Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉
Între timp se pun la fiert într-un vas încăpător apa, oțetul, zahărul și sarea....
Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor.
Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun la fiert la foc mic, amestecându-se contiuu până ce clocotește. Apoi se adaugă...
Merele se spală se curăță de eventualele daune, dar atenți, nu și de coajă, apoi se rad pe răzătoarea fină, manula sau electric cum vă este la îndemână.
Într-un vas cu fundul dublu se pun merele rase cu zeama lor la clocotit, amestecându-se continuu, cca. 10...
Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe.
Sosul obținut se pune la fiert într-un vas încăpător, la foc mic cca. 60 minute, după primul clocot,...
Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot.
După ce porumbul...
Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume.
Ardeiul kapia se curăță, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm lungime și 5 mm grosime, ca și...
Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot.
Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților.
Într-un vas încăpător se amestecă legumele...
Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas încăpător;)
Între timp se pune la fiert oțetul cu sarea și zahărul, după ce s-a topit...
Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine.
În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe.
Se umplu borcanele cu boabe de struguri, puțin mai îndesate, că se mai lasă,...
Prunele se spală si se taie în jumătăți și li se scot sâmburii.
Usturoiul se curăță și se taie fiecare cățel, dacă e mai mare în două.
Se umple fiecare prună cu câte o jumătate de cățel de usturoi.
În borcanele curățate și sterilizate, se...
Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe.
Într-o cratiță cu fundul dublu se pun cubulețele de castraveți, zahărul, zahărul vanilinat, menta, coaja și zeama lămâilor.
Se...
Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior.
Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni, de aceea recomand masca chirurgicala si ochelari de protectie, din experienta, exact in...
Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala.
Intr-un vas cu fundul gros se pune untul si uleiul de masline la foc mediu neacoperit cca. 5 minute, pana se infierbanta, apoi se...
Într-un vas încăpător se pune zahărul și apa la fiert, la foc mic, cca. 30 de minute, ca să se obțină un sirop puțin legat.
Între timp se curăță sfecla și ananasul, se toacă cubulețe, eu m-am ajutat cu SmartSaladChef, unul dintre multele mele ajutoare :D și a...
De obicei cojiile roșiilor rămase după stoarcere pentru bulion, le trimiteam la țară, să le savureze găinile. Acum nu mai avem găini, și prima intenție a fost să le arunc la gunoi, darrrrr, deshidratorul de legume, încă trona pe masa de lucru din bucătărie, așa că mi-a venit...
Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii, zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de vară, început de toamnă , au de treebă.
Sosul obținut se pune la fiert într-o...
Ardeii se curăță de cotoare, se taie în bucăți mărișoare, se lasă și semințele, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă la odihnă într-un vas încăpător, acoperiți cu o farfurie și o greutate peste, maxim 48 de ore, amestecând din când în...
Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit.
A doua zi se scurg de saramură, se așează...
Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardeii kapia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare grunjoasă, se lasă la odihnă, acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi...
Ardeii iuți se spală, se taie codițele. Țelina și hreanul se curăță, se spală și se lasă în apă rece. Toate ingredientele se taie mărunt, recunosc, m-am folosit de robotul de bucătărie, din dotare, folosind pentru ardei partea cu rindea, iar pentru țelină și hrean partea...
Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele.
Oțetul se fierbe cca. 5 minute, împreună cu zahărul și sarea, apoi se toarnă...
Castraveții se spală, dacă sunt mai groși se taie în două sau patru. Pe fundul borcanului se așează câteva bețe de mărar, chiar și cu flori.
Se așează castraveții în picioare, sau culcat cum vă este mai la îndemână. Se umple borcanul cu apă rece,...
Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze de busuioc.
ATENȚIE:
NU SE PUNE SARE, NU SE ADAUGĂ APĂ.
Se închid borcanele...
Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă zarzavatul , se taie cu un cuțit ondulat, apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun...
Conopida se curăță de frunze și cotor, apoi se porționează și se pune în apă rece cu puțin oțet, cca. 15 minute, pentru a se elimina eventuali locuitori, fără buletin :D, adică melci sau viermișori ;) Între timp se curăță morcovii și țelina, se taie artistic....
Ardeii se spală sub jet de apă rece, apoi se așează estetic în borcane sterilizate. Se adaugă în fiecare borcan 1 lingură de sare pentru murături și o lingură de zahăr, apoi se adaugă oțet de 9 grade, până ce se umple borcanul, se închide ermetic cu capac,...
Gogoșarii se spală, se taie în optimi, recunosc, la acesată etapă m-a ajutat TataZmeu ;) și se pun într-un vas încăpător, dacă nu aveți unul mare, atunci puneți în două, încercând să păstrați proporțiile. Între timp se amestecă oțetul cu...
Legumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru murături, inițial am zis că sunt prea puține ingredeinte, dar când aduni 2+2+2... ajungi la...
Gogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D. Oțetul, uleiul, muștarul, sarea, zahărul și mirodeniile se pun la fiert într-un vas...
Ardeii iuți se spală, se toacă mărunt! Atenție în acest interval nu duceți mâna la nas sau ochi :D, eventual folosiți mănuși chirurgicale pentru acestă operațiune. Umpleți borcanele cu ardeii tocați, presând bine, adăugați oțetul de prune, sigilați borcanele și...
Salata de legume cu sos de mustar
Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉 Între timp se pun la fiert într-un vas încăpător apa, oțetul, zahărul și sarea....
Gogosari in sos de mustar
Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor. Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun la fiert la foc mic, amestecându-se contiuu până ce clocotește. Apoi se adaugă...
Mere la borcan fara zahar
Merele se spală se curăță de eventualele daune, dar atenți, nu și de coajă, apoi se rad pe răzătoarea fină, manula sau electric cum vă este la îndemână. Într-un vas cu fundul dublu se pun merele rase cu zeama lor la clocotit, amestecându-se continuu, cca. 10...
Sos pentru pizza
Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe. Sosul obținut se pune la fiert într-un vas încăpător, la foc mic cca. 60 minute, după primul clocot,...
Porumb de lapte conservat
Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot. După ce porumbul...
Rulouri crocante din castraveti pentru iarna
Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume. Ardeiul kapia se curăță, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm lungime și 5 mm grosime, ca și...
Salata de castraveti cu ceapa in saramura
Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot. Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților. Într-un vas încăpător se amestecă legumele...
Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie
Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas încăpător;) Între timp se pune la fiert oțetul cu sarea și zahărul, după ce s-a topit...
Struguri marinati
Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine. În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe. Se umplu borcanele cu boabe de struguri, puțin mai îndesate, că se mai lasă,...
Prune marinate
Prunele se spală si se taie în jumătăți și li se scot sâmburii. Usturoiul se curăță și se taie fiecare cățel, dacă e mai mare în două. Se umple fiecare prună cu câte o jumătate de cățel de usturoi. În borcanele curățate și sterilizate, se...
Dulceata de castraveti cu menta si lamaie
Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe. Într-o cratiță cu fundul dublu se pun cubulețele de castraveți, zahărul, zahărul vanilinat, menta, coaja și zeama lămâilor. Se...
Dulceata din ardei iuti
Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior. Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni, de aceea recomand masca chirurgicala si ochelari de protectie, din experienta, exact in...
Dulceata din ceapa rosie si galbena
Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala. Intr-un vas cu fundul gros se pune untul si uleiul de masline la foc mediu neacoperit cca. 5 minute, pana se infierbanta, apoi se...
Dulceata din sfecla rosie si ananas
Într-un vas încăpător se pune zahărul și apa la fiert, la foc mic, cca. 30 de minute, ca să se obțină un sirop puțin legat. Între timp se curăță sfecla și ananasul, se toacă cubulețe, eu m-am ajutat cu SmartSaladChef, unul dintre multele mele ajutoare :D și a...
Fulgi de rosii cu leustean
De obicei cojiile roșiilor rămase după stoarcere pentru bulion, le trimiteam la țară, să le savureze găinile. Acum nu mai avem găini, și prima intenție a fost să le arunc la gunoi, darrrrr, deshidratorul de legume, încă trona pe masa de lucru din bucătărie, așa că mi-a venit...
Bulion din rosii
Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii, zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de vară, început de toamnă , au de treebă. Sosul obținut se pune la fiert într-o...
Piscacioasa lui Medi - Pasta de ardei iuti
Ardeii se curăță de cotoare, se taie în bucăți mărișoare, se lasă și semințele, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă la odihnă într-un vas încăpător, acoperiți cu o farfurie și o greutate peste, maxim 48 de ore, amestecând din când în...
Gutui murate
Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit. A doua zi se scurg de saramură, se așează...
ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS
Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardeii kapia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare grunjoasă, se lasă la odihnă, acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi...
SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ
Ardeii iuți se spală, se taie codițele. Țelina și hreanul se curăță, se spală și se lasă în apă rece. Toate ingredientele se taie mărunt, recunosc, m-am folosit de robotul de bucătărie, din dotare, folosind pentru ardei partea cu rindea, iar pentru țelină și hrean partea...
Ardei iuți cu stafide conservați în oțet
Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele. Oțetul se fierbe cca. 5 minute, împreună cu zahărul și sarea, apoi se toarnă...
Castraveti de vara murati
Castraveții se spală, dacă sunt mai groși se taie în două sau patru. Pe fundul borcanului se așează câteva bețe de mărar, chiar și cu flori. Se așează castraveții în picioare, sau culcat cum vă este mai la îndemână. Se umple borcanul cu apă rece,...
ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ
Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze de busuioc. ATENȚIE: NU SE PUNE SARE, NU SE ADAUGĂ APĂ. Se închid borcanele...
Castraveți bulgărești
Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă zarzavatul , se taie cu un cuțit ondulat, apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun...
Conopidă conservată în oțet
Conopida se curăță de frunze și cotor, apoi se porționează și se pune în apă rece cu puțin oțet, cca. 15 minute, pentru a se elimina eventuali locuitori, fără buletin :D, adică melci sau viermișori ;) Între timp se curăță morcovii și țelina, se taie artistic....
Ardei iuți în oțet
Ardeii se spală sub jet de apă rece, apoi se așează estetic în borcane sterilizate. Se adaugă în fiecare borcan 1 lingură de sare pentru murături și o lingură de zahăr, apoi se adaugă oțet de 9 grade, până ce se umple borcanul, se închide ermetic cu capac,...
Gogosari conservati la rece
Gogoșarii se spală, se taie în optimi, recunosc, la acesată etapă m-a ajutat TataZmeu ;) și se pun într-un vas încăpător, dacă nu aveți unul mare, atunci puneți în două, încercând să păstrați proporțiile. Între timp se amestecă oțetul cu...
Csalamadé sau amestec de murături feliate
Legumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru murături, inițial am zis că sunt prea puține ingredeinte, dar când aduni 2+2+2... ajungi la...
Gogoșari în sos aromat
Gogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D. Oțetul, uleiul, muștarul, sarea, zahărul și mirodeniile se pun la fiert într-un vas...
Ardei iuți conservați în oțet de prune
Ardeii iuți se spală, se toacă mărunt! Atenție în acest interval nu duceți mâna la nas sau ochi :D, eventual folosiți mănuși chirurgicale pentru acestă operațiune. Umpleți borcanele cu ardeii tocați, presând bine, adăugați oțetul de prune, sigilați borcanele și...