publicat la 06.08.2014
publicat la 10.07.2014
publicat la 10.07.2014
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Carnati de casa
1.Toaca carnea,slanina si usturoiul 2.Amesteca tortul bine cu piper,sare si boia 3.curata bine intestinele 3.Cu ajutorul masinii de tocat carne si a tevii pt carnati umple fiecare intestin cu amestecul de carne. 4.Se lasa sa se zvante 1-2 zile la loc bine aerisit la zvantat iar apoi...
Cozonac
Cernem faina intr-un castron incapator si ii facem o mica gaura in mijloc unde adaugam laptele caldut amestecam bine drojdia cu zaharul adaugam untul si smanatana si apoi galbenusurile si sarea si incepem sa framantam putin`. Adaugam praful de sare,coaja de lamaie si mahalep si framantam un...
Savarine cu crema de lamaie
Cernem faina intr-un bol incapator,in laptele incalzit usor adaugam drojdia si zaharul apoi oul , uleiul si praful de sare,turnam amestecul peste faina si omogenizam bine Punem intr-un loc cald si lasam aluatul la crescut aprox 30-40 min. Tapetam formele cu ulei si faina si cu...
Iepure la cuptor cu cartofi
Spalam bine cartofii si ii taiem sferturi, asezam pulpele si cartofii in tava, le dam cu sare si pipersi boia, turnam uniform deasupra uleiul si vinul, apoi asezam rasfirat cateii de usturoi taiati rondele Dam la cuptor foc mediu pana prinde o crusta aurie
Cornuri cu ciocolata
Cernem faina si ii facem o micuta gaura in mijloc ,adaugam drojdia si peste ea laptele caldut, amestecam pana aceasta se dizolva ,adaugam ouale batute cu zaharul mierea si sarea apoi smantana. Framantam un aluat nelipicios pe care il lasam la dospit pana acesta isi dubleaza volumul...
Budinca "Paula"
Pune la fiert 400 ml lapte ,separat bate bine galbenusurile impreuna cu zaharul si praful de sare. Se adauga amidonul amestecand bine, adauga cei 100 ml lapte rece amestecand energic sa nu faca cocoloase . Cand laptele fierbe pune compozitia de galbenusuri in fir subtire amestecand...
Fursecuri trandafir
1.Amestecam ouale cu zaharul ,vanilia si praful de sare 2.Adaugam untura/untul si omogenizam 3.Punem faina impreuna cu praful de copt (ambele cernute) si framantam un aluat relativ tare 4.Il impartim in 3, in una din parti adaugam colorantul rosu si framantam pana se amesteca cu tot...
Prajitura Greta Garbo (de post)
Punem cartofii la fiert,dupa ce au fiert si s-au racit ii pasam si ii amestecam cu margarina amestecata bine cu zaharul ,adaugam uleiul ,faina si praful de copt si framantam un aluat fraged ,pe care il impartim in 3 ,in una din parti adaugam cacaua. Lasam la rece pt aprox 30 min Luam...
Tarta cu mere si crema de vanilie
Pt blat: Se bat cu mixerul la viteza mica untul taiat cubulete cu oul si zaharul,adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat nelipicios pe care il lasam la rece pt 1 h Crema: Punem 500 ml lapte la fiert ,galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana se albesc...
Pachetele cu branza
Decongelam aluatul, il intindem cu sucitorul si decupam patrate. Se procedeaza identic cu fiecare patrat de aluat . Se pun la cuptor foc potrivit pt cca 15-20 min
Floricele cu gem
Batem ouale cu zaharul,adaugam untura zaharul vanilat,coaja de lamaie,amoniacul si faina .framantam un aluat nelipicios si dam la rece pt 15 min Pe masa infainata intindem o foaie si o decupam cu formele de floricele,le dam la cuptor pt cca 15 min foc mic le lasam sa se raceasca si le lipim...
Prajitura cu blat de cocos,crema de ciocolata si frisca
Batem spuma tare albusurile cu zaharul,adaugam nuca de cocos si omogenizam . Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor (foc mic)pana se aureste deasupra. Lasam sa se raceasca si rasturnam,scoatem cu grija hartia de copt deoarece blatul e foarte casant. Punem...
Saratele cu cascaval
Aluatul se dezgheata Pe masa infainata intindem aluatul Ungem cu oul batut bine Repartiam cascavalul Taiem in fasii de aprox 3 -4 cm si rulam sub forma de spirala Dam la cuptor pt cca 10-15 min
Tort cu ciocolata
Blat: se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn NU MIXER , adaugam treptat faina omogenizam, punem uleiul treptat amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de...
Placinta cu dovleac
Aluat :cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc ,punem laptele caldut si dizolvam drojdia ,adaugam oul batut bine cu zaharul si sarea ,framantam pana obtinem un aluat elastic ce il lasam la dospit in loc cald pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut intindem o foaie din...
Foi cu crema caramel
Pt foi : batem ouale cu zaharul pana se topeste, punem laptele uleiul si amoniacul amesteca bine si punem faina framantam un aluat elastic fraged pe care il lasam 15 minute la frigider apoi coacem foi pe dosul tavii Crema: amidonul il amestecam cu 200 ml lapte, caramelizam zaharul si il...
Salata de telina
Punem la fiert cartofii si pieptul de pui, telina o tinem in apa clocotita doar pt 3-4 minute Dam cartofii si telina pe razatoarea mica iar pieptul de pui il tocam marunt amestecam totul cu maioneza (de preferat facuta in casa)
Tort Bounty
Blatul: se separa ouale,se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul amstecand cu lingura de lemn. Adaugam uleiul amestecand usor, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaua si praful de sare. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (Diam...
Tort cu branza si ciocolata
Blatul: Incepem prin a pregati bilutele din branza - cele 250 g branza, cocosul, 60 g zahar, galbenusurile si lingurita de amidon se amesteca bine si se formeaza din ele bilute ce se aseaza in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (diam 26). Separam ouale, batem albusurile...
Cheesecake cu urda,ciocolata si cocos
1.Dam biscuitii prin razatoarea mare si ii amestecam cu untul topit,intindem pe fundul tavii cu inel detasabil 2.Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa aprox 10 min 3.Urda o sfaramam bine si apoi o mixam cu zaharul si laptele pana devine ca o crema adaugam lichiorul,esenta de rom si...
Prajitura Rudy cu urda
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, adaugam untul (la temperatura camerei), zaharul si galbenusul. Framantam pana obtinem un aluat maleabil pe care il impartim in 2 si il introducem la congelator pentru 10 minute Crema: separam ouale, batem albusurile spuma, adaugam urda faramitata...
Strudel cu mere
Cernem faina o punem intr-un castron incapator si ii facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut si dizolvam drojdia. Punem untul, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si ouale batute. Framantam un aluat nelipicos pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul Curatam merele le...
Tocanita de legume cu piept de pui
Tocam cubulete pieptul de pui si il punem impreuna cu morcovul la prajit in uleiul incins timp de 5-10 minute. Adaugam vanata,ardeiul, ceapa si dovleceii taiati marunt lasam 10 minute pe foc tare amestecand din cand in cand, iar apoi adaugam rosiile si aproximativ 200 ml apa. Potrivim de sare si...
Budinca de branza de vaci cu orez
Punem laptele la fiert cand fierbe adaugam orezul si mai lasam pt cca 25 de minute la foc mic Dupa ce s-a racit adaugam orezul in branza de vaci, amestecam, adaugam ouale si amestecam bine,adaugam sarea,zaharul si romul Punem amestecul la cuptor, in tava unsa cu putin unt pentru cca...
Chiftelute cu dovlecei
Dovleceii fara coaja ii radem pe razatoarea mica si ii stoarcem de zeama. Procedam la fel cu ceapa si morcovul,pieptul de pui il tocam si il amestecam bine cu usturoiul tocat. Amestecam carnea cu celelalte ingrediente,incingem uleiul si formam chiftelutele le rumenim...
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga galbenusurile,vanilia, praful de copt ,sarea si faina in ploaie,compozitia se toarna in tava si se coace in cuptorul incins Crema:laptele si untul se pun la fiert intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul si...
Cascaval de casa
Branza de vaca se pune in laptele ce fierbe apoi se pune la scurs. Dupa ce s-a scurs bine se amesteca cu branza de oi, bicarbonatul de sodiu si sarea. Untul se topeste si apoi peste el se adauga branza se amesteca pana ce rezulta o pasta ce se intinde,se rastoarna intr-o oala si se lasa la...
Prajitura cu mere
Spalam merele,le curatam de coja si le radem. Intr-o tava intindem un rand de biscuiti(jumatate din cantitatea de biscuiti)si peste ei punem jumatate din cantitatea de mere ,peste stratul de mere intindem si un strat de frisca apoi incepem din nou stratul de biscuiti mere si...
Jeleu de visine
Gelatina se pune pe bain- marine impreuna cu 200 g de sirop si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi in restul de sirop si se pune la rece pana se incheaga.
Chec cu visine
Toate ingredientele se bat impreuna dupa care se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se adauga visinele din dulceata. Se pune la copt pt aprox 30 de minute la foc mediu.