publicat la 31.08.2023
publicat la 28.08.2023
publicat la 12.05.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de terina de pui
Iata cum se prepara Reteta de terina de pui Pieptul de pui l-am tocat de două ori prin sita măruntă a mașinii, dar înainte de asta am păstrat cca 50 g de carne pe care doar am tăiat-o cubulețe. Carnea trebuie să fie ca o pastă şi cine are un blender puternic, poate da carnea la...
Reteta de pasta de ardei pentru mancaruri
Iata cum se prepara Reteta de pasta de ardei pentru mancaruri Mai întâi am curățat ardeii de cotori, nervuri și semințe, apoi am spălat bucățile rezultate și le-am cântărit. Am pus fix 2 kg. Le-am dat prin mașina de tocat și ce a rezultat am pus mai...
Ciorba din Tara Motilor
Carnea și kaizerul se taie bucățele și se pun la fiert în 3 litri de apă rece. Se spumează din când în când. Frunzele de varză și de gulie se spală și se taie fâșii, apoi împreună cu ceapa tocată mărunt se pun la călit ușor în untură sau...
Chec cu nuca
Mai intai se mixeaza albusurile cu zaharul spuma tare. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, aromele, faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata. Ultimele 2 ingrediente se incorporeaza usor, cu o lingura, mai bine decat cu mixerul. Se tapeteaza o tava de chec cu...
Tort grenoblez cu cafea si nuci
Blatul: albusurile se bat spumă. Se lasă la rece. Gălbenușurile se mixează cu zaharul până devin albicioase. Se adaugă romul, nucile măcinate și făina cu praful de copt. Va rezulta un amestec tărișor pe care va trebui să-l amestecați cu 2 linguri din spuma de albuș ca să se...
Briose aperitiv
Faina, sarea si praful de copt se amesteca cu o lingura. Sunca si kaiserul se taie bucatele mici, ceapa se taie ca pentru salata, morcovul se marunteste, cascavalul se taie cubulete, verdeata se toaca, maslinele se taie rondele. Se mixeaza ouale intregi, apoi se adauga uleiul si laptele...
Salata de boeuf decorativa
Se pune salata pe un platou oval si i se da forma de sarpe (litera S, ca in poze). Acolo unde este gatul, se subtiaza putin, iar capul se formeaza usor triunghiular, mai ascutit spre bot. Se niveleaza spatele "sarpelui" apoi se decoreaza cu jumatati de felie de castraveti murati, cu...
Pasca de ciocolata
Aluatul se intinde foaie si se aseaza in forma de tort/pasca tapetata cu hartie, inclusiv pe margini. Cine doreste, poate face din aluat un fel de colăcel cu care orneaza marginea formei. Se umple cu urmatoarea compozitie: galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema consistenta....
Drob de miel
Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. Maruntaiele fierte in prealabil se dau prin masina de tocat. Se taie verdeata marunt: marar, patrunjel, asmatui. Se pun cateva felii de paine la muiat in lapte, apoi se amesteca tocatura cu ceapa calita, painea muiata...
Pasca cu smantana
Aluatul de cozonac se împarte în 3 părți. Din doua părți de aluat se întinde foaie și se așează într-o tava unsa cu ulei sau direct pe hârtia de copt (folosind hârtie de copt puteți scoate pasca fără probleme din tava). Din aluatul rămas se face un...
Cartofi umpluti
Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit cateva minute. Dupa aceea se toarna smantana batuta impreuna cu ouale, sare si piper. Se amesteca pana se...
Salata de crenwursti cu ou
Rosia se feliaza, ardeiul se taie fasii, castravetele, crenwurstii si ridichile se taie rondele, ceapa se marunteste, oul se taue sferturi. Se amesteca totul, se da sare, piper si sos de vinegreta (otet+ulei) apoi se aranjeaza salata pe un pat de foi de salata verde. Se decoreaza cu cateva masline.
Salata cu omleta
Din ouă, cașcavalul ras, sare, piper și ceva verdeață tocată se face o omletă pe cât posibil rotundă, care după ce este prăjită se rulează ca o clătită. Din smântână, muștar (eventual cu hrean), oțet îndoit cu apă, piper și verdeața tocată se face un...
Chiftelute de post
Soia cu o lingurita de vegeta se pune in apa clocotita la fiert pe foc domol cca 10-15 minute, apoi se scoate la scurs. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt reci, se curata si se dau prin razatoare. Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica. Ceapa se taie foarte marunt si se caleste...
Tort ganache
Crema: frișca se mixează la viteza 2 sau 3 cu o ciocolată topită într-o linguriță de unt și eventual 3 linguri de apă (depinde de conținutul ei în cacao: dacă are mai multă cacao, trebuie și apă, altfel se întărește prea mult). Topitura trebuie să fie bine...
Prajitura de post cu crema de ness
Ingredientele pentru blat se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Rezulta un aluat fluid care se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Lasati in cuptorul incins, la foc potrivit (maxim 180 de grade C) cca 30 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa...
Prajitura aromata (de post)
Blatul se face amestecand ingredientele pana la omogenizarea completa. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins, la 180 de grade aproximativ 30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca in tava. Intre...
Madlena lui Proust
Mai intai am separat ouale si am mixat albusurile spuma tare. Am dat vasul la rece. Apoi am mixat la viteza 3 galbenusurile cu untul si untura pana s-a omogenizat bine compozitia si a devenit cremoasa, dupa care am adaugat 200 g de zahar si zaharul vanilat si am continuat sa mixez inca cca 3-4...
Tort de mure
Mai intai se face siropul de zmeura cu cateva zile inainte. 1 kg de zmeura spalata si scursa, se amesteca foarte usor cu 1 kg de zahar si se lasa la macerat intr-un vas acoperit (borcan mare). Se lasa 4-5 zile, apoi se filtreaza siropul rezultat prin tifon. Se pune la frigider intr-un...
Limoncello
Lamaile se spala bine, se sterg apoi se dau prin razatoarea mica, dar numai partea galbena. Se pune razatura de lamaie si alcoolul intr-o sticla inchisa cu dop, la macerat si se lasa timp de 7 zile. In a 8-a zi se filtreaza bautura, se arunca razatura de lamaie, apoi se face un sirop simplu din...
Kremschnitt
Mai intai am desfacut aluatul frantuzesc si l-am pus in tavi pe hartie de copt. Una din foi am portionat-o in patrate de marime medie. Apoi am dat tavile la cuptor, pe rand, mai intai la foc tare pret de 10 minute ca sa se umfle aluatul, apoi la foc mediu, pana cand s-a rumenit usor pe deasupra....
Briose de ciocolata cu banane
Untul, zaharul si cacaoa se pun la foc moale cu laptele sa dea cateva clocote pana cand zaharul este complet dizolvat. Se iau 8 linguri din compozitie si se pun intr-un ibric de cafea, apoi se lasa crema sa se raceasca. Intre timp se bat albsusurile spuma. Cand s-a racit complet crema de cacao,...
Kedgeree (dupa Jamie Oliver)
Pestele se pune cu 2 foi de dafin la fiert inabusit in apa cat sa-l cuprinda de tot, timp de 10 minute. Dupa aceea se scurge apa, se decojeste de piele si se taie fasii. Orezul se fierbe in apa cu putina sare. Untul se topeste la foc mic, si in el se caleste ceapa taiata marunt, usturoiul...
File de pui invelit in kaiser
Pieptul de pui l-am portionat ca pe niste snitele mici, am batut carnea si am dat-o prin amestecul de rozmarin, paprika si sare. Dupa aceea, am feliat bucata de kaiser pe lungimea ei, apoi am rulat fiecare file de pui in cate o suviţă de kaiser, prinzand cu scobitori capetele. Rulourile...
Choux-uri aperitiv
Apa, uleiul si sarea se pun la fiert intr-un ibric mare. Cand da in clocot, se da deoparte ibricul si se toarna faina, amestecand des cu o lingura de lemn, pana la omogenizare. Se adauga pe rand ouale intregi, si se inglobeaza in aluat. In final aluiatul trebuie sa iasa relativ moale, dar sa nu...
Sandvis surpriza
Pe felia de paine se pune cascavalul. Sunca de Praga se patureste in doua peste doua masline verzi unite cu o scobitoare. Corpul lui Cocorico - asa l-am botezat eu :)) - este rosia. Coada am facut-o din felii de castraveti unite cu o scobitoare si felii de ridiche intercalate in cele de...
Salata de sunca
Cartoful fiert, morcovul si castravetele le-am dat prin razatoarea mica. Cascavalul, ardeiul, ridichile si sunca de Praga le-am taiat feliute scurte si subtiri. Am adaugat sarea, piperul, maioneza si iaurtul si am amestecat. "Viespile" le-am facut asa: am taiat in 3, 4 masline (2...
Tort Dark extreme
Blatul l-am facut ca pe un pandispan: bat intai albusurile spuma, apoi adaug zaharul, galbenusurile pe rand, pun romul si vanilia, incorporez faina amestecata cu praful de copt si cu cacao. Am dat compozitia in tava de tort diametrul de 28 cm, unsa cu mult ulei, aproximativ 40 de minute la foc...
Rulada de piept de curcan
Se curata pieptul de curcan de pielite si se bate ca pentru snitel. Muschiul de porc se da prin masina impreuna cu felia de paine muiata in lapte si cu ciupercile. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt apoi se caleste in ulei. Dupa ce s-a calit se amesteca cu tocatura, apoi se mai adauga un...
Salata de icre
Miezul de paine se stoarce foarte bine de lapte si si amesteca pana la omogenizare cu icrele. Apoi se procedeaza ca la maioneza, turnandu-se cate putin ulei pana cand devine consistenta, apoi cate putina lamaie, si iar ulei. Dupa ce se consuma jumatate din cantitatea de ulei se poate pune mai...