publicat la 24.04.2017
publicat la 17.04.2017
publicat la 01.04.2017
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulada din piept de pui cu sparanghel
Pieptul de pui feliat il intindem pe masa de lucru. Dam cu sare si piper. Intindem si feliile de branza. Sparanghelul il fiebem in apa sarata, 10 minute. Il strecuram si dupa ce s-a racit, il punem peste pieptul de pui. Rulam pieptul de pui umplut si-l închidem cu scobitoare sau...
Pulpa de curcan cu legume in foietaj
Incepem cu legumele. Curatam si spalam toate legumele. Intr-o tigaie,punem un pic de ulei si calim ceapa.Adaugam celalalte legume taiate marunt. Lasam pe foc cateva minute pana se inmoaie.adaugam patrunjel. Aprindem cuptorul. Carnea o intindem pe masa de lucru si o batem un pic sa o...
Piept de pui in lapte cu rosii cherry
Incepem cu pieptul de pui... Intindem feliile pe masa de lucru,adaugam sare,piper si curry,dupa gust. Luam o tigaie si o asezam pe foc.Adaugam putin ulei.Asezam feliile de piept la rumenit.Cand s-au rumenit pe ambele parti,adaugam laptele si lasam sa fiarba pana se evapora. Adaugam patrunjel...
Sarmalute in frunze de vita-de-vie
Frunza de vita am avut-o in saramura.Deci punem a fiert ,intr-o oala apa.Cand da in clocot punem frunza cateva secunde in apa. Procedam asa cu toata frunza. Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt,adaugam orezul si-l calim putin. Intr-un castron punem carnea tocata,adaugam...
Pui cu cartofi la cuptor
Preparam puiul:il taiem in doua si-l spalam bine. Curatam cartofii,morcovul si zucchina.Spalam si taiem bucati mai mari.Curatam ceapa si usturoiul.Taiem marunt . Luam o tava ,punem ulei si asezam puiul in mijloc si legumele pe alaturi.Adaugam si ceapa cu usturoiul. Potrivim de sare ,piper si...
Varza murata cu jumari
Incepem cu varza:daca e prea sarata o lasam la desarat in apa rece.dupa ce se desareaza o scurgem si o taiem feliute .O lasam deoparte. Intr-o tigaie punem jumarile sa se topeasca.Amestecam si daca e prea multa untura o scurgem .Cand jumarile incep sa se prajeasca,adaugam varza, usturoiul si...
Piept de pui cu curry si susan
Eu am avut un piept intreg de pui.Il spalam si-l taiem bucatele,nu prea marunte. Intr-o tigaie punem la incins ulei.Cand e cald,adaugam bucatelele de pui.Lasam sa se rumeneasca si adaugam sare,amestecam.Adaugam si curry.Daca e nevoie varsam putina apa.Cand e aproape gata,adaugam semintele de...
Rulouri de curcan pe pat de ciuperci
Pieptul de curcan il intindem pe masa de lucru.Daca nu-i destul de subtire il batem un pic. Pe o margine scurta a carnii asezam sunca si cascavalul taiate bastonase.Adaugam patrunjelul. Facem ruloul si-l prindem cu o scobitoare.Procedam asa cu toate bucatile. Intr-o tigaie punem la...
Sarmale
Scoatem varza murata si alegem frunzele .Le potrivim de marime,le trecem sub un jet de apa si le punem deoparte. Preparam umplutura Taiem marunt ceapa si o punem la calit in ulei.Dupa 2 minute adaugam si orezul.Lasam la calit cateva minute.Adaugam sucul de rosi si mai lasam 2-3 minute....
Piept de pui cu cascaval
Pieptul de pui taiat felii se da prin faina si se pune la rumenit intr-o tigaie unde am pus untul. Cand e rumenit pe ambele parti adaugam sare, piper si vinul . Deasupra fiecarei felli de piept punem cate o felie de cascaval. Cand cascavalul e topit,mancarica noastra e gata. Se serveste...
Pollo alla pizzaiola (Pui in sos de rosii)
Pulpele de pui le spalam si le lasam asa intregi. Taiem marunt usturoiul. Pulpele le dam cu ulei si cu piper.Dupa care le frecam bine cu usturoiul. Incalzim pe foc o tigaie si asezam pulpele in ea(incercam sa pastram tot usturoiul pe pulpe). Rumenim pulpele pe ambele parti cam 15...
Aripioare de pui cu prosciutto
Aripioarele de pui le spalam si taiem varfurile. Le dam cu sare,piper,curry si le invelim in prosciutto,una cate una. Luam o tava si punem un pic ulei.Asezam aripioarele si le prajim pe ambele parti,cateva minute. Adaugam boabele de mustar,usturoiul taiat marunt,rozmarin si paharul de...
Ficatei cu ceapa pe pat de mamaliguta
Preparam ficateii:ii spalam si-i uscam ,daca e nevoie ii maruntim. Intr-o tigaie incalzim uleiul si cand e bine cald adaugam ceapa taiata marunt .Lasam sa se caleasca un pic si adaugam ficateii. Adaugam si usturoiul,sarea,piperul.Lasam la prajit cateva minute.Amestecam si varsam...
Piept de pui umplut
Pieptul de pui se spala si se taie in doua jumatati de-a lungul,asa ca in poze :). Luam fiecare jumatate si facem un ,buzunar pe care il vom umple . Spanacul se spala si se fierbe cateva minute.Se scoate si se lasa deoparte. Ficateii se spala si se taie marunt.se condimenteaza cu...
Carne de porc cu piure de cartofi si morcovi
Incepem cu piureul.Curatam si spalam cartofii si morcovul.Taiem bucati mici si punem la fiert. Cand da in clocot adaugam sare. Lasam pe foc pana cartofii si morcovul e fiert bine. Scoatem cartofii si morcovul si-l pisam bine cu lingura.Adaugam lapte si unt.Iar la sfarsit adaugam si un...
Carne de curcan cu capere
Am luat pulpa de curcan si am dezosat-o. Se taie in bucati mici ,se spala si se usuca cu un servet de hartie. Luam o punga(eu am folosit una care se uzeaza pentru pus produse la congelator ),si inauntru se pune faina,cimbru,curry,sare,piper. Amestecam totul scuturand bine punga ....
Mancarica de cartofi cu inima de porc
Am curatat cartofii si i-am taiat in bucati mai mari.I-am pus la fiert. Ceapa ,morcovii,ardeiul se curata se spala si se taie marunt.Se pun la calit 3-4 linguri de ulei. Cand s-a calit un pic adaugam sucul de rosii.Mai lasam pe foc cateva minute. Inima de porc se spala,se curata,si se...
Reteta simpla si gustoasa de Coaste de porc la tigaie, mai simplu si mai bun nu se poate
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Coaste de porc la tigaie, mai simplu si mai bun nu se poate: Coastele se spala,se usuca cu hartie de bucatarie. Se condimenteaza cu curry,sare ,piper. Luam o tigaie si o punem pe foc.Adaugam uleiul.Cand uleiul se incinge punem coastele,vinul...
Pui cu legume la cuptor
Mai intai ne ocupam de pui :). Puiul intreg se spala si se taie in doua dar nu de tot,asa ca sa se deschida bine. Se da cu curry peste tot. Luam o tava de aragaz si-l asezam in ea.Sub pui punem rozmarin si usturoi. Adaugam 1/2 pahar de vin si 1/2 pahar de apa. Acoperim tava cu...
Carne de porc cu ciuperci si smantana la cuptor
Curatam ciupercile si le spalam.Le taiem in doua. Carnea o saram,piperam si o punem la prajit cu un pic de ulei. Rumenim carnea pe ambele parti. Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt si usuroiul. Adaugam si patrunjelul taiat marunt. Dupa ce s-a calt un pic adaugam...
Snitel de pui crocant
Pieptul de pui il taiem felii. Amestecam pesmetul cu rozmarin uscat maruntit,cimbru si fulgii de porumb macinati. Pentru impanat pregatim un ou batut,intr-o farfurie faina si in alta pesmetul cu condimente si fulgi de porumb. Feliile de piept de pui le dam prin faina apoi prin ou si dupa...
Pui cu mazare
Pregatim carnea de pui.O taiem ,o spalam si o punem la rumenit in tigaie cu putin ulei. Se rumeneste pe toate partile.Se taie ceapa marunt si se adauga la pui. Se caleste cateva minute.Se adauga suc de rosii.Se lasa la fiert 10 minute dupa care se adauga niste apa.Punem capac si lasam la...
Pui cu praz si mustar
Bucatile de pui ,eu am folosit partea de sus a copanului :) se spala si se usuca cu hartie de bucatarie.Rozmarinul se taie fin si se pune deasupra.Se pune si mustarul macinat,piper,sare. Intr-o tigaie incapatoare punem ulei si usturoiul 1 spic,cand e ferbinte punem si carnea.O prajim cam 8-10...
Pui cacciatore - Pollo alla cacciatora
Puiul se taie bucati,se spala si se pune la prajit in putin ulei.Se prajeste 5 minute pe ambele parti. Taiem marunt ceapa,usturoiul telina si morcovul.Eu am dat prin razatoare morcovul si usturoiul). Se adauga la carne si se caleste vreo 5 minute.Se adauga vinul si se lasa sa sa...
Ceafa de porc cu piure de cartofi si sos de rosii cu busuioc
Mai intai am facut sosul de rosii. Rosiile se spala se curata de coaja (le-am oparit), se taie marunt si se pun pe foc intr-o oala. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa un pic. Am adaugat uleiul de masline, un pic de sare si usturoiul dat pe razatoarea mica. Am lasat la fiert pana a devinit...
Ardei umpluti
Mai intai spalam si taiem cotorul de la ardei, curatam de seminte. Intr-o tigaie punem ulei si calim ceapa cu orezul cateva minute.Adaugam sucul de rosii proaspete si mai lasam pe foc pana se restrange un pic. Intr-un bol punem carnea peste care adaugam orezul+ceapa+suc de rosii.Se pune...
Pulpe de pui la cuptor
Se spala carnea si se pune untr-un recipient rezistent la cuptor. Se adauga 2/3 pahare de apa.Se pun cateva fire de rosmarin ,cimbru,usturoi. Se acopera cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor pentru 40/50 minute la 200°. Dupa acest timp,se scoate carnea din cuptor, se ia foaia de...
Aripioare de pui marinate si impanate
La inceput marinam carnea. Lamaile se spala, se taie in doua si se stoarce sucul. Carnea spalata si uscata se pune intr-un bol si deasupra se varsa sucul de lamaie. Se lasa la marinat in frigider vreo 20 minute. Pregatim impanatura. Intr-un castronel punem oul si-l batem cu o furculita. In...
Piept de pui in sos de lapte
Pieptul de pui il taiem felii . Punem sarea si piperul. Intr-o tigaie incalzim uleiul si punem carnea la rosolat pe ambele parti. Adaugam otetul si lasam sa se evapore la foc mare. Adaugam si laptele si mai lasam 20 minute la prajit.Scoatem carnea si lasam sosul pe foc, acoperit,sa se...
Rulouri din piept de curcan
Se taie pieptul de curcan felii subtiri si se bate.Pe feliile de carne se pune o bucata de sunca,branza topita,patrunjelul.Se ruleaza si se prind cu scobitori. Deasupra se pune un pic de curry. Se prajesc in ulei cam 15-20 minute. In timpul prajelii se adauga vinul.Iese si un sos foarte...