publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Dovleac umplut
Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu. După ce s-a copt, se scoate miezul, atenție, se curăță ușor, ca să nu se rupă coaja, și se combină cu...
Supă cremă de dovleac
Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu. După ce s-a copt, se scoate miezul, se la fiert împreună cu amestecul de legume, untul cu aromă de usturoi, se...
Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline
Preparare Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina curățate dar lăsate întregi. Se adaugă și 2 foi de dafin, piperul boabe,...
Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon
Prazul se curăță, se spală și se taie mărunt, se pune la călit în vasul Zepter, preîncins, împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute la foc mic, acoperit, până ce indicatorul de pe capac ajunge în zona verde. Între timp varza murată se taie...
Sandviș pentru Zmei!
Pâinea se taie felii, ca și un tort, se unge cu puțin ulei de măsline și se dă la prăjit în cuptorul preîncins cca. 10 minute la foc mic, pe fiecare parte. Se scoate din cuptor, se freacă cu usturoi, apoi se unge fiecare felie cu brânzică Ceva fin cu...
Legume în folie la cuptor
Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, morcovii rondele, ardeii fâșii. Verzele de Bruxelles, se curăță de primele frunze, brocolii se rupe în buchețele mic, apoi se amestecă toate legumele. Se pregătesc 10 dreptunghiuri din folie de alumini, cca. 30/40 cm. Se...
Sandviș cu brânzică Ceva fin, bacon și ciuperci
Feliile de pâine se ung cu un strat de brânzică Cevafin cu verdeață. Se așează artistic cubulețele de bacon, telemeaua feliată, ardeiul kapia curățat de semințe și feliat, feliuțe de ciuperci, se presară cu puțină sare cu mirodenii, apoi se acoperă cu...
Csalamadé sau amestec de murături feliate
Legumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru murături, inițial am zis că sunt prea puține ingredeinte, dar când aduni 2+2+2... ajungi la...
Gogoșari în sos aromat
Gogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D. Oțetul, uleiul, muștarul, sarea, zahărul și mirodeniile se pun la fiert într-un vas...
Cartofi evantai
Cartofii se curăță, se așează într-o lingură mai mare, apoi se tai felii, nu până la capăt. Sunculița și telemeaua se taie felii subțiri și se pun între semifelii de cartofi. Se asezonează cartofii împănați cu sare aromată, se presară puțin ulei de...
Sandviș Crocodil
Feliile de pâine se ung cu brânzică Ceva Fin de la Delaco. Se așează artistic felii de mușchi și castraveți, între felii. Se purcede la crearea decorului;) Castravetele se taie în trei părți inegale. Capul se formează din capul castrevetului, tăiat pe...
Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux
Într-un vas cu fund dublu se încălzește la foc mic, smântâna, laptele , ciocolata și pudra de cacao. După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă untul în lichidul cald, se amestecă continuu, fără foc până ce se topește. Ouăle se bat energic cu...
Colac cu praline de ciocolată
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și...
Salată de paste colorate cu hering în ulei
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se strecoară și se lasă la răcit. Într-un castron mai adânc se pun pastele, se adaugă peștele scurs de uleiul din conservă, ceapa roșie tăiată rondele fine, zeama de lămâie și câteva felii de...
Ardei iuți conservați în oțet de prune
Ardeii iuți se spală, se toacă mărunt! Atenție în acest interval nu duceți mâna la nas sau ochi :D, eventual folosiți mănuși chirurgicale pentru acestă operațiune. Umpleți borcanele cu ardeii tocați, presând bine, adăugați oțetul de prune, sigilați borcanele și...
Budincă de brânză dulce și gris
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, coaja de lămâie zaharisită, brânza de vaci, brânza mascarpone și grișul, până ce se omogenizează toate ingredientele. Stafidele se pun la înmuiat, între timp, în puțină afinată...
Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână
Ceapa se curăță, se taie felii, se pune la călit în vasul Wok, cu puțin ulei și apă cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță ardeii, de semințe și nervuri, se taie fideluță și se adaugă la ceapa translucidă, lăsându-se la gătit cca. 10...
Salată de paste colorate
Pastele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp toate ingredientele se taie cubulețe.â, apoi se amestecă cu pastele fierte și răcorite. După ce s-a înglobat toate ingredientele se amesetcă ușor cu...
Dulceață de gutui
Gutuile se spală bine de puf, apoi se taie în patru, se curăță de coajă, sămburi și se toacă mărunt. De obicei în rețeta clasică, gutuile mărunțite se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida ;) Nu am avut în dotare, nici măcar o sare de...
Prăjitură cu iaurt, ness și stafide
Ouăle se amestecă energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat, margarina topită, iaurtul, coaja de lămâie zaharistă, până ce se obșine un amestec omogen. În acest amestec se adaugă făina și praful de copt cernute și se amestecă ușor până se înglobează,...
Pizza cu sarmale
In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe...
Chec cu cacao și stafide
Untul topit se bate energic cu zahărul, gălbenușurile, zahărul vanilinat, un praf de sare, praful de copt amestecat cu coaja de lămâie zaharistă și făina cernută cu praful de cacao. Albușurile se bat separate energic, până ce se obține o spumă consistent, apoi se adaugă...
Rață pe varză
Rața se curăță se spală de cu seară, se asezonează de sare cu mirodenii, apoi se așează într-un vas încăpător. Ceapa se curăță, se taie rondele și se așează peste înaripată. Se adaugă boabele de piper, muștar și foile de dafin, se completează cu vin și...
Supă de rață
Măruntaiele de rață se spală, se curăță. Legumele se curăță, se spală și se lasă întregi apoi se pun la fiert cu cca. 2000 ml apă rece în oala minue, cca. 30 de minute la foc mediu. După ce timpul a expirat, se oprește focul, se așteaptă ca presinuea din oală să...
Pâine de casă cu mirodenii
Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătăarie, Maricica, mașina de frământat și copt pâine. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească...
Clatite aromate a la Robert
Ouăle se bat energic cu zahărul vanilinat, sarea, esența de rom, nuca de cocos, făina și laptele, până ce se obține consistența dorită. Clătitele se prăjesc pe rând în tigaia specială pentru clătote de la Tefal, cu un strop de ulei. Aceste clătite vor fi mai...
Orez cu cartofi
Ceapa se curăță, se taie mărunt și se pune la călit în grăsime și puțină apă. Morcovul, ardeiu se curăță deasemenea și se taie mărunt, apoi se adaugă la ceapa călită. Cartofii curățați și tăiați mărunt se adaugă la mestecul de legume, împreună cu orezul,...
Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză
Ceapa se curăță se taie mărunt și se călește în puțină grăsime și apă. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se adaugă la ceapa translucidă. Se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu semiacoperit. Între timp se curăță cartofii, se...
Kringle Estonian
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, ouăle bătute, sarea, zahărul, untul topit și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de...
Legume la Zepter
Legumele se curăță se taie bucățele, se pun în vasul Zepter rece. Se amestecă ușor toate ingredientele, se asezonează de sare i verdețuri, apoi se acoperă vasul și se dă la foc mic, cca. 20 de minute, până ce indicatorul de pe capac,adică termocontrolul, ajunge...