Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mai bate putin. Se adauga treptat galbenusurile, iar la final plicul de Crème Olé. Se toarna compozitia in tava si se baga la cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trece testul cu...
Se pun intr-o craticioara, la foc mic, laptele, cacaua si zaharul pudra si se lasa pana se incalzeste bine compozitia.
Se macina biscuiti marunt, peste care se toarna amestecul de lapte cald si se adauga esenta de rom. Se omogenizeaza bine. Din aluatul obtinut se intind 2 foi subtiri, pe cate...
Intr-un bol se pune laptele, ouale, zaharul, berea si praful de sare si se mixeaza pana se omogenizeaza
Se adauga faina pana se formeaza o compozitie putin vascoasa
Se adauga putin ulei in compozitie se se amesteca bine
Intr-o tigaie incinsa se toarna cu ajutorul unui polonic din...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, cand sunt batute albusurile se adauga 4 linguri de zahar si se mai bate putin
Fructele de padure se mixeaza cu blender-ul si 2 linguri de zahar
Se agauga piure-ul de fructe peste albusurile batute si se omogenizeaza
Spuma de fructe se serveste...
Blat:
Se bate albusul spuma cu zaharul
Dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina
Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea
Crema alba:
Se pune 1 ou cu 2 linguri de zahar pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa la rece...
· Intr-un castron batem albusurile spuma, dupa care adaugam 4 linguri de zahar si batem in continuare
· Separat mixam bine capsunile si 5 linguri de zahar cu blenderul...
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pana se formeaza un aluat omogen.
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde fiecare
Se tapeteaza tava cu faina si se intinde o foaie de aluat peste care se adauga merele(de la borcan) cu zahar si scortisoara, intre statul de mere...
Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru aluat, pana se formeaza o compozitie nelipicioasa
Din aluat se ia cate putin si se pune pe peretii formei in strat subtire
Se pun toate formele intr-o tava si se baga la cuptorul preincalzit
Se lasa la cuptor pana se rumenesc
Se scot...
Se bate albusul spuma, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare
Peste albusul batut cu zahar se adauga galbenusurile, faina, uleiul,vanilia si praful de copt stins cu zeama de lamaie
Se toarna totul in tava si se pun prunele deasupra,
Se baga la cuptor si se lasa pana trece...
Se curata ciresele de samburi si se lasa sa se scurga de zeama de la compot
Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul vanilat si zahrul dupa care se bate in continuare
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, dupa care se adauga peste albusuri
Se adauga faina si se omogenizeaza,...
Se caramelizeaza 6 linguri de zahar si se acopera peretii cratitei cu zaharul caramelizat, dupa care se lasa la racit
Se amesteca ouale cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat
Se lasa la cuptorul incins pana se formeaza o crusta deasupra...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza de vaci scursa cu oul, zaharul si grisul.
Se fac niste bilute si se pun in apa, dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca.
In momentul in care se ridica la suprafata, papanasi sunt fierti. Se scot cu o spumiera pe o farfurie.
Se...
Se amesteca branza de vaca cu oul, zaharul, coaja de lamaie si grisul
Din compozitia obtinuta se fac bilute si se pun in apa, dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca
In momentul in care se ridica la suprafata apei, papanasii sunt fierti
Se scot papanasii pe o farfurie si se...
Se amesteca pe foc, laptele, apa, untul, zaharul si sarea, pana se topeste untul si da un clocot. Se adauga toata faina o data si se amesteca rapid pana se ingroasa aluatul. Dupa ce s-a ingrosat se mai amesteca un pic, dupa care se lasa aluatul sa se raceasca
Dupa ce s-a racit putin aluatul,...
Blatul:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si batem pana compozitia devine lucioasa, ca pentru bezea.
Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom.
Le adaugam apoi peste spuma si amestecam usor.
Faina o amestecam cu cacaua...
Se pun ingredientele pentru gogosi intr-un bol si se framanta pana se obtine o compozitie nelipicioasa. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Aluatul se intinde in foaie subtire si se decupeaza cu un pahar gogosile
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe un servetel de...
Intr-un bol se amesteca faina, drojdia, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul de ou, sarea si coaja de lamaie, dupa care se adauga uleiul si laptele caldut. Aluatul se framanta pana devine o compozitie omogena si putin elastica, dupa care se lasa la dospit aproximativ o ora
Intre timp se...
Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul apoi faina. Se amesteca compozitia obtinuta cu rahatul si nuca. Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa pa cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pe foc....
Cum se prepara Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apa si galbenusurile, amestecand de jos in sus. Incorporam faina si...
Mixam laptele impreuna cu praful pentru sarlota, conform instructiunilor de pe ambalaj
Punem sarlota in cupe pentru inghetata si punem pe deasupra fructe de padure
Se bate albusul spuma cu praful de sare
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate putin
Se pune spuma obtinuta in pompa de ornat tort si se fac forme in tava
Se baga in cuptorul preincalzit la foc mic si se lasa pana se usuca
Dizolvam plicul de drojdie in 2-3 linguri de lapte caldut. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina pana obtinem un aluat moale si ne lipicios. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi rotunde (nu foarte...
Blat:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul apoi apa. Se amesteca compozitia obtinuta cu faina, praful de copt si cacao (faina si praful de copt se amesteca inainte). Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trece testul...
Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea
Crema mascarpone: Se mixeaza intr-un bol mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din plicul de gelatina se inmoaie cu un...
Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, dupa care se adauga peste albusuri
Se adauga faina si nuca si se omogenizeaza
Se lasa tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol si se framanta bine
Dupa ce compozitia a fost framantata destul, se lasa la dospit pana ce isi dubleza volumul
Se intinde o foaie de aprox 0.5 cm si cu ajutorul unui pahar, dam forma gogosilor
Punem uleiul la incins, dupa care punem gogosile la...
Se spala bine dovleacul si se taie in felii potrivite
Se pun feliile intr-o tava si se baga la cuptorul bine incins
Se lasa la cuptor pana este bine facut
Se mananca atat cald cat si rece
- Reteta de preparare a papanasilor
intr-un bol se amesteca toate componentele
- se formeazã bilute mai mari la care se face cu degetul o gaura in mijloc
- se formeazã bilute mai mici care vor fi puse pe post de “capac”
- se prajesc in ulei bine incins...
Desert prajitura Krem a la Krem
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mai bate putin. Se adauga treptat galbenusurile, iar la final plicul de Crème Olé. Se toarna compozitia in tava si se baga la cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trece testul cu...
Desert rulada cu cocos
Se pun intr-o craticioara, la foc mic, laptele, cacaua si zaharul pudra si se lasa pana se incalzeste bine compozitia. Se macina biscuiti marunt, peste care se toarna amestecul de lapte cald si se adauga esenta de rom. Se omogenizeaza bine. Din aluatul obtinut se intind 2 foi subtiri, pe cate...
Clatite cu gem de afine si Miez de Lapte
Intr-un bol se pune laptele, ouale, zaharul, berea si praful de sare si se mixeaza pana se omogenizeaza Se adauga faina pana se formeaza o compozitie putin vascoasa Se adauga putin ulei in compozitie se se amesteca bine Intr-o tigaie incinsa se toarna cu ajutorul unui polonic din...
Spuma de fructe de padure cu Miez de Lapte
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, cand sunt batute albusurile se adauga 4 linguri de zahar si se mai bate putin Fructele de padure se mixeaza cu blender-ul si 2 linguri de zahar Se agauga piure-ul de fructe peste albusurile batute si se omogenizeaza Spuma de fructe se serveste...
Bombite cu cirese
· Se scot samburii de la cirese si se lasa ciresele in visinata · Se dau biscuitii si nuca prin masina de tocat · Se pun pe foc apa cu zaharul...
Tort Alb-Negru
Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul Dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea Crema alba: Se pune 1 ou cu 2 linguri de zahar pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa la rece...
Isler
· Se freaca margarina, dupa care se adauga zaharul, galbenusurile, Bicarbonatul stins in otet si faina · Se amesteca pana se obtine un aluat omogen...
Spuma de capsuni
· Intr-un castron batem albusurile spuma, dupa care adaugam 4 linguri de zahar si batem in continuare · Separat mixam bine capsunile si 5 linguri de zahar cu blenderul...
Prajitura cu mere
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pana se formeaza un aluat omogen. Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde fiecare Se tapeteaza tava cu faina si se intinde o foaie de aluat peste care se adauga merele(de la borcan) cu zahar si scortisoara, intre statul de mere...
Minitarte cu crema cremsnit si fructe
Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru aluat, pana se formeaza o compozitie nelipicioasa Din aluat se ia cate putin si se pune pe peretii formei in strat subtire Se pun toate formele intr-o tava si se baga la cuptorul preincalzit Se lasa la cuptor pana se rumenesc Se scot...
Prajitura pufoasa cu prune
Se bate albusul spuma, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare Peste albusul batut cu zahar se adauga galbenusurile, faina, uleiul,vanilia si praful de copt stins cu zeama de lamaie Se toarna totul in tava si se pun prunele deasupra, Se baga la cuptor si se lasa pana trece...
Prajitura pufoasa cu nuca si cirese
Se curata ciresele de samburi si se lasa sa se scurga de zeama de la compot Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul vanilat si zahrul dupa care se bate in continuare Galbenusurile se amesteca cu uleiul, dupa care se adauga peste albusuri Se adauga faina si se omogenizeaza,...
Tort cu crema de zahar ars
Se caramelizeaza 6 linguri de zahar si se acopera peretii cratitei cu zaharul caramelizat, dupa care se lasa la racit Se amesteca ouale cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat Se lasa la cuptorul incins pana se formeaza o crusta deasupra...
Desert reteta de preparare a papanasilor cu pesmet
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza de vaci scursa cu oul, zaharul si grisul. Se fac niste bilute si se pun in apa, dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca. In momentul in care se ridica la suprafata, papanasi sunt fierti. Se scot cu o spumiera pe o farfurie. Se...
Papanasi cu gem de macese
Se amesteca branza de vaca cu oul, zaharul, coaja de lamaie si grisul Din compozitia obtinuta se fac bilute si se pun in apa, dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca In momentul in care se ridica la suprafata apei, papanasii sunt fierti Se scot papanasii pe o farfurie si se...
Eclere
Se amesteca pe foc, laptele, apa, untul, zaharul si sarea, pana se topeste untul si da un clocot. Se adauga toata faina o data si se amesteca rapid pana se ingroasa aluatul. Dupa ce s-a ingrosat se mai amesteca un pic, dupa care se lasa aluatul sa se raceasca Dupa ce s-a racit putin aluatul,...
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos
Blatul: Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si batem pana compozitia devine lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom. Le adaugam apoi peste spuma si amestecam usor. Faina o amestecam cu cacaua...
Gogosi cu budinca de capsuni
Se pun ingredientele pentru gogosi intr-un bol si se framanta pana se obtine o compozitie nelipicioasa. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Aluatul se intinde in foaie subtire si se decupeaza cu un pahar gogosile Se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe un servetel de...
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara
Intr-un bol se amesteca faina, drojdia, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul de ou, sarea si coaja de lamaie, dupa care se adauga uleiul si laptele caldut. Aluatul se framanta pana devine o compozitie omogena si putin elastica, dupa care se lasa la dospit aproximativ o ora Intre timp se...
Desert prajitura cu foi de napolitana
Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul apoi faina. Se amesteca compozitia obtinuta cu rahatul si nuca. Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa pa cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pe foc....
Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie
Cum se prepara Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apa si galbenusurile, amestecand de jos in sus. Incorporam faina si...
Sarlota de vanilie cu fructe de padure
Mixam laptele impreuna cu praful pentru sarlota, conform instructiunilor de pe ambalaj Punem sarlota in cupe pentru inghetata si punem pe deasupra fructe de padure
Bezele
Se bate albusul spuma cu praful de sare Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate putin Se pune spuma obtinuta in pompa de ornat tort si se fac forme in tava Se baga in cuptorul preincalzit la foc mic si se lasa pana se usuca
Cornuri cu mere
Dizolvam plicul de drojdie in 2-3 linguri de lapte caldut. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina pana obtinem un aluat moale si ne lipicios. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi rotunde (nu foarte...
Prajitura Amandina
Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul apoi apa. Se amesteca compozitia obtinuta cu faina, praful de copt si cacao (faina si praful de copt se amesteca inainte). Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trece testul...
Tort cu mascarpone si fructe de padure
Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea Crema mascarpone: Se mixeaza intr-un bol mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din plicul de gelatina se inmoaie cu un...
Chec pufos cu nuca
Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare Galbenusurile se amesteca cu uleiul, dupa care se adauga peste albusuri Se adauga faina si nuca si se omogenizeaza Se lasa tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea
Gogosi pufoase
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol si se framanta bine Dupa ce compozitia a fost framantata destul, se lasa la dospit pana ce isi dubleza volumul Se intinde o foaie de aprox 0.5 cm si cu ajutorul unui pahar, dam forma gogosilor Punem uleiul la incins, dupa care punem gogosile la...
Dovleac la cuptor
Se spala bine dovleacul si se taie in felii potrivite Se pun feliile intr-o tava si se baga la cuptorul bine incins Se lasa la cuptor pana este bine facut Se mananca atat cald cat si rece
Reteta de preparare a papanasilor cu frisca si finetti
- Reteta de preparare a papanasilor intr-un bol se amesteca toate componentele - se formeazã bilute mai mari la care se face cu degetul o gaura in mijloc - se formeazã bilute mai mici care vor fi puse pe post de “capac” - se prajesc in ulei bine incins...