Speli ficateii de pui si ii pui la fiert in apa, timp de 15-20 de minute.
Cureti, speli si toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o cratita, in ulei incins, apoi adaugi ciupercile, foaia de dafin, piper, o lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina, sare si o...
Dupa ce s-a dezghetat aluatul complet, il intinzi si il netezesti cu sucitorul, apoi il tai in 6 parti egale. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2 cm.
Pui cremvustii pe fasia din mijloc, netaiata, si acoperi alternativ cu fasiile de pe margine....
Cureti cartofii, ii speli, ii tai feliute si ii pui la fiert, in apa cu sare.
Toci ceapa marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi carnea tocata, ciupercile taiate marunt, ardeiul taiat cubulete si patrunjelul tocat marunt. Adaugi sare si piper dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic,...
Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici....
Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar (sau le tragic la tigaie), sa se inmoaie putin.
Calesti ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul...
Intr-un vas, pui untul moale, oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Carnea de pui taiata cubulete, o condimentezi cu piper, boia de ardei dulce si sare si o prajesti pe toate partile, timp de...
Pui carnea intr-o tava la cuptorul preincalzit, condimentata cu sare si piper, pentru cca. 40 de minute.
Intre timp, calesti ceapa tocata solzi in 2 linguri de ulei, pentru 5 minute si adaugi ardeii taiati cuburi mari. Lasi pe foc inca 5-10 minute. Adaugi sare, piper, rosiile din conserva...
Cum se prepara Cuscus cu pui si legume reteta simpla si gustoasa
Speli carnea de pui si o tai cubulete.
Cureti legumele, dupa care le speli si le tai cubulete sau fasii.
Intr-o tigaie incinsa, calesti carnea de pui, presari boia dulce si amesteci usor ca sa se rumeneasca pe toate...
Pulpele de pui curatate, spalate si uscate, le prajesti pe ambele parti, intr-o tigaie in uleiul incins, dupa care le scoti.
In tigaia cu ulei incins, calesti putin ceapa, spalata si tocata marunt. Adaugi boiaua dulce, sare, piper si stingi cu apa. Adaugi pulpele in acest sos si le fierbi la...
Cureti morcovul si il tai betisoare pe care le pui la fiert pentru 5-7 minute. (Jumatate de morcov l-am folosit la rulada si jumatate l-am folosit la garnitura). Speli broccoli si desfaci buchetele mici, iar ardeiul il speli si il tai betisoare. Dai cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Tai...
Tai carnea felii cam de grosimea unui deget si o aranjezi in tava (nu se unge tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne. Pisezi usturoiul si il pui intr-un bol mic si adanc. Torni uleiul, putin cate putin, in usturoi, adaugi un pic de sare si il amesteci ca la maioneza, pana cand se...
Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale. Framanti...
Toci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat, adaugi carnea tocata.
Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi...
Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de busuioc proaspat (se poate inlocui cu busuioc uscat). Completezi cu apa calda (cam 200 de ml) si fierbi...
Fierbi ficateii de pui in apa cu sare, apoi ii tai bucatele mici.
Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper.
Pui conopida amestecata cu ficateii de pui si apoi...
Lasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat.
Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti morcovul si il speli impreuna cu ardeiul gras si apoi le tai cubulete. Telina o cureti, o speli si o razi...
Frigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper, cimbru maruntit, boia) si le rumenesti pe toate partile la foc iute.
Tai ceapa pestisori si...
Din apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.
Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii marunte. Speli buchetelele de broccoli, apoi le pui la fiert, in apa cu sare pentru 2-3 minute.
Calesti...
Speli iepurele transat si il asezi intr-un vas yena (sau de lut) uns cu putin ulei. Stropesti carnea cu ulei si adaugi ceapa tocata pestisor, usturoiul taiat feliute, patrunjelul tocat marunt, foaia de dafin si morcovii dati pe razatoarea mare. Condimentezi cu sare si piper, atat carnea, cat si...
Pentru aluat, pui faina intr-un castron si faci in mijloc o adancitura in care pui galbenusul, sarea, uleiul de masline si laptele. Framanti pana cand aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Invelesti aluatul intr-o folie alimentara si il dai la rece.
Intr-un wok, pui ulei de masline,...
Se curata, se spala si se taie carnea de pui in bucati mici. Bucatile de pui se rumenesc in unt, se scot si se pun deoparte, iar in untul ramas se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa se stinge cu supa de legume, se pune puiul, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se...
Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb si garnitura de orez
Speli ficateii de pui si ii pui la fiert in apa, timp de 15-20 de minute. Cureti, speli si toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o cratita, in ulei incins, apoi adaugi ciupercile, foaia de dafin, piper, o lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina, sare si o...
Cremvusti in aluat
Dupa ce s-a dezghetat aluatul complet, il intinzi si il netezesti cu sucitorul, apoi il tai in 6 parti egale. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2 cm. Pui cremvustii pe fasia din mijloc, netaiata, si acoperi alternativ cu fasiile de pe margine....
Musaca de cartofi cu carne de pui si ciuperci
Cureti cartofii, ii speli, ii tai feliute si ii pui la fiert, in apa cu sare. Toci ceapa marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi carnea tocata, ciupercile taiate marunt, ardeiul taiat cubulete si patrunjelul tocat marunt. Adaugi sare si piper dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic,...
Gulas unguresc
Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici....
Musaca de carne cu dovlecei si vinete
Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar (sau le tragic la tigaie), sa se inmoaie putin. Calesti ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul...
Tarta cu carne de pui si legume mexicane
Intr-un vas, pui untul moale, oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Carnea de pui taiata cubulete, o condimentezi cu piper, boia de ardei dulce si sare si o prajesti pe toate partile, timp de...
Ostropel de pui
Pui carnea intr-o tava la cuptorul preincalzit, condimentata cu sare si piper, pentru cca. 40 de minute. Intre timp, calesti ceapa tocata solzi in 2 linguri de ulei, pentru 5 minute si adaugi ardeii taiati cuburi mari. Lasi pe foc inca 5-10 minute. Adaugi sare, piper, rosiile din conserva...
Cuscus cu pui si legume reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Cuscus cu pui si legume reteta simpla si gustoasa Speli carnea de pui si o tai cubulete. Cureti legumele, dupa care le speli si le tai cubulete sau fasii. Intr-o tigaie incinsa, calesti carnea de pui, presari boia dulce si amesteci usor ca sa se rumeneasca pe toate...
Conopida cu pulpe de pui
Pulpele de pui curatate, spalate si uscate, le prajesti pe ambele parti, intr-o tigaie in uleiul incins, dupa care le scoti. In tigaia cu ulei incins, calesti putin ceapa, spalata si tocata marunt. Adaugi boiaua dulce, sare, piper si stingi cu apa. Adaugi pulpele in acest sos si le fierbi la...
Rulada din carne de strut cu legume
Cureti morcovul si il tai betisoare pe care le pui la fiert pentru 5-7 minute. (Jumatate de morcov l-am folosit la rulada si jumatate l-am folosit la garnitura). Speli broccoli si desfaci buchetele mici, iar ardeiul il speli si il tai betisoare. Dai cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Tai...
Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii
Tai carnea felii cam de grosimea unui deget si o aranjezi in tava (nu se unge tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne. Pisezi usturoiul si il pui intr-un bol mic si adanc. Torni uleiul, putin cate putin, in usturoi, adaugi un pic de sare si il amesteci ca la maioneza, pana cand se...
Placinta cu carne si cascaval
Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale. Framanti...
Lasagna bolognese
Toci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat, adaugi carnea tocata. Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi...
Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc
Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de busuioc proaspat (se poate inlocui cu busuioc uscat). Completezi cu apa calda (cam 200 de ml) si fierbi...
Conopida cu ficatei la cuptor
Fierbi ficateii de pui in apa cu sare, apoi ii tai bucatele mici. Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Pui conopida amestecata cu ficateii de pui si apoi...
Gulas de strut
Lasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat. Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti morcovul si il speli impreuna cu ardeiul gras si apoi le tai cubulete. Telina o cureti, o speli si o razi...
Pui basquaise
Frigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper, cimbru maruntit, boia) si le rumenesti pe toate partile la foc iute. Tai ceapa pestisori si...
Coronita cu spanac si broccoli
Din apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii marunte. Speli buchetelele de broccoli, apoi le pui la fiert, in apa cu sare pentru 2-3 minute. Calesti...
Tocanita de iepure la cuptor
Speli iepurele transat si il asezi intr-un vas yena (sau de lut) uns cu putin ulei. Stropesti carnea cu ulei si adaugi ceapa tocata pestisor, usturoiul taiat feliute, patrunjelul tocat marunt, foaia de dafin si morcovii dati pe razatoarea mare. Condimentezi cu sare si piper, atat carnea, cat si...
Paste cu carne sub capac de aluat
Pentru aluat, pui faina intr-un castron si faci in mijloc o adancitura in care pui galbenusul, sarea, uleiul de masline si laptele. Framanti pana cand aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Invelesti aluatul intr-o folie alimentara si il dai la rece. Intr-un wok, pui ulei de masline,...
Piept de pui cu ciuperci
Se curata, se spala si se taie carnea de pui in bucati mici. Bucatile de pui se rumenesc in unt, se scot si se pun deoparte, iar in untul ramas se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa se stinge cu supa de legume, se pune puiul, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se...