa cat sa acopere. Dam la foc mediu sa fiarba, pana orezul e moale. Adaugam carnatul taiat, sucul de rosii, sare, piper, oregano. Lasam putin la foc mic. La sfarsit adaugam si putin patrunjel pentru aroma!
Clatim cartofii bine , curatam de coaja , taiem cuburi , ii punem intr-o oala cu o lingura de sare , si apa cat sa acopere cartofii , adaugam si morcovul taiat , dam la fiert , pana cartofii si morcovul sunt gata .
Pestele il taiem marunt , felia de paine o taiem , o punem la prajit intr-o...
Clatim fasolea cu apa rece , carnea taiata bucatele o punem la fiert impreuna cu fasolea , punem apa cat sa acopere ; Lasam sa fiarba pana fasolea se inmoaie putin , dupa care adaugam morcovul taiat marunt , ceapa tocata si putina sare ;
Lasam sa fiarba , pana fasolea e gata si carnea de...
Fasolea o dam putin la fiert cu condimentele: oregano, chilli, sare, piper, usturoi. Lasam aprox 10 minute, scurgem bine de apa. Jumatatea de dovlecel o taiem bucatele mici, morcovul taiem in 3.
Luam o oala cu putina apa si dam in clocot, adaugam dovlacelul si morcovul, presaram putina sare...
Intr-un castron adaugam ouale separate de coaja , zaharul pudra si zaharul vanilat , amestecam bine , peste oua punem un pahar de faina , amestecam cu telul continuu , punand putin cate putin apa minerala , adaugam restul de faina si apa minerala cat sa fie un aluat aproape ca iaurtul , doar ca...
Intr-un vas adaugam faina , sarea ,uleiul, drojdia dizolvata in apa calda , amestecam bine cu o lg de lemn , adaugam apa cat cuprinde ; Acoperim cu un prosop , dam la odihnit aprox 30 de minute la loc cald .
Ungem masa de lucru cu ulei , luam aluatul , intindem cu sucitorul o foaie subtire ,...
Aluatul : Intr-un vas adaugam faina , sarea, zaharul , drojdia dizolvata in apa calda si oul ;
Amestecam bine cu o lg de lemn ;
Adaugam apa cat cuprinde ;
Lasam la odihnit intr-un castron acoperit cu un prosop aprox 30 de minute .
Cand a odihnit rupem o bucata din aluat , o punem...
Clatim cartofii bine , curatam de coaja , taiem in patru si punem la fiert in apa cu sare la foc mediu ;
Intr-o oala punem soia , condimentele , si 1 l de apa , dam la fiert aprox 15-20 minute , pana se inmoaie soia ;
Dupa ce au fiert scurgem de apa , si lasam aprox 30 de minute ...
Pregatim feliile de paine , ungem bine cu unt si mujdei de usturoi , adaugam feliute de rosie , de ardei , de ceapa si maslinele ;
La sfarsit razuim branza peste fiecare felie.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt , luam feliutele de paine , le punem in tava , dam la cuptorul...
Intr-un castron punem faina , sarea,zaharul , oul , drojdia dizolvata in apa calda ;
Amestecam bine cu o lg de lemn ; Amestecand continuu adaugam apa cat cuprinde ;
Acoperim cu un prosop , si dam la cald timp de 60 de minute ;
Pregatim masa de lucru , ungem cu ulei , rupem o bucata...
Spalam legumele . Curatam morcovul de coaja , taiem colturile , dam pe razatoare ; Telina o curatam de coaja , dam pe razatoare , cu varza procedam la fel ; Punem legumele intr-un castron , adaugam otet , ulei , sare , piper , dupa gust , iar la sfarsit iaurtul !
Spalam dovlecelul bine , curatam de coaja , taiem capetele , apoi taiem feliute rotunde subtiri , punem feliile intr-o farfurie , condimentam cu sare si piper , lasam 10 minute ;
Punem o tigaie cu ulei la incins ;
Batem doua oua cu putina sare , dam fiecare feliuta de dovlecel prin faina ,...
Cartofi prajiti cu carne de pui
Intr-o tigaie cu ulei , punem cartofii la prajit ( am clatit bine cartofii, ii curatam de coaja , taiem ronadele si pai , dam la prajit pana se rumenesc bine ; Adaugam intr-o cratita un pahar de apa la fiert, adaugam oul , lasam 10-15 minute la fiert , curatam de coaja ,...
Spanac cu usturoi
Intr-o oala punem spanacul cu 1 l de apa la fiert ; Usturoiul il dam pe razatoare , adaugam sare,piper , amestecam bine; Spanacul scurs il amestecam cu usturoiul , dupa care adaugam condimentele; Punem 2 oua la fiert in un pahar jumatate de apa ;
Sandvis la micul dejun
Ungem feliile de paine cu pateu , dupa care adaugam salam , cascaval si castravete ; Lipim feliile de paine si servim!
Tortellini al prosciutto crudo
Intr-o oala punem 1 l de apa , punem tortellini , dam la foc mediu pe aragaz ; Lasam aprox 15-20 de minute , scurgem de apa ; Condimentam , adaugam cascavalul pe care l-am rupt cu mana , 3-4 feliute de toba , un castravete murat taiat feliute si sos de usturoi dupa gust!
Chec cu visine
Spargem 7 oua , separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile le batem bine cu lingura adaugand 6 linguri de zahar , faina , praful de copt , esenta de vanilie si zeama de lamaie , amestecam bine ; Albusurile le batem spuma tare , peste care adaugam compozitia de galbenusuri , amestecam...
Piscoturi cu frisca si dulceata de caise
Turnam frisca intr-un castron si mixam bine. Luam cate 2 piscoturi , adaugam aprox 1-2 linguri de frisca pe un piscot , iar in mijloc cu o lingura punem dulceata de caise , dupa care punem un piscot peste , asa continuam cu fiecare . Lasam sa stea aprox 3 ore ptr a se inmuia piscoturile dupa care...
Prajitura Coca-cola
BLATUL : Pentru inceput , luam cele 5 oua , separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile le batem bine cu zaharul si zaharul vanilat ; Albusurile le batem spuma cu mixerul ; Peste galbenusuri turnam cele 12 linguri de suc , faina , praful de copt si cacaoa . Tapetam o tava cu hartie...
Sandvis cu toba si salam
Taiem cornul in doua , ungem cu unt , punem salamul , toba si o lg sos de hrean ; Taiem cornul in doua , punem in toast , lasam 1-2 minute si servim!
Cartofi la cuptor
Luam o tava de cuptor rotunda, ungem cu ulei, punem cartofii, carnatul taiat, toba taiata, carnea de pui taiata marunt mi-a ramas de ieri era gata fiarta), dupa care condimentam (sare, piper, vegeta, oregano, chilli ). Mai adaugam 2 linguri de ulei si jumatate de cana cu apa . Dam la...
Mazare cu ciuperci si soia
Intr-o oala punem soia, turnam deasupra 1 l de apa, dam la foc mediu pana apa fierbe, dupa care dam deoparte de pe foc si strecuram bine de apa. Ciupercile le clatim bine, curatam, taiem marunt. Intr-o oala turnam o cana de apa, lasam sa clocoteasca, dupa care punem ciupercile si lasam la foc...
Bors de miel
Intr-o oala adaugam apa ( 5-6 l ) , dupa care adaugam carnea , lasam sa fiarba. Intre timp curatam morcovul, taiem marunt, ceapa o tocam marunt, patrunjelul il tocam si pe el. Intr-o tigaie punem putin ulei, dam la foc mic, adaugam morcovul taiat, ceapa, o mana de patrunjel, o lg pasta de tomate...
Carne de miel cu piure
Friptura de miel : Clatim foarte bine carnea sub jet de apa rece (eu am luat carne de la macelarie gata taiata ptr fript). Condimentam foarte bine carnea cu sare, piper, oregano, vegeta, chilli. Ungem o cratita cu ulei, punem carnea, adaugam o cana jumatate de apa, dam la foc mediu, lasam pana...
Cordon bleu cu piure
Piure : Clatim cartofii , curatam de coaja , taiem in patru ; Asezam cartofii intr-o oala,condimentam dupa care punem apa cat sa ii acopere ; Dam la fiert pana sunt moi ; Punem o tigaie cu ulei la incins , in care prajim cordon bleu ; Rumenim bine pe ambele parti si asezam pe o farfurie , pe...
Prajitura cu biscuiti
Incepem cu budinca : Punem intr-o cratita 1 l lapte la fiert, in alta cratita tot 1 l de lapte. Lasam sa fiarba. Cele doua budinci de vanilie le turnam intr-un castron, adaugam 8 linguri de zahar si 8 linguri de lapte cald, amestecam bine, turnam putin cate putin in cratita cu lapte, amestecand...
Pui cu carnati
Clatim bine puiul si-l punem la fiert intr-o oala cu 3 cani de apa. Lasam aproximativ 15 minute. Scoatem si taiem uniform. Dupa ce l-am taiat il mai dam sa fiarba aproximativ 10 minute, dupa care intr-o cratita punem uleiul, bucatile de carne, o cana de apa din oala in care au fiert, condimentam...
Piept de pui fiert cu ciuperci
Curatam jumatatea de piept de pui, dam deoparte pielita si grasimea, condimentam si dam la fiert intr-o oala cu o cana jumate de apa. Ciupercile le clatim bine, dam coaja deoparte, le taiem in 8 si dam la fiert impreuna cu pieptul de pui cca 20 de minute, dupa care spargem un ou in aceeasi oala...
Sarmale cu soia
Intr-o oala punem cca 1 litru apa si dam la fiert. Cand apa fierbe stingem focul si adaugam peste soia apa clocotita. Lasam cca 30 de minute la inmuiat. Intre timp clatim ciupercile, curatam de coaja, taiem cu un cutit foarte marunt, punem ciupercile taiate intr-un bol mare, peste care adaugam...
Pilaf de orez cu carnat afumat
Intr-o oala punem orezul si adaugam apa cat sa acopere. Dam la foc mediu sa fiarba, pana orezul e moale. Adaugam carnatul taiat, sucul de rosii, sare, piper, oregano. Lasam putin la foc mic. La sfarsit adaugam si putin patrunjel pentru aroma!
Salata de cartofi cu pastrama de macrou afumat
Clatim cartofii bine , curatam de coaja , taiem cuburi , ii punem intr-o oala cu o lingura de sare , si apa cat sa acopere cartofii , adaugam si morcovul taiat , dam la fiert , pana cartofii si morcovul sunt gata . Pestele il taiem marunt , felia de paine o taiem , o punem la prajit intr-o...
Fasole cu carne de porc
Clatim fasolea cu apa rece , carnea taiata bucatele o punem la fiert impreuna cu fasolea , punem apa cat sa acopere ; Lasam sa fiarba pana fasolea se inmoaie putin , dupa care adaugam morcovul taiat marunt , ceapa tocata si putina sare ; Lasam sa fiarba , pana fasolea e gata si carnea de...
Salata de fasole galbena
Fasolea o dam putin la fiert cu condimentele: oregano, chilli, sare, piper, usturoi. Lasam aprox 10 minute, scurgem bine de apa. Jumatatea de dovlecel o taiem bucatele mici, morcovul taiem in 3. Luam o oala cu putina apa si dam in clocot, adaugam dovlacelul si morcovul, presaram putina sare...
Clatite cu dulceata
Intr-un castron adaugam ouale separate de coaja , zaharul pudra si zaharul vanilat , amestecam bine , peste oua punem un pahar de faina , amestecam cu telul continuu , punand putin cate putin apa minerala , adaugam restul de faina si apa minerala cat sa fie un aluat aproape ca iaurtul , doar ca...
Placinta cu telemea sarata
Intr-un vas adaugam faina , sarea ,uleiul, drojdia dizolvata in apa calda , amestecam bine cu o lg de lemn , adaugam apa cat cuprinde ; Acoperim cu un prosop , dam la odihnit aprox 30 de minute la loc cald . Ungem masa de lucru cu ulei , luam aluatul , intindem cu sucitorul o foaie subtire ,...
Placinta cu carnat
Aluatul : Intr-un vas adaugam faina , sarea, zaharul , drojdia dizolvata in apa calda si oul ; Amestecam bine cu o lg de lemn ; Adaugam apa cat cuprinde ; Lasam la odihnit intr-un castron acoperit cu un prosop aprox 30 de minute . Cand a odihnit rupem o bucata din aluat , o punem...
Snitel de soia cu piure de cartofi
Clatim cartofii bine , curatam de coaja , taiem in patru si punem la fiert in apa cu sare la foc mediu ; Intr-o oala punem soia , condimentele , si 1 l de apa , dam la fiert aprox 15-20 minute , pana se inmoaie soia ; Dupa ce au fiert scurgem de apa , si lasam aprox 30 de minute ...
Bruschette cu branza si masline
Pregatim feliile de paine , ungem bine cu unt si mujdei de usturoi , adaugam feliute de rosie , de ardei , de ceapa si maslinele ; La sfarsit razuim branza peste fiecare felie. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt , luam feliutele de paine , le punem in tava , dam la cuptorul...
Langosi cu branza si marar
Intr-un castron punem faina , sarea,zaharul , oul , drojdia dizolvata in apa calda ; Amestecam bine cu o lg de lemn ; Amestecand continuu adaugam apa cat cuprinde ; Acoperim cu un prosop , si dam la cald timp de 60 de minute ; Pregatim masa de lucru , ungem cu ulei , rupem o bucata...
Salata cu morcovi , varza si telina
Spalam legumele . Curatam morcovul de coaja , taiem colturile , dam pe razatoare ; Telina o curatam de coaja , dam pe razatoare , cu varza procedam la fel ; Punem legumele intr-un castron , adaugam otet , ulei , sare , piper , dupa gust , iar la sfarsit iaurtul !
Orez cu lapte
Intr-o oala adaugam laptele , punem pe foc , lasam pana incepe sa fiarba ; Adaugam zaharul , si putin cate putin , amestecand continuu adaugam si orezul ; Lasam sa fiarba ; Punem intr-o farfurie si servim!
Dovlecel pane
Spalam dovlecelul bine , curatam de coaja , taiem capetele , apoi taiem feliute rotunde subtiri , punem feliile intr-o farfurie , condimentam cu sare si piper , lasam 10 minute ; Punem o tigaie cu ulei la incins ; Batem doua oua cu putina sare , dam fiecare feliuta de dovlecel prin faina ,...