Borș de cartofi și dovlecei

de Panacris in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 7585 vizualizari

 

O ciorbiță savuroasă pentru zilele de post!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie,
  • ulei de rapiță,
  • sare iodată,
  • dovlecel 1 bucată,
  • cartofi roșii 3 bucăți,
  • pătrunjel verde,
  • leuștean verde,
  • borș de casă 1000 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de cartofi și dovlecei:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt apoi se dinstuiește în puțin ulei și apă, cca. 10 minute, la foc mediu. Apoi se adaugă zarzavaturile, curățate și tocate mărunt, cartofii, dovleceii, se completează cu apă, se asezonează de sare și se lasă la fiert cca. 30 de minute la feirt la foc mediu, neacoperit. Spre final se adaugă borșul, fiert separat în prealabil cca. 10 minute la foc mediu, și se lasă la fiert împreună, cca. 15 minute. Se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt la final. Se servește fierbinte ca atare, cu adaos de ardei iute sau smântână;) Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

în zilele de dulce, uleiul se poate înlocui cu untură de rață;) Vă asigur, că borșul va avea o savoare deosebită;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de cartofi și dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda rosie