Ei, am revenit cu o nouă variantă a acestei salate minunate pentru iarnă. Eu îi spun salata leneșilor ;) Leneșii fiind cei care o consumă, deoarece numai sunt nevoiți să mărunțească legumele :d
Legumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru murături, inițial am zis că sunt prea puține ingredeinte, dar când aduni 2+2+2... ajungi la 10000 de grame :)) Între timp se pune la fiert oțetul cu apa, sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul. Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestcă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, larece, până a doua zi. Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas. Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat. Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)
Spor și poftă bună!