Desert prajitura cu mere si budinca

de oanapl in Prajituri, 18 Noi 2020 | 4529 vizualizari

 

Vă invit să încercați o prăjitură delicioasă și foarte ușor de pregătit. 

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 200 g unt moale (82%)
  • 200 ml smântână
  • 1 gălbenuș
  • un praf de sare
  • 40 g zahăr
  • 1 plic praf de copt ( 10 g )
  • 1 lingură oțet
  • pentru umplutură:
  • 4 mere acrișoare
  • 2 linguri griș
  • Budinca de vanilie :
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 5 linguri zahăr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si budinca:

Pentru aluat se amestecă toate ingredientele (praful de copt se amestecă separat cu oțetul și se adaugă peste restul alimentelor) și se frământă un aluat un aluat moale dar nelipicios. Se împarte aluatul în 2 părți. Se învelesc bucățile de aluat în folie alimentară și se dau la frigider pentru 30 minute.
Între timp, se spală merele, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Se ia o bilă de aluat și se întinde pe o hârtie de copt, cu sucitorul, apoi se trasferă în tavă (18x25 m) se înțeapă cu furculița din loc în loc, se presară cele 2 linguri de griș, apoi se așează bucățelele de mere. A doua foaie de aluat se taie fâșii subțiri de 1 cm, pe lățime.
Budinca se pregătește conform instrucțiunilor de pe plic. Fierbinte se întinde peste merele din tavă.
Peste budincă se așează grilajul din aluat fraged. Pe diagonală se așează fâșii subțiri la distanță unele de altele, jumătate din foaie; celelalte fâșii se așează peste ele, ca un grilaj. (Vă sfătuiesc să întindeți aluatul într-o foaie subțire de câțiva mm deoarece va crește destul de mult).
Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute, pânâ când se rumenește deasupra.
Se lasă prăjitura în tavă să se răcească, apoi se scoate din tavă și se feliază.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si budinca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui