Spalat curatat , tocat : Clatim bine legumele ; Curatam cartofii , morcovii de coaja , ardeii ii golim de samburi , rosile le taiem in 4 fiecare .
Rosiile le punem in blender cu oregano , chilli , sare , piper , pana devin pasta ;
Ardeii si morcovii ii taiem rondele , morcovii ii...
Aluat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat. Mixam usor pana devine spuma galbuie. Amestecam faina cu praful de copt si turnam peste compozitia de oua, amestecam bine de jos in sus. Separam...
Pestele: Lasam pestele la dezghetat, scurgem de apa, punem in blender, lasam cateva secunde impreuna cu condimentul de peste, sarea si piperul. Turnam intr-un castron si adaugam 7 linguri pesmet, cascavalul, oul si amestecam.
Forma si prajit: Luam in mana o biluta mica din compozitie, dam...
Punem punga de cartofi intr-o farfurie si dam la cuptorul cu microunde cca 13 minute ;
Cand acestia sunt gata , scoatem din punga , condimentam cu sare ;
Adaugam ulei de masline peste cartofi ;
Taiem telemeaua de vaca bucatele mici si asezam peste cartofi ;
Aluat : Ouale le amestecam cu sarea si oregano , cu un tel amestecam bine ;
Adaugam treptat faina , amestecand continuu , apa cat sa fie un aluat tip smantana ;
Pregatim o tigaie pe care o ungem cu ulei si o dam la foc mediu sa se incinga ;
Pentru o clatita adaugam un polonic de aluat...
Clatim bine varza , taiem in doua si tocam marunt ;
Pregatim o oala cu cca 4 litri de apa si adaugam varza ;
Clatim morocovul si dovlecelul ;
Curatam de coaja si taiem feliute ;
Punem cu varza la fiert si adaugam un varf lg sare;
Cand acestea au fiert , scurgem de apa , adaugam 4...
Carnea tocata o amestecam cu 6 linguri de pesmet , 1 ou , vegeta , sare , piper , oregano ; Cu o lingura de lemn amestecam foarte bine compozitia si lasam la congelator 15 minute ;
Cand le-am scos , le-am dat prin faina , ou si pesmet ;
Luam o cratita in care punem ulei cat sa acopere...
Aluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ;
Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina + zaharul + esenta de rom si zaharul vanilat , in mijloc adaugam maiaua cu drojdie si incorporam bine , mai...
Blat : Separam albusurile de galbenusuri , galbenusurile le frecam cu zaharul , albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ;
Adaugam compozitia de galbenusuri in spuma de albusuri , mixand usor ; Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa , adaugam peste compozitia de mai sus ,...
Cartofii : Ii clatim in jet de apa rece , curatam de coaja , taiem fiecare in 8 , pregatim o cratita , adaugam cartofii , un varf lg sare , apa cat sa ii acopere si dam la fiert pana acestia devin moi ;
Crochetele: Dam cascavalul pe razatoare ;
Scoatem cartofii si ii lasam sa se scurga...
Taiem aripioarele in doua , condimentam cu vegeta , piper , busuioc , chilli , si lasam 30 de minute la frigider!
Luam o cratita in care punem ulei , uleiul trebuie sa acopere aripile ;
Dam fiecare aripioara prin faina , ou si pesmet ;
Dam la praijit in uleiul incins , lasam sa se...
Pregatim feliutele de ceafa , batem bine cu ciocanul de snitel , condimentam cu vegeta , piper , oregano fiecare bucata ;
Ungem gratarul bine cu slanina ;
Cand gratarul este incins punem fiecare bucata la rumenit ;
Intoarcem pe ambele parti ;
Servim cu mustar , salata de cruditati...
Spargem ouale si le batem bine cu o lingura de lemn
Condimentam dupa gust cu sare si piper
Taiem salamul feliute mici, branza o sfarmam cu mana
Adaugam salamul , branza , peste ouale batute si amestecam cu lingura de lemn ;
Punem o tigaie cu o lg de ulei la incins, adaugam omleta in...
L egumele: Clatim legumele in jet de apa rece. Morcovul il curatam de coaja si il taiem felii rotunde, ardeii ii scobim de seminte si ii taiem bucatele marisoare, cartofii ii curatam de coaja, taiem in doua dupa care mai o data tot in doua, radem coaja de la pastarnac si taiem pe lung, apoi in...
Pieptul de pui : Taiem pieptul in doua , dupa care bucatele mici , condimentam cu vegeta , sare , piper , chilli , lasam sa stea cca 30 de minute!
Ciupercile : Curatam ciupercile de pielita , le clatim in jet de apa rece , coditele de la ciuperci eu nu le-am folosit , dar cine vrea poate!...
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina, praful de copt si cacao. Mixam pana cand acestea se incorporeaza perfect. Intr-o tava rotunda de tort punem hartie de copt, asezam compozitia si dam la...
Framantam un aluat din: faina, jumatate de lingura sare, oregano 1 lingura, drojdie (nu o dizolvam). Luam o paleta de lemn amestecam compozitia si adaugam putin cate putin lapte rece, amestecand pentru a nu face un aluat moale (trebuie sa rezulte un aluat ca cel de pizza). Tapetam masa de lucru...
Punem cartofii la prajit in ulei pana cand acestia se rumenesc bine!
Pestii ii taiem in trei fiecare bucata , condimentam cu sare , piper , vegeta .
Ii punem la prajit intr-o tigaie subtire fara ulei si lasam la rumenit pe ambele parti!
Curatam un catel de usturoi , ii pisam bine , punem...
Separam galbenusurile de albusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care adaugam faina cu praful de copt si punem peste albusuri. Punem in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit aprox 30 de minute!...
Spalam rosiile, morcovii, ardeii, patrunjelul.Ardeii, morcovii si rosiile le taiem rondele si le punem la fiert in 4 l apa
Fasolea congelata o punem la fiert in 3 l de apa cu sare impreuna cu pasta de tomate
Soia o punem la fiert in 3 l apa
Cand soia e moale o scurgem de apa si o...
Adaugam faina intr-un vas , dupa care sarea , zaharul , drojdia , oregano , iar pentru inceput punem doar 100 ml apa calda , framantam , se mai adauga treptat apa cat mai este nevoie pentru a nu iesi un aluat prea lipicios sau prea tare! Luam o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ,...
Mixam frisca , pana cand aceasta devine mai grosuta!
Biscuitii ii punem in blender , lasam doar cateva secunde pana acestia se sfarma usor!
Banana o taiem felii , kiwi curatam de coaja si taiem feliute !
Amestecam frisca cu fructele , strugurii ii punem intregi , biscuitii sfarmati ii...
Clatim cartofii , ii curatam , taiem cuburi , punem la fiert in 4 litri de apa!
Legumele le clatim , morcovul si pastarnacul le curatam de coaja , ardeii ii golim de seminte , taiem cubulete fiecare leguma si dam la fiert impreuna cu cartofii!
Ciolanul afumat il dam la fiert impreuna cu...
BLATUL : Batem albusurile spuma cu un praf de sare , adaugam treptat zaharul pana acesta se topeste si devine spuma lucioasa , adaugam nucile amestecand bine iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , amestecam bine de jos in sus ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt , turnam...
Clatim bine legumele .
Taiem ceapa rondele , ardeiul golim de seminte si taiem marunt , castravetele il taiem feliute , andivele le taiem frunza cu franza bucatele marisoare .
Branza o taiem cubulete.
Condimentam cu sare , adaugam otet dupa gust si amestecam!
Clatim bine puiul , , cartofii ii clatim , curatam de coaja , taiem rondele mari si dam la fiert impreuna cu puiul , in 4 litri de apa , condimentam cu sare si lasam la fiert aprox 30 de minute!
Scurgem bine de apa , pregatim o tava , punem carnea si cartofii , rosiile cherry , 2 linguri ulei...
Mazarea congelata o punem la fiert in 4 litri apa impreuna cu 1 lingura de sare si pastarnacul pe care l-am curatat si l-am taiat marunt , rosiile cherry pe care le-am taiat in doua , ciolanul afumat pe care l-am taiat rondele si ardeii ( am clatit si am tocat marunt ) !
Cand au fiert ,...
Taiem feliutele de Ciolan marunt , ungem feliutele de paine cu pate , luam doua patratele de cascaval ptr sandvis si punem pe felia de paine , punem una peste cealalta si servim!
Aluatul : Punem faina intr-un vas , drojdia ( nu trebuie dizolvata ) , zaharul , sarea , oul si untul pe care l-am topit , cu o paleta de lemn amestecam dupa care incepem sa adaugam apa , putin cate putin , trebuie sa rezulte un aluat moale si pufos dar nu lipicios! Lasam la odihnit aprox 40-50...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare , adaugam zaharul si mixam pana se topeste la sfarsit adaugam cocos!Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 20-25 de minute!
Intr-o cratita punem untul la topit , adaugam ciocolata rupta patratele...
Legume cu carnaciori de bere
Spalat curatat , tocat : Clatim bine legumele ; Curatam cartofii , morcovii de coaja , ardeii ii golim de samburi , rosile le taiem in 4 fiecare . Rosiile le punem in blender cu oregano , chilli , sare , piper , pana devin pasta ; Ardeii si morcovii ii taiem rondele , morcovii ii...
Chec cu cacao
Aluat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat. Mixam usor pana devine spuma galbuie. Amestecam faina cu praful de copt si turnam peste compozitia de oua, amestecam bine de jos in sus. Separam...
Crochete de peste
Pestele: Lasam pestele la dezghetat, scurgem de apa, punem in blender, lasam cateva secunde impreuna cu condimentul de peste, sarea si piperul. Turnam intr-un castron si adaugam 7 linguri pesmet, cascavalul, oul si amestecam. Forma si prajit: Luam in mana o biluta mica din compozitie, dam...
Cartofi la microunde
Punem punga de cartofi intr-o farfurie si dam la cuptorul cu microunde cca 13 minute ; Cand acestia sunt gata , scoatem din punga , condimentam cu sare ; Adaugam ulei de masline peste cartofi ; Taiem telemeaua de vaca bucatele mici si asezam peste cartofi ;
Clatite aperitiv
Aluat : Ouale le amestecam cu sarea si oregano , cu un tel amestecam bine ; Adaugam treptat faina , amestecand continuu , apa cat sa fie un aluat tip smantana ; Pregatim o tigaie pe care o ungem cu ulei si o dam la foc mediu sa se incinga ; Pentru o clatita adaugam un polonic de aluat...
Varza calita
Clatim bine varza , taiem in doua si tocam marunt ; Pregatim o oala cu cca 4 litri de apa si adaugam varza ; Clatim morocovul si dovlecelul ; Curatam de coaja si taiem feliute ; Punem cu varza la fiert si adaugam un varf lg sare; Cand acestea au fiert , scurgem de apa , adaugam 4...
Chiftele de curcan
Carnea tocata o amestecam cu 6 linguri de pesmet , 1 ou , vegeta , sare , piper , oregano ; Cu o lingura de lemn amestecam foarte bine compozitia si lasam la congelator 15 minute ; Cand le-am scos , le-am dat prin faina , ou si pesmet ; Luam o cratita in care punem ulei cat sa acopere...
Cozonac unguresc
Aluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ; Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina + zaharul + esenta de rom si zaharul vanilat , in mijloc adaugam maiaua cu drojdie si incorporam bine , mai...
Rulada cu crema de vanilie si capsuni
Blat : Separam albusurile de galbenusuri , galbenusurile le frecam cu zaharul , albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Adaugam compozitia de galbenusuri in spuma de albusuri , mixand usor ; Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa , adaugam peste compozitia de mai sus ,...
Crochete de cartofi cu cascaval
Cartofii : Ii clatim in jet de apa rece , curatam de coaja , taiem fiecare in 8 , pregatim o cratita , adaugam cartofii , un varf lg sare , apa cat sa ii acopere si dam la fiert pana acestia devin moi ; Crochetele: Dam cascavalul pe razatoare ; Scoatem cartofii si ii lasam sa se scurga...
Aripioare picante
Taiem aripioarele in doua , condimentam cu vegeta , piper , busuioc , chilli , si lasam 30 de minute la frigider! Luam o cratita in care punem ulei , uleiul trebuie sa acopere aripile ; Dam fiecare aripioara prin faina , ou si pesmet ; Dam la praijit in uleiul incins , lasam sa se...
Ceafa de porc la gratar
Pregatim feliutele de ceafa , batem bine cu ciocanul de snitel , condimentam cu vegeta , piper , oregano fiecare bucata ; Ungem gratarul bine cu slanina ; Cand gratarul este incins punem fiecare bucata la rumenit ; Intoarcem pe ambele parti ; Servim cu mustar , salata de cruditati...
Omleta cu telemea si salam
Spargem ouale si le batem bine cu o lingura de lemn Condimentam dupa gust cu sare si piper Taiem salamul feliute mici, branza o sfarmam cu mana Adaugam salamul , branza , peste ouale batute si amestecam cu lingura de lemn ; Punem o tigaie cu o lg de ulei la incins, adaugam omleta in...
Tocanita de legume cu carne de pui
L egumele: Clatim legumele in jet de apa rece. Morcovul il curatam de coaja si il taiem felii rotunde, ardeii ii scobim de seminte si ii taiem bucatele marisoare, cartofii ii curatam de coaja, taiem in doua dupa care mai o data tot in doua, radem coaja de la pastarnac si taiem pe lung, apoi in...
Frigarui de pui
Pieptul de pui : Taiem pieptul in doua , dupa care bucatele mici , condimentam cu vegeta , sare , piper , chilli , lasam sa stea cca 30 de minute! Ciupercile : Curatam ciupercile de pielita , le clatim in jet de apa rece , coditele de la ciuperci eu nu le-am folosit , dar cine vrea poate!...
Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina, praful de copt si cacao. Mixam pana cand acestea se incorporeaza perfect. Intr-o tava rotunda de tort punem hartie de copt, asezam compozitia si dam la...
Lipie cu sunca si cascaval
Framantam un aluat din: faina, jumatate de lingura sare, oregano 1 lingura, drojdie (nu o dizolvam). Luam o paleta de lemn amestecam compozitia si adaugam putin cate putin lapte rece, amestecand pentru a nu face un aluat moale (trebuie sa rezulte un aluat ca cel de pizza). Tapetam masa de lucru...
Macrou cu cartofi
Punem cartofii la prajit in ulei pana cand acestia se rumenesc bine! Pestii ii taiem in trei fiecare bucata , condimentam cu sare , piper , vegeta . Ii punem la prajit intr-o tigaie subtire fara ulei si lasam la rumenit pe ambele parti! Curatam un catel de usturoi , ii pisam bine , punem...
Tarta cu budinca de capsuni
Separam galbenusurile de albusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care adaugam faina cu praful de copt si punem peste albusuri. Punem in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit aprox 30 de minute!...
Ghiveci de legume
Spalam rosiile, morcovii, ardeii, patrunjelul.Ardeii, morcovii si rosiile le taiem rondele si le punem la fiert in 4 l apa Fasolea congelata o punem la fiert in 3 l de apa cu sare impreuna cu pasta de tomate Soia o punem la fiert in 3 l apa Cand soia e moale o scurgem de apa si o...
Lipie cu ciuperci
Adaugam faina intr-un vas , dupa care sarea , zaharul , drojdia , oregano , iar pentru inceput punem doar 100 ml apa calda , framantam , se mai adauga treptat apa cat mai este nevoie pentru a nu iesi un aluat prea lipicios sau prea tare! Luam o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ,...
Desert cu fructe
Mixam frisca , pana cand aceasta devine mai grosuta! Biscuitii ii punem in blender , lasam doar cateva secunde pana acestia se sfarma usor! Banana o taiem felii , kiwi curatam de coaja si taiem feliute ! Amestecam frisca cu fructele , strugurii ii punem intregi , biscuitii sfarmati ii...
Supa de cartofi cu ciolan afumat
Clatim cartofii , ii curatam , taiem cuburi , punem la fiert in 4 litri de apa! Legumele le clatim , morcovul si pastarnacul le curatam de coaja , ardeii ii golim de seminte , taiem cubulete fiecare leguma si dam la fiert impreuna cu cartofii! Ciolanul afumat il dam la fiert impreuna cu...
Prajitura Snickers
BLATUL : Batem albusurile spuma cu un praf de sare , adaugam treptat zaharul pana acesta se topeste si devine spuma lucioasa , adaugam nucile amestecand bine iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , amestecam bine de jos in sus ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt , turnam...
Salata cu legume si telemea sarata
Clatim bine legumele . Taiem ceapa rondele , ardeiul golim de seminte si taiem marunt , castravetele il taiem feliute , andivele le taiem frunza cu franza bucatele marisoare . Branza o taiem cubulete. Condimentam cu sare , adaugam otet dupa gust si amestecam!
Pui la cuptor cu cartofi si rosii cherry
Clatim bine puiul , , cartofii ii clatim , curatam de coaja , taiem rondele mari si dam la fiert impreuna cu puiul , in 4 litri de apa , condimentam cu sare si lasam la fiert aprox 30 de minute! Scurgem bine de apa , pregatim o tava , punem carnea si cartofii , rosiile cherry , 2 linguri ulei...
Supa cu mazare si ciolan afumat
Mazarea congelata o punem la fiert in 4 litri apa impreuna cu 1 lingura de sare si pastarnacul pe care l-am curatat si l-am taiat marunt , rosiile cherry pe care le-am taiat in doua , ciolanul afumat pe care l-am taiat rondele si ardeii ( am clatit si am tocat marunt ) ! Cand au fiert ,...
Sandvis cu '' Ciolan dezosat ''
Taiem feliutele de Ciolan marunt , ungem feliutele de paine cu pate , luam doua patratele de cascaval ptr sandvis si punem pe felia de paine , punem una peste cealalta si servim!
Cornuri cu rahat
Aluatul : Punem faina intr-un vas , drojdia ( nu trebuie dizolvata ) , zaharul , sarea , oul si untul pe care l-am topit , cu o paleta de lemn amestecam dupa care incepem sa adaugam apa , putin cate putin , trebuie sa rezulte un aluat moale si pufos dar nu lipicios! Lasam la odihnit aprox 40-50...
Batoane cu cocos
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare , adaugam zaharul si mixam pana se topeste la sfarsit adaugam cocos!Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 20-25 de minute! Intr-o cratita punem untul la topit , adaugam ciocolata rupta patratele...