Introduceti cate 2 crengute de cimbru in interiorul pestelui. Cu ajutorul unui cutit crestati pestii si presarai sare, piper si cativa stropi de ulei de masilne peste ei. Ii prajiti pe un grill de aragaz la foc mediu 7-10 minute pe fiecare parte.
Intr-o oala puneti la fiert legumele cu un praf...
Scurgeti uleiul din conserva de ton intr-un castronas, maruntiti tonul si il puneti intr-un castron mai mare. Tocati legumele fin si punetile peste ton. In castronul unde ati pus uleiul din conserva de ton, puneti zeama de lamaie sare si pier dupa gust, amestecati bine si puneti emulsia in...
Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare.
Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este crocant. Taiati dovlecelul longitudinal in 4 bucati. Eliminati semintele si taiati in bastonase, dupa care...
Puneti carnea de vita la fiert in 4 litri de apa pentru 1 ora. Aveti grija sa luati spuma cu ajutorul unei palete. Tocati toate legumele cubulete puneti in oala si mai fierbeti pentru 30 de minute, la final adaugati patrunjelul tocat, tarhonul si untul.
Se fierbe ficatul pentru aproximativ 10-15 minute impreuna cu foile de dafin. Bagam ficatul intr-un blender impreuna cu untul, condimentele si 75ml din apa in care au fiert, si se pulseaza pana totul devine o pasta! Si…gata! :)
Bagati in fiecare peste cate 2 ramurici de rozamarin si una de cimpbru. Il crestati usor pe fiecare parte, in ungeti cu ulei de masline si puneti pe gratar la foc mediu 7-10 minute pe fiecare parte.
Intr-o cratita puneti orezul cu o cana si jumatate de apa, untul si sare si fierbeti la...
Fierbeti fasolea cu morcovul si pastranacul pana cand fasolea este patrunsa. Intr-o tigaie puneti 2-3 linguri de ulei si caliti o ceapa, ardeiul si telina pana sunt patrunse dupa care adaugati rosiile tocate si pasta de tomate si fierbeti usor 20-25 minute.
Cand toate sunt gata puneti tot...
Aveti nevoie de o tava pentru placinta cu fund detasabil, sau tava pentru blat de tort cu fund detasabil. Preparare In robotul de bucatarie puneti faina, migdalele, zaharul si amestecati pt 2 secunde, dupa care adaugati untul si mixati pana cand amestecul arata ca niste frimituri. In acest...
Preparare: Preincalziti cuptorul la 180grade. Inmuiati stafidele in rom sau zeama de lamaie pentru o ora cel putin. Intr-o tigaie topiti 50g unt si prtajiti pesmetul la foc mic mediu pana devine auriu.
Adaugati o lingura de zahar si mai prajiti pentru un minut. Intr-un castron...
Cum se prepara Reteta Coaste de porc la cuptor, cum sa faci cele mai bune coaste la cuptor:
Incalziti cuptorul la 160grade
Amestecati condimentele uscate si puneti peste coaste intr-un strat omogen. Inveliti coastele in folie de aluminiu si bagati-le in cuptor pentru 90 de minute....
Fierbeti cartofii in coaja pana sunt patrunsi si moi. Dupa ce se racesc putin ii curatati si ii zdroboti bine ca pentru piure. Intr-un castron mare amestecati cartofii, 2 galbenusuri de ou, parmezanul, mozarella, branza cedar, patrunjelul, hamul, sare si piperul pana totul este omogen.
Cu...
Incingeti cuptorul la 190 grade
Prima data bateti ouale bine dupa care adaugati restul de ingrediente. Nu adaugati faina toata deodata, puneti treptat pana obtineti un aluat gros ca de clatite, sau incercati cu o lingura. Introduceti o lingura in aluat, trebuie sa ramana acoperita cu strat...
Feliile de vita le bateti cu un ciocan de snitel, dupa care le acoperiti cu sare, piper salvie si o lingura de ulei de masline. Le acoperiti uniform si le lasati 10 minute la macerat. Incingeti bine o tigaie grill si puneti feliile de vita pe el, nu mai mult de 30-40 secunde pe fiecare parte....
Prima data faceti 500 ml de supa de oase fierband cca 1/2 kg de oase de vita cu maduva in 2l de apa pana raman 500ml de supa. Intr-un castron maricel, puneti carnea, amestecul de condimente macinate, bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, sarea si amstecati pana este omogenizat....
Se pune la foc într-o tigaie, destul de mărișoara, lingura de ulei cu costița afumata, și se călește costița pana când grăsimea s-a topit și devine crocanta. In acest moment se adaugă ceapa tăiata fin și se mai călește cu costița cam 7-8 minute la foc mediu....
Se taie bagheta longitudinal, si pe o parte se pune parmezanul ras si deasupra mozzarella facuta bucatele, peste mozzarella punem boia si oregano. Punem bagheta intr-o tava cu hartie de copt si o bagam in cuptor pt 10 minute la 180 grade, sau pana se topeste branza.
Punem in sandwich ardeiul,...
In prealabil inchingeti uleiul, intr-o tigaie, la circa 180 grade.
Curatati cartofii, dupa care ii taiati in 4 bucati longitudinale, pe care le taiati feiute destul de subtiri. Dupa ce ati taiat cartofii, ii spalati , ii scurgeti si ii prajiti.
Intre timp bateti ouale cu sare, piper si...
Intr-o tigaie, cu 1 lingura de ulei si la foc mediu spre mare, caliti carnea timp de 10-12 minute, pana cand isi schimba culoarea si dispare umezeala. Dupa aceea adaugati ceapa si ardeiul tocate cubulete mici si caliti pana se patrund.
Intre timp adaugati zaharul, mierea, mustarul, otetul,...
Prima data framanati carnea cu un strop de ulei de masline dupa care formati bile de marimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari. Le veti praji intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pana sunt rumene, aproximativ 5-10 minute.
Nu va faceti probleme daca nu sunt patrunse, se vor fierbe...
Ciocolata impreuna cu untul se topesc la bain-marie. Separat, într-un castron se bat ouale cu zaharul. Cand s-a topit, ciocolata se toarna peste oua şi se amesteca bine. La final se adauga faina si se omogenizeaza. Formele se ung cu unt si se toarna compozitia cu ajutorul unui polonic sau...
Prefierbeti 1l apa. Se toaca ceapa si telina marunt si se calesc la foc mediu pana se patrund, si se adauga orezul, dupa care se mai celeste inca 2-3 minute. Intre timp puneti ciupercile uscate intr-un bol cu apa fierbinte.
Cand orezul este un pic lucios puneti paharul de vin si...
Prima dată, intr-un castron măricel amestecăm făina, drojdia și sarea peste care adăugam apă calduță până in momentul in care obiținem o cocă maleabilă, și care se lipeste un pic de degete, în acest moment adaugam uleiul. Dacă coca este incă lipocioasă mai adăugăm...
Se înmoaie fasolea în apa rece cu cel puțin 2 ore înainte, de preferat peste noapte, în acest fel fasolea se va fierbe mult mai ușor. Cantitatea de apa variază în funcție de gustul fiecăruia, pentru 500g de fasole eu folosesc 3l de apa. După înmuiere, se...
Se încinge cuptorul la 220g ( opțiunea grill)
Se toaca ardeiul cu ceapa verde și se călesc la foc mediu, în ulei de măsline. Când sunt aproape pătrunse, Se adaugă ouăle amestecate cu parmezanul ras și un vârf de cuțit de praf de piper; se amesteca tot...
Într-un castron se amesteca 2 lingurițe praf copt și 100 g faina de orez și se amesteca bine. În amestec, se adaugă pulpele și se acoperă bine cu acest mix. Cred ca în loc de faina de orez se poate folosi amidon de porumb. Tot acest amestec este folosit pentru a extrage...
Prima data se toaca vita fâșii/feliuțe subțiri de circa 2-3mm și maxim 3-4cm lungime.
Ardeiul se taie în pătrate mari, ceapa se taie pe jumătate, după care fiecare jumătate în alte 4 bucăți, morcovul se da pe jumătate pe lungime, și cele doua lungimi rezultate...
Macrou la gratar cu piure de conopida
Introduceti cate 2 crengute de cimbru in interiorul pestelui. Cu ajutorul unui cutit crestati pestii si presarai sare, piper si cativa stropi de ulei de masilne peste ei. Ii prajiti pe un grill de aragaz la foc mediu 7-10 minute pe fiecare parte. Intr-o oala puneti la fiert legumele cu un praf...
Salata de ton
Scurgeti uleiul din conserva de ton intr-un castronas, maruntiti tonul si il puneti intr-un castron mai mare. Tocati legumele fin si punetile peste ton. In castronul unde ati pus uleiul din conserva de ton, puneti zeama de lamaie sare si pier dupa gust, amestecati bine si puneti emulsia in...
Carbonara cu dovlecei
Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare. Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este crocant. Taiati dovlecelul longitudinal in 4 bucati. Eliminati semintele si taiati in bastonase, dupa care...
Ciorba de vacuta
Puneti carnea de vita la fiert in 4 litri de apa pentru 1 ora. Aveti grija sa luati spuma cu ajutorul unei palete. Tocati toate legumele cubulete puneti in oala si mai fierbeti pentru 30 de minute, la final adaugati patrunjelul tocat, tarhonul si untul.
Pate din Ficat de Pui
Se fierbe ficatul pentru aproximativ 10-15 minute impreuna cu foile de dafin. Bagam ficatul intr-un blender impreuna cu untul, condimentele si 75ml din apa in care au fiert, si se pulseaza pana totul devine o pasta! Si…gata! :)
Macrou la gratar cu sos TZATZIKI
Bagati in fiecare peste cate 2 ramurici de rozamarin si una de cimpbru. Il crestati usor pe fiecare parte, in ungeti cu ulei de masline si puneti pe gratar la foc mediu 7-10 minute pe fiecare parte. Intr-o cratita puneti orezul cu o cana si jumatate de apa, untul si sare si fierbeti la...
Icre de fasole sau fasole batuta
Fierbeti fasolea cu morcovul si pastranacul pana cand fasolea este patrunsa. Intr-o tigaie puneti 2-3 linguri de ulei si caliti o ceapa, ardeiul si telina pana sunt patrunse dupa care adaugati rosiile tocate si pasta de tomate si fierbeti usor 20-25 minute. Cand toate sunt gata puneti tot...
Placinta cu merisoare
Aveti nevoie de o tava pentru placinta cu fund detasabil, sau tava pentru blat de tort cu fund detasabil. Preparare In robotul de bucatarie puneti faina, migdalele, zaharul si amestecati pt 2 secunde, dupa care adaugati untul si mixati pana cand amestecul arata ca niste frimituri. In acest...
Strudel cu mere
Preparare: Preincalziti cuptorul la 180grade. Inmuiati stafidele in rom sau zeama de lamaie pentru o ora cel putin. Intr-o tigaie topiti 50g unt si prtajiti pesmetul la foc mic mediu pana devine auriu. Adaugati o lingura de zahar si mai prajiti pentru un minut. Intr-un castron...
Reteta Coaste de porc la cuptor, cum sa faci cele mai bune coaste la cuptor
Cum se prepara Reteta Coaste de porc la cuptor, cum sa faci cele mai bune coaste la cuptor: Incalziti cuptorul la 160grade Amestecati condimentele uscate si puneti peste coaste intr-un strat omogen. Inveliti coastele in folie de aluminiu si bagati-le in cuptor pentru 90 de minute....
Rulouri din cartofi cu branza
Fierbeti cartofii in coaja pana sunt patrunsi si moi. Dupa ce se racesc putin ii curatati si ii zdroboti bine ca pentru piure. Intr-un castron mare amestecati cartofii, 2 galbenusuri de ou, parmezanul, mozarella, branza cedar, patrunjelul, hamul, sare si piperul pana totul este omogen. Cu...
Yorkshire Puddings
Incingeti cuptorul la 190 grade Prima data bateti ouale bine dupa care adaugati restul de ingrediente. Nu adaugati faina toata deodata, puneti treptat pana obtineti un aluat gros ca de clatite, sau incercati cu o lingura. Introduceti o lingura in aluat, trebuie sa ramana acoperita cu strat...
Friptura de vita la minut
Feliile de vita le bateti cu un ciocan de snitel, dupa care le acoperiti cu sare, piper salvie si o lingura de ulei de masline. Le acoperiti uniform si le lasati 10 minute la macerat. Incingeti bine o tigaie grill si puneti feliile de vita pe el, nu mai mult de 30-40 secunde pe fiecare parte....
Mititei CARUL CU BERE
Prima data faceti 500 ml de supa de oase fierband cca 1/2 kg de oase de vita cu maduva in 2l de apa pana raman 500ml de supa. Intr-un castron maricel, puneti carnea, amestecul de condimente macinate, bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, sarea si amstecati pana este omogenizat....
Tagliatelle cu bacon afumat
Se pune la foc într-o tigaie, destul de mărișoara, lingura de ulei cu costița afumata, și se călește costița pana când grăsimea s-a topit și devine crocanta. In acest moment se adaugă ceapa tăiata fin și se mai călește cu costița cam 7-8 minute la foc mediu....
Sandwich cu mozzarella si parmezan
Se taie bagheta longitudinal, si pe o parte se pune parmezanul ras si deasupra mozzarella facuta bucatele, peste mozzarella punem boia si oregano. Punem bagheta intr-o tava cu hartie de copt si o bagam in cuptor pt 10 minute la 180 grade, sau pana se topeste branza. Punem in sandwich ardeiul,...
Tortilla con patatas
In prealabil inchingeti uleiul, intr-o tigaie, la circa 180 grade. Curatati cartofii, dupa care ii taiati in 4 bucati longitudinale, pe care le taiati feiute destul de subtiri. Dupa ce ati taiat cartofii, ii spalati , ii scurgeti si ii prajiti. Intre timp bateti ouale cu sare, piper si...
Sloppy Joe
Intr-o tigaie, cu 1 lingura de ulei si la foc mediu spre mare, caliti carnea timp de 10-12 minute, pana cand isi schimba culoarea si dispare umezeala. Dupa aceea adaugati ceapa si ardeiul tocate cubulete mici si caliti pana se patrund. Intre timp adaugati zaharul, mierea, mustarul, otetul,...
Chftelute de vita cu sos rosu
Prima data framanati carnea cu un strop de ulei de masline dupa care formati bile de marimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari. Le veti praji intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pana sunt rumene, aproximativ 5-10 minute. Nu va faceti probleme daca nu sunt patrunse, se vor fierbe...
Moelleux au chocolat
Ciocolata impreuna cu untul se topesc la bain-marie. Separat, într-un castron se bat ouale cu zaharul. Cand s-a topit, ciocolata se toarna peste oua şi se amesteca bine. La final se adauga faina si se omogenizeaza. Formele se ung cu unt si se toarna compozitia cu ajutorul unui polonic sau...
Risotto cu ciuperci
Prefierbeti 1l apa. Se toaca ceapa si telina marunt si se calesc la foc mediu pana se patrund, si se adauga orezul, dupa care se mai celeste inca 2-3 minute. Intre timp puneti ciupercile uscate intr-un bol cu apa fierbinte. Cand orezul este un pic lucios puneti paharul de vin si...
Pizza cu prosciutto
Prima dată, intr-un castron măricel amestecăm făina, drojdia și sarea peste care adăugam apă calduță până in momentul in care obiținem o cocă maleabilă, și care se lipeste un pic de degete, în acest moment adaugam uleiul. Dacă coca este incă lipocioasă mai adăugăm...
Ciorba de fasole
Se înmoaie fasolea în apa rece cu cel puțin 2 ore înainte, de preferat peste noapte, în acest fel fasolea se va fierbe mult mai ușor. Cantitatea de apa variază în funcție de gustul fiecăruia, pentru 500g de fasole eu folosesc 3l de apa. După înmuiere, se...
Frittata - Omleta la cuptor
Se încinge cuptorul la 220g ( opțiunea grill) Se toaca ardeiul cu ceapa verde și se călesc la foc mediu, în ulei de măsline. Când sunt aproape pătrunse, Se adaugă ouăle amestecate cu parmezanul ras și un vârf de cuțit de praf de piper; se amesteca tot...
Pui prajit korean
Într-un castron se amesteca 2 lingurițe praf copt și 100 g faina de orez și se amesteca bine. În amestec, se adaugă pulpele și se acoperă bine cu acest mix. Cred ca în loc de faina de orez se poate folosi amidon de porumb. Tot acest amestec este folosit pentru a extrage...
Vita stir-fry cu orez basmati
Prima data se toaca vita fâșii/feliuțe subțiri de circa 2-3mm și maxim 3-4cm lungime. Ardeiul se taie în pătrate mari, ceapa se taie pe jumătate, după care fiecare jumătate în alte 4 bucăți, morcovul se da pe jumătate pe lungime, și cele doua lungimi rezultate...